Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 3
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Αντι να μαθαινουν στον στρατιωτη πως να παρελαυνει μπροστα σε εναν ηλιθιο αξιωματικο οπως εγω και πολλοι αλλοι μπορουσαν να επενδυσουν το χρονο αυτο να τον μαθουν πως πρεπει να ειναι περηφανος που ειναι Ελληνας και να τον διδαξουν αν οχι πολλη, εστω και λιγη ιστορια, αφου τα σχολεια πλεον δεν το κανουν, απλα ο στρατος θελει χαμαληδες, ειναι το ανδρο της γραφειοκρατειας, επικαλουμαστε τους προγονους μας, αλλα εκεινοι ειχαν αλλα ιδανικα και αλλα ονειρα, οχι τη σιγουρια των 1000 ευρω και οι 2 σπαρτιατες βασιλεις συνετρωγαν και συνεστιαζονταν μαζι με τους ομοιους δεν ηταν ψωναρες με γαλονια
Epilarxos
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Epilarxos »

Σίγουρα και ιστορία και άλλα πολλά πρέπει να ξέρει ο κάθε Έλληνας, γιατί όντως στα σχολεία δε μαθαίνουν πλέον τίποτα. Μπορώ όμως να πω ότι όταν ήμουν στρατιώτης στα ΤΘ το 1994, μας έκαναν αρκετά καλή εκπαίδευση για διάφορα θέματα που αφορούσαν στρατιωτική εκπαίδευση... Ακόμη έχω τα τετράδια και τα σημειωματάρια με όλα αυτά... Φαντάζομαι όμως πως από τότε έως σήμερα θα έχουν αλλάξει πολλά κι αυτό με θλίβει...
DAVKYNIGOS
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από DAVKYNIGOS »

Ουτε εγω δεν επαθα τιποτα αλλα για μενα στρατος σημαινει ασκησεις εκπαιδευσης και αυτο για να γινει πρεπει τα στελεχοι να μπουνε μπροστα στις ασκησεις ωστε να δινουν το παραδειγμα και στους στρατιωτες οπως στα ουκ πεζοναυτες κτλ που αυτοι τιμουν με το παραπανω την στολη που φορουν.
Άβαταρ μέλους
evritis309
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από evritis309 »

Δε γνωρίζω για όλο τον Ελληνικό στρατό, αλλά στον Έβρο από πλευράς συχνότητας κ ποιότητας εκπαίδευσης το επίπεδο είναι καλό. Το πρόβλημα είναι ότι οι εκεί μονάδες στηρίζονται αποκλειστικά κ μόνο στους επαγγελματίες κ τους κληρωτούς τους έχουν για σκοπέτο κ αγγαρεία. Οπότε θα σου λένε ότι για να κάνεις την τάδε εκπαίδευση ή να οδηγήσεις το δείνα όχημα δεν είσαι ικανός (μπούρδες, από προσωπική εμπειρία όσες φορές βάλανε κληρωτούς να κάνουν κάτι τέτοιο μια χαρά τα κατάφερναν οι περισότεροι, άλλωστε μη ξεχνάμε ότι παλιά δεν υπήρχαν ΕΠΟΠ... ) αλλά για να βαρας 15 σκοπετα (στην καλύτερη) το μήνα ή να κουβαλάς είσαι τέλειος. Αυτό είναι σχετικά εύκολο να λυθεί, με πιο μεγάλη κ ουσιαστική εκπαίδευση ανεξαρτήτος όπλου ή ειδικότητας κ στο σχολείο ειδικότητας να κάνουν εκπαίδευση κ όχι κατά 80% κωλοβάρεμα όπως τώρα. Γνώμη από κάποιο που υπηρέτησε την περίοδο 2009-2010, οπότε κάποιος παλιότερος ή νεότερος μπορεί να έχει άλλη γνώμη.
Epilarxos
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Πιστεύω ότι το πρόβλημα μπορούσε να λυθεί με την αύξηση της εκπαίδευσης σε κάποιες περιπτώσεις. Λογικό είναι να μην εμπιστεύονται κάποιον για κάτι, αλλά αν αυτός ο κάποιος έχει ελλειπή εκπαίδευση φυσικό είναι να μην είναι και αξιόπιστος για το χειρισμό κάποιων καταστάσεων. Συνεπώς πρέπει οι εκπαιδευτές αξιωματικοί να εστιάσουν την προσοχή τους εκτός από την πειθαρχεία του έμψυχου υλικού και στον τρόπο εκπαίδευσης αλλά και στο θεωρητικό της περιεχόμενο. Ίσως θα έπρεπε κι εκείνοι να μάθουν από την ΣΣΕ ή ΣΜΥ ή όπου αλλού φοιτούν, τον τρόπο που πρέπει να διδάσκουν ένα αντικείμενο σε μια μάζα ανθρώπων διαφορετικού νοητικού επιπέδου και κοινωνικής απόχρωσης. Το να προσπαθούν οι μόνιμοι να απελπίσουν τον κληρωτούς και να τους κάνουν να νοιώθουν σα χαμένοι είναι μπούμερανγκ. Λογικά πρέπει πρωτίστως να γίνει ελκυστικό το στρατιωτικό αντικείμενο και μετά να μιλήσουμε για σωστή συμπεριφορά των κληρωτών. Ουσιαστικά μια μεγάλη μερίδα αξιωματικών έχουν πέσει στην παγίδα του δημοσίου υπαλλήλου με όλα τα συνεπακόλουθα. Θεωρώ ότι μέσα στη στρατιωτική εκπαίδευση υπάρχουν ενδιαφέρονται αντικείμενα μάθησης, όπως η οδήγηση οχημάτων, τεχνικά αντικείμενα, διάφορες ασκήσεις, όπου δεν πρέπει να κάνεις τον άλλο να το δεί σαν καταναγκαστικό έργο, αλλά σαν κάτι που ενώ έχει τη θέση υποχρέωσης προς την πατρίδα, αποκτά όμως κι ένα ενδιαφέρον.
Όπου η δόξα και το καθήκον!!!
ΠΑΛΕΟΣ

Δημοσίευση από ΠΑΛΕΟΣ »

Για ποια πατρίδα μιλάτε εδώ μέσα και για ποια θητεία. Εεεεε πέστε μου ένα σοβαρό λόγο για να υπηρετήσω αυτό το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα και εγώ θα υπηρετήσω διπλή θητεία... Ένα μόνο λόγο σοβαρό όμως (την πουλημένη Ελλάδα να υπηρετήσω, την Ελλάδα των Ελλήνων οι των διαφόρων παράνομων μεταναστών που έχουν τα ίδια Δικαιώματα Με εμάς) γιατί σαν πολλή ***** έχει πέσει περί πατριωτισμού και θα Σκοτωθούμε Μόνοι μας στο τέλος για Σοβαρευτείτε...
mihalis19
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από mihalis19 »

Το λάθος πολλών είναι το εξής. Λένε όπως ο φίλος παραπάνω μπουρδέλο Ελλάδα και γιατί να υπηρετήσω κτλ.
ΔΕΝ καταλαβαίνετε ότι την Ελλάδα δεν την συγκροτούν τα ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ που μας κυβερνούν και την έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση αλλά η ιστορία της, ο πλυθησμός της και η ψυχή την Ελλήνων. Μια ΑΞΙΑ ιστορία που πολλοί λαοί την ζηλέυουν. Η Ελλάδα έγινε έτσι όπως έγινε εξαιτίας άλλων. Οπότε καιρός είναι να αρχίσουμε να διαχωρίζουμε την ιστορία μας με την κατάσταση την σημερινη. Θέλετε να μου πείτε όλοι εσείς που δεν θέλετε να υπηρετήσετε ή υπηρετήσατε ότι αν δεν ειμασταν σαν χώρα σε αυτήν την κατάσταση θα θέλατε να υπηρετήσετε; Όσοι δεν θέλετε απλά θα βρίσκατε άλλη πρόφαση σύμφωνα με τα αντίστοιχα δεδομένα.

ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ αν η Ελλάδα έχει 50000000 μετανάστες με το αν εσύ θες να πας φαντάρος ή όχι; Μήπως πολλοί ξεβολέυεστε από την "εύκολη" ζωή σας και δεν θέλετε να ξεβολευτείτε λόγω στρατού;

Αυτή είναι η απόψη μου. Δεν υποννοω και δεν λέω για κάνέναν κάτι προσωπικό. Μιλάω γενικά.
Εγώ μπαίνω με την Γ ΕΣΣΟ τώρα τον Αύγουστο και είναι τιμή μου να υπηρετήσω την παρίδα μου. Ο παππούς μου πέρασε από 2 πολέμους ως ιππέας γιατί να μην τον τιμήσω με το απλά να υπηρετήσω και να μάθω και 5 πράγματα;
Epilarxos
Επιλοχίας
Επιλοχίας

mihalis19 έγραψε:Το λάθος πολλών είναι το εξής. Λένε όπως ο φίλος παραπάνω μπουρδέλο Ελλάδα και γιατί να υπηρετήσω κτλ.
ΔΕΝ καταλαβαίνετε ότι την Ελλάδα δεν την συγκροτούν τα ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ που μας κυβερνούν και την έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση αλλά η ιστορία της, ο πλυθησμός της και η ψυχή την Ελλήνων. Μια ΑΞΙΑ ιστορία που πολλοί λαοί την ζηλέυουν. Η Ελλάδα έγινε έτσι όπως έγινε εξαιτίας άλλων. Οπότε καιρός είναι να αρχίσουμε να διαχωρίζουμε την ιστορία μας με την κατάσταση την σημερινη. Θέλετε να μου πείτε όλοι εσείς που δεν θέλετε να υπηρετήσετε ή υπηρετήσατε ότι αν δεν ειμασταν σαν χώρα σε αυτήν την κατάσταση θα θέλατε να υπηρετήσετε; Όσοι δεν θέλετε απλά θα βρίσκατε άλλη πρόφαση σύμφωνα με τα αντίστοιχα δεδομένα.

ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ αν η Ελλάδα έχει 50000000 μετανάστες με το αν εσύ θες να πας φαντάρος ή όχι; Μήπως πολλοί ξεβολέυεστε από την "εύκολη" ζωή σας και δεν θέλετε να ξεβολευτείτε λόγω στρατού;

Αυτή είναι η απόψη μου. Δεν υποννοω και δεν λέω για κάνέναν κάτι προσωπικό. Μιλάω γενικά.
Εγώ μπαίνω με την Γ ΕΣΣΟ τώρα τον Αύγουστο και είναι τιμή μου να υπηρετήσω την παρίδα μου. Ο παππούς μου πέρασε από 2 πολέμους ως ιππέας γιατί να μην τον τιμήσω με το απλά να υπηρετήσω και να μάθω και 5 πράγματα;

Να είσαι καλά φίλε και καλή θητεία σου εύχομαι! Εγώ υπηρέτησα στη χώρα σε μια στιγμή που υπήρχε κρίση επάνω στα σύνορα με Αλβανία και Σκόπια... Λίγο καιρό μετά που πήρα ένα δίπλωμα από ένα ξένο πανεπιστήμιο το κράτος δε μου το αναγνώρισε. Πρέπει να τα βάλω με το έθνος και τη χώρα μου; Όχι. Με το κράτος όμως ναι. Στο στρατό πήγα και αν χρειαστεί θα ξαναπάω όχι για το κράτος, αλλά για το έθνος μου και τη χώρα στην οποία κατοικώ!

Όπου η δόξα και το καθήκον!!!
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από kampf »

Για τον πεοντα ειναι ο στρατος, ουτε αξιες, ουτε πατριωτισμο ουτε τπτ.
"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 10
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

kampf έγραψε:Για τον πεοντα ειναι ο στρατος, ουτε αξιες, ουτε πατριωτισμο ουτε τπτ.

Αν έπεσες σε στελέχη που δεν σου δείξαν κάτι τέτοιο μην το γενικεύεις.

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 96

Δημοσίευση από yandr »

kampf έγραψε:Για τον πεοντα ειναι ο στρατος, ουτε αξιες, ουτε πατριωτισμο ουτε τπτ.
Ο στρατός καθρεφτίζει την κοινωνία. Δεν την προσδιορίζει.
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Ο στρατος δεν καλλιεργει καθολου το πατριωτικο συναισθημα, ειναι απλα μια τυπικη διαδικασια για μονιμους και εφεδρους
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από kampf »

Black_Knight έγραψε:

Πηγα σε 7 διαφορετικα στρατοπεδα, απο ειδικες δυναμεις μεχρι τεθωρακισμενα. Γνωρισα παρα πολλα στελεχη. Οι μεν αξιωματικοι ειναι γλυφτες των ανωτατων και καριεριστες, οι δε ανωτατοι ειναι γλυφτες των πολιτικων, η συντρηπτικη πλειοψηφια των εποπ και των εμθ δεν εχουν ουτε την στοιχειωδη αξιοπρεπεια να δουλεψουν τα λεφτα που τους δινει το κρατος. Ολο να γκρινιαζουν ξερουν οταν τους χωνει ο διοικητης σε μια δουλεια και να λενε τα φανταρια "ε σειρουλα, φερε κεινο, παρε μου καφε κτλ". Οι φανταροι βλεποντας ολα αυτα λογικο ειναι και να προσπαθουν να φιδιασουν και γιαυτο βαζουν βυσματα και γιαυτο βαρανε αναβολες αβερτα. Ο στρατος δεν εμπνεει σε κανεναν ευγενη αισθηματα. Αν οι καριεριστες εκαναν τους φανταρους 1 ωρα την μερα μαθημα Ελληνικης Στρατιωτικης Ιστοριας αντι να τους βαζουν να κοβουν χορταρια και να μαζευουν πευκοβελονες ισως ο στρατιωτης καταλαβαινε σε ποιον στρατο υπηρετει. Αλλα να μου πεις εδω πρεπει να καταλαβουν πρωτα οι μονιμαδες...
"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 10
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

kampf έγραψε:
Black_Knight έγραψε:

Αν οι καριεριστες εκαναν τους φανταρους 1 ωρα την μερα μαθημα Ελληνικης Στρατιωτικης Ιστοριας αντι να τους βαζουν να κοβουν χορταρια και να μαζευουν πευκοβελονες ισως ο στρατιωτης καταλαβαινε σε ποιον στρατο υπηρετει.

Δεν είναι δουλεία του στρατού να σου μάθει ιστορία. Άμα θες διαβάζεις και μόνος σου. Οι στρατιώτες δεν ειναι παιδιά δημοτικού να τους βάλεις και διαγώνισμα.

Τέλος πάντων, δεν πιστεύω δεν γνώρισες άτομα που να εμπνέαν ιδανικά και αξίες. Ίσως η πλειοψηφία να μην το κάνει αυτό. Αλλά όχι ότι δεν υπάρχουν.

Και καλύτερα να είναι καριερίστες παρά σταρχιδιστές.

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 54
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Θα προτιμούσα οι καρριερίστες να μου έδειχναν πώς να διαβάζω πυξίδα ή διαβίωση στην ύπαιθρο παρα Στρατιωτική ιστορία, που στο κάτω-κάτω της γραφής αυτό το κάνεις όταν σπουδάζεις και έχεις ΠΟΛΥ περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Περισσότερο όμως θα προτιμούσα μερικούς καρριερίστες να μην είναι αδιάφοροι και σταρχιδιστές όταν είναι Διοικητές Ιλών/Λόχων/Επιλαρχιών/Ταγμάτων και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι είτε να πάνε σε άλλη μονάδα είτε, αν έχουν "δόντι", στο ΝΑΤΟ.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης