ΔΙΑΣ - Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης

Συζητήσεις για την Αστυνομία και τις ειδικές μονάδες αυτής (ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ κλπ), την εκπαίδευση και τη ζωή στις σχολές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
pantzos4
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από pantzos4 »

Ξερουμε τιποτα αν απο τους 1200 ΕΦ που θα μπουν τωρα θα τραβιξουν υποχρεωτικα στους ΔΙ. ΑΣ καποιο αριθμο ατομον?
Μακαρι ολη η ζωη να ηταν μια εκδρομη Ολη την ζωη μου τρελαμενος παοκαρα ως το τελος
μητσος
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από μητσος »

Ναι οντος. Αυτο που ειπε ο Pantzos4 με ενδιαφερει κ εμενα... Αν ξερει καποιος ας απαντησει. Κ επισης η ομαδα διας περνει περισσοτερα λεφτα;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 47

Δημοσίευση από Greek_Army »

μητσος έγραψε:Ναι οντος. Αυτο που ειπε ο Pantzos4 με ενδιαφερει κ εμενα... Αν ξερει καποιος ας απαντησει. Κ επισης η ομαδα διας περνει περισσοτερα λεφτα;

Τα έχουμε ξαναγράψει και τα δύο, δεν πας χωρίς την θέληση σου στην υπηρεσία και επίσης δεν παίρνεις περισσότερα λεφτά

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από yandr »

Γκάζια για μεγαλύτερες επιτυχίες ανοίγει η ομάδα ΔΙΑς, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛΑς, εντός του τελευταίου 11μήνου έχει πραγματοποιήσει 7.194 συλλήψεις, που κατά μέσο όρο αντιστοιχούν σε 22 την ημέρα. Οι επιτυχίες της κατατάσουν την εν λόγω ομάδα στην κορυφή του... Ολύμπου στο θέμα της καταπολέμισης της παραβατικότητας.

Η Ομάδα ΔΙΑς, αναμφίβολα, δικαίωσε όσους είχαν την έμπνευση για τη συγκρότησή της και, πλέον, μαζί με τις άλλες ομάδες της ΕΛΑς, εκτοξεύει... Κεραυνούς κατά της εγκληματικότητας.

Η επιτυχία της έγκειται στην άμεση επέμβαση των αστυνομικών που υπηρετούν σε αυτή και στο γεγονός ότι βρίσκεται συνεχώς μέσα στις γειτονίες και στους δρόμους, αποτρέποντας με την παρουσία της την εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου οι 372 ομάδες σύντομα θα ενισχυθούν με ακόμη 70 αστυφύλακες και ειδικούς φρουρούς, οι οποίοι έχουν ήδη επιλεγεί. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής επιπλέον προσωπικού για το επόμενο στάδιο στελέχωσης.

Απο τις 7.194 συλλήψεις οι 222 αφορούν ληστείες και οι 1.241 κλοπές και διαρρήξεις. Για ναρκωτικά συνελήφθησαν 802 άτομα, ενώ οι συλλήψεις για όπλα ανέρχονται σε 397. Ακόμα συνελήφθησαν, το ίδιο χρονικό διάστημα,2.472 φυγόποινοι και 1.508 μη νόμιμοι μετανάστες.

Κατά το πρώτο 11μηνο έχουν ελεγχθεί 358.613 από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ οχήματα και 481.711 άτομα, με μέσο όρο 1.087 οχήματα και 1.460 άτομα, κάθε μέρα.

Επίσης, προσήγαγαν 28.577 άτομα, με μέσο όρο 87 άτομα κάθε μέρα και διαχειρίστηκαβ 171.995 κλήσεις - σήματα του κέντρου της Άμεσης Δράσης Αττικής, με μέσο όρο 521 κλήσεις την ημέρα.

πηγή
Αλέξης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Αλέξης »

Απλά θερμά συγχαρητήρια... Και ας ελπίσουμε ότι δε θα μειωθούν κ άλλο τα ήδη πενιχρά εισοδήματα του ένστολου προσωπικού, αλλά και όλων των εργαζομένων πάσης φύσεως... !
Άβαταρ μέλους
riprambrot
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από riprambrot »

Καλησπερα μια ερωτηση θα ηθελα να κανω. Μετα την εκπαιδευση των ειδικων φρουρων μπορει να σε στειλουν στην διας χωρις να το δηλωσεις; Εχω διπλωμα απεριοριστο μηχανης αλλα δεν εχω οδηγησει καθολου. Δεν εχω προβλημα να παω στην υπηρεσια ως συνοδηγος αλλα υπαρχει περιπτωση να με βαλουν να οδηγησω αμα τους πω οτι δεν το κατεχω?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 47

Δημοσίευση από Greek_Army »

riprambrot έγραψε:Καλησπερα μια ερωτηση θα ηθελα να κανω. Μετα την εκπαιδευση των ειδικων φρουρων μπορει να σε στειλουν στην διας χωρις να το δηλωσεις; Εχω διπλωμα απεριοριστο μηχανης αλλα δεν εχω οδηγησει καθολου. Δεν εχω προβλημα να παω στην υπηρεσια ως συνοδηγος αλλα υπαρχει περιπτωση να με βαλουν να οδηγησω αμα τους πω οτι δεν το κατεχω;

Χωρίς να το δηλώσεις δεν πας στην ΔΙ. Ας, αν δηλώσεις ότι επιθυμείς να πας στην ΔΙ. ΑΣ και έχεις δίπλωμα θα πας σίγουρα για οδηγός και στην εκπαίδευση θα κάνεις μαθήματα οδήγησης

Police_man
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Police_man »

Για όσους υπηρετούνε στην Αθηνα και είναι νεοεξερχόμενοι έχουνε τεραστιες πιθανότητες να τοποθετηθούνε στην ΔΙΑς, καθώς ελάχιστοι συναδελφοι παλιότεροι επιθυμούνε να μετατεθούνε σε μια μάχιμη με μεγαλη επικινδυνότητα ομάδα. Οπότε η μπάλα παίρνει λογικότατα τους νέους συναδέλφους. Οπότε είτε ζητησεις είτε όχι, αν ζητησουνε άτομα στην ΔΙΑΣ θα πάτε, είτε θελετε είτε όχι. Αυητη ειναι η αλήθεια
pantzos4
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Police_man έγραψε:Για όσους υπηρετούνε στην Αθηνα και είναι νεοεξερχόμενοι έχουνε τεραστιες πιθανότητες να τοποθετηθούνε στην ΔΙΑς, καθώς ελάχιστοι συναδελφοι παλιότεροι επιθυμούνε να μετατεθούνε σε μια μάχιμη με μεγαλη επικινδυνότητα ομάδα. Οπότε η μπάλα παίρνει λογικότατα τους νέους συναδέλφους. Οπότε είτε ζητησεις είτε όχι, αν ζητησουνε άτομα στην ΔΙΑΣ θα πάτε, είτε θελετε είτε όχι. Αυητη ειναι η αλήθεια

To ερώτιμα το δικό μου ειναι αν θα μπώ σαν οδηγός η όχι... Γιατί ενα παιδί που είναι απο επαρχία και δεν εχει (και ουτε θελει βασικα αλλα τι να κανουμε) παει στην Αθηνα ποτε και δεν ξέρει τιποτα απο εκει. Πος θα μπορέσεις να κάνει την υπιρεσία του αφου θα είναι στα χαμένα

Μακαρι ολη η ζωη να ηταν μια εκδρομη Ολη την ζωη μου τρελαμενος παοκαρα ως το τελος
Άβαταρ μέλους
COMBAT MEDIC
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από COMBAT MEDIC »

Διαβασε λιγο το βιβλιο με την οργανωση και διοικηση της ελ. Ας το γραφει μεσα αυτο που ρωτας

pantzos4
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Μπορείς να με δώσεις ενα link; Γιατι δεν το έχω αυτο το βιβλίο
Άβαταρ μέλους
COMBAT MEDIC
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Λινκ δεν εχω αλλα θα σου πω οτι αναφερει οτι για τους πρωτους μηνες εισαι συνοδηγος εκτος και αν η υπηρεσια κρινει αλλιως

pantzos4
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Οκ σε ευχαριστώ πολύ. Καλές γιορτές καλή Πρωτοχρονιά Να Έχεις
blademaster
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από blademaster »

Αυτοί οι κανονισμοί ελάχιστα τηρούνται.
το αστυνομικό δίκαιο λέει επήσεις οτι απαγορεύετε να ξανακάνεις υπηρεσία αν δέν έχουν περάσει 12 ώρες απο την στιγμή που σχολάς.
και όμως θα τύχει να σας πάει απο απόγευμα πρωί.

στην αρχή της δίας έπαιρναν ακόμα και άτομα που είχαν δίπλωμα απο την σχολή και τους έβαζαν οδηγούς. Πολλοί είχαν φάει τα μούτρα τους τότε.
τώρα βέβαια έχουν μάθει τα παιδιά, έχει κάπως παλιώσει η υπηρεσία, αλλα στην αρχή ήταν δύσκολα.
Άβαταρ μέλους
COMBAT MEDIC
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Αυτο με το διπλωμα ακομα ισχυει και τωρα ατομα που δεν ειχαν ανεξαρτητου θα παρουν διπλωμα απο την σχολη
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες