Απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
gimitrop
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από gimitrop »

Πανος έγραψε:Παιδιά καλησπέρα. Θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις. Πριν 4 μέρες άρχισα την θητεία μου. Το απόγευμα με έπιασε κρίση πανικού. Ο ψυχίατρος με έκανε μερικές ερωτήσεις, απάντησα ειλικρινά, και με είπε ότι έχω aspenger (; ) , Κρίσεις πανικού, καταθλιπτικές περιόδους και τάσεις αυτοκτονίας. Με έδωσαν 12 μήνες αναβολή. Πλέον φοβάμαι ακόμα πιο πολύ. Μπορείτε να με πείτε τι πρέπει να κάνω για απαλλαγή; Το να πάω σε δημόσια κλινική δεν γίνεται. Φοβάμαι πάρα πολύ για να πάω. Μπορώ να πάρω χαρτί από ιδιώτη ψυχίατρο αυτό το μήνα και να το δώσω σε έναν χρόνο που θα με ξανακαλεσουν; Ευχαριστώ πολύ για οποιαδήποτε πληροφορία.

1.Aπ' όσο ξέρω, η aspenger είναι ο αυτισμός, πώς συνδέεται με την κατάθλιψη και τις τάσεις αυτοκτονίας;Eπίσης, άλλο κρίση πανικού άλλο κρίση αυτοκτονίας. Κρίση πανικού είναι όταν ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι θα πεθάνεις, όχι ότι θες να πεθάνεις.\

2. Εφόσον σου διέγνωσαν ότι έχεις αυτοκτονικές τάσεις, δεν θα έπρεπε να πάρεις αμέσως απαλλαγή;just sayin...

Στρ (ΠΖ) Τ/Φ 2016 Β´ ΕΣΣΟ 343 Καλαμάτα --> Καστελλόριζο --> Πύργος
george_ad
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από george_ad »

καλησπερα σας, πριν χρονια το 2011 ειχα παρει απαλλαγη απτο στρατοπεδο, και τις τελευταίες μερες με εχει πιασει ανησυχια μην στειλουν τιποτα για επανεξεταση.
ισχιει οτι κανουν επανεξετασεις; Σε οσους εχουν παρει ι5; Γιατι το χαρτι λεει μεχρι τα 45 οτι κανουν επανεξεταση μπορειτε να μου πειτε αν ισχιει; Εχω ψαξει παντου αλλοι λενε ναι αλλοι οχι ακρη δεν βγαζω. Ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Θεωρητικά νομίζω όντως μπορούν να σε επανεξετάσουν.

Πρακτικά δεν νομίζω ότι έχει γίνει ούτε μια φορά κάτι τέτοιο.

Επίσης ακόμα και αν γίνει κάτι τέτοιο, θα προσκομίσεις ένα νέο χαρτί γιατρού που λέει ότι έχεις ακόμα θέμα (και να μην έχεις παίξε θέατρο) και καθάρισες.

Πάντως μην ανησυχείς, δεν νομίζω να μπει κανείς σε τέτοια διαδικασία.

Γιώργος822

Δημοσίευση από Γιώργος822 »

Σε περίπτωση που δεν μου δοθεί Ι5 από τη διαδικασία μέσω φρουραρχείου (ενώ έχω ολοκληρώσει 2ετη αναβολή και μάλιστα την είχα πάρει μέσα από στρατόπεδο στο οποίο είχα υπηρετήσει για ένα διάστημα) μπορώ να επαναλάβω τη διαδικασία στο στρατόπεδο ; Υπάρχει πιθανότητα παρότι έχω χαρτιά από ψυχίατρο και τους λέω ότι δεν αντέχω να επιμένουν να με κρατάνε μέσα βάζοντας φυλακές ;
george_ad
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από george_ad »

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση ΕικόναΕικόνα
ΛοχΝες

Δημοσίευση από ΛοχΝες »

Καλησπέρα παιδιά.

Γνωρίζει κανείς πως γίνεται να πάρει κανείς αναβολή για ψυχολογικούς λόγους όταν ζει στο εξωτερικό και δεν έχει την δυνατότητα να ταξιδέψει λόγω της ψυχιατικής του πάθησης;

aga

Δημοσίευση από aga »

Καλησπέρα! Έχω συμπληρώσει δύο χρόνια αναβολή στράτευσης για ψυχολογικούς λόγους. Θέλω να πάρω πλέον οριστική απαλλαγή. Έτσι, όταν κατάφθασε και πάλι το τελευταίο σημείωμα κατάταξης, εγώ κατάφερα να αποσπάσω γνωμάτευση από στρατιωτικό ψυχίατρο και μάλιστα υψηλόβαθμο (αν και απόστρατο) και αρκετά γνώριμο, απ' όσο ξέρω, στις τάξεις του στρατού! Στη γνωμάτευση έλεγε ότι με παρακολουθεί για καιρό στο ιδιωτικό του ιατρείο για σοβαρής μορφής κατάθλιψη (με πολλές ιατρικές λεπτομέρειες γύρω από τη διάγνωση), ότι παίρνω αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά φάρμακα (τα οποία κατονόμαζε μαζί με τη δοσολογία τους) και ότι λόγω των προβλημάτων αυτών, εισηγείται να πάρω απαλλαγή στράτευσης. Με τη γνωμάτευση αυτή, πήρα φρουραρχείο και από εκεί παραπέμφθηκα σε ψυχίατρο. Ο ψυχίατρος που με εξέτασε, διάβασε τη γνωμάτευση, αναγνώρισε αμέσως τον ανώτερό του γιατρό και χωρίς πολλά πολλά, μου έδωσε εισήγηση για Ι5. Τώρα σε τρεις μέρες είναι να περάσω από τη επιτροπή απαλλαγών. Θα έχω φυσικά μαζί μου την ίδια γνωμάτευση του στρατιωτικού ψυχιάτρου. Ωστόσο, τι πιθανότητες υπάρχουν κάτι να μην πάει καλά; Γενικά, φοβάμαι! Υπάρχει περίπτωση να στραβώσει κάτι, μετά από όλα αυτά και να μην μου δώσουν την απαλλαγή μου; Τι λέτε;
Anonym

Δημοσίευση από Anonym »

Γεια σας παιδιά... είμαι κ γω μέσα σε όλο αυτό το λούκι και περιμένω τον Σεπτέμβρη να πάω για την τελευταία φορά μετά από δυο χρόνια να πάρω την απαλλαγή... έχω χαρτί ψυχιάτρου με ανχωδεις εκδηλώσεις όπως είχε γράψει κ ο ψυχίατρος τ στρατού στι Τρίπολη το πρώτο χρόνο μαζί με κάποια ψύχω κοινωνικά προβλήματα κ επειδή έχει χειροτερέψει η κατάσταση μ χορηγήθηκαν φέτος πριν λίγο καιρό κ φάρμακα... τι λέτε ; όλοι μ λένε θα την πάρεις μην ανχωνομαι κάνω πως δεν αλλά η ψυχούλα μου το ξέρει! Εύχομαι σε όλους να πάνε-πήγαν όλα καλά!
Anon

Δημοσίευση από Anon »

Ρε παιδιά, μην ανησυχείτε άδικα, όποιος θέλει να πάρει απαλλαγή του την δίνουν, τόσο απλά. Όποιος έχει και γνωμάτευση από ψυχίατρο (ειδικά του δημοσίου ή στρατιωτικό) την παίρνει εγγυημένα χωρίς πολλά πολλά.
Όποιος δεν έχει, και πάει έτσι χύμα στην επιτροπή απαλλαγών, έχει 95% πιθανότητα να την πάρει αμέσως. Υπάρχει μια (μικρή) πιθανότητα να μην την δώσουν, αλλά δεν τρέχει τίποτα, γιατί μπορεί την επόμενη μέρα να ξαναπαρουσιαστεί Δεύτερη φορά στην επιτροπή απαλλαγών, και να του την δώσουν τότε.
Ο κανόνας είναι: Θες απαλλαγή, θα την έχεις. Μην βασανίζεστε άδικα, και μην χαλάτε την ψυχολογία σας, δεν υπάρχει λόγος, κανένας δεν μπαίνει στρατό αν δεν θέλει.
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Σωστός ο Anon,

Και φυσικά να επαναλάβουμε άλλη μια φορά (γιατί το ρωτάνε αρκετοί συνεχώς) σε περίπτωση που πάρετε Ι5 δεν θα έχετε το παραμικρό πρόβλημα στην μετέπειτα ζωή σας.

Μόνο στα σώματα ασφαλείας δεν θα μπορείτε να μπείτε, εκτός από αυτά όμως έχετε τα ίδια δικαιώματα με αυτόν που τελείωσε κανονικά το 9μηνο του.

tsolias21
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από tsolias21 »

Παίδες,
Μετά από 2 χρόνια αναβολών πήγα τελικά στην επιτροπή απαλλαγών για τελική κρίση με χαρτί για αγχώδεις διαταραχές και κρίσεις πανικού από ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου και ενώ παίρνω φάρμακα. Δεν με ρώτησαν σχεδόν τίποτα και μου είπαν πως θα με ενημερώσει η στρατολογία. Τελικά μου ήρθε χαρτί και μου λέει να καταταγώ!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε αυτό. Τι κάνω; Έχει συμβεί σε άλλον; Να καταταγώ και να ζητήσω να πάω στο νοσοκομείο;
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Με αγχώδεις διαταραχές και κρίσεις πανικού με χαρτί από γιατρό και φάρμακα και σου είπαν να καταταγείς;

Έπεσες στην περίπτωση ανεγκέφαλων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Κάνε ένα τηλέφωνο αύριο στον συνήγορο του Πολίτη να ζητήσεις πληροφορίες, ξέρω ότι μπορεί να αλλάξει η απόφαση της επιτροπής αν το κυνηγήσεις.

Anon

Δημοσίευση από Anon »

Πραγματικά έπεσες στην περίπτωση. Δεν ξέρω αν γίνεται να αλλάξει η απόφαση, αλλά στη χειρότερη παίρνεις απαλλαγή από το στρατόπεδο.

Παρουσιάζεσαι στο κέντρο (καλύτερα νωρίς νωρίς και με συνοδό, χωρίς συνοδό ίσως κοιμηθείς μια νύχτα μέσα ανάλογα το κέντρο), και μόλις σε ρωτήσουν αν θα υπηρετήσεις ή αν θα πάρεις αναβολή τους λες ότι θες απαλλαγή. Θα σε στείλουν στον γιατρό του στρατοπέδου, του λες ότι θες απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους, και σου δίνει παραπεμπτικό για ψυχίατρο. Στον ψυχίατρο θα δείξεις ότι ιατρικό χαρτί έχεις, αν παίρνεις και φάρμακα μην ξεχάσεις να το αναφέρεις. Θα σε στείλει στην επιτροπή απαλλαγών, και λογικά θα σε απαλλάξουν. Γυρνάς στο κέντρο, σου δίνουν την ταυτότητα σου και το απαλλαγόχαρτο κατά το απογευματάκι και τέλος, έχεις ξεμπερδέψει και φεύγεις.

Αν (μια στις εκατό) δεν σου δώσουν την απαλλαγή, γυρνάς στο κέντρο και κοιμάσαι εκεί τη νύχτα. Την επόμενη μέρα πας πάλι ψυχίατρο. Αυτή τη φορά ο ψυχίατρος θα προσθέσει κάμποσες σάλτσες επιπλέον, πχ συμπτώματα της ασθένειας σου που εμφανίστηκαν όσο ήσουν στο κέντρο. Σε ξαναστέλνει επιτροπή απαλλαγών, και σε βγάζουν επιτέλους Ι5.

Αν μια στις χίλιες δεν σου δώσουν την απαλλαγή ούτε την δεύτερη μέρα, επαναλαμβάνεις το σκηνικό και την τρίτη μέρα. Εδώ είναι 100% βέβαιο ότι θα την πάρεις.

Η επιτροπή εξετάζει εκατοντάδες κάθε μέρα, δεν μπορεί να ασχολείται συνέχεια με σένα, δεν έχει νόημα να σε απορρίπτουν ενώ ξέρουν ότι θα τους ξαναπάς πάλι. Επίσης στο κέντρο οι καραβανάδες δεν θέλουν να έχουν άτομα που δεν θέλουν να κάνουν θητεία, κάνει την δουλειά τους πιο δύσκολη, για αυτό σχεδόν σε ενθαρρύνουν να πάρεις αναβολή/απαλλαγή.
tsolias21
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από tsolias21 »

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Πήρα τηλέφωνο στρατολογία και έμαθα σήμερα ότι με βγάλανε Ι4 και δεν έχουν βγάλει τελική κρίση. Πρέπει λέει να πάω να καταταγώ και να βγεί τελική κρίση στο στρατόπεδο.
Αν καταταγώ και ακόμα και την 4η μέρα δεν μου δίνουν απαλλαγή, τι κάνω; Δεν θέλω να βγω λιποτάκτης και να με ψάχνει η αστυνομία. Προτιμώ στη χειρότερη να πάω ανυπότακτος.
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Σου ξαναλέω, κάνε ένα τηλέφωνο στον συνήγορο του πολίτη να μάθεις περισσότερες πληροφορίες.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες