ΕΚΑΜ - Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα

Συζητήσεις για την Αστυνομία και τις ειδικές μονάδες αυτής (ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ κλπ), την εκπαίδευση και τη ζωή στις σχολές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από Greek_Army »

Το 2010 ήτανε 400 ευρώ το επίδομα, τώρα από αυτά που ξέρω το έχουνε πετσοκόψει και αυτό
maria rina
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από maria rina »

Μαλιστα, ευχαριστωΕικόνα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Βασικά για να μην μιλάμε χωρίς στοιχεία, παραθέτω το παρακάτω άρθρο

Σύμφωνα με την παρ.2 της παραπάνω Κ. Υ. Α. Ορίζεται ότι " 1. Το μηνιαίο επίδομα Ειδικών Συνθηκών (Ε. Κ. Α. Μ.) που χορηγείται με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 7 του Ν.1711/87 (ΦΕΚ Α- 109), στο προσωπικό των Ειδικών Κατασταλτικών Μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας και με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 6 του Ν.2448/96 στο προσωπικό των Ειδικών Μονάδων Αποκατάστασης Καταστροφών (Ε. Μ. Α. Κ) και στους δύτες υποβρυχίων διασώσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, καθορίζεται από 1.1.2002 σε ποσοστό 16% επί του βασικού μισθού του Υπαστυνόμου Β΄, όπως ισχύει κάθε φορά

ο βασικός μισθός του Υπαστυνόμου Β΄ είναι περίπου 860 ευρώ
johnny_chase
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από johnny_chase »

KΑλησπερα παιδια, η ερωτηση μου ειναι αρκετα απλη. Ειμαι 24 και καταλαβα εστω και αργα, οτι πρεπει να κανω μια στροφη και να ασχοληθω με αυτο που πραγματικα μου αρεσει. Εχω ηδη ενα πτυχιο, αλλα δεν μου αρεσει αυτο που κανω και παντα ειχα μεσα μου την επιθυμια να μπω στην ΕΚΑΜ ή εσω να ασχοληθω με κατι παρομοιο. Τελειωσα τωρα την θητεια μου, στα αλεξιπτωτα και απλα θελω να ρωτησω το εξης ευλογο ερωτημα: Προλαβαινω; Εικόνα

Πρεπει να ξαναδωσω Πανελληνιες, να μπω στην αστυφυλακων, να κανω την προυπηρεσια που χρειαζεται και μετα ΑΜΑ ειναι μαπινω στην ΕΚΑΜ ή υπαρχει και κατι αλλο; Συγνωμη αν εχει αναφερθει η ερωτηση μου παραπανω.
Samufly
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Samufly »

Μοναδες ΕΚΑΜ υπαρχουνε στην Αττικη και στην Θεσσαλονικη. Η ΕΚΑΜ υπαγεται στην Διευθυνση Αστυνομικων Επιχειρησεων (ειτε Αττικης ειτε Θεσσαλονικης). Το χρηματικο ειναι ειλικρινα ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ που θα σκεφτει καποιος για να παει στην ΕΚΑΜ. Προσωπικα το θεωρω εντελως γελοιο να θελει καποιος να μπει στην ΕΚΑΜ για 150-200 ευρω παραπανω. Απλα ελεος.

Οσο αναφορα για τον φιλο εαν προλαβαινει η οχι, επειδη βαριεσαι μαλλον να διαβαζεις, θα το πω απλα : Στα 24 που εισαι εαν μπεις σχολη Αστυφυλακων δεν προλαβαινεις διοτι θα τελειωσεις την σχολη μετα απο 2.5 ετη δηλαδη θα εισαι 26.5, ομως θες -τουλαχιστον- 2 ετη προυπηρεσιας για να δηλωσεις υποψηφιος για το σχολειο ΕΚΑΜ οποτε ξεπερνας το ηλικιακο οριο για την ΕΚΑΜ το οποιο ειναι εως 28 ετων.
Σαν ΕΦ εαν μπεις και εισαι πολυ τυχερος, προλαβαινεις Το ηλικιακο οριο αφου η εκπαιδευση για ΕΦ ειναι 2-3 μηνες. Παλι θα πρεπει να εχεις βεβαια 2 ετη προυπηρεσιας οποτε το ελαχιστο που θα εισαι θα ειναι 26 ετων. Ομως το θεμα ειναι εαν θα βγει προκυρηξη ΕΦ που τουλαχιστον για το 2012 δεν προκειτε να βγει απο οτι φαινετε.
Για εμενα, για να το πω λαικα, θα πρεπει να εισαι εξαιρετικα τυχερος ωστε να εισαχθεις και να βγει σχολειο.
Άβαταρ μέλους
ΕΚΑΜΙΤΗΣ
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από ΕΚΑΜΙΤΗΣ »

Φιλε σε ευχαριστω παρα πολυ
Ναι μαρεσει η δουλεια σαν αστυνομικος αλλα δεν αντεχω δουλιες γραφειου θελω να ειμαι Παραδειγμα στα ματ
Παω γυμναστηριο και πιστευω να εχω την καταλιλη φυσικη κατασταση για να μπω στην Ε. Κ. Α. Μ
και εχω να κανω ακομα μια ερωτηση πρεπει να γινει προκυρηξη για να μπει κανενας στο σχολειο της Ε. Κ. Α. Μ?
Samufly
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Samufly »

Φυσικα. Πως αλλιως θα πας στην επιλογη; Οσο αναφορα τωρα οτι πας γυμναστηριο, ε ολοι απο τους 200-220 υποψηφιους που πανε οποτε βγαζει σχολειο πανε και γυμναστηριο... Δεν εχει να λεει κατι.
Άβαταρ μέλους
Μάρκος ΕΚΑΜ
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Μάρκος ΕΚΑΜ »

Παιδια να ρωτήσω κατι για να μπουμε στη σχολη ποιες ειναι οι προδιαγραφες και απο που μπορουμε να μπουμε στη σχολη εννοω μπαινουμε στην αστυνομια και μετα απο εκει τι γινετε παρακαλω απαντηστε μου Εικόνα

kostasebros4
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από kostasebros4 »

Γεία σας και συγνωμη που σας ρωταω ειμαι καινουργιος στο φορουμ. Ειμαι ενας 19χρονος οπου ειμαι τρελα πορωμενος με τν αστυνομια γενικα και ειδικα με τν εκαμ και εχω δοσει 2 φορες πανελ και δν περασα αστυνομια. Με αρεσει παρα πολυ πως μπορω να μπω στν εκαμ ενημερωστε σας παρακαλω γιαυτο τ θεμα σας παρακαλω απαντηστε μου...

Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από Dea_Lok »

kostasebros4 έγραψε:Γεία σας και συγνωμη που σας ρωταω ειμαι καινουργιος στο φορουμ. Ειμαι ενας 19χρονος οπου ειμαι τρελα πορωμενος με τν αστυνομια γενικα και ειδικα με τν εκαμ και εχω δοσει 2 φορες πανελ και δν περασα αστυνομια. Με αρεσει παρα πολυ πως μπορω να μπω στν εκαμ ενημερωστε σας παρακαλω γιαυτο τ θεμα σας παρακαλω απαντηστε μου...

Πως θα μπείς στην ΕΚΑΜ αν δε γινεις αστυνομικός φίλε ;

Θελω και μπορώ !
kostasebros4
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δεα_λοκ δλδ μονο απο πανελλαδικές μπορω να μπω; Αν τελειωσω το στρατιωτικο μου σε ενα (δυσκολο τομεα) οπως οι αλεξιπτωτιστες μετα δεν μπορω απο προκηρύξεις;
Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από Dea_Lok »

kostasebros4 έγραψε:Δεα_λοκ δλδ μονο απο πανελλαδικές μπορω να μπω; Αν τελειωσω το στρατιωτικο μου σε ενα (δυσκολο τομεα) οπως οι αλεξιπτωτιστες μετα δεν μπορω απο προκηρύξεις;
Μετά ζορίζει Το Πράμα Απο αυτή τη περίπτωση να μπεί εκαμ.

Πρέπει καταρχήν να βγεί προκήρυξη

Πρέπει να συμπληρώνεις κατάλληλο αριθμό μορίων άρα και να είσαι επιτυχόν στη προκήρυξη

Πρέπει να είσαι το λιγότερο 2 χρόνια σε μάχιμη υπηρεσία της ΕΛ. ΑΣ

Και τέλος θα πρέπει να βγεί εσωτερική προκήρυξη της ΕΛ. ΑΣ όπου θα προκηρύσσει θέσεις για την ΕΚΑΜ όπου οι ειδικοί φρουροί καταλαμβάνουν ποσοστό επι του συνόλου των θέσεων που θα ανοίξουν.

Μέχρι να φτάσεις στο τελευταίο βήμα προϋποθέτει ότι δεν θα έχεις ξεπεράσει το 28ο έτος της ηλικίας σου.

kostasebros4
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Γενικα ασπουμε να μπω ειδικος φρουρος λετε να παω να κανω τ στρατιωτικο και να περιμενω προκυριξη θα προλαβω καμια προκυριξη μετα απο εναν σχεδον εναν χρονο; Ευχαριστω που με απαντατε δεα. Λοκ...

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Για τους Ειδικούς φρουρούς έχουμε ξεχωριστά θέματα, δεν θα ξεσκίσουμε το συγκεκριμένο θέμα επειδή δεν μπορείς να κουνήσεις το χεράκι σου.

Ήδη σου γράφουνε πράγματα που έχουνε ειπωθεί σε προηγούμενες σελίδες, ξεκόλλα.
Άβαταρ μέλους
pao-13
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από pao-13 »

καλη η Ε. Κ. Α. Μ αλλα οι αλβανοι κακοποιοι τους εκαναν πανω κατω και γενικως ολη την αστυνομια.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες