Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)
- antreas606
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 22
Καλημέρα παιδιά, σήμερα μου ήρθε το χαρτί παράπεμψης στην Επιτροπή Απαλλαγών. Κάπου γράφει πως κατά την παρουσίασή μου στην επιτροπή θα πρέπει να προσκομίσω "το παρόν έγγραφο, την Αστυνομική μου ταυτότητα καθώς και οποιοδήποτε, σχετικό με την πάθησή μου έγγραφο".
Εγώ την γνωμάτευση του ιδιώτη ψυχίατρού μου την κατάθεσα την περασμένη εβδομάδα στη στρατολογία, πρέπει να ξαναβγάλω γνωμάτευση;
Εγώ την γνωμάτευση του ιδιώτη ψυχίατρού μου την κατάθεσα την περασμένη εβδομάδα στη στρατολογία, πρέπει να ξαναβγάλω γνωμάτευση;
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 24
Παιδιά καλησπεραεχω αναβολή μέχρι Μάη Αλλά θέλω αναβολή για ψυχολογικους λόγους
Με το χαρτί του ψυχιαατεου πάω στο Ρουφ για κατάθεση?
Με το χαρτί του ψυχιαατεου πάω στο Ρουφ για κατάθεση?
antreas606 έγραψε:Καλημέρα παιδιά, σήμερα μου ήρθε το χαρτί παράπεμψης στην Επιτροπή Απαλλαγών. Κάπου γράφει πως κατά την παρουσίασή μου στην επιτροπή θα πρέπει να προσκομίσω "το παρόν έγγραφο, την Αστυνομική μου ταυτότητα καθώς και οποιοδήποτε, σχετικό με την πάθησή μου έγγραφο".
λογικα δεν θα την εχουν η επιτροπη; Φωτοτυπια εβγαλες; Στρατιωτικος ιατρος σε εξετασε στο φρουαρχειο; Αν οχι, λογικα θα σε εξετασει οταν πας στην επιτροπη. Λογικα εισαι για 424 ε;
- antreas606
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 22
Kaizoku έγραψε:antreas606 έγραψε:Καλημέρα παιδιά, σήμερα μου ήρθε το χαρτί παράπεμψης στην Επιτροπή Απαλλαγών. Κάπου γράφει πως κατά την παρουσίασή μου στην επιτροπή θα πρέπει να προσκομίσω "το παρόν έγγραφο, την Αστυνομική μου ταυτότητα καθώς και οποιοδήποτε, σχετικό με την πάθησή μου έγγραφο".
λογικα δεν θα την εχουν η επιτροπη; Φωτοτυπια εβγαλες; Στρατιωτικος ιατρος σε εξετασε στο φρουαρχειο; Αν οχι, λογικα θα σε εξετασει οταν πας στην επιτροπη. Λογικα εισαι για 424 ε;
Είχα βγάλει φωτοτυπία την περασμένη εβδομάδα όταν πήγα φρουραρχείο. Είμαι Ιωάννινα, πήραν στο φρουραρχείο την φωτοτυπία, μετά με στείλανε στο στρατόπεδο περάματος να με δει στρατιωτικός γιατρός ο οποίος δε μου μίλησε καν, απλά αντέγραψε τη γνωμάτευση του γιατρού και του φρουραχείου, μετά πήγα στρατολογία να τα καθέσω όλα. Η επιτροπή απαλλαγών για τα Ιωάννινα είναι επίσης στο στρατόπεδο περάματος.
παιζει να μην ηταν στρατιωτικος ιατρος αλλα απλως στρατιωτης ιατρος που κανει τα διαδικαστικα. ο στρατιωτικος ιατρος σε εξεταζει και σου γραφει προταση αναβολης. λογικα αυτος θα σε εξετασει πριν πας στην επτριοπη
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 127
Καλησπέρα. Πήγα σήμερα σημερα επιτροπη απαλλαγων στο 401 9 και κατι ημουν εκει, κοσμος κανενας, μονο αλλος ενας ηταν μεσα πριν μπω εγω, δινω το χαρτι μου δινουν τα χαρτια και κατευθειαν μπαινω μεσα χωρις να περιμενω.
Μου βλεπει αυτος τα χαρτια του δινω και την γνωματευση που ειχα απο γιατρο, μου λεει οδηγας, του λεω οχι, μου λει μην βγαλεις διπλωμα θα στο παρουν μετα απο ενα χρονο και θα δινεις τσαμπα λεφτα (ο τυπος δεν ειχε ιδεα γιατι και προφανως και δεν ισχυει κατι τετοιο το ειπε καθαρα για ψαρωμα), επισης μου λεει ενδεχωμενως να σε ξανα καλεσουμε σε 3 χρονια γιατι μεχρι τα 45 γιατι δεν υπαρχει οριστικη απαλλαγη να δουμε αν εισαι καλα, εγω με τα προβληματα που εχω τα εχω χρονια δεν ειναι κατι που σε 2-3 χρονια θα γινει καλυτερα, μου λεει για αυτο σε 3 χρονια θα σε εξετασουμε αν οντως δεν εχεις βελτιωση ή οχι.
Επισης μου λεει οτι επειδη τεινουν να αλλαξουν τα πραγματα οτι υπαρχει μια περιπτωση εφοσον δεν παρουσιαζεις βελτιωση οτι μπορει αντι για στρατευση να υπηρετησεις βοηθος σε καποιον στρατιωτικο γιατρο και θα εχεις ενα φακελο οτι εχεις το ταδε προβλημα και δεν μπορεις να κανεις στρατευση... Πιστευω οτι και αυτο ειναι ξεκαθαρα για ψαρωμα πουθενα δεν εχω διαβασει κατι τετοιο για οσους εχουν ψυχικα-ψυχολογικα προβληματα στον στρατο Κλπ...
Για πειτε και εσεις καμια γνωμη οποιος ξερει κατι παραπανω... Επισης ο τυπος πιστευω οτι τα λεει ολα αυτα ξεκαθαρα για ψαρωμα, γιατι και απο αλλα παιδια εδω εχω δει οτι τους λεει ακριβως τα ιδια. Για οποιον θυμαται ειναι ενας τυπος κοντουλης σχετικα μεγαλος σε ηλικια με γκριζα κοντα κουρεμμενα μαλλια οχι πολυ χοντρος οχι πολυ αδυνατος...
Προφανως δεν ξερει τι του γινεται... Και ισως αυτος να γραφει πανω στην γνωματευση οτι πρεπει σε 3 χρονια να τους επανεξετασουν παλι οσους παιρνουν απαλλαγη... Τον ειχα συναντησει και τον Ιουλιο που πηγα για την τελευταια μου αναβολη... Για πειτε και εσεις τι πιστευετε...
Μου βλεπει αυτος τα χαρτια του δινω και την γνωματευση που ειχα απο γιατρο, μου λεει οδηγας, του λεω οχι, μου λει μην βγαλεις διπλωμα θα στο παρουν μετα απο ενα χρονο και θα δινεις τσαμπα λεφτα (ο τυπος δεν ειχε ιδεα γιατι και προφανως και δεν ισχυει κατι τετοιο το ειπε καθαρα για ψαρωμα), επισης μου λεει ενδεχωμενως να σε ξανα καλεσουμε σε 3 χρονια γιατι μεχρι τα 45 γιατι δεν υπαρχει οριστικη απαλλαγη να δουμε αν εισαι καλα, εγω με τα προβληματα που εχω τα εχω χρονια δεν ειναι κατι που σε 2-3 χρονια θα γινει καλυτερα, μου λεει για αυτο σε 3 χρονια θα σε εξετασουμε αν οντως δεν εχεις βελτιωση ή οχι.
Επισης μου λεει οτι επειδη τεινουν να αλλαξουν τα πραγματα οτι υπαρχει μια περιπτωση εφοσον δεν παρουσιαζεις βελτιωση οτι μπορει αντι για στρατευση να υπηρετησεις βοηθος σε καποιον στρατιωτικο γιατρο και θα εχεις ενα φακελο οτι εχεις το ταδε προβλημα και δεν μπορεις να κανεις στρατευση... Πιστευω οτι και αυτο ειναι ξεκαθαρα για ψαρωμα πουθενα δεν εχω διαβασει κατι τετοιο για οσους εχουν ψυχικα-ψυχολογικα προβληματα στον στρατο Κλπ...
Για πειτε και εσεις καμια γνωμη οποιος ξερει κατι παραπανω... Επισης ο τυπος πιστευω οτι τα λεει ολα αυτα ξεκαθαρα για ψαρωμα, γιατι και απο αλλα παιδια εδω εχω δει οτι τους λεει ακριβως τα ιδια. Για οποιον θυμαται ειναι ενας τυπος κοντουλης σχετικα μεγαλος σε ηλικια με γκριζα κοντα κουρεμμενα μαλλια οχι πολυ χοντρος οχι πολυ αδυνατος...
Προφανως δεν ξερει τι του γινεται... Και ισως αυτος να γραφει πανω στην γνωματευση οτι πρεπει σε 3 χρονια να τους επανεξετασουν παλι οσους παιρνουν απαλλαγη... Τον ειχα συναντησει και τον Ιουλιο που πηγα για την τελευταια μου αναβολη... Για πειτε και εσεις τι πιστευετε...
Εγώ έχω φωτοτυπία από δημόσιο νοσοκομείο που γράφει την πάθηση μου άρα δεν είμαι. Οκ;
Νταξει ειχα καιρο να γελασω τοσο. Ξεκαθαρο ψαρωμα ηταν ολο και κακο κιολας. Εμενα μου ειπαν ξεκάθαρα ότι αν μετα τα 2 χρονια δεν εισαι ακομα καλα πας Ι5 και απαλλαγη. Ουτε 45, ουτε βλακείες. Καλα για τα διπλωματα δεν το συζητω καν, απορω πως τα λενε ακομα.
-
- Ανθυπασπιστής
berek91 έγραψε:Νταξει ειχα καιρο να γελασω τοσο. Ξεκαθαρο ψαρωμα ηταν ολο και κακο κιολας. Εμενα μου ειπαν ξεκάθαρα ότι αν μετα τα 2 χρονια δεν εισαι ακομα καλα πας Ι5 και απαλλαγη. Ουτε 45, ουτε βλακείες. Καλα για τα διπλωματα δεν το συζητω καν, απορω πως τα λενε ακομα.
Ερώτηση. Πότε στο είπαν αυτό ; Πάντως με το που βγαίνω απο εκει αγχώθηκα περισσότερο... Αλλα μετα το σκεφτηκα παλι και λεω μαλλον για ψαρωμα τα ειπε ξεκαθαρα... Ομως ποιος ο λογος που το κανει αυτος; Πανε εκει τα παιδια και τα αγχωνει περισσοτερο... Πρέπει να τον αλλαξουν τον συγκεκριμμένο γιατι πανε και τους κανει χειροτερα απο οτι ειναι ειτε σκοπιμως (που ειναι το πιο πιθανο) ειτε επειδη δεν εχει ιδεα τι ισχυει και τι οχι. Απο την αλλη μου ειπε οτι δεν ερχεται σπιτι η απαλλαγη πρεπει εγω να την παρω απο την στρατολογια ή ηλεκτρονικα επειδη ειναι προσωπικο δεδομενο. Δηλαδη ειναι προσωπικο δεδομενο αν μου την στειλουν σπιτι αλλα δεν ειναι αμα θελω να βγαλω διπλωμα αργοτερα... Οτι να ναι...
NΑι, η απολυτη αντιφαση.
Εμενα αυτό που εγραψα μου το ειπε η ψυχίατρος. Αυτό με την επιτροπή που λετε ολοι δεν εχω καταλαβει ακομα τι είναι. Ο τελευταίος ανθρωπος που μιλησα ηταν η ψυχίατρος η οποια μου ειπε ότι εεγραψε 2χρονια και ότι πρεπει να εγκριθεί από την επιτροπή. Μαλιστα μου ειπε μην ανησυχω, θα την εγκρινουν σιγουρα. Και μετα από αυτό απλα μου εδωσαν το χαρτι μου και εφυγα.
Βεβαια εγω παρουσιαστηκα κανονικα οποτε ισως γι αυτό είναι διαφορετικα.
Εμενα αυτό που εγραψα μου το ειπε η ψυχίατρος. Αυτό με την επιτροπή που λετε ολοι δεν εχω καταλαβει ακομα τι είναι. Ο τελευταίος ανθρωπος που μιλησα ηταν η ψυχίατρος η οποια μου ειπε ότι εεγραψε 2χρονια και ότι πρεπει να εγκριθεί από την επιτροπή. Μαλιστα μου ειπε μην ανησυχω, θα την εγκρινουν σιγουρα. Και μετα από αυτό απλα μου εδωσαν το χαρτι μου και εφυγα.
-
- Ανθυπασπιστής
berek91 έγραψε:NΑι, η απολυτη αντιφαση.
Ειτε παρουσιαστεις ειτε κανεις διαδικασια μεσω φρουραρχειου περνας απο επιτροπη απαλλαγων. Καποια στρατοπεδα εχουν επιτροπη απαλλαγων μεσα και περνας απο εκει. Η επιτροπη απλα επικυρωνει οτι γραφει ο γιατρος του φρουραρχειου/στρατοπεδου για αναβολη/απαλλαγη. Αλλα εκει που πηγα εγω και πηγαν και τοσοι αλλοι απο εδω τους ειπαν ακριβως τα ιδια. Πανε εκει και τα φοβιζουν περισσοτερο τα παιδια οτι δεν θα μπορουν να βγαλουν διπλωμα και αλλες τετοιες βλακιες... Εγω εχω δει κωφαλαλους να οδηγανε κανονικα. Σε αυτους δινουν διπλωμα κανονικα χαχαχ

Να θίξω ένα άλλο θέμα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να δυνουν εύκολα απαλλαγές η αναβολες για τον λόγο να μην πάρουν ευθύνη; Γτ αν νομίζει ότι του λες ψέματα με το χαρτί που έχεις και σε βάλει μέσα και παθεις τίποτα δεν τη έχει βάψει;
-
- Ανθυπασπιστής
pro777 έγραψε:Να θίξω ένα άλλο θέμα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να δυνουν εύκολα απαλλαγές η αναβολες για τον λόγο να μην πάρουν ευθύνη; Γτ αν νομίζει ότι του λες ψέματα με το χαρτί που έχεις και σε βάλει μέσα και παθεις τίποτα δεν τη έχει βάψει;
Σωστα... Για παραδειγμα, εγω οταν παρουσιαστηκα Θηβα (δεν ηξερα την διαδικασια μεσω φρουραρχειου) ηταν ενας τυπος που ειχε κανει στρατο 3-4 μηνες. Αλλα μετα για πηρε αναβολη νομιζω ετησια ή 18μηνη. Περασε απο επιτροπη και στα χαρτια του ηταν γραμμενο οτι ειχε χτυπησει αστυνομικο οσο ειχε αναβολη... Ο τυπος επινε εβριζε σχεδον τους παντες κλπ δεν πηγαινε καλα μιλαγε ασχημα στα στελεχη τα ανωτερα κλπ... Και ηθελε με το ζορι να κανει παλι καταταξη... Αλλα του εδωσαν κατευθειαν απαλλαγη παρολο που ηθελε να κανει κανονικα καταταξη... Και αλλοι που ειχαν 18 μηνες αναβολη και ηθελαν απαλλαγη Δεν τους εδιναν και τους εδωσαν 6μηνη αναβολη...
Έχω κάνει την διαδικασία μέσω φρουραρχείου 6 Μαρτίου και κου είπαν εντός ένα μήνα να πάω στο 401 Γνωρίζει κανείς τι γίνετε λόγω του ιου;
ο νόμος λέει ότι σε εξετάζει ο γιατρός αλλά στην ουσία απλά βλέπει το χαρτί σου άρα το χαρτί σου βλέπει και είναι σαν να σε εξεταζειΙε γώ έχω μια φωτοτυπία από δημόσιο νοσοκομείο που γράφει το πρόβλημα μου. Σου κρατάνε τα χαρτιά μετά η απλά το βλέπουν;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης