Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 50

Δημοσίευση από panos7 »

Giorgio έγραψε:Καλησπέρα, εγώ κατέθεσα για αναβολή την Δευτέρα, και μου είπαν μέσα σε 10 με 12 μέρες, θα μου έρθει μύνημα για την αναβολή μου να πάω 401. Γνωρίζει κάποιος αν όντως θα μου έρθει σε 10 με 12 μέρες; Η παραπάνω η λιγότερο; Και όταν ερθει, πόσες μέρες περιθώριο έχω να πρέπει να πάω 401;

Καλησπέρα φίλε, όπως είπα εμένα ήρθε σε email μέσα σε 3 μέρες. Να ελέγχεις καθημερινά το email ή από ταχυδρομείο αν σου στείλουν. Μετά θα έχεις 1 μήνα για να πας επιτροπή από την ημέρα που θα σου έρθει το μήνυμα.

νικος

Δημοσίευση από νικος »

Καλησπέρα.

Προχτες περασα απο το φρουραχειο και μεσα σε 2 μερες μου ηρθε το παραπεμπτικο για να παω 401.

Πιστευετε οτι αν παω την Δευτερα, δε θα εχει ερθει ο φακελος μου;

Giorgio

Δημοσίευση από Giorgio »

Τίποτα ακόμα από την Δευτέρα κανένα μύνημα. Είναι σίγουρο αυτό του ενός μήνα περιθώριο η ανάλογα την περίπτωση είναι και λιγότερο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από panos7 »

νικος έγραψε:Καλησπέρα.

Προχτες περασα απο το φρουραχειο και μεσα σε 2 μερες μου ηρθε το παραπεμπτικο για να παω 401.

Πιστευετε οτι αν παω την Δευτερα, δε θα εχει ερθει ο φακελος μου;

Καλησπέρα φίλε, με τίποτα είναι νωρίς. Περίμενε να περάσουν 10-15 μέρες. Να πάρεις τηλέφωνο τότε για να βεβαιωθείς ότι είναι εκεί ο φάκελος σου, μην πας τσάμπα.

νικος

Δημοσίευση από νικος »

Εκει δε το σηκωνουν.

Να παρω σε καποια στρατολογια μηπως;

panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από panos7 »

νικος έγραψε:Εκει δε το σηκωνουν.

Να παρω σε καποια στρατολογια μηπως;

Στο 401 θα πάρεις στο τηλέφωνο που γράφει το παραπεμπτικό, θα το σηκώσουν. Να επιμένεις, να παίρνεις πρωί πρωί στα ωράρια που γράφει.

Kostas55
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από Kostas55 »

Γεια σας, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.Πριν 1 χρονο περιπου πηρα αναβολη απο την κρητη για 1 χρονο για λογους υγειας.

Ομως το διαστημα στο οποιο ληγει η αναβολη μου θα βρισκομαι στην Αθηνα, μπορω να περασω την διαδικασια του φρουραρχειου και της επιτροπης αναβολων/απαλλαγων στην Αθηνα η πρεπει να μεταβω παλι στην Κρητη για την διαδικασια αυτη; Και αν ναι το φρουραρχειο / στρατιωτικο νοσοκομειο στην Αθηνα πιο ειναι αν γνωριζει καποιος

panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από panos7 »

Kostas55 έγραψε:Γεια σας, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.Πριν 1 χρονο περιπου πηρα αναβολη απο την κρητη για 1 χρονο για λογους υγειας.

Ομως το διαστημα στο οποιο ληγει η αναβολη μου θα βρισκομαι στην Αθηνα, μπορω να περασω την διαδικασια του φρουραρχειου και της επιτροπης αναβολων/απαλλαγων στην Αθηνα η πρεπει να μεταβω παλι στην Κρητη για την διαδικασια αυτη; Και αν ναι το φρουραρχειο / στρατιωτικο νοσοκομειο στην Αθηνα πιο ειναι αν γνωριζει καποιος

Καλησπέρα φίλε μου, να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω που πρέπει να πας, μην σε πάρω στο λαιμό μου.

Να μας πει και κάποιο παιδί αν ξέρει. Αν είσαι από Αθήνα θα πας σίγουρα εδώ (μπορεί να παρουσιάστηκες Κρήτη για αυτό το λέω) αλλά να είσαι από εδώ. Συγνώμη αν δεν κατάλαβα.

Αν είσαι από Κρήτη δεν γνωρίζω. Λογικά στο Φρουραρχείο που ανήκεις πρέπει να πας.

Η Διεύθυνση του Φρουαρχείου Αθηνών: Στρατόπεδο "ΒΑΡΥΤΗ", Δνση: Μεσογείων 96

Περιοχή Γουδή, Δήμου Ζωγράφου, ΒΣΤ 902

Η Διεύθυνση του 401: 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Λεωφόρος Μεσογείων 138 και Κατεχάκη,Τ. Κ.:11525, Αθήνα

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος panos7 την Κυρ Σεπ 19, 2021 3:35 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
gmoniou
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από gmoniou »

Καλησπέρα σας. Έχω υπηρετήσει από τον Νοέμβριο του 2020 στη Χίο έως και τα μέσα Φεβρουαρίου 2021 όπου και πήρα 6μηνη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους. Αυτή τελείωσε προφανώς στα μέσα Αυγούστου, ήρθε χαρτί αρχές Σεπτέμβρη για Θήβα και κατόπιν επικοινωνίας με φρουραρχείο Χίου και ΣΤΕΠ ενημερώθηκα πως μπορώ να συνεχίσω την αναβολή μου χωρις να χρειαστεί να μεταβώ εκεί. Σημειώνω πως το χαρτί με ήθελε 15 Σεπτέμβρη στη Θήβα.

Έπειτα από μια διαδικασία που έκανα μέσω Φρουραρχείου στις 10 του μήνα για να πάρω μια γνωμάτευση όχι συμπληρωμένη όμως από κάποιο γιατρό καθώς και μιας διαδικασίας μέσω της στρατολογίας μου με online αποστολή του σημειώματος κατάταξης μου, μιας αίτησης και μιας υπεύθυνης δήλωσης, μου δόθηκαν 5 μέρες για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας προκειμένου, κατά τα ΣΤΕΠ, να μεταβώ Δευτέρα 20 του μήνα (αύριο δηλαδή) στο κέντρο υποδοχής/κατάταξης όπου και θα υπάρχει ψυχίατρος ο οποίος θα μπορέσει να μου συμπληρώσει τη γνωμάτευση ώστε να μπορέσω να συνεχίσω ή να παρατείνω την αναβολή μου.

Κατά τη στρατολογία βέβαια, ο κύριος με τον οποίο μίλησα είπε πως στο κέντρο θα είναι ΣΥΠΟ επομένως εγώ δε θα μπορώ να πάω εκεί, αλλά θα πρέπει να μεταβώ στα ΣΤΕΠ! Κοινώς, από στεπ και στρατολογία έχω ακούσει δυο διαφορετικά πράγματα, με το μόνο που έχω κρατήσει να είναι τα λόγια του κυρίου από τη στρατολογία πως αύριο 20 του μήνα θα πρέπει να μεταβώ στο Φρουραρχείο με το Σημείωμα Κατάταξης μου (με έξτρα σημείωση πάνω από τον ίδιο που αναφέρει τους λόγους αντικειμενικής αδυναμίας), την ταυτότητα μου και την ασυμπλήρωτη ιατρική γνωμάτευση, δίχως όμως να μου πει τι θα επακολουθήσει.

Έχω κατααγχωθεί όπως πιστεύω θα καταλάβατε σχετικά με το τι διαδικασία θα ακολουθήσω αύριο και είμαι εντελώς στα χαμένα. Υπάρχει λοιπόν κάποιος καλός άνθρωπος που γνωρίζει επί του θέματος και θα μπορούσε να μου δώσει τα φώτα του; Ισχύει οτι η διαδικασία θα μπορέσει να γίνει από εδώ, τον τόπο διαμονής μου, τη Χίο; Κάτι έξτρα που τυχαίνει να γνωρίζω είναι πως παλαιότερα, παιδί έπαιρνε αναβολές για λόγους υγείας μονάχα από εδώ, έως ότου συμπλήρωσε 2 χρόνια αναβολών, όπου και χρειάστηκε να μεταβεί σε Επιτροπή Απαλλαγών προκειμένου να πάρει την απαλλαγή του.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μεγάλο αυτό κείμενο.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gmoniou την Κυρ Σεπ 19, 2021 3:10 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από panos7 »

gmoniou έγραψε:Καλησπέρα σας. Έχω υπηρετήσει από τον Νοέμβριο του 2020 στη Χίο έως και τα μέσα Φεβρουαρίου 2021 όπου και πήρα 6μηνη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους. Αυτή τελείωσε προφανώς στα μέσα Αυγούστου, ήρθε χαρτί αρχές Σεπτέμβρη για Θήβα και κατόπιν επικοινωνίας με φρουραρχείο Χίου και ΣΤΕΠ ενημερώθηκα πως μπορώ να συνεχίσω την αναβολή μου χωρις να χρειαστεί να μεταβώ εκεί. Σημειώνω πως το χαρτί με ήθελε 15 Σεπτέμβρη στη Θήβα.

Έπειτα από μια διαδικασία που έκανα μέσω Φρουραρχείου στις 10 του μήνα για να πάρω μια γνωμάτευση όχι συμπληρωμένη όμως από κάποιο γιατρό καθώς και μιας διαδικασίας μέσω της στρατολογίας μου με online αποστολή του σημειώματος κατάταξης μου, μιας αίτησης και μιας υπεύθυνης δήλωσης, μου δόθηκαν 5 μέρες για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας προκειμένου, κατά τα ΣΤΕΠ, να μεταβώ Δευτέρα 20 του μήνα (αύριο δηλαδή) στο κέντρο υποδοχής/κατάταξης όπου και θα υπάρχει ψυχίατρος ο οποίος θα μπορέσει να μου συμπληρώσει τη γνωμάτευση ώστε να μπορέσω να συνεχίσω ή να παρατείνω την αναβολή μου.

Κατά τη στρατολογία βέβαια, ο κύριος με τον οποίο μίλησα είπε πως στο κέντρο θα είναι ΣΥΠΟ επομένως εγώ δε θα μπορώ να πάω εκεί, αλλά θα πρέπει να μεταβώ στα ΣΤΕΠ! Κοινώς, από στεπ και στρατολογία έχω ακούσει δυο διαφορετικά πράγματα, με το μόνο που έχω κρατήσει να είναι τα λόγια του κυρίου από τη στρατολογία πως αύριο 20 του μήνα θα πρέπει να μεταβώ στο Φρουραρχείο με το Σημείωμα Κατάταξης μου (με έξτρα σημείωση πάνω από τον ίδιο που αναφέρει τους λόγους αντικειμενικής αδυναμίας), την ταυτότητα μου και την ασυμπλήρωτη ιατρική γνωμάτευση, δίχως όμως να μου πει τι θα επακολουθήσει.

Έχω κατααγχωθεί όπως πιστεύω θα καταλάβατε σχετικά με το τι διαδικασία θα ακολουθήσω αύριο και είμαι εντελώς στα χαμένα. Υπάρχει λοιπόν κάποιος καλός άνθρωπος που γνωρίζει επί του θέματος και θα μπορούσε να μου δώσει τα φώτα του; Ισχύει οτι η διαδικασία θα μπορέσει να γίνει από εδώ, τον τόπο διαμονής μου, τη Χίο; Κάτι έξτρα που τυχαίνει να γνωρίζω είναι πως παλαιότερα, παιδί έπαιρνε αναβολές για λόγους υγείας μονάχα από εδώ, έως ότου συμπλήρωσε 2 χρόνια αναβολών, όπου και χρειάστηκε να μεταβεί σε Επιτροπή Απαλλαγών προκειμένου να πάρει την απαλλαγή του.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μεγάλο αυτό κείμενο.

Καλησπέρα φίλε μου, όπως είπα και στο παιδί πιο πάνω, εφόσον μένεις Χίο θα μπορείς να κάνεις την διαδικασία από εκεί, στο Φρουραρχείο. Λογικά πάντα, δεν γνωρίζω καλά αυτές τις περιπτώσεις, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, μην σε πάρω στο λαιμό μου. Στα του Φρουραρχείου, μην αγχώνεσαι για τίποτα, τυπικά ειναι τα πράγματα εκεί, θα πας, θα συμπληρώσεις κάτι χαρτιά, θα σε δει ο Ψυχίατρος εκεί και θα σου γράψει το πρόβλημα σου (αν και κανονικά έπρεπε να έχεις χαρτί γιατρού) αλλά πιστεύω θα σου γράψει. Καθαρή χαρτούρα είναι πάντως σαν να πηγαίνεις εφορία. Μετά περιμένεις email για να περάσεις επιτροπή. Ως εδώ μπορώ να βοηθήσω φίλε... Να πας πρωί πρωί για να τελειώνεις.

gmoniou
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από gmoniou »

Ευχαριστώ πολύ χαρτί γιατρού δεν έχω γιατί δε με παρακολουθεί κάποιος, απλά μου δημιουργήθηκε γερό ψυχολογικό με αυτό που έγινε στο στρατόπεδο, μονάχα σε ψυχολόγο πήγα για περίπου 3 μήνες. Και πάλι ευχαριστώ πάρα πολύ ήσουν καθησυχαστικός.
panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από panos7 »

gmoniou έγραψε:Ευχαριστώ πολύ χαρτί γιατρού δεν έχω γιατί δε με παρακολουθεί κάποιος, απλά μου δημιουργήθηκε γερό ψυχολογικό με αυτό που έγινε στο στρατόπεδο, μονάχα σε ψυχολόγο πήγα για περίπου 3 μήνες. Και πάλι ευχαριστώ πάρα πολύ ήσουν καθησυχαστικός.

Περιμένουμε να μας πεις τι έγινε. Έχουμε και εμείς αγωνία μαζί σου.

Kostas55
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από Kostas55 »

panos7 έγραψε:Καλησπέρα φίλε μου, να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω που πρέπει να πας, μην σε πάρω στο λαιμό μου.Να μας πει και κάποιο παιδί αν ξέρει. Αν είσαι από Αθήνα θα πας σίγουρα εδώ (μπορεί να παρουσιάστηκες Κρήτη για αυτό το λέω) αλλά να είσαι από εδώ. Συγνώμη αν δεν κατάλαβα.

Αν είσαι από Κρήτη δεν γνωρίζω. Λογικά στο Φρουραρχείο που ανήκεις πρέπει να πας.

Η Διεύθυνση του Φρουαρχείου Αθηνών:Στρατόπεδο "ΒΑΡΥΤΗ", Δνση: Μεσογείων 96

Περιοχή Γουδή, Δήμου Ζωγράφου, ΒΣΤ 902

Η Διεύθυνση του 401:401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Λεωφόρος Μεσογείων 138 και Κατεχάκη,Τ. Κ.:11525, Αθήνα

Εγω παρουσιαστηκα Ρεθυμνο, γενικα εχω γεννηθει Αθηνα Αλλα μενω Κρητη. Τωρα βρισκομαι Αθηνα λογο καποιας δουλειας, η μονιμη κατοικια μου ειναι στην Κρητη. Και για αυτο ρωτησα εφοσον λιγει αναβολη μου κοντα τον Φεβρουαριο και λογικα θα κληθω για το Εσσο του Μαρτιου, αν μπορεσω επειδη εργαζομαι εδω να κινησω την διαδικασια του φρουραρχειου/και της αναβολης απο εδω χωρις την μεταβαση μου στην Κρητη.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Δευ Σεπ 20, 2021 5:52 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από panos7 »

Kostas55 έγραψε:Εγω παρουσιαστηκα Ρεθυμνο, γενικα εχω γεννηθει Αθηνα Αλλα μενω Κρητη. Τωρα βρισκομαι Αθηνα λογο καποιας δουλειας, η μονιμη κατοικια μου ειναι στην Κρητη. Και για αυτο ρωτησα εφοσον λιγει αναβολη μου κοντα τον Φεβρουαριο και λογικα θα κληθω για το Εσσο του Μαρτιου, αν μπορεσω επειδη εργαζομαι εδω να κινησω την διαδικασια του φρουραρχειου/και της αναβολης απο εδω χωρις την μεταβαση μου στην Κρητη.

Καλησπέρα φίλε μου, δεν γνώριζω επί του θέματος να πω την αλήθεια. Ελπίζω να σε βοηθήσει κάποιο άλλο μέλος. Λογικά πρέπει να πας Κρήτη, εφόσον είσαι από εκεί. Να πάρεις άδεια να κάνεις την δουλειά σου. Δηλαδή 5 μέρες πριν την κατάταξη σου πρέπει να πας Φρουραρχείο, δηλαδή άμα παρουσιάζεσαι 14 Μαρτίου, πρέπει να πας 10-11-12-13-14 στο Φρουραχείο, μια από αυτές τις μέρες.

Στην επιτροπή μπορείς να πας μέχρι ένα μήνα μετά από όταν σου έρθει το email, για να έχει έρθει και ο φάκελος σου. Πάρε ένα τηλέφωνο στη Στρατολογία που ανήκεις (Κρήτη) απλά φίλε και θα μάθεις. Ίσως γίνεται διαδικασία από ΚΕΠ δεν είμαι σίγουρος. Πάρε να μάθεις, είναι η εύκολη λύση.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τρί Σεπ 21, 2021 10:00 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
xristoforos9119

Δημοσίευση από xristoforos9119 »

Καλημέρα σε όλους. Έχει περάσει ακριβώς μία βδομάδα από τότε που πήγα φρουραρχείο, και δεν έχω λάβει το παραπεμπτικό ακόμα. Είναι κανείς άλλος στην ίδια κατάσταση; Ευχαριστώ.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες