Εμπορικό Ναυτικό: Γενικές πληροφορίες

Απάντηση
Στρατός και θητεία
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 59
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

el_eng έγραψε:

Καλως λοιπον. Θα το τρεξω το θεμα απο βδομαδα τοτε! Σε ευχαριστω πολυ φιλε και παλι! Να'σαι καλα Εικόνα

Εμείς σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ.

Βασιλης

Δημοσίευση από Βασιλης »

1) Επειδη με τα οικονομικα δεν τα παω καλα, θα ηθελα να με πειτε ποσο περιπου κοστιζει η στολη που θα παρουμε με το που θα μπουμε στη σχολη. Ακουσα οτι πρεπει να την πληρωσουμε εμεις και οτι δεν ειναι σαν τις στρατιωτικες σχολες που τις πληρωνει το δημοσιο.

2) Επισης, μαθηματα γινονται και το πρωι και το βραδυ; Αν περνω λεωφορειο ενδεχεται να ειμαι στο ποδι απο τις 0600 (πμ) μεχρι τις 2200 (μμ) οπου και θα γυρισω σπιτι?
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Βασιλης έγραψε:1) Επειδη με τα οικονομικα δεν τα παω καλα, θα ηθελα να με πειτε ποσο περιπου κοστιζει η στολη που θα παρουμε με το που θα μπουμε στη σχολη. Ακουσα οτι πρεπει να την πληρωσουμε εμεις και οτι δεν ειναι σαν τις στρατιωτικες σχολες που τις πληρωνει το δημοσιο.

2) Επισης, μαθηματα γινονται και το πρωι και το βραδυ; Αν περνω λεωφορειο ενδεχεται να ειμαι στο ποδι απο τις 0600 (πμ) μεχρι τις 2200 (μμ) οπου και θα γυρισω σπιτι;

Καλησπέρα Βασίλη, και σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ. Στολή δεν χρειάζεται να αγοράσες. Δεν είναι στρατιωτική η σχολή. Με πολιτικά θα πηγαίνεις, και στο πλοίο με πολιτικά θα είσαι. Αν πας για μηχανικός, θα φοράς μόνο φόρμα εργασίας. Αν πας για Πλοίαρχος, θα σου χρειαστεί υποχρεωτικά μόνο στα ποστάλια η στολή, και όχι το σακάκι σαν δόκιμος. Μόνο ένα πουκάμισο θερινό και ένα χειμερινό θα πας να πάρεις, με τις επωμίδες του βαθμού σου. Στα ποντοπόρα δε, και για πλοίαρχος να πας, με σορτσάκι θα κυκλοφορείς τόσο εν πλώ, τόσο και στα λιμάνια.

Μαθήματα είναι πρωϊνα, έως το μεσημέρι. Σπάνια, στην χειρόταιρη 1 φορά την εβδομάδα, θα σχολάσεις -έως- 6 το απόγευμα.

Βασιλης

Δημοσίευση από Βασιλης »

Ευχαριστω για την απαντηση, αλλα μια διευκρινιση και 2 επιπλεον ερωτησεις:

1) Βλεπω φωτογραφιες παντου σπουδαστων με στολη κανονικη, για την ορκομωσια. Αυτη θα δωθει δωρεαν προς ολους τους σπουδαστες;

παραδειγματα:

http://e-kefalonia.net/wp-content/uploads/2014/01/ypodoxi-aen37.jpg
http://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2015/05/emporiko-nautiko-spoudastes.jpg
http://www.arxipelagos.com/wp-content/uploads/2015/06/dokimoi_syrostel.jpg
https://i.ytimg.com/vi/RDmpYq0i8FM/maxresdefault.jpg

2) Ποτε θα κατεβω Πειραια για ευρεση εργασιας για πρακτικη; Νοεμβριο η κατα τον Φεβρουαριο; Υπαρχουν πιθανοτητες να βρω μεσα σε 1-2 μερες αν επισκευθω π. Χ.15 εταιριες;

3) Ειναι ευκολο να παω κατευθειαν απο δοκιμος στα LNG; Εαν η Anangel δινει π. Χ.880 καθαρα στα Bulks, η Maran Gas του ιδιου ομιλου δεν θα δινει λεω γω...1.500+ καθαρα για πρωτοετεις;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Βασιλης έγραψε:Ευχαριστω για την απαντηση, αλλα μια διευκρινιση και 2 επιπλεον ερωτησεις:

1) Βλεπω φωτογραφιες παντου σπουδαστων με στολη κανονικη, για την ορκομωσια. Αυτη θα δωθει δωρεαν προς ολους τους σπουδαστες;

παραδειγματα:

http://e-kefalonia.net/wp-content/uploads/2014/01/ypodoxi-aen37.jpg
http://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2015/05/emporiko-nautiko-spoudastes.jpg
http://www.arxipelagos.com/wp-content/uploads/2015/06/dokimoi_syrostel.jpg
https://i.ytimg.com/vi/RDmpYq0i8FM/maxresdefault.jpg

2) Ποτε θα κατεβω Πειραια για ευρεση εργασιας για πρακτικη; Νοεμβριο η κατα τον Φεβρουαριο; Υπαρχουν πιθανοτητες να βρω μεσα σε 1-2 μερες αν επισκευθω π. Χ.15 εταιριες;

3) Ειναι ευκολο να παω κατευθειαν απο δοκιμος στα LNG; Εαν η Anangel δινει π. Χ.880 καθαρα στα Bulks, η Maran Gas του ιδιου ομιλου δεν θα δινει λεω γω...500+ καθαρα για πρωτοετεις;

1. Δεν υπάρχει όρκος. Δεν ορκίζεστε. Κάτι φώτο που κυκλοφορούν στο διαδύκτιο, αφορύν την ΑΕΝ/Π/Ιονίων Νήσων, όπου κάνουν μια τελετή υποδοχής, η οποία είναι προαιρετική εαν δεν πάρεις στολή, δεν συμμετέχεις στο πανηγυράκι. Αν τυχόν δείς κάνα βίντεο στο youtube, που να έχει τίτλο ' ορκομωσία ', βάλε τα γέλια για την ασχετοσύνη ή την ματαιοδοξία μερικών.

2. Απο μέσα προς τέλη Νοεβρίου. Τι αν θα βρείς εξαρτάται απο το αν είσαι πλοίαρχος ή μηχανικός, και απο το προφίλ σου. Σε 2 μέρες 15 εταιρείες είναι ένας καλός αριθμός.

3. Όχι δεν είναι εύκολο, πας μόνο με βίσμα ως δόκιμος στα LNG, και πρέπει να είσαι και καλός σπουδαστής, να μην χρωστάς μαθήματα, ή να χρωστάς το πολύ 2 μιάς που αν έχεις και βίσμα, θα μπείς.

Βασίλης

Δημοσίευση από Βασίλης »

Ευχαριστώ πολύ, και κατι αλλο:

1) Με ενα νορμαλ προφιλ (οχι τατουαζ, σκουλαρικια και μπλουζακι για κλαμπ) και σωστο attitude ποσο γρηγορα μπορω να βρω δουλεια αν κατεβω Νοεμβριο-Δεκεμβριο; Ποσες εταιριες θα με παρει να γυρισω μεχρι να παρω προταση για δουλεια; Καταλαβαινω οτι εξαρταται αλλα αν γινεται πειτε μου μεσο ορο. Θα με παρει να επισκεφτω 5 εταιριες;10;30;

2) Τι να φορεσω στη συνεντευξη; Πουκαμισο; Πουλοβερ; Κουστουμι;

3) Εγω που μενω Β. Ελλαδα θα πρεπει να κλεισω ξενοδοχειο για ΠΣΚ, να κατεβω Πειραια βραδυ Παρασκευης, να ψαξω για δουλεια ΣαββατοΚυριακο και να φυγω Κυριακη βραδυ; Πως θα γινει;

4) Ποτε θα μας ενημερωσουν στη Σχολη για το πως να παμε να βρουμε δουλεια; Απο Οκτωβριο-Νοεμβριο η περιπου τον Ιανουαριο-Φεβρουαριο;

5) Που ειναι δυσκολοτερο να βρω δουλεια και που ευκολοτερο; Μπορειτε να κανετε μια λιστα σε αυξουσα/φθινουσα σειρα, γιατι δεν προκειται να τις επισκεφτω ολες;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Βασίλης έγραψε:Ευχαριστώ πολύ, και κατι αλλο:

1) Με ενα νορμαλ προφιλ (οχι τατουαζ, σκουλαρικια και μπλουζακι για κλαμπ) και σωστο attitude ποσο γρηγορα μπορω να βρω δουλεια αν κατεβω Νοεμβριο-Δεκεμβριο; Ποσες εταιριες θα με παρει να γυρισω μεχρι να παρω προταση για δουλεια; Καταλαβαινω οτι εξαρταται αλλα αν γινεται πειτε μου μεσο ορο. Θα με παρει να επισκεφτω 5 εταιριες;10;30;

2) Τι να φορεσω στη συνεντευξη; Πουκαμισο; Πουλοβερ; Κουστουμι;

3) Εγω που μενω Β. Ελλαδα θα πρεπει να κλεισω ξενοδοχειο για ΠΣΚ, να κατεβω Πειραια βραδυ Παρασκευης, να ψαξω για δουλεια ΣαββατοΚυριακο και να φυγω Κυριακη βραδυ; Πως θα γινει;

4) Ποτε θα μας ενημερωσουν στη Σχολη για το πως να παμε να βρουμε δουλεια; Απο Οκτωβριο-Νοεμβριο η περιπου τον Ιανουαριο-Φεβρουαριο;

5) Που ειναι δυσκολοτερο να βρω δουλεια και που ευκολοτερο; Μπορειτε να κανετε μια λιστα σε αυξουσα/φθινουσα σειρα, γιατι δεν προκειται να τις επισκεφτω ολες;

Έπεσες στον άνθρωπο, που μπορεί να στα πεί αυτά. Πάμε στα ερωτήματα σου Βασίλη. Και μπορείς να μιλάς στον ενικό, εκτιμώ την ευγένεια σου, θα προσμετρηθεί αυτό απο τις ναυτιλιακές.

1. Σωστή εικόνα, αλλά δεν είναι αρκετό απο μόνο του, απλά η βάση. Θα φτιάξεις το παραμυθάκι σου στην συνέντευξη, ή θα είσαι ειλικρινής. Τέλοσπάντων, θέλω να πω ότι πρέπει και να μιλάς σε ότι ερωτάσαι, αλλά και να πλασάρεις τον εαυτό σου, εννοώ και απο μόνος σου θα πείς πράγματα, εκεί που θα ψυχολογήσεις ότι σε παίρνει, έχεις έδαφος να μιλήσεις. Ένα καλό νούμερο είναι οι 20 ναυτιλιακές ως minimum.

2. Πουκάμισο υποχρεωτικά, σκέτο ή με πουλόβεράκι απο πάνω.

3. Οι ναυτιλιακές είναι κλειστές Σαββατοκύριακο. Οπότε υπολόγισε καθημερινές.

4. Ξέχασε το ενδιαφέρον της σχολής. Απο μόνοι σας θα πάρετε την πρωτοβουλία της ευρέσεως εργασίας.

5. Ευκολότερο σε μεγάλες ναυτιλιακές με γκαζάδικα, καθότι είναι και περισσότερες και με μεγάλους στόλους απο crude oil tankers. Ονόματα εταιρειών δεν θα ήθελα να μπω στην διαδικασία να αναφέρω.

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 55

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

Καθώς και εγώ του επαγγέλματος συμφωνώ απόλυτα με τον d.n24.

Από όσο ξέρω γίνοταν στην Χίο όσο ήμουν εδώ, η σχολή είχε μια γκαρνταρόμπα με κάποιες στολές για παρελάσεις. Ο μόνος λόγος που στο λέω είναι συνήθως οι τιμητικές που παίρνεις όταν παρελάζεις οπότε έχεις κάποιες μέρες χωρίς απουσίες να τις χρησιμοποιήσεις για την έρευνα εταιρείας.

Το ντύσιμο προσεκτικό αλλά μη τρελαθείς, δεν πας για γαμπρός. Μια εταιρεία ήταν γνωστή στο χώρο για περιέργια στο ντύσιμο αλλά ο συγκεκριμένος άνθρωπος συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα οπότε δεν έχεις κανένα θέμα.

Το σωστό είναι να διαλέξεις εταιρείες με 12-15 και άνω βαπόρια.

Αν δεις ότι υπάρχει δυσκολία να απευφθυνθείς στην ΠΕΠΕΝ η οποία έχει λίστα με εταιρείες και ίσως μπορέσει να δώσει μια βοήθεια.

Προσόντα τα οποία πρέπει να λες είναι τα Πτυχία Αγγλικών η άλλων γλωσσών, τυχόν άλλη σχολή που έχεις τελειώσει.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Να περάσεις όλα τα μαθήματα... Απαιτούμενο στις μεγαλύτερες και καλύτερες εταιρείες.

Βασιλης

Δημοσίευση από Βασιλης »

1) Ευχαριστώ dn24 και Vasilis_Ch για την βοηθεια. Να φανταστω πως θα πρεπει να κατεβω Αθηνα και αναγκαστικα να παρω απουσιες απο τη σχολη για να βρω δουλεια; Η υπαρχει κανενα διημερο που δεν το γνωριζω στο οποιο οι σχολες ειναι κλειστες ενω οι ναυτιλιακες οχι;

2) Εαν ψαξω για δουλεια Οκτ-Νοεμβ δεν θα εχω τιποτα στα χερια μου περαν απο ενα αδειο βιογραφικο και ενα πτυχιο προφισενσυ. Ουτε σωστικα/ναυτικο φυλλαδιο θα εχω ουτε τιποτα. Παρολα αυτα, οι εταιριες θα με παρουν; Και εαν κανουμε με "ατυπη" συμφωνια τον Νοεμβριο, ποτε θα υπογραψω συμβολαιο, τον Φεβρουαριο; Μπορει η εταιρια να με πει "ωπα, τωρα δεν σε θελουμε" για χ/ψ λογους (π. Χ. Δεν περναω ολα τα μαθηματα);

3) Ισως φανω χαζος, αλλα οταν παω να μπω στα γραφεια της εταιριας τι θα πω; Να ρωτησω που ειναι τα γραφεια προσληψεων (πως λεγονται; ); Να πω οτι θελω να βρω δουλεια σαν δοκιμος καταστρωματος;

π. Χ. Καλημερα σας, ηρθα για να βρω δουλεια ως δοκιμος;
Καλημερα σας, εχετε θεσεις εργασιας για δοκιμους;
Γειαχαρανταν μαγκες, παρτε το Σι Βι μου να'ουμε;Εικόνα

4) Δουλεια ποτε θα βρω, την ιδια μερα που θα παω; Θελω να πω. Θα με πουνε "Ελα Βασιλη μεσα για μια μινι συνετευξη-αξιολογιση" η θα με πουνε "θα διαβασουμε το βιογραφικο σου και εαν μας κανεις θα σε παρουμε τηλεφωνο".

5) Εαν ενας ομιλος εχει 2-3 εταιριες, που θα παω για να βρω δουλεια; Στα γραφεια καθε εταιριας; Στα γραφεια του ομιλου; Τι θα πω; Θελω να βρω δουλεια στα γκαζαδικα, στα αεραδικα η γενικα 'στα πλοια σας'; Να αντιμετωπισω καθε εταιρια, αν και του ιδιου ομιλου, σαν διαφορετικη η ολες ειναι μια ομαδα ας πουμε;

6) Εαν με παρουν 3 ναυτιλιακες τηλεφωνο να με κανουν προταση για εργασια, πως θα αντιμετωπισω τα τηλεφωνηματα; Θα πω Ναι σε μια και οχι ευχαριστω στις αλλες 2; Να πω οτι βρηκα ηδη;

7) Η ΑΝΥΕ (οχι η ΥΕΑΝΕΘ, η ΑΝΥΕ) εχει τα ιδια ορια ορασης με της προκαταρτικες εξετασεις της ΥΕΑΝΕΘ, δηλαδη 4/10 για Πλοιαρχους; Ακουσα οτι ειναι πιο αυστηρη, πως δηλαδη, εχει αυστηροτερο οριο (λ. Χ.5/10 για πλοιαρχους; ) η απλα σε ελεγχουν ενδελεχως και οχι τσαπατσουλικα μεσα σε 3 λεπτα οπως στους ιατρους της ΥΕΑΝΕΘ;

8) Αν γινεται, μπορεις dn24 η Βασιλη_Χ να παραθεσεις ποσο συχνα πιανει λιμανι καθε ειδος πλοιου;(Ξερω, εξαρταται απο πολλα, αλλα θα ηθελα να μαθω γενικα παντα.)

π. Χ. Αεραδικα 1 φορα/μηνα, γκαζαδικα 2 φορες/μηνα, φορτηγα 3 φορες/μηνα (ποσταλια εννοειτε πολυ συχνα).

9) Οι μεγαλες &Μεσαιες ναυτιλιακες περνουν περιπου 1 δοκιμο για καθε βαπορι η μπορει να εχει και 2 και 3 η μπορει και κανενα να μη παρει;

10) Εαν πιασω λιμανι Γερμανια τον Απριλιο, Αιγυπτο τον Μαιο, ΗΠΑ τον Ιουλιο και Κινα τον Σεπεμβριο ως ενα παραδειγμα, θα μπορω να βγω χωρις βιζα, χωρις χαρτια, χωρις τιποτα στα μαγαζια; Χρειαζεται καποια διαδικασια πριν βγω στους δρομους, πρεπει να επισκευτω καποιο γραφειο για να παρω αδεια παραμονης για 1-2 μερες; Αν απλα εχω το ναυτικο μου φυλλαδιο και με σταματησουν για ελεγχο θα το δειξω και θα πω "ναυτικος ειμαι ρε παλικαρια";:P (Ξερω οτι σε παρεξενες χωρες δεν θα με αφησουν να βγω οποτε αυτο δεν με απασχολει καθολου)

Σχολιο 1: Μου κανει εντυπωση πως τα ποσταλια δινουν στους πρωτοετεις 1500+ καθαρα, σκεπτοντας πως η δουλεια ειναι πιο ηπια απο τα φορτηγα για παραδειγμα και δεν ταξιδευεις σε ωκεανους με τρελλο καιρο.

Σχολιο 2: Συμπαθατε με για τον αριθμο και τον ογκο των ερωτησεων μου dn24 και Vasilis_Ch.dn24 οι απαντησεις σου στα διαφορα θεματα μου πραγματικα εχουν καλυψει πολυ καλα τις αποριες μου, να'σαι καλα ρε φιλε.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Βασιλης έγραψε:1) Ευχαριστώ dn24 και Vasilis_Ch για την βοηθεια...

1. Σου έχει δωθεί ήδη μια απάντηση, για την τιμητική παρελάσεως. Επίσης, υπάρχει και η άδεια αιμοδοσίας, όπου κατά μέσο όρο κάθε 1,5 μήνα, γίνεται εθελοντική αιμοδοσία απο την σχολή, και παίρνεις 2ήμερη άδεια στην οποία δηλαδή σβήνονται οι απουσίες σου για 2 ημέρες στην σχολή. Εσυ τις 2 ημέρες παραμονής σου στην Αθήνα, θα τις κάνεις 3, και ψάξεις εταιρείες.

2. Στο ξαναείπα, όχι Οκτώβριο. Απο μέσα Νοεβρίου και μετά. Αφού προηγηθεί η άτυπη συμφωνία, το κοντράτο θα το υπογράψεις με το πέρας του εξαμήνου σου στη σχολή, και εφόσον βγούν και τα αποτελέσματα, όπου μόλις τα δεις, αμέσως θα ζητήσεις βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας, για να την πας στην ναυτιλιακή. Αν δεν σου δώσουν έγκαιρα, μην σκάς. Ξέρουν τον δρόμο οι ναυτιλιακές. Αν μια ναυτιλιακή σου πει σε θέλω, είναι σε θέλω. Και όσον αφορά το βιογραφικό, όλοι με κενά βιογραφικά ξεκινήσαμε, το proficiency τους είναι ύπερ-αρκετό για αρχή.

3. Αυτά, όπως το ξεκίνησες θα πείς και θα ρωτήσεις. Πρώτη σου λέξη καλημέρα, εγκάρδια χειραψία πάντα με το αριστερό χέρι, αυτοπεποίθηση, αλλά όχι και σε επίπεδο που να γίνει κάποιος βλάκας, χαμόγελο, και θα μιλάς όπου σε παίρνει.

4. Πολλά θα ακούσεις. Άλλες θα σου κάνουν αξιολόγηση σε υπολογιστή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ντε και καλά πρόσληψη, είναι απλώς η πολιτική της εταιρείας. Άλλες θα σου πούν ότι θα κρατήσουν απλά το βιογραφικό σου. Άλλες πάλι, ότι δεν παίρνουν δόκιμους (μην απογοητευτείς, είναι απλά οι καρά-βισματικές εταιρείες).

5. Αν ένας εφοπλιστής, έχει 2 ή και 3 σε κάποιες περιπτώσεις εταιρείες με διαφορετικούς τύπους πλοίων, θα διαπιστώσεις ότι έχουν εντελώς διαφορετικό τμήμα πληρωμάτων, οπότε είναι σαν 2 ξένες εταιρείες εντελώς αυτόνομες, σε 1 που απλά έτυχε να έχουν το ίδιο μεγάλο αφεντικό.

6. Σιγά μην σε πάρουν και 13. Σαν πλοίαρχος που πας, αν σε πάρουν 2, κάνε τάμα λόγω κορεσμού. Παρόλα αυτά, εαν έχεις ήδη κλείσει σε ναυτιλιακή, η απάντηση σου δια τηλεφώνου, θα είναι ότι θα ειναι τιμή σου, να συνεργαστείς στο μέλλον μαζί τους.

7. Ναι ειναι αυστηρότερα τα όρια, αλλά για αυτό έχουμε ξεχωριστό νήμα.

8. Ειναι σχετικό. Εξαρτάται απο ποιά γεωγραφική τοποθεσία, δραστηριοποιούνται τα πλοία της ναυτιλιακής, και απο το μέγεθος του πλοίου επίσης. Μπορεί να μπείς σε γκαζάδικο όπου να Πατήσεις στερία στο 6-μηνο 3 φορές, μπορεί και κάθε 10 μέρες να πατάς στεριά. Το ίδιο ισχύει και στα LNG. Στα φορτηγά, εξασφαλίζεις ότι θα πιάσεις λιμάνι (σε σχέση με γκαζάδικά και LNG, όπου αν πέφτετε σε "πηγάδια"-πλατφόρμες, δεν θα πιάνεις λιμάνι).

9. Στα ποστάλια μπορεί να μην δεις και καθόλου δόκιμο γέφυρας ή έως 1. Στα υπόλοιπα 1, ή 2 το πολύ (σε σπάνιες περιπτώσεις και 3, αλλά ο 1 θα είναι σίγουρα ξένος με χαμηλό μισθολόγιο).

10. Σε Αμερική και Βραζιλία με βίζα. Στις υπόλοιπες χώρες (πχ Ρωσία), με Ναυτικό Φυλλάδιο ή διαβατήριο στο terminal θα περνάς.

Σχόλιο 1: Να εύχεσαι, να μην μάθεις ποτέ τους λόγους.(μιλώντας για την μηχανή).

Σχόλιο 2: Εσυ να 'σαι καλά. Εαν δεν αγαπούσα τον εθελοντισμό, δεν θα αναλάμβανα το πόστο αυτό στο φόρουμ. Εμείς σε ευχαριστούμε.

Βασιλης

Δημοσίευση από Βασιλης »

Είσαι παλικάρι.

Για το μονο που αγχωνομαι τωρα ειναι η εξεταση της ΑΝΥΕ. Τις προκαταρτικες τις περναω αλλα φοβαμαι τις τελικες πριν το πτυχιο, κυριως τις οφθαλμολογικες. Το λεω γιατι ηδη εχω κανει λειζερ για να περασω τις προκαταρτικες και η μυωπια μου κατεβηκε απο 7 στο 0 αλλα ανεβηκε ελαχιστα, και δεν ξερω αν θα θελω να ξανακανω λειζερ μονο και μονο για σιγουρια στην ΑΝΥΕ.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Βασιλης έγραψε:Είσαι παλικάρι.

Για το μονο που αγχωνομαι τωρα ειναι η εξεταση της ΑΝΥΕ. Τις προκαταρτικες τις περναω αλλα φοβαμαι τις τελικες πριν το πτυχιο, κυριως τις οφθαλμολογικες. Το λεω γιατι ηδη εχω κανει λειζερ για να περασω τις προκαταρτικες και η μυωπια μου κατεβηκε απο 7 στο 0 αλλα ανεβηκε ελαχιστα, και δεν ξερω αν θα θελω να ξανακανω λειζερ μονο και μονο για σιγουρια στην ΑΝΥΕ.

Αφού έχεις κάνει Λέϊζερ, μην ανησυχείς. Αν τους το πείς, θα εκτιμηθεί κιόλας. Υπάρχουν σχολές πχ στρατιωτικές, που δεν δέχονται διαθλαστική διόρθωση. Όμως εδω, τα πράγματα διαφέρουν, καθότι μιλάμε για Εμπορικό Ναυτικό.

Βασιλης

Δημοσίευση από Βασιλης »

1) Βλέπω πως αρκετες εταιριες ζητουν USA Visa, ποτε γινεται expired κλπ. Γιατι αυτο;

2) Εγω προσωπικα εχω προτιμιση πρωτα τα LNG μετα τα Tankers και μετα τα φορτηγα. Οταν κατεβω Αθηνα, να παω τη πρωτη μερα σε ολες της αεραδικες, τη δευτερη και την τριτη μερα στις γκαζαδικες και σε περιπτωση που δεν παρω προτασεις, το επομενο τριημερο σε ολες τις φορτηγαδικες; Πραγματικα θελω να ακολουθησω καριερα στα αεραδικα και αν οχι στα αεραδικα, εστω στα γκαζαδικα και θελω να ξεκινησω απο δοκιμος, ξερω ειναι δυσκολο αλλα και παλι. Π. Χ. Αν περασω απο μια bulk και με κανει προταση θα ηταν χαζο να πω οχι ενω αλλοι και αλλοι δεν βρισκουν βαπορι να φυγουν.

Δηλαδη, να περασω πρωτα απο τις πρωτες επιλογες μου εστω και αν αυτο σημαινει συνεχεια δρομολογια πειραιας - π. Φαληρο - πειραιας - νεα σμυρνη κλπ;

3) Ποτε θα μαθω ποσα θα περνω; Τον Νοεμβριο που θα κανουμε μια 'τυπικη' συμφωνια η το Φεβρουαριο που θα υπογραψω το κοντρατο;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Βασιλης έγραψε:1) Βλέπω πως αρκετες εταιριες ζητουν USA Visa, ποτε γινεται expired κλπ. Γιατι αυτο;

2) Εγω προσωπικα εχω προτιμιση πρωτα τα LNG μετα τα Tankers και μετα τα φορτηγα. Οταν κατεβω Αθηνα, να παω τη πρωτη μερα σε ολες της αεραδικες, τη δευτερη και την τριτη μερα στις γκαζαδικες και σε περιπτωση που δεν παρω προτασεις, το επομενο τριημερο σε ολες τις φορτηγαδικες; Πραγματικα θελω να ακολουθησω καριερα στα αεραδικα και αν οχι στα αεραδικα, εστω στα γκαζαδικα και θελω να ξεκινησω απο δοκιμος, ξερω ειναι δυσκολο αλλα και παλι. Π. Χ. Αν περασω απο μια bulk και με κανει προταση θα ηταν χαζο να πω οχι ενω αλλοι και αλλοι δεν βρισκουν βαπορι να φυγουν.

Δηλαδη, να περασω πρωτα απο τις πρωτες επιλογες μου εστω και αν αυτο σημαινει συνεχεια δρομολογια πειραιας - π. Φαληρο - πειραιας - νεα σμυρνη κλπ;

3) Ποτε θα μαθω ποσα θα περνω; Τον Νοεμβριο που θα κανουμε μια 'τυπικη' συμφωνια η το Φεβρουαριο που θα υπογραψω το κοντρατο;

1. Γιατί ενδέχεται σε κάποιο δρομολόγιο να πάνε Αμερική κάποιο/α απο τα πλοία της εταιρείας. Και επειδή κυριολεκτικά τελευταία στιγμή σου βρίσκουν το σε ποιό πλοίο θα πας, βγάζεις προκαταβολικά την βίζα.

2. Ναι, μπορείς να το ξεκινήσεις και έτσι, κι εγώ το έχω κάνει αυτό κατά σειρά προτίμησης, καί οχι χύμα. Ότι θες κάνεις, άλλωστε δεν είναι δεδομένο ότι επειδή θα πας σε κάποιες πρώτες, ότι απο αυτές και πρώτα θα περιμμένεις απάντηση, ούτε να περιμμένεις ότι θα λάβεις άμεσα απάντηση.

3. Με την υπογραφή του κοντράτου, αλλά μου έχει τύχει να υπογράψω το κοντράτο και εντός πλοίου με το που μπάρκαρα, δηλαδή μην θεωρείς δεδομένο ότι θα το δείς τον Φεβρουάριο απο την εταιρεία που θα περάσεις.

Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από TAG »

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντησεις σου dn24 σε αυτο αλλα και στα αλλα νηματα. Εκανα ενα λογαριασμο για να μην κουραζω τους μοντερεητορς.

Εχω ακουσει πως υπαρχει ενας καλος αριθμως Ελληνων σε κρουαζιεροπλοια, και μιλαω για μεγαλες εταιριες και στην Ευρωπη και στο Μiami, για ποιον λογο συμβαινει αυτο, εχει να κανει με την επαγγελματικοτητα και αξιοπιστια των Ελληνων ναυτικων;

Εαν εχω κανει 3-4 μπαρκα ως Ανθυπας στην Ποντοπορο θα μπορω να εχω αρκετες πιθανοτητες για να παω στα Κρουαζιεροπλοια;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες