Πεζοναύτες: Εκπαίδευση - Ασκήσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Vironas

Δημοσίευση από Vironas »

Αλανια μπαινω αυλωνα νοεμβρη θα ηθελα αν μπορουσατε να μου απαντησετε εαν
ισχυουν οι ασκησεις γυμναστικης που γραφει ενα παιδι στην σελιδα 41 δηλαδη 5 σετ των 25 σε καμψεις κτλ.
εαν μπαινω 9-11 νοεμβρη και βγαινω μετα απο 13 μερες οπως μου ειπανε
και αν οντως κοιμασε 5-6 ωρες την ημερα
ευχαριστω
Nick

Δημοσίευση από Nick »

Παιδιά έχω κάποιες απορίες σχετικά με τους πεζοναύτες.
Καταρχάς να πω ότι είμαι τελείως αστοιχείωτος με στρατιωτικά θέματα, δεν έχω ασχοληθεί πότε.

Λοιπόν εγώ έχω δηλώσει ειδικές δυνάμεις πεζοναύτες (μετά από κάποια αναβολή που είχα πάρει). Και μπαίνω Νοέμβριο (χαρτί δεν μου έχει έρθει ακόμα, μου είπαν να το περιμένω Οκτώβριο)

Οι ερωτήσεις μου τώρα είναι οι εξής:

1) Μου ειπαν οτι θα ειμαι 11 μερες μεσα για βασικη εκπαιδευση και για να ορκιστω μετα 3 μερες αδεια και μετα αλλες 20 μεσα για να τελειωσω την βασικη εκπαιδευση. Ισχύει;

2) Μου είπαν επίσης ότι επιδη στην ελλαδα αυτή την στιγμή υπάρχουν 2 κέντρα (η μονάδες δεν ξέρω πως τα λένε συγνώμη) και το ένα είναι Βόλο το άλλο Αθήνα Αυλώνα, Θα κάνω την βασική εκπαίδευση στην Αθηνά και μετά για κάποιο μικρο διάστημα θα γυρίσω Βόλο και μετά ανάλογα με την σειρά μου θα με στείλουν η Αθήνα πάλι η θα μείνω Βόλο για ειδική εκπαίδευση. Αυτό ισχύει;

3) Αν ισχύουν τα παραπάνω ξέρει κάποιος πια σειρά μπαίνει Νοέμβριο και που θα κάνει την βασική εκπαίδευση;(μου είπαν πάλι ότι μια σειρά πάει αθηνα μια βόλο εναλλάξ ισχύει; )

4) Η ειδική εκπαίδευση πόσο καιρό διαρκεί;

Είμαι Βολιώτης και αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να έρθω βόλο μόνιμα όσο ποιο γρήγορα γίνεται

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων όποιον με βοηθήσει, και θα παρακαλούσα οι απαντήσεις να είναι σοβαρές και σίγουρες

Αν έχουν ήδη απαντηθεί ας μου πει κάποιος σε ποια σελίδα βρίσκεται γιατί είναι πολλές οι σελίδες και δεν μπορώ να τις διαβάσω όλες
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

Nick έγραψε:Παιδιά έχω κάποιες απορίες σχετικά με τους πεζοναύτες.
Καταρχάς να πω ότι είμαι τελείως αστοιχείωτος με στρατιωτικά θέματα, δεν έχω ασχοληθεί πότε.

Λοιπόν εγώ έχω δηλώσει ειδικές δυνάμεις πεζοναύτες (μετά από κάποια αναβολή που είχα πάρει). Και μπαίνω Νοέμβριο (χαρτί δεν μου έχει έρθει ακόμα, μου είπαν να το περιμένω Οκτώβριο)

1) Μου ειπαν οτι θα ειμαι 11 μερες μεσα για βασικη εκπαιδευση και για να ορκιστω μετα 3 μερες αδεια και μετα αλλες 20 μεσα για να τελειωσω την βασικη εκπαιδευση. Ισχύει;

2) Μου είπαν επίσης ότι επιδη στην ελλαδα αυτή την στιγμή υπάρχουν 2 κέντρα (η μονάδες δεν ξέρω πως τα λένε συγνώμη) και το ένα είναι Βόλο το άλλο Αθήνα Αυλώνα, Θα κάνω την βασική εκπαίδευση στην Αθηνά και μετά για κάποιο μικρο διάστημα θα γυρίσω Βόλο και μετά ανάλογα με την σειρά μου θα με στείλουν η Αθήνα πάλι η θα μείνω Βόλο για ειδική εκπαίδευση. Αυτό ισχύει;

3) Αν ισχύουν τα παραπάνω ξέρει κάποιος πια σειρά μπαίνει Νοέμβριο και που θα κάνει την βασική εκπαίδευση;(μου είπαν πάλι ότι μια σειρά πάει αθηνα μια βόλο εναλλάξ ισχύει;)

Είμαι Βολιώτης και αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να έρθω βόλο μόνιμα όσο ποιο γρήγορα γίνεται

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων όποιον με βοηθήσει, και θα παρακαλούσα οι απαντήσεις να είναι σοβαρές και σίγουρες

Αν έχουν ήδη απαντηθεί ας μου πει κάποιος σε ποια σελίδα βρίσκεται γιατί είναι πολλές οι σελίδες και δεν μπορώ να τις διαβάσω όλες

Αν διαβάσεις όλες τις σελίδες του θέματος και γενικώς τα θέματα των ειδικών δυνάμεων θα πάρεις απαντήσεις και για αυτά που ρώτησες, αλλα και για πράγματα που δε γνωρίζεις και είναι καλό να τα μάθεις.Εικόνα
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
Nick

Δημοσίευση από Nick »

297ΙΜΑΚ έγραψε:
Nick έγραψε:... Μπαίνω Νοέμβριο...
Εχεις χρονο, σιγα σιγα...

Ναι έχω χρόνο, αλλά εδώ και πολύ καιρό ψάχνω το τι θα γίνει και δεν βρέθηκε κανένας να μου πει σίγουρα και υπεύθυνα το τι θα έχω να κάνω, ο καθένας λέει κυριολεκτικά ότι του κατέβει, πολύ ράδιο αρβύλα.
Και δεν ξέρω αν μου τα λένε είτε για να με τρομαξουν ή επιδη έτσι είναι τα πράγματα ή απλός λένε ότι τους κατέβει
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 33
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Nick έγραψε:
297ΙΜΑΚ έγραψε:
Nick έγραψε:... Μπαίνω Νοέμβριο...
Εχεις χρονο, σιγα σιγα...

Ναι έχω χρόνο, αλλά εδώ και πολύ καιρό ψάχνω το τι θα γίνει και δεν βρέθηκε κανένας να μου πει σίγουρα και υπεύθυνα το τι θα έχω να κάνω, ο καθένας λέει κυριολεκτικά ότι του κατέβει, πολύ ράδιο αρβύλα.
Και δεν ξέρω αν μου τα λένε είτε για να με τρομαξουν ή επιδη έτσι είναι τα πράγματα ή απλός λένε ότι τους κατέβει
Η πολυ απλα ο καθενας λεει το πως ο ιδιος εζησε και αντιληφθηκε το στατο και τις ειδικες δυναμεις...

Κανενας δεν θα σου πει τι ακριβως θα αντιμετωπισεις γιατι θα βρεις στο δρομο σου ενα συνολο ατομων που κανενας δεν εχει συναντησει και ο εγκεφαλος σου θα Αναλυσει Τα βιωματα του στρατου με ενα μοναδικο τροπο.

Διαβασε λοιπον τις ιστοριες που γραφει ο καθενας, αληθεια η παπατζα και βγαλε τα δικα σου συμπερασματα...

10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

Nick έγραψε:Παιδιά έχω κάποιες απορίες σχετικά με τους πεζοναύτες.

3) Αν ισχύουν τα παραπάνω ξέρει κάποιος πια σειρά μπαίνει Νοέμβριο και που θα κάνει την βασική εκπαίδευση;(μου είπαν πάλι ότι μια σειρά πάει αθηνα μια βόλο εναλλάξ ισχύει;)

1) Ναι
2) Η βασικη εκπαίδευση ολων των τμημάτων των ειδικών δυνάμεων γίνεται στο ΚΕΕΔ.
Δεν έχει μόνο στο Βόλο πεζοναύτες και αυτά περί μετάθεσεις παίζουν πολλά για το που θα σε στείλουν.
3) Το νοέμβρη μπαίνει η 10 Δ' ΕΣΣΟ 313. Αυτό το περι βασικής εκπαίδευσης μπορεί να στο απαντήσει κάποιος που ειναι τώρα πεζοναύτης γιατί όταν ήμουν εγώ δεν είχαν μπεί ακομα οι πεζοναύτες στις ΕΔ.
4) Δεν υπάρχει ειδική εκπαίδευση, υπάρχει προκεχωρημένη (Τ/ΠΕΝ) για να πάρεις τον πράσινο μπερέ.
Στις καταδρομές διαρκεί 3 εβδομάδες. Στους πεζοναύτες δε γνωρίζω.

Για τα υπόλοιπα, και για λεπτομέρειες κάνε τον κόπο να διαβάσεις λίγο πιό πίσω.Εικόνα
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
Πεζοναύτης!

Δημοσίευση από Πεζοναύτης! »

3 εβδομάδες είναι και σ' εμας τους Πεζοναύτες. Και σε εμάς όλες οι ειδικότητες περνάνε σχολείο ΠΕΝ είτε είναι οδηγοί ειτε διαβιβαστές (όπως εγώ) είτε μάγειρες. Οι οδηγοί όμως δυστυχώς θα φάνε το ξενέρωμα της Σπάρτης. Για 3 εβδομάδες θα εχει φοβερό ξύσιμο, αρκετό Στεργίου, το πέρασα αυτο το μπουρδέλο περσι το καλοκαίρι και κόντεψα να τρελαθώ... Αν βέβαια έχετε μια ροπή προς την απεθαρχία θα καλοπεράσετε και μετά θα πάτε στις μονάδες και θα πέφτει η φυλακή και η στέρηση κανονικότατα. Στο 575 που ήμουν πέφτανε 20άρες μαζεμένες αν και περισσότερο τον έσφαζε κάποιον αν έτρωγε 6 μέρες στέρηση αφού έμενε μέσα άνετα για 1,5 με 2 μήνες... Έτσι λοιπόν κάποιοι όταν γυρίσαμε απο Σπάρτη έμειναν το πολύ 2-3 εβδομάδες και μετά. Ανάβολή!

Όσο για τη φρουρά που κρατάει 2 ώρες εγω θα πω οτι ας μην κρυβόμαστε, παρτάλια παντού υπάρχουν και στα αλεξίπτωτα και στα λοκ και οπουδήποτε. Όταν λοιπόν βλέπουν οτι Ο άλλος δένει το όπλο στην εξάρτηση και φυλάει βάζοντας τα χέρια στις τσέπες λογικό είναι πρώτα να πέφτει η 10άρα κλπ και μετα να τους πρίζουν όλους στην φρουρά... ΔΕΝ φταίνε σε όλα οι στρατιωτικοί φταίνε και οι στρατιώτες γιατί δείχνουν οτι δεν ξέρουν πως να φυλάξουν.

Χρήστος 09 β' εσσό
307 σειρά

575 Τάγμα Πεζοναυτών (Το ΤΑΓΜΑ ΜΟΥ!)
noobas

Δημοσίευση από noobas »

Καλησπερα παιδες, εχω κοψει αναβολη κ ολα τα σχετικα. Λογικα μπαινω Νοεμβρη... Τωρα εχω δηλωσει για Λοκατζης αλλα τις τελευταιες μερες το ξανασκεφτομαι κ λεω για Πεζοναυτης. Αν ολα πανε καλα, λεω αν, το χαρτι που θα παρουσιαζομαι θα λεει Μ. Πευκο ετσι;

Μετα αφου εχω μπει στο ΚΕΕΔ μπορω να αλλαξω κ απο ΛΟΚ που ειχα δηλωσει να βαλω Πεζοναυτες; -αν ναι παω Αυλωνα Ή Βολο κατευθειαν;

αν παω Βολο απο κει Θα αποληθω;

Αθηναιος ειμαι αλλα δν θελω να κατσω Αυλωνα...

κατι αλλο τωρα, υπαρχει ασκηση που κανεις Αλμα απο ελικοπτερο στην θαλασσα, στη συνεχεια καταδυση για αφοπλισμο ή τοποθετηση "βομβας" Και μετα περισυλλογη απο φουσκωτο; Ρωταω γιατι ειχε κανει μια τετοια ο πατερας μου στο πευκο (πριν πολλα χρονια)

και γενικα οι πεζοναυτες ειναι 50-50 ας πουμε στερια-θαλασσα;

Ξερω μπορει να ειναι χαζαμαρες αυτα που ρωταω αλλα θελω να ξερω αν εχω ελπιδες για τον Βολο, αλλα και επειδη δεν τα παω και τελεια με την θαλασσα (γι αυτο και ειχα δηλωσει ορεινος)

ευχαριστω εκ των προτερων! Να στε ολοι καλα!

joeyj
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από joeyj »

Φιλε κ γω νοεμβρη μπαινω. Νομιζω πως πλεον δεν πας καθολου πευκο (αλλα μπορει να κανω κ λαθος) ... Γνωμη μου ειναι να πας πεζοναυτες. Κ γω εκει δηλωσα. Οποιο σωμα των Ε. Δ κ να επιλεξεις καλο ειναι, απλα Αν ψηνεσαι με αποβασεις κ τετοια πηγαινε ΠΖΝς... Για τα υπολοιπα ας σε βοηθησουν κ αλλα παιδια απο το forum γιατι κ γω δεν τα ξερω κ τοσο καλα!Εικόνα
noobas

Δημοσίευση από noobas »

Ευχαριστω joeyj! Ξερει κανεις αλλος τπτ; Ή Να κανω υπομονη κ οπου με πανε;

575tpn

Δημοσίευση από 575tpn »

Οι πεζοναυτες παρουσιαζονται αυλωνα πλεον και οσοι το επιλεξουν στην πορεια εκει πανε και αυτοι. Μετα πας βολο και αν εχεις βυσμα μενεις αυλωνα. Απλα πραγματα... οσο για αποβασεις που αναφερεται καποιος πιο πανω το μονο αν εισαι τυχερος πας. Σιγουρα εχει σκοινακια,50αρα, θαλασσιες, ορεινο και καποιες εσσο πιανει και χειμερινη.

Υπ'οψιν στην εσσο του αυγουστου λογω πολυκοσμιας πολυς κοσμος πηρε μεταθεση για αλλες μοναδες χωρισ να το δηλωσουν

Πεζοναυτες

Δημοσίευση από Πεζοναυτες »

Καλησπέρα.
Δήλωδα τον αύγουστο να πάω πεζοναύτης. Ο στρατονομος μου ειπε πως θα μπω η Νοεμβριο η Φεβρουάριο. Προσωπικά δεν με ένοιαξε πολύ αλλά εχω απορίες. Δεν μπορώ να κρύψω κάποιες ανησυχίες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να τις ξεπεράσω.
Θέλω να μάθω τι ακριβώς κάνουν κάθε μερα οι πεζοναύτες. Απο την ώρα που θα ξυπνήσουν μέχρι την ώρα που θα κοιμηθούν.
Είναι τοσο δύσκολη η εκπέδευση η απλά την εχουν κάνει μύθο;
Ξέρω οτι κάνουν απόβαση σε νησί μια 50χιλιόμετρα τρέξιμο υπερβολικό γυμναστική αλλά τι άλλα κάνουν; . Αν έχει κάποιος την όρεξη ας μου πει. Δεν έχω πρόβλημα με το στρατό αντίθετα μου αρέσει η ιδέα. Απλά θέλω να ξέρω τα πάντα για το σώμα. Ο λόγος που το επέλεξα είναι καθαρά τα μόρια.
Καλό σας βραδύ
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 33
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Πεζοναυτες έγραψε: Ο στρατονομος μου ειπε πως θα μπω η Νοεμβριο η Φεβρουάριο.
Ο Στρατονομος το μονο που μπορει να σου πει ειναι γιατι δεν εισαι προβλεπομενος... Κατα τα αλλα διαβασε το φορουμ και μετα κανε πιο συγκεκριμενη ερωτηση

orestis
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από orestis »

Σ' ευχαριτώ κατ αρχήν για την άμεση ανταπόκριση.
Δεν με ενοχλεί καθόλου και μπορώ να κάνω τα πάντα απλώς δυστυχώς δεν γνωρίζω τη φύση της εκπαίδευσης και φοβάμαι μήπως δεν μπορέσω να ανταπεξέλθω.

Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από kampf »

Ποιο πολλα κουρδιλικια παρα εκπαιδευση θα κανετε. Στα τπεν θα τσιμπισετε αρκετες καμψεις αλλα μετα αμα εισαι προβλεπομενος σπανια θα πεφτεις χαχαχα. Αμα δεν σε ενοχλει οταν κανεις καμψεις, μονοζυγο η οταν το σηκωνεις ψηλα εισαι οκ πιστευω.
"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες