Κούρεμα στο στρατό
Κούρεμα στο στρατό
Κουρέψου πριν μπεις. Όχι επειδή θα στην πουν η τίποτα τέτοιο, αλλά ανάλογα το ΚΕΝ, μπορεί να φας την ταλαιπωρία του αιώνα μέχρι να κουρευτείς. Γενικά το να στην πουν δεν θα πρέπει να σε νοιάζει καθόλου. Αν πάει ανώτερος να σε ψαρώσει πες κάτι του στιλ "συγγνώμη κύριε ταδε, προσπαθώ να κουρευτώ αλλά κανείς δεν μου λέει που και πότε να πάω". Ακόμα και ο χειρότερος εκεί μέσα δεν ασχολείτε και πολύ με τους νεοσύλλεκτους γιατι δεν ξέρουν που τους πάνε τα 4 και το πιο πιθανό είναι οτι θα αρχίσουν να κάνουν ερωτήσεις. Θα μάθεις γρήγορα ότι οι ανώτεροι ξέρουν 3 λέξεις όλες κιόλες "ημι-αναπαυση", "προσο-χή" και "μετά".
Υπήρχαν άτομα που πήγαν για φωτογραφία στο τέλος της δεύτερης βδομάδας, επειδή δεν υπήρχε κουρέας. Και για τους νεοσύλλεκτους προβλέπεται μόνο μηχανή (τουλάχιστον έτσι μας είπαν). Αν πέσεις σε καλό κουρέα μπορεί να σου βάλει ψαλίδι, οι περισσότεροι απλά θα στα πάρουν με την ψιλή και ο θεός βοηθός.
Υπήρχαν άτομα που πήγαν για φωτογραφία στο τέλος της δεύτερης βδομάδας, επειδή δεν υπήρχε κουρέας. Και για τους νεοσύλλεκτους προβλέπεται μόνο μηχανή (τουλάχιστον έτσι μας είπαν). Αν πέσεις σε καλό κουρέα μπορεί να σου βάλει ψαλίδι, οι περισσότεροι απλά θα στα πάρουν με την ψιλή και ο θεός βοηθός.
Κούρεμα στο στρατό
Εμάς πάντως ο Διοικητής το είχε βρει το κόλπο, όταν ήθελε κάποιους φαντάρους για αγγαρείες και χώσιμο μας έβαζε στη σειρά και έπαιρνε αυτούς με το πιο μακρύ μαλλί ή την πιο μακριά φαβορίτα. Συνεπώς ήμασταν όλοι όσο πιο φρέσκο-κουρεμένοι μπορούσαμε και κάθε 10 μέρες κουρευόμασταν, αλλά ευτυχώς η μονάδα είχε κουρέα και δεν πληρώναμε.
- johnny13
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 1
- Ενδιαφέροντα: Ζωγραφικη,βολτες,γυμναστικη και parkour
- Επάγγελμα: Μαθητής
Κούρεμα στο στρατό
Αυτο το πραγμα ισχυει και στην Πυροσβεστικη; Γιατι εχω γειτονα πυροσβεστη με σχετικα μακρι μαλλι.
Κούρεμα στο στρατό
Ρε παιδια μεχρι ποσα εκατοστα επιτρεπεται στις ακρες και προς τα πανω το μαλλι δεν εχω καταλαβει γιατι βλεπω κατι φανταρους με αρκετο μαλλι πχ
https://scontent-sea1-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/c0.60.480.480/12917932_538795992966902_725083263_n.jpg
https://scontent-sea1-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/s480x480/e35/c0.134.1080.1080/16908652_431267987212547_6654257075813613568_n.jpg
https://scontent-sea1-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/c0.60.480.480/12917932_538795992966902_725083263_n.jpg
https://scontent-sea1-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/s480x480/e35/c0.134.1080.1080/16908652_431267987212547_6654257075813613568_n.jpg
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Κούρεμα στο στρατό
Καλα δε θα μετραμε τα μαλια μας με το χαρακα. Στα πλαγια και πισω πρεπει να εινια κοντα. Κοινως με την ψιλη. Πανω πρεπει να εινια μεχρι 4 εκατοστα νομιζω, ενω το γουλι απαγορευεται. Εχω φιλο που απολυθηκε με κοτσο, αυτο δε σημαινει οτι ειναι οτι προβλεπεται κιολας.
Κούρεμα στο στρατό
Ξερει κανεις ποιος ειναι ο Στρ. Κανονισμος που αναγραφει το προβλεπομενο κουρεμα στον ΕΣ?
-
- Στρατιώτης
Κούρεμα στο στρατό
Παιδια εκανα το λαθος και τα πηρα ολα με την πρωτη σκαλα... :/. Θα φαω καμπανα?
Κούρεμα στο στρατό
Λοιπόν, επειδή μπαίνω τον Ιούλιο και ρώτησα τι παιζει με το κούρεμα, έναν φίλο που είναι κουρέας και ήταν και το πόστο του στον στρατό σε Αυλώνα και Ρόδο μου είπε τα εξής...
Ο κανονισμός λέει και καλά 4 εκ μαλλί αλλα αυτό είναι το μέγιστο όριο για τα πάνω. Αποδεκτό είναι περίπου στους 3 πόντους. Αν λάβετε υπόψιν πως το μαλλί μακραίνει 1.5 εκ το μήνα και σκοπεύετε να Κουρεύστε κάθε 20-30 μέρες αυτό σημαίνει πως τα πάνω ο κουρέας θα πρέπει να τα κόβει στον 1-1.5 πόντο πάνω,2 πόντους μπροστά και τα πλαϊνά με την 1ή σκάλα (2-4mm) για να φαίνονται όλο το μήνα κοντοκουρεμένα. Όχι όμως δέρμα.
Οι μακριές φαβορίτες και αυτές που κάνουν γωνία απαγορεύονται όπως και τα trendy σβησίματα με το 0. Το μαλλί μπορεί να σβήνει μέχρι το 1 αλλά θα πρέπει ο σβέρκος να είναι καθαρός και τετράγωνος για να είναι προβλεπέ. Άμα θέλετε τα πίσω με 0 φροντιστε να χαράξετε σβέρκο και φαβορίτες με ξυράφι. Συνηθως θέλουν να φαίνονται οι γραμμές για να κάνει καλή εντύπωση. Τουλάχιστον αυτές ήταν οι οδηγίες στο στρατόπεδο. Φαβορίτες θα πρέπει να είναι κοντές και τετράγωνες μέχρι το μάτι. Κάποιοι διοικητές είναι αυστηροί άλλοι όχι και τόσο.
Αυλώνα μου είπε περνάγανε επιθεώρηση κουρέματος κάθε Παρασκευή και κουρευόντουσαν κάθε 2 εβδομάδες με λίστα. Βέβαια εντάξει, τόσο αυστηροί είναι μόνο σε κέντρα ή λόχους που έχουν κάποιον κουρέα.
Έχω πάντως θα κουρευτώ πριν μπω γιατί απ'ότι μου είπε τους νεοσύλλεκτους που πάνε ακούρευτοι τους τα παίρνουν όλα με τη μηχανή.
Ο κανονισμός λέει και καλά 4 εκ μαλλί αλλα αυτό είναι το μέγιστο όριο για τα πάνω. Αποδεκτό είναι περίπου στους 3 πόντους. Αν λάβετε υπόψιν πως το μαλλί μακραίνει 1.5 εκ το μήνα και σκοπεύετε να Κουρεύστε κάθε 20-30 μέρες αυτό σημαίνει πως τα πάνω ο κουρέας θα πρέπει να τα κόβει στον 1-1.5 πόντο πάνω,2 πόντους μπροστά και τα πλαϊνά με την 1ή σκάλα (2-4mm) για να φαίνονται όλο το μήνα κοντοκουρεμένα. Όχι όμως δέρμα.
Οι μακριές φαβορίτες και αυτές που κάνουν γωνία απαγορεύονται όπως και τα trendy σβησίματα με το 0. Το μαλλί μπορεί να σβήνει μέχρι το 1 αλλά θα πρέπει ο σβέρκος να είναι καθαρός και τετράγωνος για να είναι προβλεπέ. Άμα θέλετε τα πίσω με 0 φροντιστε να χαράξετε σβέρκο και φαβορίτες με ξυράφι. Συνηθως θέλουν να φαίνονται οι γραμμές για να κάνει καλή εντύπωση. Τουλάχιστον αυτές ήταν οι οδηγίες στο στρατόπεδο. Φαβορίτες θα πρέπει να είναι κοντές και τετράγωνες μέχρι το μάτι. Κάποιοι διοικητές είναι αυστηροί άλλοι όχι και τόσο.
Αυλώνα μου είπε περνάγανε επιθεώρηση κουρέματος κάθε Παρασκευή και κουρευόντουσαν κάθε 2 εβδομάδες με λίστα. Βέβαια εντάξει, τόσο αυστηροί είναι μόνο σε κέντρα ή λόχους που έχουν κάποιον κουρέα.
Έχω πάντως θα κουρευτώ πριν μπω γιατί απ'ότι μου είπε τους νεοσύλλεκτους που πάνε ακούρευτοι τους τα παίρνουν όλα με τη μηχανή.
Κούρεμα στο στρατό
Γειά σας, ξέρει κανείς Προεδρική Φρουρά τι παίζει με το κούρεμα; Έχει κουρείο ή θα χρειαστεί να πληρώνουμε εμείς κάθε 10 μέρες για κούρεμα; Επίσης, είναι απαραίτητο να τα ξυρίζουμε τα γύρω γύρω; Όσους έχω δεί τα έχουν ξυρισμένα τα πλαϊνά αλλά τα πάνω πόσο κοντά πρέπει να είναι; Είναι πιο κοντό το προβλεπόμενο κούρεμα για τους Εύζωνες από τα 4 εκ.
-
- Ανθυπασπιστής
Κούρεμα στο στρατό
Καλησπέρα εν ετη 2018 θα σου την πει κανεις αν εχεις ξυρισμενο κεφαλι ;
Κούρεμα στο στρατό
Εξαρτάται, μάλλον όχι, συνήθως το εντελώς ξυρισμένο δεν επιτρέπεται αλλά άμα πεις πως έχεις θέμα δεν θα σου πουν κάτι. Το πρόβλημα υπάρχει όταν έχεις μαλλί, φαβορίτα, τρίχες στο σβέρκο ή μεγάλη αντίθεση στα πλαϊνά με τα πάνω. Εξαρτάται όμως το στρατόπεδο ή τον λόχο. Αλλού είναι πολύ αυστηροί άλλου ότι να 'ναι.
Κούρεμα στο στρατό
Εγώ ρε παιδιά που έχω Αραίωση Πάνω και έχω μόνο στα πλάγια μαλλιά (τα παίρνω με ξυραφάκι άλλα από ότι διάβασα τρως καμπάνα) , έχετε καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω , γιατί θα είναι περίεργα ότι και να κάνω.
Κούρεμα στο στρατό
Dur123 έγραψε:Εγώ ρε παιδιά που έχω Αραίωση Πάνω και έχω μόνο στα πλάγια μαλλιά (τα παίρνω με ξυραφάκι άλλα από ότι διάβασα τρως καμπάνα) , έχετε καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω, γιατί θα είναι περίεργα ότι και να κάνω.
Τα παίρνεις με κουρευτική μηχανή χωρίς σκάλα, δηλαδή ίσα να φαίνονται οι ρίζες, σαν ξυρισμένος στο πρόσωπο 2 ημερών.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Κούρεμα στο στρατό
Τώρα που είναι όλα κλειστά θα μας κουρέψουν εκεί οταν παρουσιαστούμε; Έχω μια μηχανή για κούρεμα αλλά δε θέλω να τα πάρω όλα ένα μέγεθος.
Κούρεμα στο στρατό
Επίσης μουστάκι και γένια επιτρέπονται ή πρέπει και αυτά να κοπούν τελείως;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες