Πεζοναύτες: Εκπαίδευση - Ασκήσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Η εκπαιδευση εχει πολυ τρεξιμο και πολυ περπατημα, αρκετες βολες, πολυ καψωνι απο τους εκπαιδευτες. Οι εγκαταστασεις καλουτσικες. Τα παραπάνω παιζουν αναλογα με το λοχο.
nemogr
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από nemogr »

Μπλα μιλας για πεζοναυτες ι καταδρομεις;
nemogr
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από nemogr »

Ρε παιδια για να παρεις τον μπερε στους πεζοναυτες τι ασκησεις πρεπει να περασεις;
Anonymous

Νομίζω οτι περνάς τα τπεν όπως στα ΛΟΚ και μετά θα πάρουμε τον μπερέ ο οποίος είναι ΠΡΑΣΙΝΟΣ αφού η εκπαίδευση των Πεζοναυτών είναι ίδια με των ΛΟΚ και κάποιες φορές πιο σκληρή λόγω ΝΑΤΟικών ασκήσεων (μου το έχει πει άνθρωπος που υπηρέτησε).

Το θέμα είναι αν ξέρει κανεις να μας πει αν μπορούμε εμείς οι ίδιοι να διαλέξουμε ειδικότητα (ελεύθερος σκοπευτής, καταστροφέας κλπ)...

nemogr
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από nemogr »

Εμεις οι προτοι εσσο του 09 πρασινο θα παρουμε δηλάδη;
oneEyedOldMan
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από oneEyedOldMan »

esdee έγραψε:Το ακουσα και εγω οτι το πευκο ειναι 'χαλαρο'. Δεν εχω προσωπικη εμπειρια αλλα μου ειπαν παλιοι οτι φιλοι τους που πηγαν πευκο για καταδρομεις ειχαν χαλαροτερη βασικη απο τους πεζοναυτες.

νομιζω πως απλα λιγη φημη-διαφημιση παραπανω χρειαζεται το ταγμα το πεζοναυτων για να προσελκησει 'ειδικοδηναμιτες' μιας και ειναι υποτιμημενο

με το καλο με την επομενη αδεια θα εχω και ενημερωση απο την βασικη. Κριμα που εκοψαν τις καμψεις απο το 505, τις θεωρει προσωπικο καψωνι ο διοικιτης και απαγορευτε στα καλα καθουμενα να βαραει νεοσυλλεκτος καμψεις. Μεχρι και οι εκπαιδευτες το απαγορευουν για να μην τους παρει ματι κανεις και θεωρησει οτι εριξαν καμψεις σε νεοσυλλεκτο. Αναγκαζομαστε να φυλαμε τσιλιες για να παρουμε καμια 50αρα καμψεις

στο οτι εκοψαν καμψεις-καψωνια κ. Τ. λ. Φταιει ο υπαρχων δοιηκητης του 505. Σε μερικους μηνες που Θα γιρισει ο παλιος δοιηκιτης που πηγε για σχολειο στο εξωτερικο ολα θα ξαναγινουν οπως πριν

Anonymous

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πρ΄γματα και επειδή είμαι και 17 και αύριο μεθαύριο πρέπει να πάω για περιοδευον, θέλω να μάθω κάποια πράγματα για τους Πεζοναύτες

Ασκήσεις
Τι ακρι΄βως είναι οι πεζοναύτες
Και επειδή είδα κάτι για τεθωρακισμένα και κάτι άλλα θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με όλα αυτά...

Συγγνώμη που δεν ξέρω τι ακρίβως είναι br/>
oneEyedOldMan
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από oneEyedOldMan »

Οι κυριες ασκησης στους πεζοναυτες ειναι οι αποβασεις με αρματαγωγο. Δηλαδη καταβαση με σκοινια απο το πλοιο στα ΑΒΑΚ,zodiac κ. Τ. Λ. Και αποβαση στην παραλια... Ομως εχουν και ολες τις ασκησεις ειδικων δυναμεων οπως Χειμερινη διαβιωση, πορεια 50χλμ με μπεργκιν (σακιδιο) 25 κιλων, ελικοπτερϊα κ. Τ. Λ

στους πεζοναυτες το δυσκολο ειναι στο κεντρο για διομηση μηνες μεχρι να παρεις τον μπερε...

Στα Τεθωρακισμενα δεν κανεις τιποτα...

Anonymous

Τα κλασσικά κόμπλεξ του ελληνικού στρατού. Πάντα οι πεζοναύτες μαζεύανε ποιό πολλά άτομα. Και εγώ που είχα παρουσιαστεί βόλο αναγκάστηκα να φύγω για τα μόρια. Όπως και πολλοί άλλοι. Πάντως η εκπαίδευση στο 505 είναι ποιο σκληρή απο το πεύκο.
Marina2
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Marina2 »

Το πιστευω αυτό που λες για την εκπαιδευση! Ομως δεν καταλαβαινω πως τολμησαν να "πειράξουν" ενα τέτοιο σωμα που οπως ειπε κααι κάποιος εδω μεσα ειναι το πιο παλιο!
Anonymous

Βάτραχε αν δε σε ενδιαφέρουν τα μόρια, βάλε κανένα βύσμα να πάς Πεζοναύτες και που ξέρεις μπορεί να μαστε και μαζί...

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ:
Anonymous

Γειά σας!

Είχα μια συζήτηση με έναν γνωστό μου περσι. Μου είπε οτι πριν 4-5 χρόνια στα 18 του πήγε Ειδικές Δυνάμεις και απο εκεί πήγε ΟΥΚ. Όταν τον ρώτησα απο γυμναστική τί έκαναν μου είπε οτι έκαναν τα πάντα και όταν ήταν στο Πεύκο έτρεχε 10 χιλιόμετρα την ημέρα και στα ΟΥΚ 15 την ημέρα! Υπάρχει περίπτωση να με δουλεύει; Πόσο τρέχουν τώρα στις Ειδικές Δυνάμεις;

Εγώ 18 Μάη φεύγω για Βόλο. Ειδικές Δυνάμεις δηλαδή.

Ευχαριστώ Πολύ!
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

Criss έγραψε:Γειά σας!

Είχα μια συζήτηση με έναν γνωστό μου περσι. Μου είπε οτι πριν 4-5 χρόνια στα 18 του πήγε Ειδικές Δυνάμεις και απο εκεί πήγε ΟΥΚ. Όταν τον ρώτησα απο γυμναστική τί έκαναν μου είπε οτι έκαναν τα πάντα και όταν ήταν στο Πεύκο έτρεχε 10 χιλιόμετρα την ημέρα και στα ΟΥΚ 15 την ημέρα! Υπάρχει περίπτωση να με δουλεύει; Πόσο τρέχουν τώρα στις Ειδικές Δυνάμεις;

Εγώ 18 Μάη φεύγω για Βόλο. Ειδικές Δυνάμεις δηλαδή.

Ευχαριστώ Πολύ!
Πολυ πιθανό ο γνωστος σου να σου λεει αληθεια...

Αλλα πιστεψε με τα πραγματα εχουν αλλαξει ριζικα πλεον... \

Εγω οπως ειδες παραπανω ειδες τι γραφω για το πευκο...

6 εβδομαδες 2 φορες γυμναστικη...

Και πληροφοριακα στο Βολο δεν υπάρχουν ειδικες δυναμεις...

Αν εννοεις τους πεζοναυτες δεν ανηκουν πλεον στις ΕΔ ασχετα με το τι εκπεδευση κάνουν

Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
Anonymous

Δηλαδή φίλε σε ένα πόλεμο - θερμό επισόδειο- μάχη θα παίξει ρόλο η υπαγωγή ενός σώματος ή η εκπαίδευσή του, για εσένα; Οι Πεζοναύτες άλλαξαν στα χαρτιά και πήγαν στο πεζικό όμως η εκπαίδευση που έχουν είναι σίγουρα Ειδικών Δυνάμεων. Πάμε τώρα στο άλλο...

Δηλαδή εσένα σου φαίνονται εφικτά τα 10 χιλιόμετρα κάθε ημέρα; Το άλλο που μου είπε είναι οτι όταν κάποιος έπεφτε απο την κούραση σταματούσε όλη η μοίρα, τσίμπαγαν μερικές κάμψεις και μετά συνέχεια τρέξιμο. Εσύ όταν τρέχεις (υπηρετείς ακόμη; ) τί απόσταση καλύπτεις;

Χωρίς παρεξήγηση πάντα!

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Φιλε Criss αλλο σου λεει ο συναδελφος παραπανω και αλλο λες εσυ (χωρις παρεξηγηση παντα).

Ο κωστας σου αναφερει απλα πραγματα τα οποια ειναι αληθη και συμβαινουν.

Οι πεζοναυτες οσο και να χτυπιουνται ορισμενοι δεν υπαγονται στις Ε. Δ και δεν μοριοδοτουνται.

Απο εκει και περα μην ακους το τι σου λεει και ο καθενας.

Και εγω οσο ημουν στο πευκο π... Ρια γυμναστικη καναμε.

Εγω προσωπικα τα ειδα ολα μετα στην μοιρα.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης