Θεωρητική Κατεύθυνση και Στρατιωτικές Σχολές
- diplomaths
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 16
Έφη, πριν 1 βδομάδα είπε η υφυπουργός παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου πως αυτοί που είναι φέτος β' γυμνασίου θα δώσουν με το νέο σύστημα. Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά. Επίσης λογικά σε λίγες βδομάδες θα υπάρχει νέα κυβέρνηση, οπότε σίγουρα θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο, μιας και το υπουργείο παιδείας είναι από τα υπουργεία που αλλάζουν συχνά προσανατολισμό. Επίσης είναι πάρα πάρα πολύ νωρίς για σένα, για να το σκέφτεσαι αυτό. Επίσης, είσαι Σε μεταβατικό στάδιο, οπότε μην αποκλείεις την τεχνολογική/θετική κατεύθυνση, από όπου σίγουρα θα μπορείς να μπεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάζεις για να έχεις τις κατάλληλες βάσεις.
Επίσης διάβασε τις προηγούμενες σελίδες για να καταλάβεις τι ακριβώς παίζει με την θεωρητική
Επίσης διάβασε τις προηγούμενες σελίδες για να καταλάβεις τι ακριβώς παίζει με την θεωρητική
- EFI1997
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 2
Οκ ευχαριστω
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 12
Το βλαμμένο ανώνυμο μέλος γένους θηλυκού να σταματήσει να μας ζαλίζει τον έρωτα και να κουνήσει το ***** του χεράκι για να βρει το σωστό θέμα άντε να πούμε...
Eπίσης δεν γίνεται να απαντάμε στα ίδια πράγματα, δεν είναι επιστήμη, κοιτάξτε και τις προηγούμενες σελίδες, δεν δαγκώνει το φόρουμ
Eπίσης δεν γίνεται να απαντάμε στα ίδια πράγματα, δεν είναι επιστήμη, κοιτάξτε και τις προηγούμενες σελίδες, δεν δαγκώνει το φόρουμ
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχα greek army τα χεις παίξει !(με το δίκιο σου !:p)
Παιδιά είμαι Α Λυκείου και θέλω να πάω Ναυτικό Δοκίμων Μάχιμων μπορώ να περάσω απο θεωρητική κατεύθηνση;
-
- Στρατηγός
Χάνεις μόρια, διάβασε τις προηγούμενες 2-3 σελίδες και θα καταλάβεις τι παίζει
- Xrysa lyrh
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Γεια σας παιδιά,προφανώς είμαι στην θεωρητική κατεύθυνση και ενδιαφέρομαι για στρατιωτικές σχολές, δεν πάω καθόλου τα μαθηματικά και δεν πρόκειται να τα διαλέξω ως μάθημα επιλογής! Παρ' όλα αυτά έχω ακούσει πως στο εξωτερικό υπάρχουν ορισμένες σχολές που για να εισαχθείς χρειάζεται μόνο να αντέξεις την εκπαίδευση! Ξέρει κανείς αν υπάρχουν αντίστοιχες σχολές στην Ελλάδα;
- Titis
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 11
Σε όλες τις στρατιωτικές σχολές στην Ελλάδα μπαίνεις μέσω πανελλληνίων. Στην περίπτωση σου υπάρχουν κάποιες σχολές (ΣΣΑΣ) που μπορείς να πας από θεωρητική χωρίς να επιλέξεις μαθηματικά γενικής. Είναι όμως πάρα πολύ ψηλά. Επίσης αν πάρεις βιολογία μπορείς να πας και σε κάποιες στρατιωτικές σχολές του 3ου πεδίου (ΣΣΑς, ΣΑΝ) αλλά λόγω του ότι χάνεις μόρια ίσως είναι πανδύσκολο εως αδύνατο. Για το μεγαλύτερο ποσοστό των στρατιωτικών σχολών είτε θα χρειαστείς να πας τεχνολογική/θετική είτε να πάρεις μαθηματικά ως μάθημα επιλογής. Βέβαια πάλι στις περισσότερες από αυτές τις σχολές θα χάσεις μόρια.
Illusion never changed into something real!
-
- Στρατηγός
Xrysa lyrh έγραψε:Γεια σας παιδιά,προφανώς είμαι στην θεωρητική κατεύθυνση και ενδιαφέρομαι για στρατιωτικές σχολές, δεν πάω καθόλου τα μαθηματικά και δεν πρόκειται να τα διαλέξω ως μάθημα επιλογής!1.Παρ' όλα αυτά έχω ακούσει πως στο εξωτερικό υπάρχουν ορισμένες σχολές που για να εισαχθείς χρειάζεται μόνο να αντέξεις την εκπαίδευση! 2.Ξέρει κανείς αν υπάρχουν αντίστοιχες σχολές στην Ελλάδα;
1. Με την προϋπόθεση να έχεις τελειώσει οποιοδήποτε πανεπιστήμιο
Σπουδές σε ξένες Στρατιωτικές Σχολές
2. Όχι, στην Ελλάδα άλλος τρόπος πλην των πανελληνίων για να εισαχθείς στο στρατό είναι οι προκηρύξεις ΕΠΟΠ και πτυχιούχων που και εκεί χωρίς πτυχίο σχολής δεν μπαίνεις με τίποτα και εννοείται ότι δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα βγαίνουν προκηρύξεις
Αρκετά ξεφύγαμε από το θέμα, ότι άλλο θέλεις το ψάχνεις με την φόρμα αναζήτησης η ρωτάς με προσωπικό μήνυμα τους διαχειριστές για να σε κατευθύνουν
Θα ηθελα να σας ρωτησω το εξης. Ο καθε υποψηφιος ανεξαρτητως κατευθυνσης εχει το δικαιωμα να δηλωσει Σχολες απο 2 επιστημονικα πεδια. Εγω που ειμαι Θεωρητικη μπορω να δηλωσω Στρατιωτικες Σχολες μονο απο το 4ο κ 5ο πεδιο; Και να μην επιλεξω ΚΑΜΙΑ απο το 1ο το οποιο ειναι κ το "στανταρ" της Θεωρητικης. Δηλαδη να κινηθω ασχετα απο το 1ο πεδιο η' πρεπει να επιλεξω υποχρεωτικα σχολες απο το 1ο πεδιο κ απο ενα δευτερο της επιλογης μου;(δηλαδη το 1ο να το επιλεξω στανταρ). Εχω επιλεξει Μαθηματικα Γενικης κ ΑΟΘ.
- Titis
Νομίζω δεν χρειάζεται να επιλέξεις υποχρεωτικά 1 πεδίο σε όποια κατεύθυνση και να είσαι. Ούτε είσαι υποχρεωμένος να διαλέξεις 2 πεδία. Μπορείς και 1. Εγώ π. Χ. Φέτος έβαλα μόνο σχολές του 4ου πεδίου και δεν ακούμπησα καθόλου 2ο. Οπότε λογικά ανάμεσα σε 1ο,4ο και 5ο μπορεις να διαλέξεις 4ο και 5ο. Στα λέω με επιφύλαξη όμως.
- GreekSoldier1
- Posts in topic: 9
Το πρώτο πεδίο είναι υποχρεωτικό. Από εκεί και πέρα μπορείς να διαλέξεις όποιο άλλο πεδίο θες (με τα συν και τα πλην τους) ή και κανένα.
Επίσης, επειδή πιο πάνω αναφέρθηκε ότι αν πάρεις 3ο πεδίο χάνεις μόρια, δεν ισχύει. Αν πάρεις όμως 4ο ή 5ο, χάνεις.
Επίσης, επειδή πιο πάνω αναφέρθηκε ότι αν πάρεις 3ο πεδίο χάνεις μόρια, δεν ισχύει. Αν πάρεις όμως 4ο ή 2ο, χάνεις.
Επίσης, επειδή πιο πάνω αναφέρθηκε ότι αν πάρεις 3ο πεδίο χάνεις μόρια, δεν ισχύει. Αν πάρεις όμως 4ο ή 5ο, χάνεις.
Επίσης, επειδή πιο πάνω αναφέρθηκε ότι αν πάρεις 3ο πεδίο χάνεις μόρια, δεν ισχύει. Αν πάρεις όμως 4ο ή 2ο, χάνεις.
ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ
- thanasakis
- Posts in topic: 14
Ναι αυτο ειναι γνωστο οντως, η απωλεια μοριων στο 2ο κ 4ο πεδιο, αλλα εισαι σιγουρος οτι πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να επιλεγει το 1ο πεδιο κ επειτα ενα οποιοδηποτε αλλο; Ασχημο στριμωγμα 

- Titis
Ναι, το έψαξα και βρήκα ότι είναι υποχρεωτικό το 1ο πεδίο. Φυσικά και αν είσαι θεωριτική και επιλέξεις βιολογία ως μάθημα επιλογής στο 3ο πεδίο χάνεις μόρια.
- thanasakis
- Posts in topic: 14
Χαχα αφου η βιολογια ανοιγει Σχολες Παραιατρικες κτλ ασχετες με το Στρατο, οι στρατιωτικες μας νοιαζουν στο 4ο κ 5ο πεδιο. Θα δουμε εκεινη την ωρα ποιο πεδιο θα διαλεξουμε σαν 2η επιλογη αναλογα με τα μορια μας.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες