papali έγραψε:Καλησπερα! Ηθελα να ρωτησω αν ξερεις κανεις τι θα γινει τωρα με την νεα κυβερνηση σχετικα με τους εποπ. Πιστευετε θα βγει καποια προκυρηξη;
Καλημερα φιλε γνωριζω οτι αναλυεται διαφορετικο θεμα εγραψα εδω διοτι στο θεμα αποζημιωσης εποπ εχει καιρο να σχολιαστει κατι! Θα μαθω ποσα ειναι και τι παιρνεις και θα το δημοσιοποιησω εκει. Αρκετος κοσμος αποχωρει και καποια χρηματα τα χανει.
Aναμένεται η προκήρυξη των λιμενοφυλάκων. Επίσης αυτοί λένε ότι θα πάρουν πίσω και όλους τους απολυμένους. Αν βγάλουν και αλλες προκηρύξεις μας βλέπω να λιμοκτονούμε γιατί με τόση προκλητικότητα απέναντι στους δανειστές ε πόσο θα τα ανεχτούν.
panos αν θα βγεί προκήρυξη που πρέπει να βγεί για πραγματικές ανάγκες κάποιας υπηρεσίας και με τεράστια ανεργία που έχει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι προκλητικότητα;(δεν μιλάω μόνο για ΕΠΟΠ αλλα γενικά) συγνώμη φίλε αλλά είναι λάθος αυτό που λές για εμένα... Προκλητικότητα είναι να σου πεί ο κύριος δανειστής πώς ακριβός και τι θα κάνεις εντός της Ελλάδας για να του επιστρέψεις τα χρήματα με τον τόκο του... Και μήν ξεχνάς εκλέγουμε κυβερνήσεις όχι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ... Σαν Ελληνες που είμαστε... Μάλλον κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να σου περάσουν αυτά που πιστεύεις ως δεδομένο... (φιλικά πάντα)
H τωρινή κατάσταση που βιώνουμε είναι αποτέλεσμα χρόνιων υπερβολικών προσλήψεων στο δημόσιο, μια οικονομία δε μπορεί να στηρίζεται στο δημόσιο και προς θεού είναι δυνατόν να πισετύεις πως οι προσλήψεις στο δημόσιο είναι μια λύση στην πάταξη της ανεργείας; Μακάρι να βγουν προκηρύξης πόσο μάλλον στο στρατό που όπως λέμε υπάρχουν ελείψεις αλλά για να υπάρχει μια υγείής οικονομία πρέπει να στηριχθεί ο ιδιωτικός τομέας. Η τρόικα γιατί ζητούσε απολύσεις στο δημόσιο άραγε;
Ή εγώ δε τα λέω καλά ή εσύ δεν διαβάζεις καθόλου τα μηνύματα μου...
συμφωνώ μαζί σου σε αυτό που λές με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν έχει σχέση αυτο που λές με αυτό που λέω διότι:
το μήνυμα μου ήταν:''αν θα βγεί προκήρυξη που πρέπει να βγεί για πραγματικές ανάγκες κάποιας υπηρεσίας''
επομένως αν κάποια στιγμή γίνουν προσλήψεις στο δημόσιο ΟΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΈΠΕΙ επόμενο δεν είναι να πέσει σε κάποιο ποσοστό και η ανεργία; Δεν είναι θετικό αυτο για εσένα;
και η τρόικα ζητούσε απολύσεις στο δημόσιο γιατί δεν μπορεί να ζητήσει απο τον ιδιοτικό τομέα απλά... Πχ. Έχω εγώ μαγαζί θα μου πεί η τρόικα πόσους υπαλλήλους θα έχω;
Προσωπική μου άποψη είναι ότι σε βάθος διετίας θα υπάρξει προκήρυξη για Επαγγελματίες Οπλίτες ναι.
Ξαναλέω όμως ότι είναι καθαρά δική μου άποψη αυτή και δεν αποτελεί κριτήριο για να την λάβει κανείς σοβαρά υπόψη.
Όπως είχα γράψει και πριν κάποιες μέρες κανένας νοήμων άνθρωπος δεν θα ήθελε έναν στρατό απαρχαιωμένο, μη ανακυκλώσιμο σε έμψυχο δυναμικό που να αδυνατεί να καλύψει βασικές υπηρεσιακές ανάγκες λόγω του προχωρημένου της ηλικίας αλλά και των αυξημένων καθηκόντων που θα πρέπει να αναλαμβάνουν τα στελέχη που προάγονται και ανεβαίνουν βαθμούς. Αναφέρομαι στο κατώτερο προσωπικό κυρίως καθώς θεωρώ ότι τα στελέχη εκ των παραγωγικών σχολών είναι ήδη υπεράριθμα βάση αριθμών.
Φυσικά το τι θα γίνει και το πως θα κινηθεί η νέα ηγεσία στα θέματα των προσλήψεων στις Ένοπλες Δυνάμεις μένει να το δούμε στην πορεία και αναλόγως θα αρχίσουμε να βγάζουμε τα πρώτα συμπεράσματα είτε αρνητικά είτε θετικά.
Εν κατακλείδι όμως νομίζω ότι αποτελεί μονόδρομο η πρόσληψη νέων Οπλιτών σε βάθος χρόνου κυρίως σε ΠΝ και ΣΞ.
Ο Καμμενος το 2012 τα ελεγε ολα αυτα σχετικα με τους εποπ και τον στρατο. Οτι χρειαζεται ατομα και πρεπει να βγουν προκυρηξεις. Ελπιζω τωρα που εγινε Υπουργος να τα τηρησει.
Εγώ δεν θα σταθώ στο ότι πρέπει αλλα στο ότι στον ΣΞ και ΠΝ επείγει κιόλας... Λιγότερο σε ΠΑ... Επομένως συμφωνώ με τον ΔΥΚ. Αλλά όπως πάντα οι πράξεις μετράνε και όχι τα λόγια (δικά μας και δικά τους) καλησπέρα σε όλους! ...
15 000 προσλήψεις φέτος 2015 είναι ήδη στον προυπολογισμό για να πάρουν στο δημόσιο και έως τώρα είπανε θα πάρουν τους 3,500 περίπου απολυμένους και περίπου 4000 αδιόριστους απο τον ΑΣΕΠ οπότε μιλάμε για -7,500 άτομα αν τα κάνουν πάντα, με αυτά τα δεδομένα μας μένουν τα μισά άτομα για νέες προσλήψεις το κλειδί πιστεύω είναι στο άν απαιτήσει ο καμμένος προσλήψεις ΕΠΟΠ και όχι αν μπορούνε γιατί μιλάμε για περιθώριο 7,500 κόσμο με απλούς και πάντα υποθετικούς υπολογισμούς... Φυσικά δεν μιλάμε για τα νούμερα που βλέπαμε άλλα χρόνια σε προσλήψεις ΕΠΟΠ αλλά εφόσον κάνουν κάποιο κλείσιμο κάποιον μονάδων όπως λένε στο σύριζα θα μπορούνε να πάρουν λιγότερα άτομα που κάνει την κίνηση ακόμα ποιο εφικτή για το ενδεχόμενο μιάς προκήρυξης τουλάχιστον για ΣΞ και ΠΝ που τα κενά είναι περισσότερα απο αεροπορία... (αυτό αποτελεί μία άποψη μου και μόνο)
Grigoris αν διαβάσεις ποιο πάνω θα πάρεις την απάντηση και γεμάτη κιόλας χωρίς να σου αφήσουμε κάποια απορία πιστεύω...
Πάντως ένα τελευταίο ας πούμε σχετικό νέο έρχεται από τον κατρούγκαλο σήμερα... Λέει:ο κ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε ότι θα γίνουν 15.000 προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς.
το θεωρώ φυσιολογικό να μήν αναφέρει ΕΠΟΠ (στρατό) γιατί ο Σύριζα δέν είδα και ποτέ να είναι υπέρ σε κάτι τέτοιο...
αλλά απο ότι μπορούμε να καταλάβουμε ο καμμένος δεν ασχολήθηκε και καθόλου με το θέμα ΕΠΟΠ τουλάχιστον έως τώρα... Και δεν ξέρω αν θα ασχοληθεί ή θα το αφήσει για next YEAR... (δηλαδή του αγίου ποτέ) Την καλημέρα μου...