Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους
- BabisStinson
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 3
Καλημέρα σε όλους και μπράβο για την προσπάθειά σας, το forum είναι εξυπηρετικότατο με πάρα πολλές πληροφορίες.Αν και διάβασα τα περισσότερα θέματα που με απασχολούν, συγκέντρωσα μερικές απορίες που με απασχολούν, αν έχετε τον χρόνο:
Πέρυσι τον Αύγουστο έκοψα την αναβολή μου ώστε να καταταγώ τον Νοέμβρη, πιστεύοντας ότι θα ολοκλήρωνα τις σπουδές μου. Με μία άσχημη όμως εξεταστική τον Σεπτέμβρη και τον τότε νόμο περί διαγραφής παλαιών φοιτητών αναγκάστηκα να παρουσιαστώ στο ΚΕΜΧ στο Ναύπλιο και να ζητήσω αναβολή για να ολοκληρώσω τις σπουδές μου. Ο γιατρός στην Τρίπολη που πήγαμε μου έδωσε 1 χρόνο αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, νομίζω για "δυσπροσαρμοστία λόγω άγχους σπουδών", ή κάτι παρεμφερές αν δεν κάνω λάθος. Έφυγα την 2η μέρα, μόλις γυρίσαμε από το νοσοκομείο.
1Απ' ότι κατάλαβα για να παρουσιαστώ αυτόν τον Νοέμβρη πρέπει να κόψω την αναβολή μου μέχρι 31 Αυγούστου, σωστά;
2) Το πού θα παρουσιαστούμε εξ'αναβολής δεν είναι σίγουρο, αλλά έχω αρκετές πιθανότητες να ξαναπαρουσιαστώ στο ΚΕΜΧ; Είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας.
3) Διάβασα ότι η αναβολή για ψυχολογικούς λόγους δεν επηρεάζει το Ι. Γνωστός μου όμως στρατιωτικός μου είπε ότι μπορεί να με έχουν βγάλει Ι3, ίσως και άοπλο. Ισχύει κάτι τέτοιο; Αν ναι, μπορώ να ζητήσω επανέξεταση όταν ξαναπάμε για εξετάσεις, σωστά; Δεν υπάρχει λόγος να μην είμαι Ι1, κάτι που θέλω κιόλας.
4) Από την προηγούμενη φορά σκόπευα να δηλώσω για Στρατονομία. Η αναβολή για ψυχολογικούς λόγους το καθιστά αδύνατον ή γίνεται;
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Πέρυσι τον Αύγουστο έκοψα την αναβολή μου ώστε να καταταγώ τον Νοέμβρη, πιστεύοντας ότι θα ολοκλήρωνα τις σπουδές μου. Με μία άσχημη όμως εξεταστική τον Σεπτέμβρη και τον τότε νόμο περί διαγραφής παλαιών φοιτητών αναγκάστηκα να παρουσιαστώ στο ΚΕΜΧ στο Ναύπλιο και να ζητήσω αναβολή για να ολοκληρώσω τις σπουδές μου. Ο γιατρός στην Τρίπολη που πήγαμε μου έδωσε 1 χρόνο αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, νομίζω για "δυσπροσαρμοστία λόγω άγχους σπουδών", ή κάτι παρεμφερές αν δεν κάνω λάθος. Έφυγα την 2η μέρα, μόλις γυρίσαμε από το νοσοκομείο.
1Απ' ότι κατάλαβα για να παρουσιαστώ αυτόν τον Νοέμβρη πρέπει να κόψω την αναβολή μου μέχρι 31 Αυγούστου, σωστά;
2) Το πού θα παρουσιαστούμε εξ'αναβολής δεν είναι σίγουρο, αλλά έχω αρκετές πιθανότητες να ξαναπαρουσιαστώ στο ΚΕΜΧ; Είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας.
3) Διάβασα ότι η αναβολή για ψυχολογικούς λόγους δεν επηρεάζει το Ι. Γνωστός μου όμως στρατιωτικός μου είπε ότι μπορεί να με έχουν βγάλει Ι3, ίσως και άοπλο. Ισχύει κάτι τέτοιο; Αν ναι, μπορώ να ζητήσω επανέξεταση όταν ξαναπάμε για εξετάσεις, σωστά; Δεν υπάρχει λόγος να μην είμαι Ι1, κάτι που θέλω κιόλας.
4) Από την προηγούμενη φορά σκόπευα να δηλώσω για Στρατονομία. Η αναβολή για ψυχολογικούς λόγους το καθιστά αδύνατον ή γίνεται;
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 100
1. Για να διακόψεις την αναβολή για λόγους υγείας θα πρέπει να κάνεις αίτηση στο στρατολογικό γραφείο και να έχεις χαρτί από γιατρό ότι είσαι καλά και μπορείς να υπηρετήσεις.
2. Δεν δέχονται όλα τα κέντρα εξ'αναβολής, το ποια κέντρα θα πάρουν εξ'αναβολής θα το μάθεις μόλις βγει η εγκύκλιος.
3. Όταν παρουσιαστείς θα περάσεις πάλι από γιατρούς, συνήθως οι γιατροί τους εξ'αναβολής τους βγάζουν Ι3/Ι4 αλλά αν τους πεις ότι δεν έχεις τίποτα και θέλεις να βγεις Ι1 δεν θα φέρει αντίρρηση.
4. Πλέον δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, παλιά τους εξ'αναβολής δεν τους άφηναν να δηλώσουν επίλεκτα σώματα (Ειδικές Δυνάμεις, Προεδρική Φρουρά και Στρατονομία) πλέον αν βγεις Ι1 δεν υπάρχει πρόβλημα.
Το μήνυμα σου επεξεργάστηκε, δεν μας ενδιαφέρει αν έχεις τα προσόντα να γίνεις στρατονόμος, υπάρχει ξεχωριστό θέμα.
2. Δεν δέχονται όλα τα κέντρα εξ'αναβολής, το ποια κέντρα θα πάρουν εξ'αναβολής θα το μάθεις μόλις βγει η εγκύκλιος.
3. Όταν παρουσιαστείς θα περάσεις πάλι από γιατρούς, συνήθως οι γιατροί τους εξ'αναβολής τους βγάζουν Ι3/Ι4 αλλά αν τους πεις ότι δεν έχεις τίποτα και θέλεις να βγεις Ι1 δεν θα φέρει αντίρρηση.
4. Πλέον δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, παλιά τους εξ'αναβολής δεν τους άφηναν να δηλώσουν επίλεκτα σώματα (Ειδικές Δυνάμεις, Προεδρική Φρουρά και Στρατονομία) πλέον αν βγεις Ι1 δεν υπάρχει πρόβλημα.
Το μήνυμα σου επεξεργάστηκε, δεν μας ενδιαφέρει αν έχεις τα προσόντα να γίνεις στρατονόμος, υπάρχει ξεχωριστό θέμα.
- BabisStinson
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντησή σου. 1) Δεν γνώριζα ότι για να κόψω την αναβολή για λόγους υγείας χρειαζόταν χαρτί γιατρού, θα φροντίσω να έχω λοιπόν τις επόμενες ημέρες.
2) Άρα αν δεν πάρει το ΚΕΜΧ εξ'εναβολής και παρουσιαστώ αλλού Θα αλλάξω σώμα, σωστά;(Τεχνικό, Διαβιβαστές, κλπ.)
3) Αφού γίνεται να βγούμε Ι1 έχει καλώς.
4) Αυτό φοβόμουν κυρίως, το να μην μπορώ να δηλώσω για Στρατονομία, ελπίζω να τα καταφέρω.
Με συγχωρείτε για τα extra του μηνύματος, θα γράψω ξεχωριστό post αν είναι στο ανάλογο Θέμα.
/forum/forum_posts.asp?TID=9631
2) Άρα αν δεν πάρει το ΚΕΜΧ εξ'εναβολής και παρουσιαστώ αλλού Θα αλλάξω σώμα, σωστά;(Τεχνικό, Διαβιβαστές, κλπ.)
3) Αφού γίνεται να βγούμε Ι1 έχει καλώς.
4) Αυτό φοβόμουν κυρίως, το να μην μπορώ να δηλώσω για Στρατονομία, ελπίζω να τα καταφέρω.
Με συγχωρείτε για τα extra του μηνύματος, θα γράψω ξεχωριστό post αν είναι στο ανάλογο Θέμα.
/forum/forum_posts.asp?TID=9631
-
- Στρατηγός
Δεν έχει σημασία τι ένδειξη θα έχει το χαρτί παρουσίασης, το θέμα είναι που θα πάρεις μετάθεση.
Το θέμα είναι 7 σελίδες, υπάρχουν αρκετά μηνύματα, οπότε δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που να μην έχει απαντηθεί.
Το θέμα είναι 7 σελίδες, υπάρχουν αρκετά μηνύματα, οπότε δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που να μην έχει απαντηθεί.
- BabisStinson
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Πήγα χθες στην Στρατολογία και έκοψα την αναβολή, με ενημέρωσαν πως σε 10 περίπου μέρες θα πρέπει να πάω στο 401 για ιατρική επανεξέταση ώστε να μπορέσω να παρουσιαστώ. Το αναφέρω και για τους υπόλοιπους που έχουν πάρει αναβολή για τον ίδιο λόγο.
Ερωτηση: Η περιπτωση διακοπης -νωριτερα απο το προβλεπομενο -της αναβολης για ψυχολογικους λογους ειναι η ιδια για ολους τους τυπους αναβολων (6μηνη,1 χρονο,2 χρονια) ;
Ρωταω γιατι ειχε γραφει εδω οτι η 6-μηνη αναβολη για λογους υγειας δεν σπαει με τιποτα, αντιθετα με οτι μας λεει για την περιπτωση της ετησιας ο φιλος BabisStinson
Ρωταω γιατι ειχε γραφει εδω οτι η 6-μηνη αναβολη για λογους υγειας δεν σπαει με τιποτα, αντιθετα με οτι μας λεει για την περιπτωση της ετησιας ο φιλος BabisStinson
-
- Στρατηγός
Το έχω ξανά γράψει η 6μηνη αναβολή δεν κόβεται.
Σε περιπτωση 6μηνης αναβολης, μπορει ο δικαιουχος της να ταξιδεψει εκτος ελλαδας;
-
- Στρατηγός
Φυσικά, αφού είσαι νόμιμα εκτός στρατεύματος.
Καλημέρα , επειδή κατάλαβα οτι για μεταπτυχιακές σπουδές δεν δικαιούμαι πλέον αναβολή Και μόλις ξεκινησα ενα μεταπτυχιακό στο οποίο πλήρωσα για να πάρω αναβολή να το τελειώσω μονόδρομος είναι η αναβολή για ψυχολογικούς λόγους. Αυτό που θέλω να ρωτήσω ειναι αν μιας και λήγει τον Δεκέμβρη η αναβολή μου να περιμένω να με καλέσουν και εκείνη τη μέρα στο κέντρο να ζητήσω αναβολή ή να πάω απο τώρα στο ΡΟΥΦ ; Επίσης μπορω να πάω με δικό μου χαρτί γιατρού ή πρεπει να με δει κάποιος του στρατού ; Ευχαριστω εκ των προτέρων
-
- Στρατηγός
Η διαδικασία της αναβολής γίνεται μόνο όταν σου έρθει το σημείωμα κατάταξης, από εκεί και πέρα έχεις την δυνατότα να πάρεις αναβολή και μέσω Φρουραρχείου αλλιώς παρουσιάζεσαι στο κέντρο και ζητάς αναβολή.
Θα έχεις μαζί γνωμάτευση γιατρού αλλά θα σε εξετάσει και στρατιωτικός γιατρός.
Θα έχεις μαζί γνωμάτευση γιατρού αλλά θα σε εξετάσει και στρατιωτικός γιατρός.
Καλησπέρα, ζήτησα αναβολή λόγω οικονομικών προβλημάτων και μου έγραψε ο γιατρός στο Στρατιωτικό νοσοκομείο ένα χρόνο για αγχώδη διαταραχη. Πρόκειται να περάσω από την υγειονομική επιτροπή αλλά μου είπαν στο τηλέφωνο ότι χρειάζομαι και βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή από δημόσιο νοσοκομείο.
Θα πάω σε ψυχίατρο; Πόσο εύκολα θα μου δώσει γνωμάτευση;
Θα πάω σε ψυχίατρο; Πόσο εύκολα θα μου δώσει γνωμάτευση;
-
- Στρατηγός
Από την στιγμή που ο γιατρός σου έχει βγάλει ένδειξη για αναβολή η επιτροπή απλά θα επικυρώσει την απόφαση, η επιτροπή δεν σε εξετάζει ούτε σου ζητάει χαρτιά, τώρα για το τηλέφωνο δεν ξέρω τι είπατε και δεν έχει σημασία.
Greek_Army έγραψε:Από την στιγμή που ο γιατρός σου έχει βγάλει ένδειξη για αναβολή η επιτροπή απλά θα επικυρώσει την απόφαση, η επιτροπή δεν σε εξετάζει ούτε σου ζητάει χαρτιά, τώρα για το τηλέφωνο δεν ξέρω τι είπατε και δεν έχει σημασία.
Εννοώ στο τηλέφωνο που έκανα για να κλείσω "ραντεβού" με την επιτροπή. Μου είπαν να έχω μαζί το σημείωμα παραπομπής, την ταυτότητά μου και βεβαίωση γιατρού σχετικά με το πρόβλημα.
Εγώ δεν έχω κρατήση γνωμάτευση του στρατιωτικού γιατρού που μου έδωσε την αναβολή, θα την έχουν σίγουρα αυτοί ή θα μου πουν δεν έχουμε τίποτα;
-
- Στρατηγός
Καλά έχασες το παραπεμπτικό σημείωμα;Xωρίς αυτό δεν θα σε δεχτεί η επιτροπή, ούτε καν γνωρίζουν ποιος είσαι, δεν επικοινωνεί ο στρατιωτικός γιατρός με την επιτροπή, τα έκανες σαλάτα, ωραίος.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης