Εμπορικό Ναυτικό: Γενικές πληροφορίες
Να σαι καλα! Κατι ακομα που ισως και να μην το ξερεις αλλα ρωτησα και στο σχολειο και δεν ξερανε. Εγω που δινω με το 10% ανηκω στην πρωτη κατηγορια απο πανελλαδικες ετσι;
Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν μόνο όσοι δίνουν Πανελλαδικές φέτος ενώ στην δεύτερη όσοι δίνουν με το απολυτήριο. Εσύ ανήκεις πολύ απλά στην κατηγορία του 10%.
Ρωταω γιατι διαβαζω την περσινη προκυρηξη και δεν ξερω σε ποια κατηγορια ανηκω. Τα χαρτια που θελουν ειναι οπως και της πρωτης κατηγοριας να φανταστω?
Γεια σας παιδια, ειμαι δευτεροετης σπουδαστης στην ΑΕΝ και θα θελα να μου απαντησει καποιος αν γνωριζει ποια ειναι τα υπερ και τα κατα στο να ταξιδεψει καποιος σε πλοιο με ξενη σημαια! Το πρωτο μου μπαρκο το εκανα σε πλοιο με ελληνικη σημαια! Ευχαριστω
Καλησπερα παιδια. θα ηθελα να μου πειτε ανοιχτα αν αξιζει να πας σαν ναυτης σε ταξιδια; εχω ολη την καλη θεληση, ωρεξη και διαθεση να κανω οτι μου πουν. αρκει να ικανοποιουμαι χρηματικα.. τι μισθο μπορει να παρει ενας ναυτης που κατεχει το φυλαδιο προχωρημενων σωστικων; θα παρακαλουσα παρα πολυ να μ απαντησετε αμμεσα. ευχαρηστω πολυ.
Καλησπερα σε ολους ενδιαφερομαι να μπω σε μια σχολη εμπορικου ναυτικου μεσω πανελλινιων απο πρωτη γενικη κατηγορια με προιπηρεσια 6ο ημερων lower και υπολογιζω να γραπσω 11.000 μορια. Πως το βλεπεται περναω ;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 59
- Επικοινωνία:
Γιαννης έγραψε:Καλησπερα παιδια. Θα ηθελα να μου πειτε ανοιχτα αν αξιζει να πας σαν ναυτης σε ταξιδια; Εχω ολη την καλη θεληση, ωρεξη και διαθεση να κανω οτι μου πουν. Αρκει να ικανοποιουμαι χρηματικα. Τι μισθο μπορει να παρει ενας ναυτης που κατεχει το φυλαδιο προχωρημενων σωστικων; Θα παρακαλουσα παρα πολυ να μ απαντησετε αμμεσα. Ευχαρηστω πολυ.
Δεν υπάρχει φυλλάδιο προχωρημένων σωστικών, υπάρχει πιστοποίηση προχωρημένων σωστικών, και απορώ πως τα αναφέρεις τα προχωρημένα σωστικά, τα οποία χρειάζονται 1 έτος θαλάσσια προϋπηρεσία. Τι είσαι εσυ φίλε μου; Πρωτόμπαρκος; Αν ναι προχωρημένα σωστικά δεν μπορείς να βγάλεις. Κ γιατί αναφέρεις συγκεκριμένα την επιστασία/τμήμα της κουβέρτας για ναύτης; Κατατόπισε μας, γιατί νομίζω πως απαντώ στο κείμενο του eurogroup της δημιουργικής ασάφειας του Βαρουφάκη. Βοήθησε μας, να σε βοηθήσουμε.
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
V.T έγραψε:Γεια σας παιδια, ειμαι δευτεροετης σπουδαστης στην ΑΕΝ και θα θελα να μου απαντησει καποιος αν γνωριζει ποια ειναι τα υπερ και τα κατα στο να ταξιδεψει καποιος σε πλοιο με ξενη σημαια! Το πρωτο μου μπαρκο το εκανα σε πλοιο με ελληνικη σημαια! Ευχαριστω
Με τους συμμαθητές σου δεν μπορείς να κατατοπιστείς; Η ξένη σημαία είναι μόνο για όσους δεν θέλουν ποτέ να πάρουν προαγωγή, οπότε τις αποδοχές της εξαγοράς τις βάζουν στην τσέπη, ή για τους συνταξιούχους. Τώρα βέβαια αυτονόητο ότι αν δεν βρίσκεις εταιρεία, θα πας. Μην λέμε τα αυτονόητα. Οι υπόλοιποι πληρώνουν απο τα ετοιματζίδικα της μπάζας που έκανες, όταν θα ξεμπαρκάρεις για να εξαγοράσεις. Καλή τύχη.
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
D.Y.K έγραψε:el_eng έγραψε:Γεια σας! Σπουδαζω ηλεκτρονικος αλλα παρολ'αυτα η αγαπη μου για την θαλασσα με οδηγει στο να κανω τα χαρτια μου για το 10%. Θελω να ρωτησω λοιπον. Αφου μπω σε οποιαδηποτε ΑΕΝ πρεπει να διαγραφω απο την τωρινη σχολη ετσι; Και κατι δευτερο. Η διαμονη σε εστιες ειναι σιγουρη η πρεπει να καλυπτεις κριτηρια;
1) Ναι θα πρέπει να κάνεις διαγραφή από την προηγούμενη Σχολή σου.
2) Υπάρχει η δυνατότητα εσωτερικής διαμονής ναι, αλλά στην περίπτωση που υπάρξει μεγάλη ζήτηση και καλυφθούν οι θέσεις τότε μπαίνουν στην μέση κοινωνικά κριτήρια. Να ξέρεις ότι έχει να κάνει και με το πόσο γρήγορα θα αιτηθείς ότι επιθυμείς να μείνεις μέσα.
Δεν είναι απαραίτητη η διαγραφή. Έχω συμμαθητές που χρωστάνε μαθήματα απο άλλες σχολές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συμμαθητή μου που απο το Καποδιστριακό χρωστάει 3 μαθήματα για να πάρει πτυχίο. Άλλο η διακοπή φοίτησης, άλλο η διαγραφή.
Θα ηθελα να ρωτησω... Αν εχω διπλωμα ναυπηγου μηχανολογου μηχανικου απο το εθνικο μετσοβιο πολυτεχνειο (εμπ) μπορω να κανω αιτηση για μηχανικος στο εμπορικο ναυτικο; ... εχω μεσο στο εμπορικο ναυτικο αλλα προτημω να μπω στο πολυτεχνειο μιας και εχει μεγαλυτερο πεδιο γνωσεων συγκριτικα με την σχολη αεν... Και κατι αλλο ενας μηχανικος πολεμικου ναυτικου πρεπει να πληρωσει ο ιδιος τα διδακτρα για μεταπτυχιακα η τα καλυπτει ο στρατος; ... ευχαριστω εκ των προτερων
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
nick ap έγραψε:Θα ηθελα να ρωτησω... Αν εχω διπλωμα ναυπηγου μηχανολογου μηχανικου απο το εθνικο μετσοβιο πολυτεχνειο (εμπ) μπορω να κανω αιτηση για μηχανικος στο εμπορικο ναυτικο; ... Εχω μεσο στο εμπορικο ναυτικο αλλα προτημω να μπω στο πολυτεχνειο μιας και εχει μεγαλυτερο πεδιο γνωσεων συγκριτικα με την σχολη αεν... Και κατι αλλο ενας μηχανικος πολεμικου ναυτικου πρεπει να πληρωσει ο ιδιος τα διδακτρα για μεταπτυχιακα η τα καλυπτει ο στρατος; ... Ευχαριστω εκ των προτερων
Ναι μπορει κάποιος να γίνει μηχανικός με την ειδικότητα που αναφέρεις, όσον αφορά το 2ο σκέλος της ερωτησής σου προτιμότερο να απαντήσει κάποιος του ΠΝ
Απο την ΑΝΥΕ περναν και πλοιαρχοι και μηχανικοι αποφοιτοι ωστε να παρουν το διπλωμα ανθυποπλοιαρχου-μηχανικου Γ' αντιστοιχα?
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Δούκας έγραψε:Απο την ΑΝΥΕ περναν και πλοιαρχοι και μηχανικοι αποφοιτοι ωστε να παρουν το διπλωμα ανθυποπλοιαρχου-μηχανικου Γ' αντιστοιχα;
Ναι. Ένα γκισέ δίπλα είναι το ένα απ' τ'άλλο
Καλησπέρα παιδιά.
Γνωρίζει κανείς στα επιβατηγά εντός Ελλάδας αλλά και εκτός ποσό περίπου θα μπορείς να γυρνας στο σπίτι σου για να βλέπεις τους δικούς σου;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γνωρίζει κανείς στα επιβατηγά εντός Ελλάδας αλλά και εκτός ποσό περίπου θα μπορείς να γυρνας στο σπίτι σου για να βλέπεις τους δικούς σου;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης