Απαλλαγή με Ι5 Παθολογικό
Σύμφωνα με το ΦΕΚ προβλέπεται αρχικά διετής αναβολή, και στη συνέχεια ελέγχουν αν πλέον η λευχαιμία είναι σε πλήρη ύφεση, και για πόσον καιρό.
Πήρα απαλλαγή Ι5. Υπάρχει περίπτωση να με καλέσουν στο μέλλον για κατάταξη ή να ξαναπεράσω από επιτροπή; Είμαι γεννηθείς του 1988
tasos έγραψε:Πήρα απαλλαγή Ι5. Υπάρχει περίπτωση να με καλέσουν στο μέλλον για κατάταξη ή να ξαναπεράσω από επιτροπή; Είμαι γεννηθείς του 1988
Σε περίοδο πολέμου, επιστράτευσης ή έκτακτης ανάγκης σε περίοδο ειρήνης, το Υπουργικό Συμβούλιο δύναται, με απόφασή του, να αναστέλλει την εφαρμογή διατάξεων του εδαφίου (1) ή να διακόπτει την απαλλαγή, για όλες ή ορισμένες από τις κατηγορίες που καθορίζονται ς' αυτό.
ΠΗΓΗ
Παιδια να ρωτησω κατι πασχω απο συστιματικο ερυθειματωδη λυκο. Στο γενικο πινακα νοσηματων παθησεων και βλαβων αναφερεται ως ΔΑ Ι/5 (ΣΙ/5). Τι σημαινει αυτο;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 66
Διετή αναβολή και μετά Ι5 (απαλλαγή).
Πασχω από βρογχικό ασθμα και αλλεργική ρινιτιδα (επιπλέον αλλεργία στην οικιακή σκόνη), παρα την βεβαιωση του γιατρού που είχα οταν καταταχθηκα στον στρατο, με όρισαν ως Ι1. Ενα μήνα αργότερα και αφού περασα 3 κρίσεις ασθματος εντός του στρατοπέδου οι γιατροί με εκριναν ως Ι4. Ολα αυτα τώρα το καλοκαίρι, οταν με το καλό έρθει ο χειμώνας και οι κρίσεις θα είναι πιο συχνές και πιο έντονες (με καρδιακές αρρυθμίες κτλ), υπαρχει περιπτωση να κριθώ Ι5 και να παρω απαλλαγή; Στο ΦΕΚ - Σωματική Ικανότητα αναγραφει "Ι5 - Αλλεργικές παθήσεις με βαριές λειτουργικές διαταραχές"
-
- Στρατηγός
Φυσικά και υπάρχει η περίπτωση να πάρεις απαλλαγή, όταν διαπιστώσεις ότι οι κρίσεις είναι πιο έντονες θα ζητήσεις να πας στο νοσοκομείο.
Μετά από 2 εβδομάδες χωρίς ύπνο, αφού κάθε βράδυ έχω σοβαρές και επίμονες κρίσεις άσθματος και μεταφέρομαι εσπευσμένα στο γενικό νοσοκομείο όπου με βάζουν στον αναπνευστήρα, πήγα χθες στο 401 και μου είπαν πως δεν μπορούν να με απαλλάξουν. Λένε πως πρέπει να διασωληνωθώ για να με συμπεριλαμβάνει ο νόμος περί Ι5. Δηλαδή πρέπει να φτάσω ένα βήμα πριν τον θάνατο για να βγω Ι5; Τώρα ξεκίνησα θεραπεία με κορτιζόνη και εισπνεόμενα φάρμακα αλλά δεν βλέπω κάποια διάφορα.Τι πρέπει να κανω;
Καλησπέρα,πριν 5 χρόνια πέερασα νόσο Ηodgin και τώρα έκοψα την αναβολή για να παρουσιαστώ. Έχω ρωρήσει αν δικαιούμε Ι5 παθολογικό και οι απόψεις διίστανται. Το ΦΕΚ είναι λίγο γενικό. Εξαρτάται και από τους γιατρούς που θα πέσω; Πολλοί λένε ότι ο στρατός δεν παίρνει ευθύνη να υπηρετήσω λόγω πιθανότητας υποτροπής.Tι ισχύει τελικά;
Ευχαριστώ εκ των προταίρων
Ευχαριστώ εκ των προταίρων
-
- Στρατηγός
Δεν εξαρτάται από τον γιατρό που θα πέσεις, απαλλαγή θα πάρεις.
Ρωτάω γιατί το Φεκ γράφει ότι κρίνεται ανάλογα με το χρόνο πλήρους ύφεσης. Οπότε λες ότι το πιο πιθανό είναι για 2ετή αναβολή και μετά βλέπουμε αν εείναι να υπηρετήσω, έτσι;
Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν εφόσον πάω με συνοδό στη μονάδα αν μπορώ να ζητήσω αυθημερόν εξέταση από την επιτροπή και αν διακαιολογείται να πάω στο φρουραρχείο με αυτό που έχω ή πρέπει υποχρεωτικά να καταταγώ στη μονάδα;
Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν εφόσον πάω με συνοδό στη μονάδα αν μπορώ να ζητήσω αυθημερόν εξέταση από την επιτροπή και αν διακαιολογείται να πάω στο φρουραρχείο με αυτό που έχω ή πρέπει υποχρεωτικά να καταταγώ στη μονάδα;
-
- Στρατηγός
Ναι.
Αν παρουσιαστείς με συνοδό πηγαίνεις αυθημερόν, για να κάνεις την διαδικασία μέσω φρουραρχείου θα πρέπει να κριθείς ότι δεν μπορείς να μεταβείς στο κέντρο, προσωπικά δεν συνιστώ διαδικασία μέσω φρουραρχείου, είναι πιο χρονοβόρα.
Αν παρουσιαστείς με συνοδό πηγαίνεις αυθημερόν, για να κάνεις την διαδικασία μέσω φρουραρχείου θα πρέπει να κριθείς ότι δεν μπορείς να μεταβείς στο κέντρο, προσωπικά δεν συνιστώ διαδικασία μέσω φρουραρχείου, είναι πιο χρονοβόρα.
AΝτε να δούμε... Γιατί άκουσα για περίπτωση με 3 χρόνια σε ύφεση που του δωσαν Ι4. Εμένα πρέπει να με κοιτάνε για κίνδυνο υποτροπής.
ευχαριστώ πάντως
ευχαριστώ πάντως
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση.Τον Νοέμβριο πρέπει να παρουσιαστώ όμως είμαι ενεργός χρόνιως φορέας της ηπατίτιδας β και αυτή τη στιγμή κάνω και θεραπεία με χάπια εδώ και ένα χρόνο. Τι προβλέπει ο νόμος γι' αυτό, υπηρετώ κανονικά. Γνωρίζω ότι πρέπει να πάω στο φρουραρχείο αλλά αν γνωρίζει κάποιος αν θα υπηρετήσω ή όχι ας μου πει να γνωρίζω πάνω κάτω τι έπεται.
Ευχαριστώ πολύ!
Ευχαριστώ πολύ!
-
- Στρατηγός
Πάσης φύσεως χρόνιες ηπατίτιδες παίρνουν Ι5.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης