Εμπορικό Ναυτικό: Γενικές πληροφορίες

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες αλλα εχω μια τελευταια απορια.

Γενικα εαν σε στειλουν χιο ας πουμε μπορεις να παρεις ευκολα μεταγραφη για ασπροπυργο; Αν ναι, πας πρωτα χιο και μετα απο 15 μερες ας πουμε αφου παρεις τη μεταγραφη πας ασπροπυργο η δε χρειαζεται να πας χιο καθολου; (Τα ονοματα των σχολων ειναι τελειως τυχαια)

Ευχαριστω!

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 55

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

Γενικά δεν είναι δύσκολο ειδικά αν συντρέχουν λόγοι
π. Χ μένεις Αθήνα ή είσαι πιο κοντά από εκεί και τα σχετικάΗ Χίος είναι από τις λίγες σχολές στις οποίες μπορείς να μείνεις και μέσα (έχει εσωτερική φοίτηση).

Σίγουρα θα έρθεις και σίγουρα θα κάνεις 1-2 μήνες ή και παραπάνω μάθημα.
Αργούν να βγουν λίγο οι μεταγραφές

Οι σχολές Χίου και Οιννουσών όμως προσφέρουν και αρκετά πλεονεκτήματα (οργανωμένες και σίγουρα θα τελειώσεις στην ώρα σου αν είσαι και τυπικός)

Το καλύτερο όμως είναι ότι προτιμούνται από τις χιώτικες εταιρείες αν φοιτείς σε σχολή της Χίου

Είναι καλό αβαντάζ όταν θα ψάχνεις για εταιρεία και οι μεγαλύτερες και καλύτερες εταιρείες της ναυτιλίας είναι χιώτικες.

Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Για να καταλαβω... η σχολη της Χιου φημιζεται για τους πλοιαρχους που βγαζει η για τους μηχανικους (γιατι εγω για πλοιαρχων ενδιαφερομαι) η και για τους δυο; Ακομα θα ηθελα να ρωτησω αν ολες οι ελληνικες ναυτιλιακες με πλοια με ελληνικες σημαιες ειναι συμβεβλημενες με το ΝΑΤ (μπορει να ειναι λιγο χαζη η ερωτηση αλλα απαντηστε πλζ). Τελος εαν γραψω εκει γυρω στα 10.500 κοντα στη βαση δηλαδη και περασω στο παρα πεντε τοτε που ακριβως με στελνουν απο ολες τις σχολες της ελλαδας; (γιατι διαβασα πριν οτι σε στελνουν αναλογα με τα μορια που συγκεντρωσες στις πανελληνιες στην αναλογη σχολη.

Υ. Σ: συγνωμη που γινομαι κουραστικος αλλα παρακαλω πολυ απαντηστε μου γιατι καιγομαι...

Ευχαριστω!!!

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 59
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Γιωργος έγραψε:Για να καταλαβω... Η σχολη της Χιου φημιζεται για τους πλοιαρχους που βγαζει η για τους μηχανικους (γιατι εγω για πλοιαρχων ενδιαφερομαι) η και για τους δυο; Ακομα θα ηθελα να ρωτησω αν ολες οι ελληνικες ναυτιλιακες με πλοια με ελληνικες σημαιες ειναι συμβεβλημενες με το ΝΑΤ (μπορει να ειναι λιγο χαζη η ερωτηση αλλα απαντηστε πλζ). Τελος εαν γραψω εκει γυρω στα 10.500 κοντα στη βαση δηλαδη και περασω στο παρα πεντε τοτε που ακριβως με στελνουν απο ολες τις σχολες της ελλαδας;(γιατι διαβασα πριν οτι σε στελνουν αναλογα με τα μορια που συγκεντρωσες στις πανελληνιες στην αναλογη σχολη.

Υ. Σ: Συγνωμη που γινομαι κουραστικος αλλα παρακαλω πολυ απαντηστε μου γιατι καιγομαι...

Ευχαριστω!

Η κορυφαία σχολή μηχανικών είναι του Ασπροπύργου σε επίπεδο δυσκολίας. Και είμαι απόλυτος σε αυτό. Είναι μακράν η δυσκολότερη να την βγάλεις, για μένα αγγίζει, για να μην πω φτάνει ενα ΤΕΙ Μηχανολογίας ειδικά στα μαθήματα ειδικότητας, με λίγο πιο εύκολα μαθηματικά. Φυσικά ο Ασπρόπυργος πονάει σε άλλα πράγματα, που δεν πονάει η Χιος και οι υπόλοιπες.

Και της Χιου, και της Οινουσσών είναι καλές σχολές, απλά στην Χίο παίρνεις -συγκριτικά με Ασπρόπυργο- πολύ πιο εύκολα πτυχίο, χωρίς να υπαινίσομαι ότι είναι εύκολη, απλά υπερτονίζω την δυσκολία του Ασπροπύργου.

Για μένα η Οινουσσών είναι ακόμα πιο φημισμένη απο της Χιου (αν και διαφορετικές σχολές), ως προς αυτό που ρωτάς.

Ναι όλες οι εταιρείες που εχουν Ελληνική σημαία είναι συμβεβλημένες με το ΝΑΤ.

εαν γράψεις ακριβως στην βάση, σαν πλοιαρχος δεν θυμάμαι ποιά είναι αυτή με τα λιγότερα μορια εισαγωγής, ίσως της Πρέβεζας, δεν θυμαμαι αυτή τη στιγμή, πάντως οπου και να περάσεις, είναι δεδομένη η μεταγραφή σου.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 41

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δημιουργήθηκε νέο θέμα σχετικά με τις βάσεις.

Βάσεις - Μόρια για Εμπορικό Ναυτικό (2016)

Συνεπώς, να εκφράζετε εκεί τις απορίες σας σχετικά με τις βάσεις παρακαλώ πολύ.

Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Και κατι ακυρο τωρα... η πειρατεια ειναι συχνο φαινομενο η δεν υφισταται καν σημερα;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 59
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Γιωργος έγραψε:Και κατι ακυρο τωρα... Η πειρατεια ειναι συχνο φαινομενο η δεν υφισταται καν σημερα;

Απο Σομαλία πλευρά δεν θα κυνδυνέψει πλέον κανείς. Ο κύνδυνος έχει πάει απο Νιγηρία τώρα, όπου ναι είναι υπαρκτός, αλλά όχι και με υψηλά ποσοστά επιθέσεων.

Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από TAG »

Αν μια εταιρια εχει διαφορες ονομασιες, δεν ξερω πως λεγεται, που θα παμε για να βρουμε δουλεια;

π. Χ.Management,Maritime,Partners,Services,Inc
Άβαταρ μέλους
after
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από after »

Καλησπερα σας, εχει κανεις γνωσεις περι της Ναυτικης ακαδημιας της Βαρνας στην Βουλγαρια, γνωσεις σχετικα με το ποσο αξιζει ενα τετοιο εγχειρημα και για την μετεπειτα σταδιοδρομια (εαν επιλεγεσαι ευκολα απο ναυτιλιακες) Κοστος 6μηνων και λοιπα τα γνωεριζω οποτε μην αναφερετε. Ευχαριστω εκ των προτερων.
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δεν γνωρίζω για πληροφορίες ή κόστος αλλά ξέρω πως μετά μη ζητήσεις δουλειά στην Ελλάδα.
Αν δεν έχεις πολύύύ χοντρό βύσμα να σε βάλει σε κάποια εταιρεία ξέχασέ το.Ούτε αίτηση δεν θα σε αφήσουν να κάνεις οι πιο πολλές εταιρείες.

Επίσης θα έχεις και πρόβλημα λογικά για τα πτυχία Β και Α τάξης αφού στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται άλλα εκτός από Ελληνικά (στο ΚΕΣΕΝ αυτό).

Γιατί να ξοδευτείς όμως τόσο; Να μπεις σε ΑΕΝ με ένα σωστό διάβασμα είναι βατό.
Βάλε και τα έξοδα διαμονής διατροφής και εισητηρίων.

Μακης

Δημοσίευση από Μακης »

Με 2 βαθμους μειωπια και αστιγματισμο μπαινω πλοιαρχων; Ξερω οτι δεν ειναι το καταλληλο θεμα για αυτο που ρωτησα αλλα πλζ απαντηστε μου μονο με ενα ναι η με ενα οχι. Επισης θα ηθελα να ρωτησω και αν τελως παντων οι ελληνικες ναυτιλιακες προσλαμβανουν πλεον δοκιμους πλοιαρχους στα lnp/lng.

Ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Ναι μπαίνεις με τους βαθμούς μυωπίας αλλά κατέβαστε παλιά προκύρηξη να δείτε βρε παιδιά. Δεν είναι δύσκολο, αναγράφονται όλα τα ιατρικά που χρειάζεστε να ξέρετε και όλα τα χαρτιά που θα χρειαστείτε.

Προσλαμβάνουν λίγους. Όλοι Πλοίαρχοι θέτε πια να γίνετε!(στα πλαίσια αστείου)

Αν δεν έχεις γνωστό όμως δεν θα σε πάρουν.

Κανάς μηχανικός βρε παιδιά; Κανένας δε θέλει να μπει στις μηχανές;Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω.

Αν βάλεις την ονομασία της εταιρείας σε μια μηχανή αναζήτησης (πχ google) σου βγάζει διεύθυνση και αριθμό.

Συνήθως οι εταιρείες έχουν γραφεία Πειραιά ή Γλυφάδα.(υπάρχουν και άλλες όμως.)

Εσύ αναφέρεσε σε ξένη εταιρεία;

Η δική μου πχ δέχεται βιογραφικό με email και σου καθορίζει συνέντευξη μέσω skype αλλά με εταιρεία του εξωτερικού καλύτερα μετά ως αξιωματικός για να μην τρέχεις με τις υπηρεσίες να έχεις και λίγη εμπειρία στα ταξίδια.

Μακης

Δημοσίευση από Μακης »

Τωρα μιλας σοβαρα; Γενικα δεν παιρνουν πλοιαρχους η μονο στον συγκεκριμενο τυπο πλοιου που ανεφερα;
Άβαταρ μέλους
after
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από after »

Vasilis_Ch έγραψε: Δεν γνωρίζω για πληροφορίες ή κόστος αλλά ξέρω πως μετά μη ζητήσεις δουλειά στην Ελλάδα. Αν δεν έχεις πολύύύ χοντρό βύσμα να σε βάλει σε κάποια εταιρεία ξέχασέ το.Ούτε αίτηση δεν θα σε αφήσουν να κάνεις οι πιο πολλές εταιρείες.

Επίσης θα έχεις και πρόβλημα λογικά για τα πτυχία Β και Α τάξης αφού στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται άλλα εκτός από Ελληνικά (στο ΚΕΣΕΝ αυτό).

Γιατί να ξοδευτείς όμως τόσο; Να μπεις σε ΑΕΝ με ένα σωστό διάβασμα είναι βατό. Βάλε και τα έξοδα διαμονής διατροφής και εισητηρίων.

Γεια σου φιλε μου, μια ερωτηση να σου κανω, εισαι του επαγγελματος και εκφερεις την αποψη αυτη επειδη εχεις δει αντιστοιχες περιπτωσεις; Η υποθετεις πως ειναι ετσι τα πραγματα. Να σε πληροφορησω πως απο τι εχω διαβασει και εγω βεβαια η σχολη προσφερει ανωτατη εκπαιδευση και οχι ανωτερη οπως ειναι στην Ελλαδα δλδ ειναι ΑΕΙ + σου δινει την δυνατοτητα για Α και Β να τα παρεις με σπουδες και οχι μονο με υπηρεσια. Προσπαθω ομως να καταλαβω τι πραγματικα ισχυσει απο καποιον γνωστη διοτι μπορει να μπλεκεται και το Marketing στην μεση.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης