Επάγγελμα Security : Γενικές Πληροφορίες

Οτιδήποτε δεν ανήκει στις υπόλοιπες συζητήσεις
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 117

Δημοσίευση από mr.Vox »

Dimitris έγραψε:Έχω και εγώ προϋπηρεσία 5 χρόνια που πάω στα κεμαε Να μην πληρώνω ιεκ

Τα ΙΕΚ δεν τα πληρώνεις τα δημόσια τουλάχιστον. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Άλλο Η πιστοποίηση KEMEA και άλλο η πιστοποίηση ΕΟΠΠΕΠ μετά από Έπιτυχή παρακολούθηση των εξαμήνων των ΙΕΚ. Με το ΚΕΜΕΑ δεν μπορεί να λάβεις μέρος σε προκηρύξεις του Δημοσίου. Δε σου δίνονται μόρια με τη πιστοποίηση αυτή και μπαίνεις σε άλλη επικουρία. Πρέπει να τελειώσεις τα ΙΕΚ πέντε εξάμηνα. Δύο χρόνια τουλάχιστον Το ένα είναι πρακτική (την έχεις) και μετά πρέπει να πάρεις τη πιστοποίση από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Βγήκε και μια προκήρυξη οχτώ μηνών της ΔΕΗ που ζητεί πιστοποιημένους ΙΕΚ. Τρία άτομα. Σε αυτή την προκήρυξη τα άτομα με ΚΕΜΕΑ είναι εκτός. Μπαίνουν επικουρικά. Εφόσον δηλαδή δεν βρουν τρεις πιστοπιημένους θα πάρουν άλλους.

xristos1988
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από xristos1988 »

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Sithlord

Δημοσίευση από Sithlord »

Δεν ισχύει αυτό που λες για τον γιατρό. Ουτε στρογγυλή σφραγίδα χρειάζεται, ούτε τίποτα. Αρκεί η γνωμάτευση να αναφέρει επάνω τον αριθμό άδειας λειτουργείας του ιατρείου του και η σφραγίδα του να γράφει το ΑΦΜ και την ΔΟΥ του. Παραθέτω και τον σχετικό νόμο.

"Άρθρο 1 παρ.1 στ΄ της υπ' αριθμ.1016/109/149− α΄/8−9−2009 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτε− ρικών (Β΄ 1967), αντικαθίσταται ως εξής: «στ. Πιστοποιητικό ψυχιάτρου σύμφωνα με το άρ− θρο 5 του ν.3418/2005 από το οποίο να προκύπτει ότι δεν πάσχει από οποιασδήποτε μορφής ψυχική νόσο και δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Εφόσον το υποβληθέν ιατρικό πιστοποιητικό εκδίδει ιδιώτης ιατρός, πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός αδείας λειτουργίας νόμιμου ιατρείου που διατηρεί και η σφραγίδα του να περιλαμβάνει τον Α. Φ. Μ. Και την αρμόδια Δ. Ο. Υ. ενώ το πιστοποιητικό που εκδίδει ιατρός που υπηρετεί σε Ν. Π. Δ. Δ. Ή Ν. Π. Ι. Δ. Πρέπει να φέρει θεώρηση του οικείου νομικού προσώπου. "
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Παλαιότερα ζητούσαν, ανάλογα το αστυνομικό τμήμα και τα αποτελέσματα της εξέτασης των ούρων μαζί με το πιστοποιητικό του γιατρού. Προσωπικά σε μένα δεν έκαναν δεκτό χαρτί από ιδιώτη ιατρό.

Ίσως επιδή στα νοσοκομεία γινόταν το έλα να δεις. Μετά από κάποιο διάστημα δεν έδιναν πιστοποιητικά καθόλου. Για αυτό άλλαξε και η νομοθεσία και έδωσαν το ΟΚ και στους ιδιώτες. Να μην δουλέψουν και λίγο τα ιατρεία; Άλλωστε η φάμπρικα καλά κρατεί. Αντί να εστιάζονται κυρίως στις συνθήκες εργασίας με τους μισθούς Μπαγκλαντές σε λίγο θα ζητάνε και πτυχίο από το Χάρβαρντ.

Θέλουν να γίνει η Ελλάδα σε ένα χρόνο Ελβετία. Εμ! Με κλ**ιές δε βάφονται αυγά!

Αναφέρω τι είπε τρελλογιατρός σε συνάδελφο προ ετών.

Για να διαπιστώσω Ότι δεν πάσχεις από ψυχική νόσο πρέπει να σε κλείσω δυό εβδομάδες μέσα Να σου κάνω εξετάσεις και μετά θα σου δώσω το πιστοποιητικό.

Μάλλον ψυχική νόσο είχε ο ίδιος ο γιατρός απ΄ότι φαίνεται ΕικόναΕικόνα

Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Μπορεί να γράψει κάποιος που ξέρει όλες τις διαθέσιμες εκπαιδευσεις που μπορεί να περάσει ένας security στην Ελλάδα ;Maritime,vip κλπ.
Άβαταρ μέλους
Τακης1991
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Τακης1991 »

Διασωστης31 έγραψε:Μπορεί να γράψει κάποιος που ξέρει όλες τις διαθέσιμες εκπαιδευσεις που μπορεί να περάσει ένας security στην Ελλάδα ;Maritime,vip κλπ.

Φιλε Διασωστη υπαρχουν 2 ειδων εκπαιδευσεις, οι εκπαιδευσεις Επίσημων απο το κρατος φορεων (Π. Χ η εξετασεις για την αδεια εργασιας. Η Ε. Π. Ο για τα γηπεδα και ισως και αλλες που μου διαφευγουν αυτη την στιγμη)

Και η 2η κατηγορια απο ανεπίσημους φορείς οπως ειναι τα Patrol,VIP, σκοποβολη, αμυντική αδηγηση, κώδικας ISPS και οοτι άλλο θες. Δεν νομιζω οτι μπορουμε να τις καταγραψουμε όλες ονομαστικα, γιατι καθε χρονο οποιος τσαρλατάνος θελει βγάζει και μια καινουργια εκπαιδευση.(υπαρχουν εξερεσεις δεν ειναι ολοι λαμογια)

Προσωπικα πιστευω οτι Απαιρετητες ειναι η Α' βοηθειες Οποιουδηποτε φορεα κατα προτημηση του Ε. Ε. Σ

Αν δεν σε καλυψα, γκούγκλαρε 'Εκπαιδευση Security' στο διαδυκτιο, θα βρεις άπειρες σχολες.

Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Ευχαριστώ, απ ότι έψαξα όντως υπάρχουν τα πάντα. Από tactical shooting μέχρι κ άλματα με αλεξίπτωτα κάνουν στις σχολές security πλέον. Και κάτι ακόμα, για εκπαίδευση σε δημόσιους φορείς(ΕΠΟ) σε στέλνει η εταιρεία που ανηκεις σωστά ;

Επίσης την άδεια τύπου Β αξίζει να τη βγάλει κάποιος αν δεν είναι πτυχιούχος ΤΕΙ/ΑΕΙ ;

Άβαταρ μέλους
Τακης1991
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Διασωστης31 έγραψε:Ευχαριστώ, απ ότι έψαξα όντως υπάρχουν τα πάντα. Από tactical shooting μέχρι κ άλματα με αλεξίπτωτα κάνουν στις σχολές security πλέον.Και κάτι ακόμα, για εκπαίδευση σε δημόσιους φορείς (ΕΠΟ) σε στέλνει η εταιρεία που ανηκεις σωστά ;

Επίσης την άδεια τύπου Β αξίζει να τη βγάλει κάποιος αν δεν είναι πτυχιούχος ΤΕΙ/ΑΕΙ ;

Την αδεια τυπου Β δεν ειναι αν αξιζει η οχι να την βγαλεις, πρεπει να εχεις Πτυχιο ηλεκτρονικου ή καποιο συναφες.(λιγα ατομα την εχουν)
Τωρα αν δεν εχεις και εννοεις να πας 2 χρονια σε ΙΕΚ ηλεκτονικης-ηλεκτροτεχνιας, θα ελεγα πως δεν συμφερει να "χασεις" 2 χρονια.

Τωρα για την ΕΠΟ, ναι, σε στελνει η εταιρια και κανονικα πληρωνει και την εκπαιδευση κιολας ! Αλλα με επιφυλαξη σου λεω οτι μπορεις να πας και απο μονος σου με δικα σου εξοδα.
George77

Δημοσίευση από George77 »

Γνωρίζει κανείς για αεροδρόμιο τι γίνεται; Πολλοί μου λένε να μην πάω γιατί είναι χάλια επειδή έχει πολύ πίεση. Όποιος γνωρίζει κάτι ας πει.
Άβαταρ μέλους
Τακης1991
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

George77 έγραψε:Γνωρίζει κανείς για αεροδρόμιο τι γίνεται; Πολλοί μου λένε να μην πάω γιατί είναι χάλια επειδή έχει πολύ πίεση. Όποιος γνωρίζει κάτι ας πει.

Φιλε ειναι για γερα νευρα, σχολας 4 τα ξημερωματα, πιανεις βαρδια 4 τα ξημερωματα και βεβαια τετοια ωρα δεν εχει ΜΜΜ, οποτε βενζινη και διοδια απο την τσεπη σου ! Και βεβαια ναι εχει πίεση πρεπει να εισαι αψοξος. Καλο ποστο αλλα για μενα πρεπει να μενεις κοντα στον Αερολιμενα...
ΕΛΛΑΣ

Δημοσίευση από ΕΛΛΑΣ »

Καλησπέρα σας. Κάποιος που έχει τελειώσει δημόσιο ΙΕΚ στην ειδικότητα 'Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας' και έχει πάρει τη πιστοποίηση χρειάζεται να δώσει εξετάσεις για να ανανεώσει τη άδεια εργασίας προσωπικού Ασφαλείας;
Dimitris91

Δημοσίευση από Dimitris91 »

Καλησπερα σε ολους παιδια κι εγω συναδελφος ειμαι. Φυλακας για την ακριβεια. Θα ηθελα την γνωμη σας για την ειδικοτητα πατρολ και αν γνωριζει κανεις ποιος ειναι ο βασικος μισθος στα πατρολ για κατω των 25 αγαμος και ανω των 25 αγαμος χωρις 3ετια ακομα. Ευχαριστω :)
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

ΕΛΛΑΣ έγραψε:Καλησπέρα σας. Κάποιος που έχει τελειώσει δημόσιο ΙΕΚ στην ειδικότητα 'Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας' και έχει πάρει τη πιστοποίηση χρειάζεται να δώσει εξετάσεις για να ανανεώσει τη άδεια εργασίας προσωπικού Ασφαλείας;

Δεν νομίζω να χρειάζεται. Οι εξετάσεις αυτές αφορούν τους μη έχοντας τελειώσει ΙΕΚ της ειδικότητας Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας (πιστοποιημένοι).

Kostas thess
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Kostas thess »

καλησπερα παιδια κ χρονια σας πολλα... καινουργιος κ γω στο φορουμ.. Δυο ερωτησουλες θελω να κανω.. Η αδεια σεκιουριτη που εχω ληγει τον απριλιο, εχω δωσει εξετασεις για την πιστοποοιηση κ τις περασα επιτυχως. εχω το χαρτι (πτυχιο) στα χερια μου.. Τι χαρτια θελει για την ανανεωσω; κ ποτε θα πρεπει να ξεκινησω διαδικασιες για να τα βγαλω κ να τα παραδοσω στην αστυνομια; Σας ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

Θα πρέπει από αρχές του έτους να καταθέσεις τα χαρτιά στο αστυνομικό τμήμα. Ότι έκανες και τις προηγούμενες φορές. Αυτή τη φορά όμως θα προσθέσεις στα δικαιολογητικά και ένα αντίγραφο της πιστοποίησης.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης