Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;
Το 1992 είχαμε μια κάποια παραγωγική βάση, παρά τη καταστροφή της δεκαετίας του 1980 και τη μεταφορά εργοστασίων στα τότε νέα κράτη της πρώην ΕΣΣΔ. Τώρα, άς'το καλύτερα...
Τότε υπήρχε και μια ισχυρή καταθετική βάση, ούτε καταναλωτικά δάνεια, ούτε διακοποδάνεια, ούτε και εγώ δεν ξέρω τι σόι άλλα δάνεια.
Και φυσικά τότε, ακόμη και με πληθωρισμό, σου περίσσευαν λεφτά στο τέλος του μήνα, όχι όπως τώρα που αν θα σου περισσέψουν, αυτά τελείωσαν μέσα στο πρώτο 15νθήμερο...
Τώρα έχουμε μισθούς 1993-1994 (170,000-180,000 δρχ) με πανακριβό κόστος ζωής. Βάλ'τε και το ακριβό πετρέλαιο, κλά'φτα Χαράλαμπε.
Τότε υπήρχε και μια ισχυρή καταθετική βάση, ούτε καταναλωτικά δάνεια, ούτε διακοποδάνεια, ούτε και εγώ δεν ξέρω τι σόι άλλα δάνεια.
Και φυσικά τότε, ακόμη και με πληθωρισμό, σου περίσσευαν λεφτά στο τέλος του μήνα, όχι όπως τώρα που αν θα σου περισσέψουν, αυτά τελείωσαν μέσα στο πρώτο 15νθήμερο...
Τώρα έχουμε μισθούς 1993-1994 (170,000-180,000 δρχ) με πανακριβό κόστος ζωής. Βάλ'τε και το ακριβό πετρέλαιο, κλά'φτα Χαράλαμπε.
Θυμίζω ότι το ανατολικό μπλοκ κατέρρευσε το 1989-1991. Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος την εποχή εκείνη ασχολείτο με τα ειδικά δικαστήρια και όχι με τις κοσμογονικές γεωπολιτικές αλλαγές. Όταν ο Μητσοτάκης θυμήθηκε να αποκρατικοποιήσει ήταν πολύ αργά. Το 1990 μπορούσες να αγοράσεις ολόκληρο εργοστάσιο στην Ρωσία με λίγες χιλιάδες δολάρια.Nassos έγραψε:Το 1992 είχαμε μια κάποια παραγωγική βάση, παρά τη καταστροφή της δεκαετίας του 1980 και τη μεταφορά εργοστασίων στα τότε νέα κράτη της πρώην ΕΣΣΔ. Τώρα, άς'το καλύτερα...
Παράδειγμα η Πειραϊκή - Πατραϊκή που έμεινε στα αζήτητα.
Η συζήτηση περί του Ελληνικού προβλήματος έχει φτάσει στο επίπεδο της γεωπολιτικής. Κάποιες φωνές στη γερμανία επισείουν τον κίνδυνο να πέσει η Ελλάδα στα χέρια της Ρωσίας. Κατά την γνώμη μου, για να συζητιέται το γεωπολιτικό, σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της "επίλυσης" του ελληνικού προβλήματος. Πιστεύω ότι η Γερμανία έχει αποφασίσει να τελειώσει την ΕΕ. Ίδωμεν.
Nassos έγραψε:Το 1992 είχαμε μια κάποια παραγωγική βάση, παρά τη καταστροφή της δεκαετίας του 1980 και τη μεταφορά εργοστασίων στα τότε νέα κράτη της πρώην ΕΣΣΔ. Τώρα, άς'το καλύτερα...
Νάσσο, η Ελλάδα ήταν υπερχρεωμένη με δανεικά για να μην πώ πτωχευμένη απο το 1990.
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
dn24 έγραψε:Νάσο, η Ελλάδα ήταν υπερχρεωμένη με δανεικά για να μην πώ πτωχευμένη απο το 1990.
Πές'μου πότε ΔΕΝ ήταν πτωχευμένη. Το 1998 αποπληρώσαμε το δάνειο του 1897, ενώ το 1964 ο Μητσοτάκης αναγνώρισε όλα τα προπολεμικά χρέη (!), κοινώς είμαστε σε τέτοιο καθεστώς από συστάσεως του Ελλαδικού κράτους.
- pao-13
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 17
Πιστευω πως με το ευρω δεν κανουμε τιποτα και δεν προκειται να αναπτυχθουμε. Επειδη ομως η κατασταση μαλλον θα επιδινωθει τοτε η μονη λυση θα ειναι η μονομερης διαγραφη του χρεους και η εξοδος απο το ευρω
-
- Α/ΓΕΑ
- Posts in topic: 40
Δυστυχώς είναι μονόδρομος αν μείνουμε στο ευρώ θα παραμείνουμε υπο γερμανική-ευρωπαική κατοχή μέχρι το 2040. Στο τέλος δεν θα έχει απομείνει τίποτα γιατί ολόκληρη η ελλάδα θα έχει αποκρατικοποιηθεί και θα μας αφήσουν να καταρρεύσουμε σαν τραπουλόχαρτα.
Γιατί, αν πάμε στη δραχμή πέρα από την αύξηση του χρέους μας κατά 70% τι οφέλη θα έχουμε;
Δυστυχώς, θα πρέπει να επιβιώσουμε στην ΕΛΛΑΔΑ φίλοι μου, τουλάχιστον...
- pao-13
Το απλο κοσμο τον ρωταει καθολου η κυβερνηση θελει να ειναι στο ευρω. Να ετε σιγουροι πως αμα δεν μας καναν τετοιο ψυχολογικο πολεμο πως αμα βγουμε απο το ευρω καταστραφηκαμε τωρα δεν θα ημασταν ετσι
- pao-13
κοιταξε να δεις αμα δεν αλλαξουμε ροτα παμε προς την καταστροφη. Πρωτα απο ολα η αλλαγη πολιτικης ηγεσιας να ειστε σιγουροι πως θα συζητιεται εντονα σε λιγα χρονια. Καλυτερα να τοποθετηθουν ατομα που εχουν δουλεψει στον επιχειρηματικο και οικονομικο τομεα για ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ παρα αχρηστοι τεχνοκρατες τυπου Στουρναρας. Επισης ως απαντηση στην ερωτηση σου ειναι η εξης : εφοσον βρουμε τα καταλληλα στελεχη να αναλαβουν την χωρα θα πρεπει να διαγραφει το Μνημονιο και να παρουμε τα οικονομικα συμφεροντα της χωρας στα χερια μας , ωστε να διαχειριστουμε εμεις τα χρηματα μας. Μερικοι ακουν διαγραφη του μνημονιου και απο τον τοσο ψυχολογικο πολεμο που μας κανουν καθημερινα φοβουνται , ομως η μονη λυση ειναι αυτη. Η οικονομια εχει αντικτυπο και σε πολλα αλλα θεματα στα οποια οταν βρω χρονο θα επεκταθωyandr έγραψε: Γιατί, αν πάμε στη δραχμή πέρα από την αύξηση του χρέους μας κατά 70% τι οφέλη θα έχουμε;
Η έξοδος από το ευρώ απομακρύνεται οριστικά
Και επίσημα έχουμε πλεόνασμα

Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
-
- Α/ΓΕΑ
- Posts in topic: 40
Παρά την οικονομικη κρίση τα golden boys του δημοσίου συνεχίζουν να λαμβάνουν υψηλες ετήσιες αποδοχές που σε κάποιες περιπτώσεις είναι προκλητικές. Σκεφτείτε μόνο οτι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ Προβόπουλος λαμβάνε το 2012 βασικό μισθό 7500 ευρω (δεν συμπεριλαμβάνονται bonus/επιδόματα ενω η αποζημείωσει του μολις τελειώσει την θητεία του στην ΤτΕ μπορεί να αγγίξει και το 1.000.000)
Signaller έγραψε:Η έξοδος από το ευρώ απομακρύνεται οριστικά
Γιατί, το πιστοποίησε η Eurostat; Ας είναι καλά η ανάγκη για ψήφους για κάποιους... Ψόφιους.
Κατά τα άλλα, είσαι μακροχρόνια άνεργος; Πάρε μια μείωση μισθού, σύνταξη δεν θα δείς ποτές γιατί τα Ταμεία και τυπικά κατέρρευσαν, φάε και μπόλικα χαράτσια.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης