Απαλλαγή με Ι5 Παθολογικό

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Giorgos

Δημοσίευση από Giorgos »

Γεια σας! Ηθελα να υποβαλω ενα ερωτημα. Εχω κανει προσφατα τη διαδικασια μεσω φρουραρχειου και ο γιατρος στο νοσοκομειο εγραψε ι5 ακαταλληλος, λογω κιλων. Σημερα μου ηρθε το χαρτι απο τη στρατολογια για να κλεισω ραντεβου με την επιτροπη απαλλαγων. Εκεί εγώ τι θα κάνω δεν έχω καταλάβει. Αυτοί θα με ξανα εξετάσουν; Τελικά θα μπορέσω να πάρω την απαλλαγή; Έχω αγχωθεί περιμένω τις απαντήσεις; Σας ευχαριστώ!
Giorgos

Δημοσίευση από Giorgos »

Περιμενω τις απαντησεις σας
rotsikas
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από rotsikas »

Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα.Μόλις έλαβα διετή αναβολή λόγω παροξυσμικής κολπικής μαρμαρυγγής. Η πάθηση μου δεν προβλέπει απαλλαγή χωρίς να έχει προηγηθεί αναβολή.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: Μπορώ σε αυτό το διάστημα να λαμβάνω μέρος σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, είτε μια ενδεχόμενη πρόσληψη σε μια τράπεζα;

Στα δικαιολογητικά βλέπω οτι χρειάζονται πιστοποιητικό τύπου Α, είτε μόνιμη απαλλαγή στράτευσης. Υπάρχει περίπτωση να μου ανακληθεί μια επικείμενη πρόσληψη;

Είχε κάποιος ανάλογη εμπειρία;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Χωρίς να έχεις ολοκληρώσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις δεν μπορείς να πάρεις μέρος σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και γενικά δεν μπορείς να μπεις στο δημόσιο τομέα, αυτό το διάστημα μόνο στον ιδιωτικό τομέα θα μπορέσεις να εργάζεσαι.
Axileas

Δημοσίευση από Axileas »

Γεια σας ηθελα να κανω μια ερωτηση! Εχω απαλλαχθει απο τη στρατευση λογω υγειας και πανω μου γραφει οτι υπεχω στρατιωτικες υποχρεωσεις αν πριν το 45 ετος της ηλικιας μου κριθω ικανος στρατευσης με απο επανεξεταση ΣΙ. Υπαρχει περιπτωση να με ξανακαλεσουν δηλαδη;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 37
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Αν το πρόβλημα σου είναι μη ιάσιμο δεν υπάρχει περίπτωση να πάς Στρατό.

Το ότι πιθανώς να ξαναπεράσεις από Επιτροπή για επαναξέταση/επανέλεγχο μη το αποκλείεις.
gravityman
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από gravityman »

Καλησπερα σας,

Δυστυχως πασχω απο κυστικη ινωση, βροχικο κ αλεργικο ασθμα, αλλεργιες, ρινικους πολυποδες / ιγμοριτιδα,

χρονια ανχωδη διαταραχη με ψυχοσωματικα προβληματα , ισχυαλγια, συνδρομο ρεινο - κυκλοφοριακο συστημα.

και Ελκος στο στομαχι.

Ολα αυτα τα εχω με χαρτια απο ηδη στρατιωτικο νοσοκομειο. Κανενα ιδιωτικο χαρτι.

Η αναβαλη μου θα ληξει σε 6 μηνες.

πως θα παρω οριστικη απαλλαγη ;

Ειναι ευκολο για μενα που την δικαιουμε η θα με ταλαιπωρησουν ετσι κ αλλιως;

ποια ειναι η διαδικασια;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Η αναβολή που πήρες είναι η προβλεπόμενη 2ετής; Αν, ναι τότε θα σε καλέσουν να περάσεις από Επιτροπή για οριστική απαλλαγή στράτευσης.
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

gravityman έγραψε:Καλησπερα σας,

Δυστυχως πασχω απο κυστικη ινωση, βροχικο κ αλεργικο ασθμα, αλλεργιες, ρινικους πολυποδες / ιγμοριτιδα,

χρονια ανχωδη διαταραχη με ψυχοσωματικα προβληματα, ισχυαλγια, συνδρομο ρεινο - κυκλοφοριακο συστημα.

και Ελκος στο στομαχι.

Ολα αυτα τα εχω με χαρτια απο ηδη στρατιωτικο νοσοκομειο. Κανενα ιδιωτικο χαρτι.

Η αναβαλη μου θα ληξει σε 6 μηνες.

πως θα παρω οριστικη απαλλαγη ;

Ειναι ευκολο για μενα που την δικαιουμε η θα με ταλαιπωρησουν ετσι κ αλλιως;

ποια ειναι η διαδικασια;

Όταν λήξει η αναβολή σου θα περιμένεις το χαρτί κατάταξης με αυτό και 5 ημέρες πριν την κατάταξη θα πας στο Φρουραρχείο με όλα τα απαραίτητα χαρτιά και θα πάρεις την οριστική απαλλαγή, όλα αυτά υπάρχουν και σε ξεχωριστό θέμα με τίτλο "Αναβολή-Απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου".
κυστικη ινωση

Δημοσίευση από κυστικη ινωση »

Ευχαριστω πολυ Nassos

Ειχα παρει μια φορα αναβολη λογω σπουδων, αλλα λογω υγειας το παρατησα, δεν αντεχα ουτε να πηγαινω.

Η κυστικη ινωση ειναι μη ιασιμη θανατηφορος ασθενεια μεχρι τα 35 πεθαινεις.

Δεν θα παω στρατο μου το ειπαν ολοι οι γιατροι,

απλα δεν ξερω την διαδικασια απαλλαγης μεσω φρουραρχειου.

Ευχαριστω

mbs1179
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από mbs1179 »

Καλησπέρα, υπηρετώ απο τον Νοέμβρη στο στρατό ως Ι4 λόγω περιγεννητικής σπαστικής ημιπάρεσης. Κατάσταση εκ γεννετής δηλαδή η οποία σύμφωνα με 2 διαφορετικούς νευρολόγους στο 401 πέρνει κατ' ευθείαν Ι5 παθολογικό χωρίς αναβολή γιατί ουσιαστικά πρόκειται για "ανίατη" νευρομυϊκή πάθηση που θα κουβαλώ μια ζωή (με υφέσεις και εξάρσεις).

Επειδή γενικώς η ζωή που κάνωω στο στρατό δεν είναι η καλύτερη και νευρομυϊκά προβλήματα σαν το δικό μου θέλουν ηρεμία, συνεχόμενο ξεκούραση, και καλή γυμναστική για να παραμένουν στάσιμα ή και να μην μου βγάζουν κουσούρια (τα οποία μου βγαίνουν πλέον) σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο απαλλαγής.

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

1. Η πάθηση μου δεν συναντάται πουθενά επ' ακριβώς στο ΦΕΚ, αλλά 2 διαφορετικοί νευρολόγοι μου είπαν οτι δικαιούμαι απ' ευθείας Ι5.

2. Σε περίπτωση που εν τέλει απαλλαγώ εκ πρώτης φάσης απ' τον νευρολόγο, υπάρχει περίπτωση να μην επικυρώσει την απόφαση η επιτροπή απαλλαγών και με στείλει σε αναβολή;

3. Πως μπορώ εν τέλει να βεβαιωθώ οτι θα πάρω απ' ευθείας την απαλλαγή για να μην μπώ σε μπελάδες;
Nektarios1991
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Nektarios1991 »

Καλησπερα σας ειμαι 23 ετων και σε ηλικια 17 ημερων ειχα κανει εγχειρηση, μεταθεση μεγακων αρτηριων στην Αγγλια.
Μετα απο 16 χρονια χρειαστηκε να ξαναπαω Αγγλια για αλλαγη βαλβιδας με ομοιομοσχευμα ανθρωπινο.
στις 10 Μαρτιου 2015 παρουσιαζομαι στον Στρατό συγκεκριμενα Σπάρτη καθώς τελειωσε η αναβολη λογω σπουδων.
Αν τυχαινει καποιος να ξερει αν θα παρω απαλλαγη παρακαλω να μου απαντησει (δεν θελω να πραγματοποιησω θητεια κ κυριως λογω του θεματος που εχω)
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Θα σου δώσουν 2ετή αναβολή και αν στην επόμενη εξέταση από Επιτροπή δούν ότι το πρόβλημα παραμένει ως έχει, θα πάρεις οριστική απαλλαγή.

Συνήθως έτσι πάει, απευθείας απαλλαγή σπάνια δίδεται.
mbs1179
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από mbs1179 »

Nassos έγραψε:Θα σου δώσουν 2ετή αναβολή και αν στην επόμενη εξέταση από Επιτροπή δούν ότι το πρόβλημα παραμένει ως έχει, θα πάρεις οριστική απαλλαγή.

Συνήθως έτσι πάει, απευθείας απαλλαγή σπάνια δίδεται.

Μπορείς να απαντήσεις στο μήνυμα που έγραψα 2 ποστ παραπάνω; Το νόσημα μου βάση ΦΕΚ υπάγεται στην κατηγορία της απευθείας απαλλαγής, και δύο νευρολόγοι στο 401 μου είπαν οτι δικαιούμαι απευθείας Ι5. Θα έχω κάποιο θέμα με την επιτροπή απαλλαγών;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Παραπάνω λές ότι το νόσημα σου δεν αναφέρεται επακριβώς στο ΦΕΚ.

Αν οι 2 νευρολόγοι συμφωνούν ότι η περίπτωση σου είναι ανίατη, και επομένως δικαιούσαι οριστική απαλλαγή, δεν νομίζω η Επιτροπή να πει όχι. Άποψη μου έτσι, δεν είμαι ειδικός επι των παθήσεων.

Με το καλό να μας γράψεις νεότερα.Εικόνα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες