Αύξηση θητείας (2012)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Δίκαιος

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Δίκαιος »

Αν θέλουν να δουν την αριστερά να αυξάνει τα ποσοστά της ας το κάνουν... Πάντως η λογική λέει ότι η αύξηση θητείας θα γίνει μετά τις εκλογές.

Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι εμάς της Β ΕΣΣΟ δεν θα μας πιάσει.

guest

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από guest »

Ποσο πιθανο ειναι αν ψηφιστει κατι τετοιο οσο ειναι η Β ΕΣΣΟ μεσα να "πιασει" το 12μηνο και τη Β ΕΣΣΟ; Λογικα σταδιακα δεν θα γινει η αυξηση?
RTech

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από RTech »

Αν έχουμε εκλογές σε 1-2 μήνες είναι από δύσκολο ως απίθανο να υπάρξει αύξηση θητείας.

Πάντως αν διαβάσετε τα όσα γράφει ο Κωσταράκος, είναι τουλάχιστον παιδαριώδη, γραμμένα όχι από στρατηγό, αλλά από μελλοντικό πολιτικό. Είναι δυνατόν να σου λέει "ΟΚ, δεν θα αγοράσουμε όπλα, που τα χρειαζόμαστε, ούτε ανταλλακτικά, που επίσης τα χρειαζόμαστε γιατί χαλάνε αεροπλάνα, υποβρύχια κ. Τ. Λ. αλλά θα κάνουμε κίνηση ΜΑΤ πώς; Αυξάνοντας τη θητεία κατά 3 μήνες! Δηλαδή όταν θα έρθει ο Τούρκος με τα stealth αεροσκάφη, εμείς θα τον στείλουμε στα βάθη της Ανατολής με τα επίλεκτα τάγματα αγγαρειομάχων φαντάρων! "

Λογική που τσακίζει κόκκαλα. Είναι σαφές ότι υπακούει σε εντολές άνωθεν. Λειτουργεί ως "λαγός" για να μετρήσει αντιδράσεις και για να μην χρεωθούν το πολιτικό κόστος ο υπουργός και ο υφυπουργός.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 38

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από yandr »

Hlias έγραψε:αλλα εσυ Ελληνικη οικογενεια στειλε τα παιδια σου αλλους 3 μηνες στον στρατο και επιβαρυνε τον προυπολογισμο σου με αλλα 2 με 2,5 χιλιαδες ευρω!

Σιγά ρε μεγάλε, στο Γκστάαντ θα κάνεις εσύ στρατό;

Σε κάθε περίπτωση, οι εισηγήσεις των στρατιωτικών είναι (στην Ελλάδα) εντελώς αδιάφορες για την πολιτική ηγεσία που λειτουργεί με άλλα κριτήρια.
guest

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από guest »

Μάλλον δεν κατάλαβες καλά... Δεν εννοεί μόνο τα έξοδα του στρατού αλλά ότι πολλοί υποψήφιοι φαντάροι εργάζονται σε οικογενειακές επιχειρήσεις ή κάπου αλλού και συνεισφέρουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Κάνοντας 3 παραπάνω μήνες σημαίνει μείον 3 μισθούς συν τα όποια έξοδα που θα χρειαστείς
naios
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από naios »

Είμαι ήδη στρατό και σε σχετικά μαύρο στρατόπεδο.

Νερό με χώμα, δεν φτάνουν τα κρεβάτια να μας χωρέσουν όλους, δεν υπάρχουν λεφτά για θέρμανση, για εμβόλια, για βενζίνες (και μετακινήσεις) κ. Α.

Και σκέφτομαι, θα αυξήσουν τη θητεία, θα φορτώσουν το στρατό με τόσα άτομα. Αρχικά με τόσο κόσμο στριμωγμένο σε τόσο μικρούς χώρους, ειδικά το χειμώνα, θα αρρωσταίνουμε όλοι.

Έπειτα θα εξοντωθούνε 12 μήνες οι γονείς μας. Ήδη το νερό μας δεν πίνεται, αγοράζουμε εμφιαλωμένα από το ΚΨΜ και πίνουμε. Σε πολλές μονάδες δεν έχουν καν εστιατόριο, επισήμως τους λένε "Πάντε φάτε έξω". Αλλού δεν έχουν καν νερό και τους λένε "Πάντε κάντε μπάνιο έξω" - δηλαδή "Πληρώστε ξενοδοχείο". Δηλαδή με ποια λογική αυξάνουν τη θητεία;

Τι θα γίνουν οι επόμενοι; Βιαζόμαστε να τελειώσουμε με αυτό να πάμε να ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ. Όχι να λουφάρουμε. Να ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ. Μπας και φτάσουμε 25 χρονών και βρούμε καμιά δουλειά στα 300 ευρώ.

Οι μισοί και βάλε που ξέρω με το που μπήκανε στρατό, το πολύ 2 μήνες μετά, χώρισαν με την κοπέλα τους. Το ίδιο και εγώ. Τι θα συμβεί αν γίνει ένα χρόνο; Πείτε μου ποια χώρα άλλη της Ευρώπης ή του πολιτισμένου κόσμου έχει υποχρεωτικό στρατό και σε τέτοια κατάσταση;

Ρε παιδιά είμαι υπερ του αναγκαίου κακού που λέγεται στρατός και της άμυνας της χώρας. Αλλά δεν μπορεί να συνεχίζεται έτσι αυτή η κατάσταση. Ας αλλάξουν κάποια πράγματα, άνθρωποι είμαστε εκεί μέσα.

Άβαταρ μέλους
Palioseira
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 17

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Palioseira »

Αναμενομενο...

Στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές μεταθέτει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την απόφαση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ έχει ήδη παρουσιάσει τη δική του μελέτη, θεωρώντας την αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες επιβεβλημένη, κάτι στο οποίο συμφώνησε και η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η όποια απόφαση για τη διάρκεια της θητείας θα είναι πολιτική και θα ληφθεί «εν καιρώ», είχε ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν πρόκειται να καταπιαστεί με το θέμα της θητείας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που αποτελείται από υπουργό προερχόμενο από τη ΝΔ, αναπληρωτή υπουργό και υφυπουργό προερχόμενους από το ΠαΣοΚ, αποφάσισε εν όψει των εκλογών να αναβάλει την απόφαση για αύξηση της θητείας, για την οποία, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι αντιδρούσαν και οι πολιτικές και φοιτητικές νεολαίες των δύο αυτών κομμάτων.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231184989

Άβαταρ μέλους
AccountSaver
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 2
Ενδιαφέροντα: Υπολογιστες
Επάγγελμα: Φοιτητης

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από AccountSaver »

Εμμ λογικό ήταν να μην γίνει αναβολή, που σιγά μην γίνει και με τις επόμενες εκλογές.

Όσο για τον @naios είναι οτι καλύτερο αυτό που έγραψε.

Update(21-1-2012) :184 Μέρες ακόμα...Update(09-03-2012) :136 Μέρες ακόμα...
giorgos dokimos

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από giorgos dokimos »

Σιγά ρε παιδιά, και να γίνει αύξηση της θητείας τι θα πάθετε; Οι πατεράδες μας πως έκαναν 1,5 και δύο χρόνια θητείας; Δεν πάθανε και τίποτα... Απλά Η νεολαία σήμερα είμαστε πολύ κακομαθημένοι... 'Έλεος! Ο στρατός είναι σχολείο, και έτσι πρέπει να το βλέπουν όλοι όσοι πηγαίνουν, γιατί ακόμα και μέσα απο τις Αδικίες, Μαθαίνεις!

Υ. Γ Μπήκα Στο Στρατό 18 Χρονών Και Πήγα Δόκιμος, Έπαθα Τίποτα; Δεν Νομίζω. Βγήκα πολύ καλύτερος άνθρωπος και αυτό θα έχω να το λέω...
Άβαταρ μέλους
bodybuilder625
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 9

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από bodybuilder625 »

giorgos dokimos έγραψε: Σιγά ρε παιδιά, και να γίνει αύξηση της θητείας τι θα πάθετε; Οι πατεράδες μας πως έκαναν 1,5 και δύο χρόνια θητείας; Δεν πάθανε και τίποτα... Απλά Η νεολαία σήμερα είμαστε πολύ κακομαθημένοι... 'Έλεος! Ο στρατός είναι σχολείο, και έτσι πρέπει να το βλέπουν όλοι όσοι πηγαίνουν, γιατί ακόμα και μέσα απο τις Αδικίες, Μαθαίνεις! Υ. Γ Μπήκα Στο Στρατό 18 Χρονών Και Πήγα Δόκιμος, Έπαθα Τίποτα; Δεν Νομίζω. Βγήκα πολύ καλύτερος άνθρωπος και αυτό θα έχω να το λέω...
Eισαι ωραιος... Καλα τα λες
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
RTech

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από RTech »

Φίλε μου δεν έχουν όλοι χρόνο για χάσιμο, ειδικά στους καιρούς που ζούμε...
Άβαταρ μέλους
redman
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από redman »

Αύξηση της στρατιωτικής θητείας Από 9 σε 12 μήνες Ανήγγειλε ουσιαστικά ο υπουργός Άμυνας κ. Δημ Αβραμόπουλος: «Το να μην έχουμε στρατό γιατί είμαστε μια χώρα που δεν έχει απειλή, το καταλαβαίνω. Όσο καιρό υπάρχει (η απειλή) όμως είναι απαραίτητος ο στρατός» είπε σε γνωστό ιντερνικό μέσο. 

Για να συμπληρώσει όσον αφορά την διάρκεια της θητείας: «Υπάρχει θέμα αύξησης της θητείας. Μια καλή θητεία είναι ένας χρόνος»

εμεις που μπαίνουμε 14-5-2012 θα μας πιασει;
RTech

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από RTech »

Κάτσε πρώτα να γίνουν οι εκλογές και να δούμε τι θα βγάλουν και αν θα ξαναγίνουν... Αν και η αίσθησή μου είναι ότι πρόκειται για ένα ακόμη τέχνασμα της ΝΔ και του Αβραμό για να ρουφήξει ψηφοφόρους από την ακροδεξιά.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 38

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από yandr »

Καλά, αυτή η αύξηση της θητείας προαναγγέλεται μία 5-ετία τώρα.

Δες και το Αύξηση θητείας το 2006 (!)

MASS2
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από MASS2 »

Παιδες μια ερωτηση. Σε ολα τα φορουμ στο ιντερνετ διαβαζω για αυξηση θητειας μετα τις εκλογες. Κατα 3 μηνες. Και εχω μια ερωτηση τα παιδια που ειναι ειδη φανταροι 3μηνες και βαλε θα τους πιασει αυτη η αυξηση; Θα ισχυσει; Η αν γινει αυξηση θα πιασει τις νεες εσσο που θα μπουνε?
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες