Φιλος που ηταν απο Κοζανη πήγε κάπου βόρεια Ελλάδα. Μπορεί να καταλήξεις όμως και Αυλώνα. Όπως μου είπαν στην στρατολογία (Ρουφ) θα πάς όπου χρειάζεται, αποφασίζει το ΓΕΣ.
Ας πω και γω τα δικά μου τώρα.
Μπήκα εκτός ΕΣΣΟ 21 Οκτώβρη (Τρίτη) για εξαγορά στην Αυλώνα ΚΕΤΘ. Έκοψα αναβολή ΜΚΕ και με βάλανε την ημερομηνία που ζήτησα (8 εργάσιμες μετά την αίτηση για διακοπή). Το σημείωμα κατάταξης το πήρα με email.
Πήγα Αυλώνα κατά τις 11. Όπως είπε και ο φίλος, με πήρε ένας λοχίας με πήγε κατάταξη (σιγουρευτείτε ότι θα κλικάρουν την εξαγορά στην κατάταξη), την ταυτότητα δεν μου την πήρανε.
Μετά στους γιατρούς (ΣΤΕΠ), εμβόλια δεν μου κάνανε. Την ακτινογραφία την έκανα 401, (αλλά παιδιά που γνώρισα δεν την κάνανε και δεν την ζητήσανε). Με το βιβλιάριο δεν ασχοληθήκανε.
Μετά με πήγαν στο διοικητήριο της Επιλαρχίας που με βάλανε. Μίλησα λίγο με τον ίλαρχο (Λοχαγός δλδ) μου πε να πάω από εκεί την άλλη μέρα και θα δούμε.
Μετά πήγα στον θάλαμο, εγώ ήμουν φιλοξενούμενος στην ΕΥΠ (Επιλαρχία Υποστήριξης), δηλαδή κοιμόμουν εκεί άλλα άνηκα αλλού.
Την άλλη μέρα μετά από κάμποσο περίμενε με βάλανε στο κυλικείο του διοικητηρίου για καφέδες κλπ. Δεν ήμουν μόνος (τουλάχιστον 2 άτομα μέσα) αλλά πολλές ώρες από τις 06.00-22.00. Οπότε έφευγε ο ένας πήγαινε να ξεκουραστεί να φάει κλπ.
Ζόρικο λίγο αλλά περνούσε η ώρα γιατί ήταν οι πυροσβέστες εκεί κοντά και όλο και κάτι ψωνίζανε και λέγαμε καμιά κουβέντα, αλλιώς η ώρα δεν πέρναγε με τπτ..
Στην αρχή ήταν λίγο φλου τα πράγματα με το πόσες μέρες θα καθόμουν, εκεί εξαρτάται από τον διοικητή, το πόσο κόσμο έχει το στρατόπεδο , πόσοι είναι για εξαγορα κλπ. Εγώ μπήκα την βδομάδα που σκάσανε οι μεταθέσεις, δεν είχε άλλους για εξαγορά για κανα 10ημερο οπότε έμεινα μέσα. Σε άλλες επιλαρχίες έμαθα ότι τους διώχνανε αμέσως (ειχε εκπαίδευση όμως άρα στρατιώτες), σε άλλη 2 μέρες μέσα 1 έξω. Οπότε είναι λίγο όπως κάτσει.
Πνευματικά προετοιμαστείτε για 20ημερο και αν βγείτε νωρίτερα έχει καλώς.
Εν τέλει έκατσα 10 μέρες, την 11η βγήκα με άδεια, γύρισα την 15η όπου πήρα μετάθεση για ΕΥΠ και πήρα ΑΦΜ και άδεια να πληρώσω. 21η (Δευτέρα δλδ) γύρισα να πάρω απολυτήριο.
Τα στελέχη και ο διοικητής όλα κομπλέ κανένα πρόβλημα.
Πρακτικά πράγματα:
-Το ΚΕΤΘ είναι τεράστιο. Πάρτε βαλίτσα με ροδάκια, εμένα μου βγήκε ο ώμος να την κουβαλάω πέρα δώθε. Θάλαμος κυλικείο ήταν 25 λεπτά περπάτημα.
- Ρουχα δεν μου δώσανε. Οπότε πάρτε 2 τζην, εσώρουχα κάλτσες και κοντομάνικα να αλλάζετε κάθε μέρα. Κανα φούτερ και κανά φλις (αμα πάτε τώρα), παντόφλες κ αθλητικά.
-Ωτοασπίδες για τον ύπνο.
- Ο θάλαμος στην ΕΥΠ ήταν ΟΚ. Στρατός είναι
- Σλιπινγκ μπαγκ, σεντόνι σίγουρα ( έχουν κ τα ΚΨΜ εκεί με καλή τιμή), ένα μικρό μπακ πακ για να βάζετε 2/3 πράγματα. Μωρομάντηλα, αντισηπτικά μαντιλάκια ή και άλλα για επιφάνειες και χαρτομάντηλα ή χαρτί υγείας γιατί δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Τα ΚΨΜ πουλάνε, αλλά όταν ήμουν εγώ έκλεισαν γτ δεν είχε φαντάρους..
- Κοριους δεν είχε, ο διπλανός θάλαμος είχε όμως.. Ευτυχώς δεν κόλλησα.
- Ενα λουκέτο να κλειδώνετε το σακ βουαγιαζ κ άλλο ένα αν βρείτε κανα φοριαμό.
- Πράγματα δεν μου ψάξανε (σε άλλο παιδί τα κοιτάξανε)
- Κινητό δεν μου πήραν, είχα smartphone κανονικά. στην ΕΥΠ έχει πολλες πριζες έξω αλλα ένα power bank καλό είναι.
-Σημα με κοσμοτέ χάλια, προτείνω καμια κάρτα vodafone ή nova.
- Παρκινγκ έχει έξω απο στρατόπεδο, πάρκαρα αμάξι μετά την άδεια, δλδ δεν το άφησα μέρες. Προαστιακός για Χαλκίδα (Αγ. Θωμάς) μια χαρά 5 λεπτά περπάτημα είναι.
-Φαγητό μια χαρά, εκτός απο το μπιφτεκάκι λαχανικών.. ΚΨΜ, Στεργίου κλασσικα (αραβική, σάντουιτς και τα δυο είναι τα ίδια με κοτόπουλο) και ένα άθλιο μπέργκερ. Τοστάκια κρουασαν πατατακια κλπ. Έχει μια καντίνα που μπορείς να παραγγείλεις απέξω αλλα ποιος πάει μιση ώρα περπάτημα να τα πάρει..;
- Μετρητά, κέρματα 5 ευρω άντε 10 ευρω. Τα μεγάλα ΚΨΜ παίρνουν κάρτα. Στην ταξιαρχία έχει και ΑΤΜ Πειραιώς. Νομίζω κανα 60-80 ευρώ φτάνουν και περισσεύουν.
Εξαγορά:
Όπως τα έχουν πει παραπάνω 15η μέρα για ΑΦΜ, 16η στρατολογία για πληρωμή.
Στο Ρουφ πήγα πρωί πρωί με όλα τα χαρτιά μου. Οι ΜΚΕ πάρτε το χαρτί της πρεσβείας. Πιστοιποιητικό οικ. κατάστασης αν το χρειάζεστε πρέπει να το βγάλετε από τον δήμο δεν κάνει του gov.
Μου βγάλανε το παράβολο και το πλήρωσα με RF κωδικό από το ebanking επί τόπου. Έστειλα με email στην στρατολογία την απόδειξη πληρωμής.
Μετά πρέπει η στρατολογία να στείλει ότι πληρώσατε στην ΕΥΠ για να ξεκινήσουν το απολυτηριο κλπ. Όπως μου είπαν από την ΕΥΠ όταν πήγα για ΑΦΜ, τα στέλνουν λάθος. Αν ένα εγγραφο δεν έχει την σωστή μονάδα, άλλη μονάδα δεν μπορεί να το αναζητήσει.
Πολλοί από την στρατολογία γράφουν ΚΕΤΘ, αλλά μετα δεν ψάχνουν να βρουν την ΕΥΠ οπότε το έγγραφο πάει στην ταξιαρχία. Εκεί βλέπουν ότι ο φαντάρος δεν ανήκει σε αυτούς και δεν ασχολούνται άλλο..
Οπότε για να μην τρέχετε, να πάρετε το email κάποιου στελέχους εκεί (ο Επιλοχίας ήταν φοβερός) και να το γράψετε στην αίτηση όταν πάτε να πληρώσετε. Εμένα το χάσανε το χαρτί και με έσωσε το email. Διαφορετικά υπάρχει ρίσκο να πάτε πάλι Ρουφ..
Αυτά, όσοι μπορείτε τρέξτε να τελειώνετε.