Αναβολή για κοινωνικούς - οικονομικούς λόγους
Έμαθα στις 12 Μαρτίου ότι θα έπρεπε να ήμουν στις 5 Μάρτιου στο στρατόπεδο, δεν μου ήρθε ποτέ χαρτί για να πάω τον Μάρτη και δεν γνώριζα τίποτα. Μου είπαν ότι θα πάω τον Μάιο, όμως εγώ επιθυμώ τον Ιούλιο γιατί θέλω να δώσω την τελευταία μου εξεταστική, παρουσιάζω πτυχιακή και πρέπει να πάω πέντε ημέρες για μια επιστημονική δημοσιεύση στο Βέλγιο. Έχω ανάγκη την αναβολή για τον Ίουλιο. Γι' αυτό θα κάνω αίτηση για αναβολή για κοινωνικούς λόγους και θα προσκομίσω και τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως βεβαίωση σχολής ότι σπουδάζω ακόμα και άλλη μια ότι είναι τα τελευταία μου μαθήματα.
Οκ, καταλαβα.
οι λόγοι που θα ισχυριστεις και θα χαρτια που θα προσκομισεις νομιζω επαρκου για τη αναβολη για κοινωνικους λογους, δε κανονικες συθηκες. Τώρα με τη φαση που εγινε με σενα, δεν ξερω αν θα σου δωσουν κι αλλη διμηνη αναβολη, περαν από αυτήν που πήρες για το Μάιο. Μακάρι.
οι λόγοι που θα ισχυριστεις και θα χαρτια που θα προσκομισεις νομιζω επαρκου για τη αναβολη για κοινωνικους λογους, δε κανονικες συθηκες. Τώρα με τη φαση που εγινε με σενα, δεν ξερω αν θα σου δωσουν κι αλλη διμηνη αναβολη, περαν από αυτήν που πήρες για το Μάιο. Μακάρι.
Φίλε μου και τον Μάρτιο που θα έμπαινα πάλι θα ζήταγα αναβολή μέχρι τον Ιούλιο γιατί το πρόγραμμα μου είναι απίστευτα συμπιεσμένο και ο χρόνος κυλάει. Άσε που θέλω να πάω στρατό, δεν έχω πρόβλημα, απλά τον δεδομένο χρόνο, είναι απίστευτα δύσκολο. Θα τους εξηγήσω τα πάντα και πιστεύω ότι θα με άφησουν. Όμως, εφόσον προσκομίζω δικαιολογήτικα, δε νομίζω να μου φέρουν αντίρρηση...
Καταρχας αν εμπαινες το Μαρτιο, δηλ. Το χαρτι σου ερχοταν εγκαιρως και η διαδικασια εξελισσοταν ομαλα, η "αναβολη για κοινωνικους λογους" που θα επαιρνες θα ηταν για το Μαιο. Οπως ειναι για ολον τον κοσμο πλεον, δηλ δίμηνη. Δε θα διναν σε σενα ειδικα 4μηνη αναβολη.
ο μονος τροπος να παρεις μεγαλυτερη αναβολη ειναι για ιατρικους λογους.
ο μονος τροπος να παρεις μεγαλυτερη αναβολη ειναι για ιατρικους λογους.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 70
Η αναβολή ισχύει για μια εσσό, δηλαδή στην ουσία απλά μπαίνεις με την επόμενη είτε αυτή μπαίνει σε 2 μήνες είτε σε 4...
Το χαρτί όμως δε μου ήρθε ποτέ, σε αυτή την περίπτωση με πάνε τον Μάιο. Άρα τον Μάιο μπορώ να πάρω την αναβολή για κοινωνικούς λόγους για τον Ίουλιο, θα έχω και τα δικαιολογητικά της σχολής μαζί μου.
Μακάρι.
όταν βγάλεις άκρη από τη στρατολογία, γραψε αν θέλεις εδώ τι έγινε τελικά.
είμαι περίεργος (με τη καλή έννοια
) να δω αν, παρά το ότι προγραμματίστηκες για κατάταξη το Μάρτη, θα σε αφήσουν να παρουσιαστείς 2 ΕΣΣΟ μετά αντί για μία.
όταν βγάλεις άκρη από τη στρατολογία, γραψε αν θέλεις εδώ τι έγινε τελικά.
είμαι περίεργος (με τη καλή έννοια

Πιστεύω ότι με τα κατάλληλα δικαιολογητικά και με το μπέρδεμα που δεν ήμουν υπεύθυνος γι' αυτό θα κάνω δουλειά...
Καλησπέρα,
Μου είπαν στην στρατολογία ότι δε γίνετε γιατί έχει λήξει το θέμα και ότι δικαιούμαι μόνο μέχρι τον Μάιο... Τώρα τι να κάνω δε ξέρω... Μου είπαν να στείλω μια υπεύθυνη δήλωση και να τους λέω τι έχει συμβεί έτσι ώστε να πάω τον ίουλιο και να επισυνάψω τα δικαιολογητικά μου. Όμως, δε βλέπω φως στο τούνελ...
Μου είπαν στην στρατολογία ότι δε γίνετε γιατί έχει λήξει το θέμα και ότι δικαιούμαι μόνο μέχρι τον Μάιο... Τώρα τι να κάνω δε ξέρω... Μου είπαν να στείλω μια υπεύθυνη δήλωση και να τους λέω τι έχει συμβεί έτσι ώστε να πάω τον ίουλιο και να επισυνάψω τα δικαιολογητικά μου. Όμως, δε βλέπω φως στο τούνελ...
Δυστυχώς αυτό ακρβώς περίμενα οτι θα σου πούνε, παρά το ότι εσύ επέμενες.
δεν είναι οτι έχω ειδικές γνωσεις για τα στρατολογικα, απλως με κοινη λογικη (παραλογη δηλ. Μιας και μιλαμε για τη στρατολογια
)
εχω καταλαβει οτι απαξ και κληθεις να καταγεις, το πολυ ως μια ΕΣΣΟ μπορεις να μεινεις εκτος στρατευματος, δεν υπαρχει αλλη "κανονικη" αναβολή. Μετα παμε στις ιατρικες. Τωρα το γεγονος οτι απο δικη τους αμελεια δε ενημερωθηκες εγκαιρως,
δεν πιστευα οτι θα αλλαζε κατι. Στρατός ειναι, καμια λογική. Παρομοιως κι εγώ (αν το τραβήξω λίγο) από δικιά τους "ευθύνη" ήξερα μέχρι τα τέλη φλεβάρη ότι παρουσιάζομαι μάιο (άρα με τη αναβολη για κοιν. Λόγους θα έμπαινα Αυγουστο), και στα καλά καθούμενα αλλαξανε οι ΕΣΣΟ και κλήθηκα για Μάρτη. Ασχέτως αν εγω είχα κανει τον προγραμματισμο όλης μου της χρονιας βάσει ουτού του δεδομένου.
Οπότε και στην περιπτωσή σου, η Στρατολογία θα σου πει, ωραία, από παραλειψη δεν ενημερωθηκες, γι'αυτό σου δίνουμε το περιθώριο μιας ΕΣΣΟ.-ουσιαστικά σα να σου δώσαν ήδη την αναβολή για κοιν. Λόγους που δικαιούσουν.
Μακάρι να μην ισχύει το σκεπτικό μου και να βγαλεις την άκρη τελικά. Αν όχι, σκέψου εγκαίρως το plan B, που είναι η αναβολή για λόγους υγείας.
δεν είναι οτι έχω ειδικές γνωσεις για τα στρατολογικα, απλως με κοινη λογικη (παραλογη δηλ. Μιας και μιλαμε για τη στρατολογια

εχω καταλαβει οτι απαξ και κληθεις να καταγεις, το πολυ ως μια ΕΣΣΟ μπορεις να μεινεις εκτος στρατευματος, δεν υπαρχει αλλη "κανονικη" αναβολή. Μετα παμε στις ιατρικες. Τωρα το γεγονος οτι απο δικη τους αμελεια δε ενημερωθηκες εγκαιρως,
δεν πιστευα οτι θα αλλαζε κατι. Στρατός ειναι, καμια λογική. Παρομοιως κι εγώ (αν το τραβήξω λίγο) από δικιά τους "ευθύνη" ήξερα μέχρι τα τέλη φλεβάρη ότι παρουσιάζομαι μάιο (άρα με τη αναβολη για κοιν. Λόγους θα έμπαινα Αυγουστο), και στα καλά καθούμενα αλλαξανε οι ΕΣΣΟ και κλήθηκα για Μάρτη. Ασχέτως αν εγω είχα κανει τον προγραμματισμο όλης μου της χρονιας βάσει ουτού του δεδομένου.
Οπότε και στην περιπτωσή σου, η Στρατολογία θα σου πει, ωραία, από παραλειψη δεν ενημερωθηκες, γι'αυτό σου δίνουμε το περιθώριο μιας ΕΣΣΟ.-ουσιαστικά σα να σου δώσαν ήδη την αναβολή για κοιν. Λόγους που δικαιούσουν.
Μακάρι να μην ισχύει το σκεπτικό μου και να βγαλεις την άκρη τελικά. Αν όχι, σκέψου εγκαίρως το plan B, που είναι η αναβολή για λόγους υγείας.
-
- Στρατηγός
Crow84 έγραψε:Καλησπέρα,
Η ανυποταξία διακόπτεται:
1. Με τη συμπλήρωση του τεσσαρακοστού πέμπτου έτους της ηλικίας του ανυπότακτου
2. Με την κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις
3. Με τη σύλληψη για την ανυποταξία
4. Με την παρουσίαση του ανυποτάκτου στην αρμόδια στρατιωτική δικαστική αρχή
5. Με την κρίση του ανυποτάκτου, από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων, ως ακαταλλήλου για στράτευση ή με τη χορήγηση αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας
αυτές είναι οι λύσεις που έχεις σαν ανυπότακτος, τώρα πως βγήκες και ποιος φταίει είναι άλλο θέμα.
Δεν πειράζει, την αναβολή για κοινωνικούς λόγους την πήρα μέχρι τον Μάιο. Δε περιμένω καμιά λογική και δεν ασχολούμαι περεταίρω. Θα πάω να υπηρετήσω και δε θα το παίξω ότι έχω ψυχολογικά προβλήματα και άλλες βλακείες, παρότι έχω σοβαρότερο λόγο για να πάρω την αναβολή για τον ίουλιο. Θα κάνω την θητεία μου, την όποια και θα κάνω στην ΕΛΔΥΚ με το καλό και μετά αναχωρώ για εξωτερικό για συνέχιση της καριέρας μου.
Τώρα περιμένω να δω πότε θα μπω τον Μάιο, ξέρει κανείς τίποτα; Μιας και έχω βρει προσφορά αεροπορικά εισητήρια για διακοπές αρχές Μάιου (δυστυχώς) και θα ήθελα να μάθω αν μπαίνουμε μετά από τις 15 Μάιου...
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά,
Καλή θητέια να έχετε!
Τώρα περιμένω να δω πότε θα μπω τον Μάιο, ξέρει κανείς τίποτα; Μιας και έχω βρει προσφορά αεροπορικά εισητήρια για διακοπές αρχές Μάιου (δυστυχώς) και θα ήθελα να μάθω αν μπαίνουμε μετά από τις 15 Μάιου...
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά,
Καλή θητέια να έχετε!
-
- Στρατηγός
Μα δεν πήρες αναβολή απλά βγήκες ανυπότακτος, τώρα το πότε μπαίνεις είναι ακόμα νωρίς, η εφαρμογή δεν έχει ανανεωθεί, όταν ανανεωθεί να σαι σίγουρος ότι θα το καταλάβεις γιατί θα γίνεται χαμός εδώ μέσα 

Την αναβολή για κοινωνικούς λόγους, μπορεί να την ζητήσει κάποιος οποιαδήποτε χρονική στιγμή πριν μπει στο μέρος που του έχουν πει να καταταγεί ή του δίνεται περιθώριο, μέχρι ας πούμε,10 μέρες πριν την ημερομηνία κατάταξής του;
Πιο συγκεκριμένα.
Κόβω τώρα την αναβολή μου εκούσια γιατί θέλω να υπηρετήσω Ιούλη.
Βγαίνει η απόφαση πού και πότε κατατάσσομαι (γύρω στις αρχές Ιουνίου ας υποθέσουμε).
Συμβαίνει, στο ενδιάμεσο, κάτι που υπό ήπιες συνθήκες μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για να πάρω αναβολή για κοινωνικούς λόγους.
Μπορώ να πάω τέλη Ιουνίου να ζητήσω να μπω την επόμενη ΕΣΣΟ (Σεπτέμβριο) ή έχει κλειδώσει το θέμα αφού έχει ήδη αποφασιστεί που και πότε θα υπηρετήσω;
Πιο συγκεκριμένα.
Κόβω τώρα την αναβολή μου εκούσια γιατί θέλω να υπηρετήσω Ιούλη.
Βγαίνει η απόφαση πού και πότε κατατάσσομαι (γύρω στις αρχές Ιουνίου ας υποθέσουμε).
Συμβαίνει, στο ενδιάμεσο, κάτι που υπό ήπιες συνθήκες μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για να πάρω αναβολή για κοινωνικούς λόγους.
Μπορώ να πάω τέλη Ιουνίου να ζητήσω να μπω την επόμενη ΕΣΣΟ (Σεπτέμβριο) ή έχει κλειδώσει το θέμα αφού έχει ήδη αποφασιστεί που και πότε θα υπηρετήσω;
-
- Στρατηγός
Τα έχουμε αναλύσει όλα αυτά που ρωτάς
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες