Αλεξιπτωτιστές: Εκπαίδευση/Ασκήσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ventouza29
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από ventouza29 »

D.Y.K έγραψε:Πάρτε μια ιδέα Μάγκες.

το ειδα αστα να πανε... ΕικόναΕικόνα
fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από fideas emk »

dimitri έγραψε:Φιδεα, ενταξει τωρα, μην συνεχιζεις να συγκρινεις τον κινδυνο του αλεξιπτωτου με το να κατεβεις ενα βραχο, τα καναμε ολοι μας αυτα,
Υ. Γ
παρακαλω παιδια μην ανεβαζετε τους τονους, συζητηση κανουμε, κ επειδη το ιντερνετ ειναι απροσωπο γινονται ευκολα παρεξηγησεις, απλα συγκρινουμε καταστασεις κ γεγονοτα, ολοι ιδιοι ημαστε μην χωριζομαστε σε κατηγοριες, ολοι τον ιδιο μπερε φοραμε...
Ντάξει κοίτα οπως είπα αλμα δεν έχω κάνει γι'αυτό ρωτάω. Απλά επειδή λένε ότι το μεγάλο θέμα με το αλμα είναι αν θα φοβηθείς και αν θα πηδήξεις και εύλογα μου ήρθε το θέμα ύψους σε καταρρίχηση. Αν δεν έχει καμία σχέση ΟΚ. Απλά θυμάμαι κάποιος μας έλεγε ότι πάνω από μερικά μέτρα μόνο είναι ο φόβος ύψους. Δηλαδή αν είσαι πάνω από 9 μέτρα (η κάτι τέτοιο) και κωλόσεις τότε θα κωλόσεις το ίδιο και στα 9 χλμ.

Αυτό που λες για το μπερέ καλά το λες και επαυξάνω.

Όσο για Σπέτσναζ ωραίο το βιντεακι αλλά λίγο κάτς. Τώρα που λες για ξένους όπως είπα μια χώρα είχε τους κορυφαίους καταδρομείς και ΕΙΔΙΚΑ αλεξιπτωτιστές, η Ροδεσία. Δεν υπάρχουν οι τύποι (κυριολεκτικά πλέον και μεταφορικά!). Πάρτε βιντεακι εδώ

ειδικά μετά το 4ο λεπτο που δείχνει αλματα από τη μονάδα καταδρομών τους (άλματα στα 200πόδια - 60 μετρα, παγκόσμιο ρεκόρ αλμάτων από δεκανέα με 73 πολεμικά άλματα κτλ κτλ)

και εδω για το ροδεσιανό ΣΑΣ. Αυτοί κι αν είναι (στατικού, ελευθερατζήδες με νυχτερινά άλματα ελευθέρας ΧΑΛΟ σε αγνωστες ζώνες με μπεργκιν 40 κιλά συν τα έχτρα - οπλα εξαρτήσεις κτλ και δρόμο για αναγνωρίσεις πολλων βδομάδων ζώντας απτο μπέργκιν τους - Σα να κανανε Γιγάντιο "αντάρτη"!)

οι τελευταίοι πολέμησαν και με Σπέτσναζ... Όπως και οι Νοτιοαφρικανοί που επίσης ήταν πολύ καλοί.

10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 103

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

fideas emk έγραψε:
10κωστας50 έγραψε:
Οτι να ναι λεει ο καθενας εδω μεσα.
Ηρεμηστε λιγο πρωτον και δευτερον μη σπαζεστε καποιοι με την πουλαδα.
Ο αλλος λεει τι εχω να ζηλεψω απο εναν αλεξιπτωτιστη.
Και του απαντω:
Mη τον ζηλεψεις απλα θαυμασε τον να πεταει απ τα 1200 ποδια με πληρη φορτο.
Να κανει αμφιβιες καταδρομικες και ορεινο αγωνα.
Και να ειναι σε ολα πρωτος...
Ωραίο το αλεξίπτωτο Απλά με τον πύργο μια ερώτηση έκανα. Για αλεξίπτωτα δε ξέρω, δεν απαντώ αλλά οτι δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσεις απ'τον πύργο; Ή κάνοντας ορεινό; Αυτό πως σου 'ρθε; Και χωρίς ασφάλεια κι'όλας. Για το Δημήτρη το λέω. Απλά τα πράγματα γίνονται αρκετά επαγγελματικά και στη Ρεντίνα όπως μας λέγανε οι μονιμάδες μόνο ένας έπεσε απ'τον πύργο στα τόσα χρόνια και σώθηκε από καθαρή τύχη. Σε καταρρίχηση σειρά μου βγήκε Ι3 γιατί τσάκισε το γόνατό του στο βράχο. Οπότε μη λέμε ότι θέλουμε. Αν έχετε δεί το blackhawk down - την ταινία - αμερικάνος καταδρομέας Πέφτει απο ελικόπτερο με φαστροπ δεν πιανετε καλά από το σκοινί και σκοτώνεται.

Μαγκία σας το άλμα αλλά οι παπάτζες αλλού. Απλά για να μη μπερδευόμαστε επαναλαμβάνω ότι το άλμα είναι ένας ακόμα τρόπος να πας στο στόχο. Δεν σπάζομαι με την πουλάδα, απλά έχω δεί άπειρη ***** από τους αλεξιπτωτιστές να τσαμπουνάνε την πουλάδα σα να πρέπει να προσκυνήσουμε κι'όλας. Και μετά Βέβαια στις ασκήσεις να βγαίνουν τρίτοι στην ταξιαρχία... (και μέτρα πόσες μοίρες έχει η ΤΑΞΚΔ-ΑΛ για να δείς τι σημαίνει αυτό). Οπότε το "πάντα πρώτοι οι αλεξιπτωτιστές" δώστο σε κανένα 17χρονο που φαντάζεται ότι είστε πρώτοι. Ρώτα και τον προηγούμενο ταξίαρχο της ΤΑΞΚΔ να σου πεί ποιά μοίρα είναι πρώτη που μάλλον Ξέρει καλύτερα...

Πρωτα απ' ολα δεν απευθύνθηκα σε εσενα.
Οποτε ο ορος οποιος εχει τη μύγα υσχυει...
Στη συνεχεια καταριχησεις αναριχησεις κανουν οι αλεξιπτωτιστες σε μεγαλο βαθμο.
Αυτο που θελω να αναφερθω ειναι η 1ΤΑΞ ΚΔ/ΑΛ.
Μαλακια υπαρχει και στους αλεξιπτωτιστες οπως και παντου...
Οσο για την ταξιαρχια και το ποιος βγαινει πρωτος η δευτερος η τριτος, δεν ξερεις ουτε εσυ ουτε εγω...
Απο προσωπικη μου εμπειρια θυμαμαι το 12ημερο που πηγα που ''τσιμπαγατε'' οταν μας βλεπατε να κανουμε πυρ και κινηση...
Θυμαμαι τη Σαρισσα που μας κουβαλαγατε τα αλεξιπτωτα οταν καναμε αλμα, και την παρελαση που ανεβηκαμε στη θεσσαλονικη (γιατι ως καταδρομεις - αλεξιπτωτιστες μονο εμεις μπορουμε να παμε παντου και να εκπροσωπισουμε τους παντες εκτος βατραχων) και ειμασταν και παλι οι καλυτεροι...
ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΜΩ κανεναν αλλα δυστυχως ή ευτυχως εμεις κανουμε κατι που δεν κανουν οι απλοι καταδρομεις...
Αυτο δεξου το σ'αρεσει δε σ'αρεσει και αστις θεσεις στην ταξιαρχια κλπ...
Οσο για την παπατζα δε το σχολιαζω... Ισως μας περνει να ειμαστε και λιγο παπατζα με αυτο που εχουμε στο στηθος...
Φιλικα,
Κωστας
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός

10κωστας50 έγραψε:
Οσο για την ταξιαρχια και το ποιος βγαινει πρωτος η δευτερος η τριτος, δεν ξερεις ουτε εσυ ουτε εγω...
Λάθος εγώ ξέρω.Εικόνα Κι'αυτό λογικό αφού ποτέ Δεν άκουσες τον ταξίαρχό σου Να σου λέει "Μοίρα σαν την 5η δεν υπάρχει άλλη στην ταξιαρχία" (αυτό μπροστά σε όλη τη μοίρα βέβαια). Λοχαγό τον πεζοναυτών να λέει οτι η Ε'ΜΚ είναι σχολείο δεν είναι μοίρα και σειρά σου στη Β'ΜΚ να λέει όταν φέρανε καινούριο δκτη πιο σκληρό "μας έχει γαμίσει. Σαν την Ε'ΜΚ θέλει να μας κάνει". Τα αλεξιπτωτά σας μπορεί και να τα μαζεύαμε, όπως μαζεύουμε και τις πουλάδες σας τις περισσότερες φορές που συναντιόμαστε σε ασκήσεις (ειδικά αντάρτες μικρούς και μεγάλους) Εικόνα

φιλικά

Τόλης

Άβαταρ μέλους
Snakeshit
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Snakeshit »

Δεν υποτιμώ τους καταδρομείς, αλλά σαν το ΕΤΑ (εμοτικον που υποκλίνεται) δεν έχει!
dimitri
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από dimitri »

Οσο για αυτο που ειπες fidea, οτι το θεμα στο αλμα ειναι αν θα φοβηθεις να πηδηξεις η οχι, δεν ισχυει, καθε φορα φοβασαι, ο φοβος υπαρχει παντα, ειτε ειναι το 1ο αλμα ειτε το 10ο αλμα... Καθε φορα ειναι εξισου επικυνδυνη, ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει...

απο την στιγμη που θα ανεβεις στο αεροπλανο, δεν υπαρχει περιπτωση να μην πηδηξεις! Θα γινεις αλεξιπτωτιστης με το ζορι! Δεν υπαρχει η φραση "φοβαμαι να πηδηξω" υπαρχει η φραση "φοβαμαι μην παει κατι στραβα"...
fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός

dimitri έγραψε:Οσο για αυτο που ειπες fidea, οτι το θεμα στο αλμα ειναι αν θα φοβηθεις να πηδηξεις η οχι, δεν ισχυει, καθε φορα φοβασαι, ο φοβος υπαρχει παντα, ειτε ειναι το 1ο αλμα ειτε το 10ο αλμα... Καθε φορα ειναι εξισου επικυνδυνη, ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει...
Ναι Εννοούσα στην αρχή στον πύργο είτε είναι για αλεξίπτωτο είτε για καταρρίχηση... Εκεί φαίνεται αν φοβάσαι τα ύψη και μ'αυτό εννοώ αυτούς που Μπορεί να παγώσουν και να μη θέλουν να πηδήξουν. Αλλιώς Εννοείται ότι Υπάρχει Ένας φόβος κάθε φορά, φυσικό είναι. όσο για τη ΜΑΛ, Κώστα, εσύ έχεις τη δική σου άποψη εγώ τη δική μου, απλά. Όπως είπαν κι'άλλοι εδώ μέσα οι διαφορές μικρές και δεν έχει και τόση σημασία. Παπάτζα είναι όλα!Εικόνα Που λέει κι ο Δημήτρης. Επίσης εξαρτάται η "μαχιμότητα" της μονάδας Από το δκτη και τους λοχαγούς κυρίως και από τους άλλους αξ/υπαξ που δίνουν τη "γραμμή" και πόσο σμπρώχνουν πρός τα κει τη μονάδα.

Τη 2ΜΑΛ την εχω δει αρκετά καλά προσωπικά. Αν δε σου λένε τίποτα η γνώμη του διοικητή της ΜΑΛ, Ε και Β (του ταξ δηλαδη) ή η βολές που φέρνει η μοίρα στην πενηντάρα ή ο χρόνος που κάνει για να τη βγάλει ή τα χιλιόμετρα που κάνει η μια και η άλλη (ή κυρίως το έδαφος και η θερμοκρασία στην οποία κάνει την πενηντάρα) όπως επίσης και τα αποτελέσματα στους αντάρτες κτλ τότε πάω πάσο.

Διαφορά ας πούμε έχει το ΕΤΑ ναι. Δε θα τους σύγκρινα ποτέ με απλούς ΚΔ. Αν και πολλοί ΚΔ Θα γουσταραμετο δικό τους πρόγραμμα από το δικό μας (περισσότερες ασκήσεις, λίγο ή καθόλου σκοπέτο/αγγαρεία κτλ. Μιλάω για τους παλιούς έφεδρους ετατζήδες.)

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Γραφω λιγα πραματα για τα νεα παιδια που θελουν να πανε αλεξιπτωτα.

Εγω είμαι 09 Δ ΕΣΣΟ, δηλαδη μπηκα τον Νοέμβρη του 2009.

Ημουν Μεγάλο Πέυκο, απο τα 200 άτομα που περιπου δωσαμε, τα 160 περάσανε.
Απόσο ξέρω αυτοι που κοπήκανε ήτανε απλα ακατάλληλοι.

Τα αθλήματα είναι τα εξής:
1 μίλι σε λίγότερο απο 7.30 λεπτά.
30 Κάψεις
25 Κοιλιακούς
4 Έλξεις
------------
Αυτα που λενε οτι στα αλεξιπτωτα δεν περνας χωρις βισμα δεν ισχυει.
Αν περασεις τα αθληματα 99,9% σε έχουνε πάρει.
Πολλα παιδια, μα πάρα πολλα δεν τα καταφερανε στα αθληματα, συνήθως αποτύχαν στο 1 μιλι, περάσανε κανονικά. Δεν ξερω αν έχουν βίσμα και δεν τους ρωταω, αλλα είναι πάρα πολλοι τέτοιοι.

2-3 μέρες που θα γυρίσεται απο την άδεια ορκωμοσίας, θα σας ενημερώσουν τελευταια στιγμή ποιοι περασατε, και την ιδια μερα το απογευμα θα φυγετε για ΚΡΗΤΗ.

Στην Κρητη θα κανετε την εκπεδευση του ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑ (ΠΕΝ), θα κάτσετε περιπου 2 μηνες, μετα θα φυγεται για ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ, θα περασετε την ΣΒΕΑ, οι μισοι θα κατσετε αθηνα και οι αλλοι κρητη. Θα σας εχουνε ενημερωσει ποιοι θα μεινετε αθηνα/κρητη πριν τα χριστούγεννα.

Κατι που θελω να προσθεσω ειναι, οτι επειδη ξαναανοιξε το κεντρο/μοναδα της 1η ΜΑΛ (που ειμαι) θελουν πολλα ατομα για να το επανδρωσουν. Δεν θελουν να διωξουν κοσμο απο οσο εχω καταλαβει και καλα κανουν για λογους που θα τους καταλαβεται μολις ξεκινήσεται υπηρεσιες :D

Ελπιζω να βοήθησα, σημερα αναχωρω για Κρητη.
Καλες γιορτες σε ολους!

10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Καταδρομεας Αλεξιπ. έγραψε:Γραφω λιγα πραματα για τα νεα παιδια που θελουν να πανε αλεξιπτωτα.

30 Κάψεις
25 Κοιλιακούς
4 Έλξεις
------------
Πολλα παιδια, μα πάρα πολλα δεν τα καταφερανε στα αθληματα, συνήθως αποτύχαν στο 1 μιλι, περάσανε κανονικά. Δεν ξερω αν έχουν βίσμα και δεν τους ρωταω, αλλα είναι πάρα πολλοι τέτοιοι.

2-3 μέρες που θα γυρίσεται απο την άδεια ορκωμοσίας, θα σας ενημερώσουν τελευταια στιγμή ποιοι περασατε, και την ιδια μερα το απογευμα θα φυγετε για ΚΡΗΤΗ.

Στην Κρητη θα κανετε την εκπεδευση του ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑ (ΠΕΝ), θα κάτσετε περιπου 2 μηνες, μετα θα φυγεται για ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ, θα περασετε την ΣΒΕΑ, οι μισοι θα κατσετε αθηνα και οι αλλοι κρητη. Θα σας εχουνε ενημερωσει ποιοι θα μεινετε αθηνα/κρητη πριν τα χριστούγεννα.

Κατι που θελω να προσθεσω ειναι, οτι επειδη ξαναανοιξε το κεντρο/μοναδα της 1η ΜΑΛ (που ειμαι) θελουν πολλα ατομα για να το επανδρωσουν. Δεν θελουν να διωξουν κοσμο απο οσο εχω καταλαβει και καλα κανουν για λογους που θα τους καταλαβεται μολις ξεκινήσεται υπηρεσιες :D

Καλες γιορτες σε ολους!

Μεγάλε αυτα που λες ΟΛΑ μα ΟΛΑ ισχύουν μονο στο 9μηνο ΣΑΣ.
Το αν θέλει βύσμα ή οχι κανονικα ασε να το ξέρουμε οι παλαιότερες σειρές.
Επειδη η 2ΜΑΛ εχει έλειψη και η 1ΜΑΛ πρεπει να επανδρωθει τωρα περνουν στα αλεξιπτωτα την κουτση Μαρια και το Γιαννη το Σπασμένο.
Καλα εκανες και ενημερωσες τον κόσμο αλλα το ποιος ειναι ακαταλληλος και το ποιος δεν ειναι ασε να το ξερουμε εμεις τωρα... Ειδαμε και τα 9μηνα την 09Γ...
Αποτυχια το 9μηνο στα αλεξιπτωτα. Τραγικα τα πραγματα...
Οσο για υπηρεσιες αστο... Δεν ξερεις απο σκοπέτο.
Σου ευχομαι να μη μαθεις!
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
Anonymous

10κωστας50 έγραψε:
Καταδρομεας Αλεξιπ. έγραψε:Γραφω λιγα πραματα για τα νεα παιδια που θελουν να πανε αλεξιπτωτα.

30 Κάψεις
25 Κοιλιακούς
4 Έλξεις
------------

Καλες γιορτες σε ολους!

Επειδη η 2ΜΑΛ εχει έλειψη και η 1ΜΑΛ πρεπει να επανδρωθει τωρα περνουν στα αλεξιπτωτα την κουτση Μαρια και το Γιαννη το Σπασμένο.
Καλα εκανες και ενημερωσες τον κόσμο αλλα το ποιος ειναι ακαταλληλος και το ποιος δεν ειναι ασε να το ξερουμε εμεις τωρα... Ειδαμε και τα 9μηνα την 09Γ...

Τα παραφουσκωσες πολυ φιλε
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Καταδρομεας Αλεξιπ έγραψε:
10κωστας50 έγραψε:

30 Κάψεις
25 Κοιλιακούς
4 Έλξεις
------------

Καλες γιορτες σε ολους!

Τα παραφουσκωσες πολυ φιλε

Δεν προκειται ποτε να μαθεις αν το φουσκωσα ή οχι γιατι δεν προκειται να περασεις αυτα που περασα εγω και οι σειρες μου.
Και εννοειται οτι εγω δεν περασα τπτ σχετικα με παλαιοτερες σειρες.
Αλυσιδα ειναι.
Αλλα με το 9μηνο εχει καταργηθει ακομα και το τρεξιμο στο ΣΒΕΑ.
Μην κουραστειτε
Anonymous

Οκ μολις καταλαβα οτι λες παπατζες και τα παραφουσκωνεις οτι κανεις.

10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Καταδρομεας Αλεξιπ έγραψε:Οκ μολις καταλαβα οτι λες παπατζες και τα παραφουσκωνεις οτι κανεις.

Καλα λεω παπατζες.
Αφου το λες εσυ.
Καταδρομεα-Αλεξιπτωτιστη...
Anonymous

Στις 22 Ιανουαριου παω Ασπροπυργο, ΣΒΕΑ

Θα εχετε νεα μου οποτε μπορεσω
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 43

Δημοσίευση από Greek_Army »

Φίλε μου όλα στο πρόγραμμα είναι τώρα αν εσύ χαλιέσαι σε μερικά θέματα. Δεν σημαίνει ότι ο άλλος είναι στρατόκαυλος.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες