Μισθοί Αξιωματικών και Υπαξιωματικών
-
- Λοχίας - Έφεδρος
- Posts in topic: 3
Ξερετε ποιο ειναι το αστειο της ολης υποθεσης; Απο την μια λετε οτι αυτοι ποθ εισερχονται στον στρατο πρεπει να διακρινονται απο αγαπη και αφοσιωση για αυτο που κανουν γιατι σε αλλη περιπτωση τρωνε θεσεις απο παιδια που το θελουν πραγματικα... Απο την αλλη κατηγορειτε οι νυν αξιωματικοι η υπαξιωματικοι καποια ατομα (στην ευαγγελια αναφερομαι) η οποια εκδηλωνει την αγαπη της για τον στρατο και Θελει πραγματικα να περασει στις ενοπλες δυναμεις Και δεν βλεπει τον στρατο χρησιμοθηρικα... Και μετα αναρωτιεστε γιατι ο στρατος εχει καταντησει ετσι και ειναι ενα μπαχαλο... Το μπαχαλο ξεκιναει απο τους ανθρωπους που το προωθουν, αυτοι δημιουργουν αυτην την καταντεια... Απο την μια επιτιθεστε σε αυτους που βλεπουν τον στρατο μονο απο μισθολογικη αποψη και απο την αλλη αντιλεγετε και σε ατομα που το θελουν πραγματικα... Θα επρεπε να χαιρεστε που υπαρχουν τετοια ατομα και να τους παρουσιαζετε περισσοτερο τα πλεονεκτηματα και λιγοτερο τα μειονεκτηματα του στρατου... Ετσι οπως πραττετε αποθαρρυνετε τους νεοεισερχομενους και ειναι σαν να τους λετε¨εδω που ερχεστε θα φατε τα μουτρα σας τραβατε αλλου... Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω για τι ανθρωπους ψαχνετε... Αποφασιστε... Καταλαβαινω οτι θελετε να παρουσιασετε στα παιδια μια ρεαλιστικη εικονα του στρατου ωστοσο οταν βλεπετε καποιον προθυμο θα πρεπει να τον ενθαρρυνετε προς αυτην την κατευθυνση... Αυτη ειναι η αποψη μου τουλαχιστον... Το μπαχαλο και το χαος μεσα στον στρατο πρξενουνται απο τους ιδιους τους αξιωματικους και υπαξιωματικους... Αυτη ειναι η αληθεια... Και δεν αναφερομαι σε καποιον συγεκριμενο αλλα στο γενικοτερο κλιμα της συζητησης...
- roverr24
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 12
- Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
- Επάγγελμα: Naval engineering officer
Η Ευαγγελια δε μπηκε ακομα για να ξερει τι ειναι στρατος, εγω της ευχομαι να μπει και να μην αλλαξει γνωμη και αν τα καταφερει ολοι θα τη σεβονται
Το βασικο Ειναι να διακατεχεται Απο αγαπη και αφοσιωση για την επιλογη του να φορα τη στολη. Ολοι πιστευω πριν φορεσουν τη στολη βλεπανε τα πραγματα οπως και η ευαγγελια. Με ενθουσιασμο. Και μην ξεχναμε οτι αλλιως βλεπεις τα πραγματα στα 20χρονια σου και αλλιως οταν ωριμαζεις και ο ενθουσιασμος καταλαγιαζει. Η πραγματικοτητα του στρατου σε προσγειωνει τις περισσοτερες φορες αποτομα σε μια αληθεια που ουτε καν μπορουσες να την φανταστεις. Και τον ενθουσιασμο παιρνει θεση η απογοητευση και ο εντονος προβληματισμος αν εκανες τη σωστη επιλογη η αν ησουν εσυ ετοιμος για να φορας το χακι. Δεν θα παρουσιαστει κατι που δεν ισχυει. Αναφεροντας τα πλεονεκτηματα του στρατου μονο. Τα μειονεκτηματα ειναι περισσοτερα. Δεν θα παρουσιασουμε με ροζ συννεφακια Το στρατο. Οι νεοεισερχομενοι πρεπει να εχουν μια σφαιρικη εικονα. Και δυστυχως την πραγματικοτητα θα την δουν και μονοι τους και θα την βρουν μπροστα τους. Εν κατακλειδι πρεπει να λεγονται τα πραγματα με το ονομα τους και οχι με πασπαλισματα.
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 17
- Ενδιαφέροντα: - free running -
- Επάγγελμα: kommanto junior
Απανταω μονο και μονο επειδη αναφερθηκε απο καποια παιδια το ονομα μου. ζητω συγνωμη εαν εθιξα η στενοχωρησα καποιον αδικα. Δεν ειχα το σκοπο αυτο
εχω ακουσει παρολα αυτα πως ο στρατος δεν ειναι ιδανικος. Ετσι οπως το φανταζομαστε εμεις οι "νεοσυλλεκτοι"και καλα κανετε και θελετε να μας δειξετε εσεις τι προκειται να αντιμετωπισουμε. Αλλατα ξερετε γιατι και εσεις περασατε απο τη θεση μας μικροτεροι. Σε αυτη την ηλικια υπαρχει μεν ο ενθουσιασμος αλλα επισης και η ανωριμοτητα. Μη νευριαζετε λοιπον εαν σε καποια πραγματα ειμαστε στεθεροι ακομα και αν εχουμε λαθος. Και αν τυχει να απογοητευτω απο το στρατο που ελπιζω δε θα γινει, τοτε θα σας θυμηθω και εγω και οι αλλοι.
οταν λοιπον ωριμασουμε μεσα μας θα σκεφτομαστε πολυ πιθανον σαν εσας και θα λεμε στα νεοτερα παιδια τα ιδια πραγματα.
προς το παρον ομως μη μας κοβεται τον ενθουσιασμο αυτο!
ειναι κατι τουλαχιστον εμενα που μου δινει δυναμη να συνεχισω να διαβαζω ωστε να μπω.
γνωμη μου παντα.

οταν λοιπον ωριμασουμε μεσα μας θα σκεφτομαστε πολυ πιθανον σαν εσας και θα λεμε στα νεοτερα παιδια τα ιδια πραγματα.
προς το παρον ομως μη μας κοβεται τον ενθουσιασμο αυτο!
ειναι κατι τουλαχιστον εμενα που μου δινει δυναμη να συνεχισω να διαβαζω ωστε να μπω.

Δεν προσπαθει κανεις να αποτρεψει Τις Επιλογες ζωης κανενος λεγοντας την αληθεια. Απλα τα βαζεις κατω βλεπεις τα υπερ και τα κατα. Αλλα για να γινει αυτο καποιος πρεπει να τα πει. Και φυσικα παντα κρατωντας τον ενθουσιασμο μεσα του. Μακαρι οπως λες να μην απογοητευτεις στην επιλογη σου. Γιατι πραγματικα θα εισαι απο τις ελαχιστες.
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 17
- Ενδιαφέροντα: - free running -
- Επάγγελμα: kommanto junior
Παντως αν και δε κολαει καθολου το μηνυμα εδω και προφανως να το σβησει ο υπευθυνος
παντως για οσους προλαβουν και το δουν θελω να τους πω ενα μεγααααααααλο ευχαριστω γιατι αν δεν απαντουσαν και δεν ασχολουνταν μαζι με μας τους ασχετους τωρα δε θα ηξερα ουτε τα μισα απο οτι εμαθα
. Ευχαριστω ειλικρινα! ...

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 την Δευ Αύγ 30, 2010 2:03 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- roverr24
- Συνταγματάρχης
Αγαπητη Ευαγγελια, πιστευω οτι τα φορουμ ειναι ενας απο τους πιο δημοκρατικους, αν μου επιτρεπεις θεσμους γιατι ο καθενας μπορει να εκθεσει τις αποψεις του να αντιδικησει να μαθει να ανταλλαξει πληροφοριες, δε νομιζω οτι νευριασε κανεις μαζι σου παντως
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 6
- Επάγγελμα: Possessed Killing Machine
Μπορει να ειμαι λιγο πικροχωλος, ακρεος και να πεταω "κακιες" οπως μου ειπε καποια ψυχη καλη της ωρα αλλα, αν υπαρχει ενας λογος που πεχω φτασει τα 350 περιπου μηνυματα μεσα σε 2 μηνες ειναι γιατι ακριβως ασχολουμε με τους νεους. Ημουν στο στρατο, εξακολουθω να φοραω στολη, και αν ημουν 18 ΣΜΥ θα πηγαινα, γιατι τον γουσταρω και τον αγαπαω τον στρατο και την Πατριδα μου. Αν ειμαι απαισιοδοξος δεν ειναι επειδη με στενοχωρουν οι καταστασεις που ειτε βλεπω ειτε μου μεταφερουν. Ειναι γιατι ακριβως οι "νεοι" δεν εχουν την παραμικρη ενημερωση, ζουν στον "κοσμο" τους, στον Στρατο που οι ιδιοι φανταζονται και δεν απεχει απο τον Στρατο που κι εγω ο ιδιος θα ηθελα να ειχα υπηρετησει. Και μιλαω για τους εδω "νεους" που ψαχνονται γιατι το αγαπανε και θελουν να κανουν την Ασφαλεια της Ελλαδας προσωπικη τους υποθεση και ευθυνη. Που θελουν να ξενυχτανε στην Σκοπια τους, οποια και αν ειναι αυτη για να κοιμουνται οι αλλοι ησυχοι. Και δεν το κανουν για τα φραγκα αλλα το κανουν γιατι βγαινει απο μεσα τους.ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 έγραψε:Παντως αν και δε κολαει καθολου το μηνυμα εδω και προφανως να το σβησει ο υπευθυνοςπαντως για οσους προλαβουν και το δουν θελω να τους πω ενα μεγααααααααλο ευχαριστω γιατι αν δεν απαντουσαν και δεν ασχολουνταν μαζι με μας τους ασχετους τωρα δε θα ηξερα ουτε τα μισα απο οτι εμαθα
. Ευχαριστω ειλικρινα! ...
Κανενας δεν πλουτησε απο τη στολη.
Αλλα και σιγουρα κανενας δεν θα πεσει κατω απο το οριο την αξιοπρεπειας.
- roverr24
- Συνταγματάρχης
Για το κανενας δε πλουτισε μην ορκιζεσαι.
-
- Ταξίαρχος
Ναι ξερω, εχω ακουσει και μπορω να φανταστω και αλλα.
Ντροπη τους!
Ντροπη τους!
- roverr24
- Συνταγματάρχης
Το χρημα διαφθειρει σχεδον ολους... Βλεπε στην αρχαια Ελλαδα, θεμιστοκλη, Αλκιβιαδη κτλ, ποσο μαλλον στη συγχρονη εποχη οπου οι αξιες απλα δεν υπαρχουν και ο μονος θεος και η μονη πατριδα για πολλους ειναι το χρημα
-
- Ταξίαρχος
Ηταν ενας ωραιος νομος στην αρχαια Αθηνα που ελεγε οτι πριν ασχοληθεις με την πολιτικη σου καταμετρουσαν την περιουσια μεχρι το τελευταιο σανδαλι. Αν μετα την θητεια σου βρισκοταν να εχεις περισσοτερη περιουσια τοτε το πλεονασμα κατασχοταν υπερ της πολεως, αν απο τις πραξεις σου η Πολις ειχε ζημια τοτε κατασχοταν μερος της περιουσιας σου για να καλυψει τη ζημια και αν δεν εφτανε τοτε γινοσουν σκλαβος. Αν απο τις πραξεις σου η Πολις ειχε ηθικη ζημια το τε κατασχοταν η περιουσια σου η γυναικα και τα παιδια σου γινονταν σκλαβοι κ εσενα σε πετουσαν στο βαραθρο, ενα πηγαδι βαθυ που απο τα τοιχωματα του εβγαιναν τεραστια καρφια. Ωραιες μερες...roverr24 έγραψε:Το χρημα διαφθειρει σχεδον ολους... Βλεπε στην αρχαια Ελλαδα, θεμιστοκλη, Αλκιβιαδη κτλ, ποσο μαλλον στη συγχρονη εποχη οπου οι αξιες απλα δεν υπαρχουν και ο μονος θεος και η μονη πατριδα για πολλους ειναι το χρημα
- roverr24
- Συνταγματάρχης
Ο Περικλης, ο Κιμωνας ο Αλκιβιαδης Και ολοι αυτοι ειχαν μεγαλη περιουσια ετσι κ αλλιως και λογοδοτουσαν καθε χρονο και επανεκλεγονταν καθε χρονο ενας στρατηγος απο καθε μια αθηναικη φιλη,10 το συνολο, τοτε τους ενοιαζε πιο πολυ η δοξα παρα το χρημα. Αν θελεις θα ηθελα με προσωπικο μηνυμα να μου πεις σε ποιο νομο αναφερεσαι και ποιας εποχης ηταν
Ας αφησουμε τους αρχαιους ελληνες και ας ερθουμε στο σημερα. Στην αρχη ξεκινας για την πατριδα και τα ιδανικα. Μετα ομως οταν περασουν τα χρονια σκεφτεσαι το μισθο και μονο. Και αντιδρας καθως βλεπεις οτι δεν πληρωνεσαι συμφωνα μ αυτα που προσφερεις. Και αρχιζουν οι πορειες. Δεν θα ξεχασω εναν δκτη και εναν υπδκτη που οταν Πηγαινα και επαιρνα τους μισθους τους περνουσα πρωτα απο το δκτη για να βλεπει ποσα παιρνει ο υπδκτης και να κανει τις συγκρισεις του.
Λογικο ειναι ! το τσαμπα πεθανε ! εδω τρωνε οι πολιτικοι μας εμεις να πεινασουμε ;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης