Προκηρύξεις για ΕΠΟΠ (2006 και 2007)
μου το ειπε ατομο που ειναι στην αεροπορια... αλλα ξανα λεω, ο καθε ενας λεει οτι του κατεβενει..
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 10
Δέν νομίζω μέσα στον Αύγουστο που όλοι λείπουν διακοπές να βγεί προκήρυξη. Βέβαια στην Ελλάδα ζούμε και ΟΛΑ είναι πιθανά.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 5
παιδιά μην τρελαίνεστε!!! Αποκλείεται να βγει Αυγουστο η προκήρυξη!! Γιατί όπωσ λένε τα παιδιά εδώ η διαδικασία κρατάει 6 μήνες... δηλαδή πότε θα παρουσιαστείσ; Ιανουάριο; !!! Δεν νομίζω... αρχές Ιουλίου θα ναι στα χέρια μασ η προκήρυξη... θα δεις!!!

αποτελέσματα που βγαίνουν τα ονόματα επιτυχόντων!!! Αλλά εδώ λένε όλοι ότι κρατάει 6μήνες!!!Αντισθένης έγραψε:1. Απ' ότι ξέρω η Κρήτη θεωρείται παραμεθόριος, οπότε μάλλον είναι εφικτό.ναύτης έγραψε:εννοώ σε τοποθεσία!! Είμαι απο Κρήτη και θα θελα τους πρώτουσ μήνεσ να υπηρετήσω εκεί!! Αλλά γίνεται; Και γιατί αργούν τόσο πολύ ρε παιδιά τ αποτελέσματα;
Γιατί, ο ΕΠ. ΟΠ. το πρώτο καιρό είναι υποχρεωμένος να υπηρετήσει σε παραμεθόριο περιοχή.
2. Ποιά αποτελέσματα;
ΡΕ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΣΠΑΣΙΚΛΑΚΙΑ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ.
ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΒΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΡΓΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΣΕ ΤΙ ΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΒΑΛΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΦΑΕΙ ΦΡΙΚΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝΕ.
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 7
ναύτης έγραψε: αποτελέσματα που βγαίνουν τα ονόματα επιτυχόντων!!! Αλλά εδώ λένε όλοι ότι κρατάει 6μήνες!!!
Κάτσε ρε φίλε να βγουν πρώτα οι προκηρύξεις, και μετά βλέπεις για τα αποτελέσματα.

η προκυρηξη αργει γιατι εχουν παραιτηθει πολλοι αξιωματικοι λόγω του νέου συνταξιοδοτικού που θα εφαρμοστεί από το νέο έτος και όχι εξαιτίας των γυναικων ΜΑRINE. όσο για το αν εφαγαν οι διοικητές φρικη με τις γυναικες από τη μονάδα του αντρα μου μόνο, παραιτηθηκαν από τους 60 εποπ οι 14 και ήταν όλοι άντρες.
γεια σου σοφια... ποτε περιπου θα βγει θα μας πεις.. ε;
Εγω θα προτεινα σε ΟΛΟΥΣ εσας που ρωτατε συνεχεια και συνεχεια για το ποτε θα βγει και ποτε θα βγει η προκυρηξη να πατε να βρειτε πουθενα αλλου καμια δουλεια και να μη βασιζεστε μονο στην προκυρηξη. Δουλεψτε επιτελους λιγο στη ζωη σας και μην τα περιμενετε ολα ετοιμα απο την προκυρηξη και το στρατο. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. Αν βγει, καντε τα χαρτια σας και αν περασετε μαγκια σας! Αφηνετε τοτε την αλλα δουλεια και πατε ΕΠ. ΟΠ αλλα αυτο το πραγμα "για το ποτε θα βγει" εχει καταντησει αηδια! Ολοι εχουμε αγωνια και ψαχνουμε για κατι καλυτερο αλλα στρωστε και λιγο τα κωλ... κια σας και δουλεψτε, ιδρωστε λιγακι και παρτε τη ζωη στα χερια σας...
καλημερα.. μπορει καποιος να μου δωσει ενα τηλ.. απο το υπουργειο για να παρω να ρωτησω; η δεν αξιζει τον κοπο;
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 18
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ:2106598607.KΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΝΗΝΕΡΩΣΗΣ 2103630579.rea86 έγραψε: καλημερα.. μπορει καποιος να μου δωσει ενα τηλ.. απο το υπουργειο για να παρω να ρωτησω; η δεν αξιζει τον κοπο;
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 18
ΕΠΙΑΣΑ ΓΡΑΜΜΗ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
και εμενα αυτο μου ειπε... και οτι την περιμενουν απο μερα σε μερα.. ποσο χρειαζετε για μια υπογραφη;
Από σχεδιαστές ενδυμάτων μέχρι «χειριστές πνευστών μουσικών οργάνων» περιλαμβάνονται στις νέες ειδικότητες ΕΠ. ΟΠ. τις οποίες ετοιμάζεται να προσλάβει ο στρατός. Η προκήρυξη για 4.500 νέους Επαγγελματίες Οπλίτες βρίσκεται στην τελική ευθεία. Οι 2.500 θα κατανεμηθούν στο στρατό και οι υπόλοιποι 2.000 θα πάρουν θέσεις στην αεροπορία και στο ναυτικό.
Η προκήρυξη αναμένεται να βγει εντός των ημερών. Ειδικά στο στρατό, έγιναν διάφορες αλλαγές στον καθορισμό του επιπέδου γραμματικών γνώσεων σε διάφορες ειδικότητες, προστέθηκαν αρκετές νέες και καταργήθηκαν ορισμένες παλαιότερες.
* Απαραίτητα προσόντα για τους σχεδιαστές (μέχρι τώρα διέθετε η αεροπορία) είναι να είναι απόφοιτοι ΙΕΚ στον κλάδο ένδυσης - υπόδησης με εξειδίκευση στην ενδυματολογία και το σχεδιασμό μόδας. Η προϋπηρεσία σε κάποιο γνωστό μόδιστρο, δυστυχώς, δεν προβλέπεται να δώσει επιπλέον μόρια για την πρόσληψη.
* Στα ίδια στρατιωτικά εργοστάσια αλλά σε άλλα πόστα θα προστεθούν και ΕΠ. ΟΠ. οι οποίοι θα απασχοληθούν ως κλωστοϋφαντουργοί, γαζωτές ενδυμάτων-υποδημάτων, κόπτες υφασμάτων και ράφτες.
* Εκτός της στροφής στη μόδα, η πατρίδα φαίνεται να έχει ανάγκη και από μουσικούς για τις στρατιωτικές μπάντες. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: χειριστές πνευστών ξύλινων μουσικών οργάνων, πνευστών χάλκινων, κρουστών, εγχόρδων και μεικτών οργάνων. Χρειάζεται να είναι απόφοιτοι αναγνωρισμένων ωδείων.
* Για τους υπολογιστές ζητούνται τεχνίτες δικτύων και συστημάτων, απόφοιτοι τεχνικών σχολών, ΙΕΚ, ΤΕΙ και ΑΕΙ.
Η μοριοδότηση θα ποικίλλει ανάλογα με το πτυχίο που διαθέτουν οι υποψήφιοι.
* Στα οικονομικά θα καλυφθούν θέσεις επιμελητών με ανάλογες σπουδές σε τραπεζικές εργασίες και φοροτεχνικά. Βεβαίως, τα λογιστικά που ακολουθούν στο στρατό δεν έχουν καμία σχέση, αλλά αυτό μάλλον αποτελεί λεπτομέρεια.
* Οι περισσότερες θέσεις προς κάλυψη αφορούν σκαπανείς-διασώστες, πυροσβέστες, συνοδούς σκύλων και διάφορες άλλες ειδικότητες σε συνδυασμό με σκαπανέα. Για αυτές αρκεί το απολυτήριο λυκείου. Για οδηγούς αρματοφορέα φτάνει και να είναι απόφοιτοι γυμνασίου.
* Αποθηκάριοι πυρομαχικών-εκρηκτικών, πυροτεχνουργοί, νοσοκόμοι-διασώστες είναι μεταξύ των νέων ειδικοτήτων, που προστέθηκαν.
* Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό θα έχουν όσοι έχουν ηλικία 18 έως 28 ετών, ανάστημα τουλάχιστον 1,65 μ. και σωματική ικανότητα «Ι-1» ή «Ι-2». Μπορούν να κάνουν αίτηση και όσοι υπηρετούν σήμερα ως φαντάροι, φτάνει να αποσπάσουν μια θετική εισήγηση από τον διοικητή στη μονάδα που υπηρετούν.
* Φυσικά, πέραν των τυπικών προσόντων, οι υποψήφιοι θα περάσουν από υγειονομικές - ψυχοτεχνικές εξετάσεις και στη συνέχεια από αθλητικές δοκιμασίες.
* Δεν θα λείπει ούτε και σε αυτό τον διαγωνισμό η περίφημη προφορική συνέντευξη, που εξακολουθεί να γίνεται στο στρατό χωρίς να τηρούνται οι ελάχιστες προϋποθέσεις για διάφανη διαδικασία.
Αλλωστε και από τους ίδιους τους αξιωματικούς που συμμετέχουν στις συνεντεύξεις έχουν διατυπωθεί ενστάσεις και προτάσεις για αλλαγές, που όμως δεν έτυχαν της προσοχής της ηγεσίας του υπουργείου.
Eλευθεροτυπία
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης