ChrisT έγραψε:Καλησπερα! Περασα φετος στην σχολή αστυφυλάκων η οποια θα ανοιξει του χρονου για εμας... Που μπορω να απευθυνθω για να παρω απαλλαγή απο τον στρατο; Εχω μαθει οτι αν περασεις σε καποια αστυνομικη/στρατιωτικη σχολη δεν χρειαζεται να κανεις και στρατο...
Φιλε ειμαι και εγω επιτυχων στην αστυφυλακων φετος απο οτι εμαθα ειτε δηλωνεις πως θα ξαναδωσεις πανελληνιες (και ας μην δωσεις) ειτε με μια βεβαιωση επιτυχιας που θα μας δωθει για να την χρησιμοποιησουμε για διαφορους λογους. Αυτην την βεβαιωση αλλου μου ειπαν πως θα μας παρουν τηλεφωνο για να μας την δωσουν και αλλου μου ειπαν οτι την ζηταμε μονοι μας. Αυτα
Ναι, αυτα. Να ρωτήσω, για να δώσουμε θα πρέπει να πάμε στο σχολείο που πηγαίναμε όταν πηγαίναμε πριν τα χριστούγεννα νομίζω για να συμπληρώσουμε μία αίτηση που λέει ότι θέλουμε να λάβουμε μέρος στο διαγωνισμό των πανελλήνιων εξετάσεων έτσι; Γιατί κάποιος είπε πιο πριν να γραφτούμε στο σχολείο, τι να γραφτούμε αφού έχουμε αποφοιτήσει?
john323 έγραψε:Παιδιά όσοι ήταν από τεχνολογική με το νέο σύστημα θα δώσουμε έκθεση, αεππ, μαθηματικά και αοθ;(για αστυνομικές σχολές)
Με το νεο σύστημα μπαίνεις στην αστυνομία είτε απο θεωρητική (έκθεση, αρχαία, ιστορία κατ, λατινικά) είτε απο θετική (μαθηματικά κατευθύνσεως, φυσική, χημεία, έκθεση) είτε απο οικονομικά (έκθεση, μαθηματικά κατευθύνσεως, αεππ, αοθ)
Να κάνω μία ερώτηση για την οποία έχω πάρει ανάμεικτες απαντήσεις.
Είμαι ήδη φοιτητής σε ένα τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2009 (δεν έχω τελειώσει) και φέτος (2016) θα δώσω εξετάσεις για να περάσω στην Σχολή Αστυφυλάκων.
Το ερώτημα είναι αν χάνω, δλδ πρέπει να διαγραφώ από την προηγούμενη σχολή. Κάποιοι μου λένε ναι κάποιοι μου λένε όχι επειδή το ένα είναι πανεπιστήμιο και το άλλο αστυνομική ακαδημία και ο νόμος λέει ότι δεν Μπορείς να είσαι σε δύο ΑΕΙ/ΤΕΙ συγχρόνως. Κάποιος μου είπε ότι πρέπει να πάρω αναβολή από το πανεπιστήμιο μέχρι να αποφοιτήσω από την αστυφυλάκων.
Αυτό θα κάνεις, ξέρω κι άλλους που έχουν κάνει το ίδιο. Θα πας στη σχολή να δηλώσεις ένα λόγο ότι θες να πάρεις αναβολή σπουδών για 2-3 χρόνια και δεν σε ενοχλεί κανένας. Θα δώσεις εξετάσεις και μόλις τελειώσεις τη σχολή θα πας να κόψεις την αναβολή από το Καποδιστριακό. Κανονικά κι αυτό απαγορεύεται αλλά δεν ασχολείται κανένας. Το έχουν κάνει αρκετοί!