Απαλλαγή με Ι5 Παθολογικό
Δεν το έβρισκα, με λίγο ψάξιμο όμως στο ΦΕΚ το βρήκα εν τέλει (πάθηση νο.270 στα νευρολογικά). Ναι, είναι εκ γεννετής και ανίατο. Και οι δύο νευρολόγοι (αρχικά ο πρώτος όταν είχα πάει τον Νοέμβρη, και ο δεύτερος πρίν 2-3 βδομάδες), μου είχαν πεί το ίδιο πράγμα.
Το θέμα είναι οτι υπηρετώ ήδη 4 μήνες και δεν ξέρω το κατα πόσο θα παίξει ρόλο αυτό στην τελική απαλλαγή. Το άλλο θέμα είναι οτι εγώ πρέπει να είμαι έξω και να κάνω φυσιοθεραπείες και γυμναστική για να παραμένω σταθερός νευρομυϊκά, παράλληλα με καλό ύπνο και διατροφή, πράγματα τα οποία ΔΕΝ έχω μέσα όσο και να προσπαθώ να συνδυάσω. Θα δούμε, ευχαριστώ για την απάντηση.
Το θέμα είναι οτι υπηρετώ ήδη 4 μήνες και δεν ξέρω το κατα πόσο θα παίξει ρόλο αυτό στην τελική απαλλαγή. Το άλλο θέμα είναι οτι εγώ πρέπει να είμαι έξω και να κάνω φυσιοθεραπείες και γυμναστική για να παραμένω σταθερός νευρομυϊκά, παράλληλα με καλό ύπνο και διατροφή, πράγματα τα οποία ΔΕΝ έχω μέσα όσο και να προσπαθώ να συνδυάσω. Θα δούμε, ευχαριστώ για την απάντηση.
Γεια σας εξεταστηκα απο τρεις διαφορετικους γιατρους στο 401 και ολοι εγραψαν οτι περνω κατευθειαν Ι5 στις γνωματευσεις τους τις οποιες κατεθεσα την παρασκευη στο ρουφ για να με καλεσουν σε επιτροπη απαλλαγων. Ενας γιατρος ομως στο 401 με ρωτησε αν εχω αναβολη για λογους υγειας και οταν απαντησα αρνητικα μου λεει οτι απο αυτον βγαινω κατευθειαν Ι5 αλλα υπαρχει πιθανοτητα η επιτροπη να αλλαξει την αποφαση και να δοσει αναβολη πρωτα. Εγω αγχωθηκα τωρα αν και εχω αλλες δυο γνωματευσεις για αλλα προβληματα που λενε Ι5 κατευθειαν... Η επιτροπη υπαρχει περιπτωση να αλλαξει την αποφαση του στρατιωτικου γιατρου;
Συνήθως η επιτροπή απαλλαγών απλά επικυρώνει τις αποφάσεις των γιατρών. Κατά 99,9% θα πάρεις το Ι5.
D.Y.K έγραψε:Συνήθως η επιτροπή απαλλαγών απλά επικυρώνει τις αποφάσεις των γιατρών.Κατά 99,9% θα πάρεις το Ι5.
Εγώ μάλλον θα πάω απο δευτέρα, και είχα τον ίδιο προβληματισμό με το παιδί παραπάνω με την ειδοποιό διαφορά οτι εγώ ήδη υπηρετώ εδώ και 4 μήνες. Θα παίξει αυτό κάποιο ρόλο στην επιτροπή;
Αν έχει κάνει γνωμάτευση κάποιος γιατρός που σε εξέτασε και έκρινε ότι πρέπει να βγεις Ι5 τότε όχι δεν έχει διαφορά.
mbs1179 έγραψε:D.Y.K έγραψε:Συνήθως η επιτροπή απαλλαγών απλά επικυρώνει τις αποφάσεις των γιατρών.Κατά 99,9% θα πάρεις το Ι5.
Εγώ μάλλον θα πάω απο δευτέρα, και είχα τον ίδιο προβληματισμό με το παιδί παραπάνω με την ειδοποιό διαφορά οτι εγώ ήδη υπηρετώ εδώ και 4 μήνες. Θα παίξει αυτό κάποιο ρόλο στην επιτροπή;
Εσύ γιατί υπηρετείς από την στιγμή που η πάθηση σου κρίνεται Ι5 δεν μας το έχεις πει... Γιατί αν το είχες ψάξει τόσο καιρό και το γνώριζες και συνέχιζες να υπηρετείς μου φαίνεται κάπως περίεργο...
Καλησπερα εχω περασει λευχαιμια το 2003... Τωρα εχω θρομβο στη καρδια! Θα υπηρετησω η 8α παρω αππαλαγη; Κ κατι τυπικο! Θα παρουσιαστω με συνοδο στο στρατοπαιδο... Πρεπει να ξυριστω η δε χρειαζεται; Γτ δε θα μεινω μεσα καθολου απλα θα με στειλουν στη τριπολη στην επιτροπη! Απαντηστε συντομα γτ παρουσιαζομαι τη τριτη! Ευχαριστω πολυ
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 1
kostas27 έγραψε:Καλησπερα εχω περασει λευχαιμια το 2003... Τωρα εχω θρομβο στη καρδια! Θα υπηρετησω η 8α παρω αππαλαγη;
Στο ΦΕΚ ψάξε στο ΚΑΡΔΙΑ-ΑΓΓΕΙΑ (ξεκινάει απο το 647 στις παθήσεις).
cuervo έγραψε:Εσύ γιατί υπηρετείς από την στιγμή που η πάθηση σου κρίνεται Ι5 δεν μας το έχεις πει... Γιατί αν το είχες ψάξει τόσο καιρό και το γνώριζες και συνέχιζες να υπηρετείς μου φαίνεται κάπως περίεργο...
Στην αρχή δεν το γνώριζα καν. Στο 401 μου είπαν οι γιατροί οτι η πάθηση μου είναι για απευθείας Ι5 εξ' αρχής. Νευρολογικό ζήτημα. Με έβγαλαν Ι4 και μου είπαν οτι οποιαδήποτε στιγμή θελήσω να πάω για απαλλαγή. Πρίν 3 βδομάδες πήγα για μια απλή εξέταση και ο νευρολόγος με ρώτησε τι κάνω ακόμη μέσα στο στρατό... Ήθελα και εγώ να δοκιμάσω να δω πως θα πάει η φάση της θητείας, αλλά πλέον δεν πάει άλλο...
mbs1179 έγραψε:cuervo έγραψε:Εσύ γιατί υπηρετείς από την στιγμή που η πάθηση σου κρίνεται Ι5 δεν μας το έχεις πει... Γιατί αν το είχες ψάξει τόσο καιρό και το γνώριζες και συνέχιζες να υπηρετείς μου φαίνεται κάπως περίεργο...
Στην αρχή δεν το γνώριζα καν. Στο 401 μου είπαν οι γιατροί οτι η πάθηση μου είναι για απευθείας Ι5 εξ' αρχής. Νευρολογικό ζήτημα. Με έβγαλαν Ι4 και μου είπαν οτι οποιαδήποτε στιγμή θελήσω να πάω για απαλλαγή. Πρίν 3 βδομάδες πήγα για μια απλή εξέταση και ο νευρολόγος με ρώτησε τι κάνω ακόμη μέσα στο στρατό... Ήθελα και εγώ να δοκιμάσω να δω πως θα πάει η φάση της θητείας, αλλά πλέον δεν πάει άλλο...
Ήθελε να δοκιμάσεις κάτι που ίσως έβαζε σε ρίσκο την υγεία σου, αύριο κιόλας θα ζητήσεις να πας στο γιατρό της μονάδας και αυτός θα σε παραπέμψει στο στρατιωτικό νοσοκομείο για να ξεκινήσεις τις διαδικασίες για οριστική απαλλαγή.
cuervo έγραψε:mbs1179 έγραψε:cuervo έγραψε:Εσύ γιατί υπηρετείς από την στιγμή που η πάθηση σου κρίνεται Ι5 δεν μας το έχεις πει... Γιατί αν το είχες ψάξει τόσο καιρό και το γνώριζες και συνέχιζες να υπηρετείς μου φαίνεται κάπως περίεργο...
Ήθελε να δοκιμάσεις κάτι που ίσως έβαζε σε ρίσκο την υγεία σου, αύριο κιόλας θα ζητήσεις να πας στο γιατρό της μονάδας και αυτός θα σε παραπέμψει στο στρατιωτικό νοσοκομείο για να ξεκινήσεις τις διαδικασίες για οριστική απαλλαγή.
Την Τετάρτη θα πάω τελικά. Αυτό που φοβάμαι περισσότερο απ' όλα είναι μήπως γίνει καμιά στραβή απο την επιτροπή απαλλαγών και δεν επικυρώσει την απευθείας απαλλαγή. Σε περίπτωση που μου πούν τίποτα αναβολές και μετά επανεξέταση, μπορώ να το ακυρώσω και να συνεχίσω κανονικά; Δεν θέλω να ξαναμπώ ΠΟΤΕ σε τέτοιου είδους ψυχοφθόρες διαδικασίες.
Φίλε η επιτροπή απλά θα επικυρώσει την γνωμάτευση του γιατρού, αν ο γιατρός σε κρίνει για Ι5 θα πάρεις Ι5, το κομμάτι της επιτροπής είναι καθαρά τυπικό

Καλησπερα εχω κανει 3 εγχειρησεις για χιαστους κ εχω πλατυποδια υπαρχει περιπτωση να παρω Ι5?
marcos192 έγραψε:Καλησπερα εχω κανει 3 εγχειρησεις για χιαστους κ εχω πλατυποδια υπαρχει περιπτωση να παρω Ι5;
Όχι, Ι4 θα βγεις.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες