Jack έγραψε:Αν εχεις καποιος εχει περασει πνευμονία σε μικρή ηλικία θα εχει πρόβλημα να καταταγει στις ειδικες δυναμεις;
αναλογα το προβλημα. Ο αδερφος μου κολλησε στο μαιευτηριο αλλα μεχρι τεσσαρων χρονων το ξεπερασε και ειναι σαν να μην υπηρχε ποτε. Τωρα αν το δικο σου προβλημα παρουσιαζεται σε τακτα χρονικα διαστηματα δεν ξερω...
Εγω στο νήπιο αλλα απο 'τι θυμαμαι ειχα παει μια βδομαδα στο νοσοκομειο και μια βδομάδα στο σπιτι με αντιβίωσει επισης εχω περασει βροχοπνευμονια στο δημοτικο αλλα δεν εχω κανενα προβλημα στη καθημερινοτητα μου τρεχω 4-6km καθε μερα κανω σετ των 60 καμψεων 200 κυλιακους σερι και γενικα ειμαι αθλητικος τυπος και εχω πολυ καλες επιδοσεις στα περισσοτερα αθληματα. Δεν νομίζω να εχω προβλημα... Θελω να περασω καποια σχολη και μετα να μπω αμφιβιους.
Jack έγραψε:Εγω στο νήπιο αλλα απο 'τι θυμαμαι ειχα παει μια βδομαδα στο νοσοκομειο και μια βδομάδα στο σπιτι με αντιβίωσει επισης εχω περασει βροχοπνευμονια στο δημοτικο αλλα δεν εχω κανενα προβλημα στη καθημερινοτητα μου τρεχω 4-6km καθε μερα κανω σετ των 60 καμψεων 200 κυλιακους σερι και γενικα ειμαι αθλητικος τυπος και εχω πολυ καλες επιδοσεις στα περισσοτερα αθληματα. Δεν νομίζω να εχω προβλημα... Θελω να περασω καποια σχολη και μετα να μπω αμφιβιους.
το ιδιο ακριβως με τον αδερφο μου. Οποτε στο λεω εγω απο αυτον τον λογο δεν θα εχεις προβλημα...
Παιδιά καλησπέρα σας! Την δευτέρα 29/08 παρουσιάζομαι Μεγάλο Πεύκο. Θέλω πολύ να πάω ειδικές δυνάμεις, αλλά φοβάμαι πολύ πως θα με κόψουνε λόγω: Έχω μυωπία 6 βαθμούς (φοράω φακούς επαφής), και είχα κάνει εγχείρηση πνευμοθώρακα το 2006-7.(η εγχείρηση όχι κάτι το επικίνδυνο, αλλά είχε να κάνει με τα πνευμόνια). Είμαι σε άριστη κατάσταση και έχω κανένα πρόβλημα.Νομίζετε οτι θα κοπώ; Και αν μπορώ να κρύψω το πρόβλημα έστω της εγχειρήσεως (φαίνονται ουλές-να πώ ψέμματα;) Η φυσική μου κατάσταση είναι πάρα πολύ καλή. Μπορείτε να μου απαντήσετε αν γνωρίζετε έστω και κάτι; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να διακόψω την αναβολή μου για να μπώ στο σώμα τον Ε. Δ του ελληνικού στρατού.(Έχω δηλώσει ήδη τις Ε. Δ σαν επιλογή όταν πέρασα περιοδεύων) ... Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι και σας παρακαλώ θερμά όποιος γνωρίζει κάτι εάς μου απαντήση. Έχω αναιμία και θέλω να μάθω εάν αυτός είναι λόγος να ΜΗΝ με πάρουν στις ειδικές δυνάμεις... Δηλαδή εάν θεωρείται κάποιο είδος νόσου (π. Χ Άσθμα, Καρδιά) Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν είναι πολύ δύσκολο να γίνω μέλος του σώματος των Ε. Δ.(Είμαι αθλητής,1.77,65 Kg, χωρίς κανένα απολύτος πρόβλημα όρασεως)
Παιδια θελω να μου λυσετε μια απορια που μου δημιουργηθηκε τελευταια. Εγω θελω οπως και δηποτε να παω στις ειδικες δυναμεις, το θελω απο μικρος, τωρα ειμαι 20, πιστευω οτι θα τα καταφερω και λογω σωματικων ικανοτητων (πολλα χρονια παγκρατιο,kickboxing, κολυμβηση, πτυχιουχος ναυαγοσωστης, τεφαα, και τα τελευταια 2 χρονια MMA) και απο ψυχολογικης αποψης. Τελη ιουνιου ομως δυστυχως εκανα μια σοβαρη εγχειρηση οξειας σκολικοειδιτιδας που μου αφησε μια τομη 15-16cm. Σιγα σιγα ομως ξαναμπαινω σε ρυθμους που ημουν πριν, και εδω και 1 μηνα δεν αισθανομαι ουτε καν ενοχληση, Υπαρχει περιπτωση στα ιατρικα τεστ (φεβρουαριο θελω να μπω) να με κοψουνε λογω της τομης, ακομα και αν δουνε οτι ειμαι υγιεστατος και, συγνωμη για την εκφραση αλλα ειναι η αληθεια, σωματαρας;
Καλησπέρα. Πόσο αυστηρά είναι τα πράγματα στο να σου δώσουν άδεια ώστε να κάνεις κάποια επέμβαση; Έχω κύστη κόκκυγος κι επειδή μου ζητάνε αρκετά λεφτά για την επέμβαση σκέφτηκα να το αφήσω για να το βγάλω στο στρατό.Δυσκολεύομαι λίγο στους κοιλιακούς αφού με ενοχλεί αρκετά. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Να τα αναφέρω ή από εκεί που ήθελα ειδικές δυνάμεις κινδυνεύω να βγω με κανένα γιώτα στο τέλος; Κανονικά ξέρω ότι δικαιούσαι εξέταση ή και αναρρωτική. Στην περίπτωση των ειδικών δυνάμεων όμως τι γίνεται; Επειδή υπάρχουν κάποια υποχρεωτικά πράγματα όπως τα ΠΕΝ.
Για να πάρεις αναρρωτική θα πρέπει να ορκιστείς, βασικά δεν έχω ακούσει περιπτώσεις αναρρωτικής χωρίς καν να έχει τελειώσει η βασική εκπαίδευση
Θα σου πρότεινα να μην το αναφέρεις την πρώτη ημέρα στο ΚΕΕΔ γιατί σίγουρα θα σε στείλουν στο νοσοκομείο και θα κριθεί ακατάλληλος να υπηρετήσεις στις ειδικές δυνάμεις.
Τα ΠΕΝ όμως δε θεωρούνται βασική, έτσι; Η βασική στις Ε. Δ. Σε πόσο καιρό ολοκληρώνεται; Μετά θα μπορώ να πάρω; Επειδή έτσι όπως το έχω σχηματίσει στο μυαλό μου, στις ειδικές δυνάμεις επειδή υπάρχουν διάφορες ασκήσεις και δοκιμασίες θα είναι δύσκολο να σου δώσουν άδεια και να τις χάσεις. Αν δε με συμφέρει να το αναφέρω, φυσικά δε θα το αναφέρω.
egweimai έγραψε:Τα ΠΕΝ όμως δε θεωρούνται βασική, έτσι; Η βασική στις Ε. Δ. Σε πόσο καιρό ολοκληρώνεται; Μετά θα μπορώ να πάρω; Επειδή έτσι όπως το έχω σχηματίσει στο μυαλό μου, στις ειδικές δυνάμεις επειδή υπάρχουν διάφορες ασκήσεις και δοκιμασίες θα είναι δύσκολο να σου δώσουν άδεια και να τις χάσεις. Αν δε με συμφέρει να το αναφέρω, φυσικά δε θα το αναφέρω.
Εγώ απλά θα σου απαντήσω για τα ιατρικά θέματα, έχουμε στο φόρουμ θέματα που μπορείς να βρεις πληροφορίες για την εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις
Το θέμα δεν είναι τι σε συμφέρει η όχι για να υπηρετήσεις στις ειδικές δυνάμεις
Προέχει η υγεία σου και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσεις να "βγάλεις" Το πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων από την στιγμή που έχεις αυτό το πρόβλημα
Λίγο δύσκολο δεν είναι να την έπαθες μέσα σε 1-2 μήνες; Πάντως όσον αφορά τις αναρρωτικές για να καταλάβω, τα πράγματα δε διαφέρουν στις ειδικές δυνάμεις έτσι. Άλλα δύο πραγματάκια, καθώς τα έψαξα αλλά δε βρήκα κάτι. Έχω ελαφριά Σκολίωση Στο στήθος και αλλεργική ρυνίτιδα. Είναι λόγοι για να μη με δεχτούν; Επίσης τι ισχύει για αντικαταθλιπτικά και αγχολυτικά;
Ευχαριστώ.
(ξέρω, θα μου πεις που πας με όλα αυτά τα προβλήματα. Το θέλω πολύ να μπω όμως)