Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από kampf »

Εχεις δικιο δεν ειναι δουλεια του στρατου να μου μαθανει ιστορια. Η δουλεια του ειναι να με μαθει να πολεμαω, αλλα ουτε αυτο το κανει.
"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 96

Δημοσίευση από yandr »

Το κάνει, αλλά όχι όπως θα έπρεπε. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Μερικές βολές κάνεις, την ιεραρχία την μαθαίνεις και 2-3 άλλα πράγματα που θα φανούν χρήσιμα στην ανάγκη επίσης τα διδάσκεσαι.

Ράμπο δεν θα γίνεις πάντως.

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 3
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Ο αξιωματικος πρεπει να ειναι και παιδαγωγος, αυτη ειναι η αναγκη και ιδιομορφια του ελληνικου στρατου, πρεπει να ειναι μορφωμενος με κατανοηση, οι κληρωτοι εχουν προβληματα απειρα, εργασιας, σπουδων οικογενειακα γκομενικα, αλλοι ειναι διδακτορες και αλλοι του δημοτικου, ο αξιωματικος πρεπει να εχει κατανοηση και παιδεια να τα καταλαβαινει αυτα, να νιωθει τους στρατιωτες του να τους κατανοει, να μην ειναι κολλημενος στρατιωτικος οτι αυτος εχει δικιο κ αυτος ειναι πατριωτης και οι αλλοι ειναι αχρηστοι... Ο ελληνικος στρατος επρεπε να εχει και αξιωματικους με πτυχιο παιδαγωγικης που θα επεβλεπαν καποιες καταστασεις, οπως εχει γιατρους, ψυχολογους οικονομολογους και λοιπους αξιωματικους, το θεωρω απαραιτητο, μιας και ειδικα μερικοι στρατιωτες ειναι ακομα παιδια 18-20 και αλλοι ειναι πλουσιοι αλλοι φτωχοι αλλοι βοσκοι αλλοι καλομαθημενοι, οτι θες βλεπεις μες το στρατο απο φανταρους... Μπορει να εχω πει 100000000 χαζομαρες στη ζωη μου αλλα αυτο πιστευω οτι ειναι το πιο σωστο το λεω σαν ανθρωπος σαν φιλος ανθρωπων που υπηρετησαν, σαν αξιωματικος και σαν επιστημονας που πλεον κανω το διδακτορικο μου.

Καποιος τυχαιος

Δημοσίευση από Καποιος τυχαιος »

Διαβαζω τα σχολεια αυτων που υποστηριζουν την υποχρεωτικη στρατιωτικη θητεια και χρησιμοποιουν ως επιχειρημα το οτι αν δεν υπηρχε η στρατευση, η Τουρκια θα μας εκανε πολεμο και κλαιω ειλικρινα. Που ζειτε ρε; Στο 2011 ζειτε και καλα θα κανετε να το συνειδιτοποιησετε αυτο γιατι κατι τετοιες απαρχαιωμενες αντιληψεις ειναι που κανουν αυτη τη χωρα για κλαμματα.

Πρωτον: Ναι ρε, η Τουρκια τους ελληναραδες πολιτες που εκπευδευονται σαν Σπαρτιατες μερα νυχτα φοβαται και περιμενουν πως και πως να καταρτγηθει η στρατευση για κανουν εισβολη! Ξυπνατε! Δεν ειναι πια 1821, οπου ο στρατιωτης επαιζε ρολο στο αποτελεσμα της μαχης. Σημερα ολοι οι πολεμοι που γινονται εχουν καποιο οικονομικο συμφερων απο πισω και εχουν κερδιθει πριν καν αρχισουν. Ολες οι χωρες ειναι πιονια των υπερδυναμεων και πραττουν αναλογως, το οτι η Τουρκια δεν μας εχει κανει πολεμο ωφειλεται στο οτι δεν την συμφερει για οποιους λογους δεν την συμφερει, υπαρχουν πολλοι πιθανοι λογοι και οχι, η υποχρεωτικη στρατιωτικη θητεια δεν ειναι ενας απο αυτους. Οποια κρατη εμπλεκωνται σε πολεμο σημερα, ειναι απλα μαριονετες που υπηρετουν συμφεροντα και χρησιμοποιειται παντα μια ηλιθια δικαιολογια που ακομα και οι πετρες δεν την χαφτουν.

Δευτερον: Οπως ειπα και πιο πανω, δεν ειναι πια 1821, που ο αλλος ορμαγε με τη χατζαρα και εσφαζε τον αλλον η με τα αλλα οπλα της εποχης. Εχετε ιδεα τι τεχνολογιες υπαρχουν σημερα; Το πεζικο στρατευμα ς'εναν πολεμο σημερα ειναι απλα προβατα στη σφαγη εκει που εχει φτασει το πολεμικο οπλοστασιο. Ευτυχως τα πολυ "βαρια" απο αυτα τα οπλα, βιοχηιμικα οπλα, βομβες υδρογονου και λοιπα, χρησιμοποιουνται ως εκφοβισμος, αφου ο αλλος ξερει οτι οσο και να προσπαθει, εσυ με μια βομβα μπορεις να καταστρεψει μερος του πλανητη αν φτασει στο απροχωρητο η κατασταση. Μονο ρομποτ η ανδροειδη θα ειχαν θεση σε ενα τοπιο συγχρονου πολεμου με καποιο νοημα υπαρξης εκει αλλα και παλι αυτο ακομα ειναι επιστημονικη φαντασια, ισως οχι για πολυ ακομα και αν σας φαινεται αστειο ή τρελο, ακομη μια αποδειξη οτι κοιμαστε ορθιοι.

Προφανως οποιαδηποτε περαιτερω αντιπαραθεση δεν εχει κανενα απολυτως νοημα γιατι κανεις απο τους "ενθερμους υποστιρηκτες" του στρατου δεν προκειται να αλλαξει αποψη διοτι τροποι σκεψης που παραγουν τετοιες αντιληψεις ειναι δυστυχως αδυνατο να εκλογικευθουν.

Ο μονος λογος που η Ελλαδα δεν εχει δεχθει πολεμο μεχρι σημερα ειναι γιατι αυτοι που κυβερνουν ουσιαστικα, και προφανως δεν εννοω τους πολιτικους, προβατακια, δεν εχουν (ακομα) καποιο συμφερον απο αυτο. Αν αποφασιζοταν κατι τετοιο, θα ειχαμε εξαφανιστει απο τον χαρτη το ακριβως επομενο δευτερολεπτο οπως καθε αλλη χωρα στην αντιστοιχη θεση. Η υποχρεωτικη στρατευση ειναι μια ΜΑΛΑΚΙΑ που δεν εχει κανενα νοημα, μονο να σου τρωει χρονο απο τη ζωη σου, κατα τον οποιον συνειδητοποιεις ποσο σαπια και 100 χρονια πισω ειναι αυτη η χωρα στην οποια ειχες την κακοτυχια να γεννηθεις, η οποια απο διαμαντι πολιτισμου και γνωσης τα αρχαια χρονια εχει καταντησει ο περιγελος του ανεπτυγμενου κοσμου σημερα.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 96

Δημοσίευση από yandr »

Επομένως εσύ δεν είσαι υπέρ της κατάργησης, αλλά υπέρ της πλήρους αποστρατικοποίησης. Αυτό είναι διαφορετικό, αλλά εξίσου ενδιαφέρον θέμα.
BILL

Δημοσίευση από BILL »

Καποιε Τυχαιε, και εγω θα σου πω οτι αυτες οι "δικες" σου αποψεις μας εφτασαν εδω. Πρωτα απ ολα, μιλας με γενικολογιες, οπως και ολοι οσοι δεν εχουν βασιμη επιχειρηματολογια, και αναφερεσαι σε τερατολογιες και συνομοσιωλογιες. Ειναι το γενικοτερο αισθημα που διακατεχει τον ελληνικο λαο, οτι αυτος δεν οριζει τιποτα και για ολα οι αλλοι φταινε (τα σκοτεινα συμφεροντα κτλ). Θα συμφωνησω μαζι οτι ολοκληρωτικος πολεμος Ελλαδας-Τουρκιας ειναι δυσκολο να γινει αλλα οχι απιθανο. Εως τωρα φαινονταν απιθανο, γιατι ζουσαμε σε εναν κοσμο υλικου ευδαιμονισμου, αλλα πλεον οι οικονομιες του πλανητη πανε απο το κακο στο χειροτερο και αυτο ειναι ενα επικυνδυνο πισογυρισμα που πρεπει να μας προβληματισει. Κυριως ομως οι ενοπλες δυναμεις ειναι δυναμη αποτροπης και ισχυρο, αναλογα με την ισχυ τους βεβαια, διαπραγματευτικο χαρτι. Μην προσπαθησεις σε παρακαλω να αντικρουσης την τελευταια μου προταση, εκτος και αν εχεις απτα στοιχεια.
stf

Δημοσίευση από stf »

Η υποχρεωτικη θητεια πρεπει να καταργηθει ( Ισως ενας μηνας βασικη στα 19 για περιπτωση πολεμου) εφοσον το επιτρεπουν κ τα οικονομικα της Ελλαδας. Θα μπορουσαμε να κανουμε το συστημα της αμερικης Με 2-3 χρονια εθελοντικης θητειας Με εναν συμβολικο μισθο (οχι 1000? που περνουν τα εποπ) στην ειδικοτητα και σωμα που επιθυμεις συμφωνα με μορια κ τι εχεις σπουδασει (οχι οπως τωρα με βυσμα). Και οταν απολυθεις να εχεις μορια για δημοσιο κ σωματα ασφαλειας. Ετσι κ πολλοι θα πηγαιναν να υπηρετησουν κ θα ειχες μια εμπρακτη αμοιβη απο το κρατος επειδη υπηρετησες.
Άβαταρ μέλους
DaMon
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από DaMon »

Αμα ηταν ο καθενας να υπηρετει σε οποιο σωμα θελει θα πηγαιναν ολοι στα χαλαρα και ευκολα για να παρουν τα μορια και τα λεφτα και να σηκωθουνε και να πανε στα σωματα ασφαλειας μετα... Το ιδιο πραγμα θα γινοταν μονο που επειδη τοτε δεν θα βαζαν βυσματα οι μερικοι, αλλα θα μπαιναν ολοι στα χαλαρα και ευκολα θα τα ξυναν ολοι παρεα και οχι οι λιγοι...
stf

Δημοσίευση από stf »

Αναλογα με τις γραμματικες γνωσεις του καθενα (οπως οι εποπ) ρε φιλε ενας αποφοιτος γυμνασιου δεν θα πηγαινε καπου χαλαρα. Δεν θα ειχε μορια να παει. Αλλα φαινεται εσυ ειχες βυσμα και σε Πηγαν καπου χαλαρα.
stf

Δημοσίευση από stf »

Η Πιο φθηνη λυση (δημοσιοοικονομικα) ειναι η υποχρεωτικη θητεια που οι Ελληνες εχουμε αναγκαστει να υπηρετουμε απο το πολιτικο και στρατιωτικο κατεστημενο που κυβερναει κ στο τελος χρεωκοπησε την Ελλαδα.

Τουλαχιστον θα μπορουσαν να δινουν 12 μηνες ενσημα απο τον στρατο κ να μην εισαι αναγκασμενος να πληρωνεις κιολας αυτο το σαπιο πολιτικο συστημα για αναγνωριση ενσημων που τα δουλεψες κ μαλιστα για 8 ? τον μηνα.Επιπλεον θα επρεπε οσοι υπηρετησαν κανονικα κ δεν βγηκαν Ι5 ή 1 μηνα κ μετα εξαγορα να εχουν επιπλεον μορια για το δημοσιο αφου υπηρετησαν αμισθοι το κρατος.

Οσο για τα φαγητα που λενε μερικοι οτι στοιχιζουν πολλα... Δεν ισχυει. Η αληθεια οτι μεγαλο μερος υλικων ειτε φαγητα ειτε αλλα αναλωσιμα τα παιρνουν οι μονιμοι στα σπιτια τους κ τα χρεωνουν στην μοναδα οτι δηθεν κ καλα τα τρωνε οι φανταροι.

Άβαταρ μέλους
AccountSaver
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Υπολογιστες
Επάγγελμα: Φοιτητης

Δημοσίευση από AccountSaver »

Υπέρ της κατάργησης του στρατού.

Είμαι στρατιώτης έχω μέρες μπόλικες μπροστά μου, αλλά είμαι υπέρ. Όσο δεν πάει.

Να γίνει προαιρετικός ο στρατός και να ξυλόσουν αγράμματους ΕΠΟΠ απο εκεί μέσα.
Update(21-1-2012) :184 Μέρες ακόμα...Update(09-03-2012) :136 Μέρες ακόμα...
zod

Δημοσίευση από zod »

AccountSaver έγραψε:Υπέρ της κατάργησης του στρατού.

Ναι, υπαρχουν πολλα ζωα εποπ Αλλα χρειαζονται για επανδρωση. Δυστυχως δεν ειναι Εφικτη η καταργηση της θητειας. Οι διεκδικησεις και οι επιθετικες διαθεσεις των γειτονων Δεν μας το επιτρεπουν.

Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 10
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

3 προτάσεις έγραψες, χωρίς συνοχή και νόημα. Πως τα κατάφερες;

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Greek_Army »

zod έγραψε:

Ναι, υπαρχουν πολλα ζωα εποπ Αλλα χρειαζονται για επανδρωση. Δυστυχως δεν ειναι Εφικτη η καταργηση της θητειας. Οι διεκδικησεις και οι επιθετικες διαθεσεις των γειτονων Δεν μας το επιτρεπουν.

Πρόσεχε πως εκφράζεσαι.

Ανδρέας

Δημοσίευση από Ανδρέας »

Είμαι ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, ...
Γιατί πρόκειται περί παραβίασης του μέγιστου ανθρωπίνου δικαιώματος, με το όνομα "Ελευθερία".

Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, ουσιαστικά είναι ένας ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ! Ναι κύριοι, εκβιασμός. Αναρωτόμαι πώς είναι δυνατόν, σε μία -κατά τα φαινόμενα- δημοκρατική χώρα, να υποχρεώνονται πολίτες σε στρατιωτική κατάταξη, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΙΝΩΝ! Ας ήτανε κύριοι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ και κανένας δε θα έλεγε τίποτα. Ναι, είναι καλό να υπάρχει στρατός για λόγους ασφαλείας, ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΟΜΩΣ να υποχρεώνονται 19χρονα παιδιά, γιατί ΠΑΙΔΙΑ είναι στην ηλικία των 19 και ας θεωρεί άλλα ο Νόμος, να φορούν τη στολή και να πιάνουν τα όπλα! Αν συνορεύαμε με το Ιράκ, θα μου φαίνοταν λογικό... Εγώ προσωπικά, από τη θητεία μου σε αερομεταφερόμενη μονάδα της χώρας μας (είχα και την "τιμή" να φορέσω τον κόκκινο μπερέ!), δεν αποκόμισα ΤΙΠΟΤΑ!

Η θητεία είναι ένας άχρηστος χρόνος. Από την προσωπική μου εμπειρία, για το λόγο ότι ΛΙΓΟΙ ήσαν όσοι αρέσκονταν στις στρατιωτικές δραστηριότητες (και σε αυτούς φυσικά δεν ανήκα εγώ, ανώμαλος δεν είμαι), γνωρίζω ότι οι υπόλοιποι (το 97% δηλαδή), από το εγερτήριο μέχρι το σιωπητήριο αλλά ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ της βραδινής υπηρεσίας, ΨΑΧΝΑΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ για να προσφέρουμε όσο το δυνατόν γίνεται λιγότερο τις όποιες υπηρεσίες μας! Ναι, το αποκαλούμενο "φίδιασμα", αν προτιμάτε.

Πώς λοιπόν, εσείς οι κύριοι υποστηρικτές της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, επικροτείτε έναν θεσμό που η συντριπτική πλειοψηφία ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, και προφανώς κάνει τα πάντα για να μην του προσφέρει τίποτα; Οι φαντάροι προκαλούν ΖΗΜΙΑ στον ελληνικό στρατό και του γίνονται ΜΕΓΑ ΒΑΡΟΣ, για τον λόγο ότι αντιδρούν με κάθε τρόπο στην εκβιαστική υποχρέωση της Πολιτείας! Αν όλοι αγαπούσαν τη δουλειά του στρατιωτικού, ακόμα και οι στρατιώτες, το έργο θα ήταν πολύ καλύτερο, αλλά τα αποτελέσματα δείχνουν την ακριβώς αντίθετη εικόνα...

(... Και που πήγα δηλαδή φαντάρος, από αντίδραση και μόνο, προσπαθούσα να τους προσφέρω όσο το δυνατόν λιγότερα από τον εαυτό μου, γιατί ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΑ! Ομολογώ πως κατά το πλείστον κατάφερνα να τους δίνω όλο και λιγότερα κομμάτια του εαυτού μου, αλλά κανονικά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Και δεν τους άξιζε γιατί αυτοί ούτε μου ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ποτέ κάτι, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!)

Για να κλείσω, θα συμφωνήσω στην ύπαρξη στρατού για τους καταφανείς λόγους (δε γίνεται να είμαστε ξέφραγο αμπέλι), αλλά είμαι κάθετος στο να σκλαβώνονται νέοι πίσω από την ειδεχθή μάντρα ενός σκοτεινού στρατοπέδου, διότι πρόκειται περί ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

Να σας το ξαναγράψω στρατόκ@υλοι;

Ποιο επιχείρημά σας μπορεί να καταρρίψει αυτό το έγκλημα εις βάρος της ανθρώπινης ψυχής;
Νιώθω ακόμα τον βιασμό των προσωπικών μου ελευθεριών, νιώθω ακόμα το αίσθημα του ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ, κι ας υπηρέτησα μόλις 9 μήνες... Φανταστείτε να υπηρετούσα 32!

Εγώ ξέρω ότι ήμουν ένας αθώος, ελεύθερος νέος, και αυτοί με έκλεισαν σε μία χακί φυλακή με κάθειρξη εννέα μηνών! Μου την παρουσίαζαν ως "αναγκαίο κακό"... Μια ειρωνεία ήταν!
Μάθετε τι γίνεται σήμερα στα στρατόπεδα, και θα καταλάβετε πόσο άρτια εκπαιδευμένο δυναμικό έχουμε! Μην αναφέρω για τη διακίνηση ουσιών, θα γίνω πολύ κακός αν το θίξω και αυτό το θέμα...

Με λίγα λόγια, πλήρωσα με 9μηνη φυλάκιση το γεγονός ότι γεννήθηκα Έλληνας... Αντί να αισθάνομαι τιμή για αυτό, αισθάνομαι απέχθεια για αυτήν την ντροπιαστική συνταγματική υποχρέωση της στρατιωτικής κατάταξης για κάθε ενήλικο Έλληνα άνδρα. Σχεδόν όλη η Ευρώπη έχει ξυπνήσει, κι εμείς στηριζόμαστε στους φαντάρους, λες και αυτοί θα μας σώσουν άμα γίνει "ΝΤΟΥ" από τους γείτονες... Άρε κακομοίρηδες... Αν μου τύχαινε στη θητεία μου, έστω και σε μια απλή σκοπιά, όχι σε εμπόλεμη κατάσταση, να έβλεπα άνθρωπο να πηδάει τη μάντρα από έξω προς τα μέσα, και εγώ και ο "συνάδελφος" την είχαμε κάνει σε χρόνο dt! Και μην ακούσω για δειλούς και ιστορίες, γιατί ένα παι (... συνεχίζεται ...)
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης