ΣΣΑΣ - Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
MI(I)DimiMoli
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από MI(I)DimiMoli »

Αθλιότατε Αμοιρίδη
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Rafale »

αννα έγραψε:θα ηθελα ν μαθω πως ειναι μετα αφου περασεις γιατι λενε οτι πολλοι τα παρατανε... Τι ειδους εκπαιδευση δεχεσαι στ ΣΣΑΣ για παραδειγμα που μ ενδιαφερει κιολας... Αν γνωριζει καποιος ας μου απαντησει γιατι ειναι μια δυσκολη αποφαση και θελω ν ενημερωθω πληρως!Εικόνα
Δες εδω http://www.ssas.gr/ Και ενημερωσου
supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από supermario »

Παιδια ισχυει οτι οποιος τελειωσει στρατολογικο σσας ερχεται στην αθηνα γιατι εκει βρισκεται το ρουφ; Γιατι στην προκυρηξη οταν ελεγε ποσοι αποφοιτοι της σσας θα πανε στο ναυτικο ποσοι στην αεροπορια και ποσοι στο στρατο ξηρας το στρατολογικο τμημα ηταν το μονο που ελεγε οτι ολοι θα πανε στο γεεθα. Δηλαδη Αμα περασω στρατολογικο σσας θα με στειλουν αναγκαστικα στην αθηνα;
r

Δημοσίευση από r »

Απο τη σχολη του στρατολογικου ΣΣΑΣ βγαινεις στρατολογος κοινων σωματων, εισαι δηλαδη και του στρατου και του ναυτικου και της αεροποριας, οι στρατολογοι αφου λαβουν το πτυχιο της νομικης του αριστοτελειου πανεπιστημιου μπορουν να σταλουν οπουδηποτε υπαρχει στρατολογικο γραφειο, μοναδα του στρατου ξηρας, η κεντρο εκπαιδευσης νεοσυλλεκτων και του ναυτικου και της αεροποριας

supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από supermario »

r έγραψε: Απο τη σχολη του στρατολογικου ΣΣΑΣ βγαινεις στρατολογος κοινων σωματων, εισαι δηλαδη και του στρατου και του ναυτικου και της αεροποριας, οι στρατολογοι αφου λαβουν το πτυχιο της νομικης του αριστοτελειου πανεπιστημιου μπορουν να σταλουν οπουδηποτε υπαρχει στρατολογικο γραφειο, μοναδα του στρατου ξηρας, η κεντρο εκπαιδευσης νεοσυλλεκτων και του ναυτικου και της αεροποριας

Επομενωσ, ακολουθουν και αυτοι μεταθεσεις οπως και οι υπολοιποι στρατιωτικοί; Πιο συχνες μεταθεσεις εχει ενα αποφοιτος σσε η ενα απο τη σσασ;
r

Δημοσίευση από r »

ΣΣΕ πιο συχνες και πιο ζορικες. Απο ΣΣΑΣ εισαι σε γραφειο.

maria

Δημοσίευση από maria »

Γεια σας. Πηγαινω δευτερα λυκειου και σκεφτομαι σοβαρα για στρατιωτικες σχολες. Το υψος μου ειναι ακριβως 1,65. Θα θπαρξει καποιο προβλημα; Ακομα ολοι μου λενε πως δεν ειναι καθολου ευκολα και γενικα δεν θελουν... Να με δουν φανταρο οπως λενε να βαραω προσοχη. Ποια ειναι η αποψη σας στο να δηλωσει μια κοπελα στρατιωτικες σχολες; Ειναι οντως τοσο δυσκολα ή ... ; Τα καψονια ειναι αρκετα σκληρα, γιατι απο αυτα που εχω ακουσει δεν εχω καταλαβει κατι τετοιο... ! Ευχαριστω maria

kykladitis
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από kykladitis »

Λοιπόν Μαρία εγώ μπορώ να σου πω μόνο για την ΣΣΑΣ.

Δεν είμαι στη ΣΣΑΣ αλλα σπουδάζω Θεσ/νίκη Ιατρική μαζί με τους Σσασίτες και έχω αρκετούς γνωστούς από ΣΣΑΣ οπότε μπορώ να σου πω μια απλή γνώμη χωρίς να τα εχω ζήσει "από μέσα" αλλά με βάση αυτά που μου λένε. Είχα δώσει και τις προκαταρκτικές εξετάσεις (πολύ απλές και εύκολες) όταν είχα τελειώσει τη Γ λυκείου αλλά δεν πέρασα γιατί η βάση τότε είχε πάει στα ύψη.

Η ΣΣΑΣ δεν είναι η κλασική στρατιωτική σχολή που είσαι εσώκλειστη όλη την ώρα και βγαίνεις μια στις τόσες. Βγαίνεις σίγουρα όποτε έχεις μάθημα (δηλαδή κάθε μέρα), Τετάρτη απόγευμα-βράδυ ως τις 22.30 και τα Παρασκευοσαββατοκύριακα εκτός φυσικά αν έχεις υπηρεσία ή τιμωρία. Όσο περνάνε τα χρόνια μένεις όλο και περισσότερο εκτός σχολής δηλαδή 1ο-2ο έτος θα είσαι μέσα,3ο-4ο έτσι κ έτσι,5ο-6ο έτος όλη την ώρα σπίτι σου πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Εντός σχολής δεν είναι πολύ αυστηροί άλλωστε επιστήμονες εκπαιδεύουν όχι κομμάντα. Για καψώνια και τέτοια ούτε λόγος!

Το συμπέρασμα είναι ότι αν σ'αρέσει κάποιο από τα επιστημονικά πεδία της ΣΣΑΣ (ιατρική, οδοντιατρική κλπ... ) μη σε φοβήσει το ότι είναι μια στρατιωτική σχολή. Άλλωστε υπάρχουν πάρα πολλές κοπέλες στη ΣΣΑΣ. Καλή επιτυχία σε ο, τι επιλέξεις!
maria

Δημοσίευση από maria »

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες, πραγματικα αισθανθηκα πως δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραγματα και μπορω να τα καταφερω... Αλλα δεν καταλαβα κατι... Τι εννοειται οταν λετε οτι για καψωνια και τετοια ουτε λογος; Αν μπορειτε απαντηστε μου... Το ξερω οτι ειμαι λιγο κουραστικη και ολο ρωταω αλλα μηπως θα μπορουσατε να μου περιγραψεται μια μερα (δηλαδη τι κανετε, τι ασκησεις, τι ωρα ξυπνατε και ολα αυτα. ). Σας χιλιο. Ευχαριστω εκ των πρωτερωνΕικόνα

kykladitis
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

maria έγραψε:Αλλα δεν καταλαβα κατι... Τι εννοειται οταν λετε οτι για καψωνια και τετοια ουτε λογος; Αν μπορειτε απαντηστε μου...

Εννοώ ότι στη ΣΣΑΣ δε γίνονται καψώνια. Για τις άλλες σχολές (ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΜΥ κτλ) δε μπορω να ξέρω γι'αυτό ας απαντήσει κάποιος που πέρασε από αυτές.

Οι ΣΣΑΣίτες ξυπνούν κατά τις 6-6.30 και στις 8.00 είναι έξω για να πάνε μάθημα. Επιστρέφουν το μεσημέρι για φαγητό, διάβασμα, υπηρεσίες, σκοπιές κτλ. Αυτά στα μικρότερα έτη γιατί μεγαλώνοντας μένουν όλο και περισσότερο στα σπίτια τους και είτε μπαίνουν το πρωί για να δώσουν το "παρόν" είτε δεν πάνε και καθόλου από τη σχολή (κυρίως οι εκτοετείς) εκτός αν έχουν κάποια υπηρεσία.

Το πιο μεγάλο πρόβλημα της ΣΣΑΣ είναι η... Βάση της. Όταν έδινα εγώ το Ιατρικό (Γενική Σειρά) ήταν 19430 και τώρα νομίζω κάπου τόσο είναι ή και περισσότερο. Ελάχιστα πιο κάτω είναι οι βάσεις και για τα υπόλοιπα τμήματά της.
maria

Δημοσίευση από maria »

Εμενα με ενδιαφερει ιδιαιτερα η στατιωτικη οδοντιατρικη -φαρμακευτικη αλλά να πω αληθεια η ιατρικη θα ηταν το τελειο... Αλλα ειναι δυσκολα τα πραγματα οσο αφορα τις βασεις. Εσεις τι ακριβως ειστε; . Ααα, για να μην το ξεχασω, τα αθληματα θεωρουνται ευκολα; Φετος ξεκινησα και δεν ξερω αν θα μπορεσω να τα καταφερω... Ξερετε ακομα δεν εχουμε μπει κανονικα στα αθληματα που ζητουνται...

Παντως ευχαριστω που μου αφιερωνεται απο το χρονο σας απαντωντας στις ερωτησεις μου, με βοηθατε παρα πολυ. Και παλι ευχαριστω πολυ!Εικόνα

kykladitis
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

maria έγραψε:Εμενα με ενδιαφερει ιδιαιτερα η στατιωτικη οδοντιατρικη -φαρμακευτικη αλλά να πω αληθεια η ιατρικη θα ηταν το τελειο... Αλλα ειναι δυσκολα τα πραγματα οσο αφορα τις βασεις. Εσεις τι ακριβως ειστε; Ααα, για να μην το ξεχασω, τα αθληματα θεωρουνται ευκολα; Φετος ξεκινησα και δεν ξερω αν θα μπορεσω να τα καταφερω... Ξερετε ακομα δεν εχουμε μπει κανονικα στα αθληματα που ζητουνται...

Παντως ευχαριστω που μου αφιερωνεται απο το χρονο σας απαντωντας στις ερωτησεις μου, με βοηθατε παρα πολυ. Και παλι ευχαριστω πολυ!Εικόνα

Κατ'αρχην Μαρια μπραβο για την ευγενεια σου αλλα επειδη ειμαι ενας και οχι πολλοι Μπορεις να μου μιλας στον ενικοΕικόνα
Λοιπον εγω ειμαι 6ετης φοιτητης της Ιατρικης του Αριστοτελειου (της "πολιτικης" και οχι της στρατιωτικης). Επειδη ομως σε ολες τις κλινικες και τα εργαστηρια κανουν μαθημα μαζι μας οι ΣΣΑΣιτες εχω φιλους και γνωστους απο τη ΣΣΑΣ και απ'αυτους μαθαινω ο, τι σου λεω. Επισης οταν ημουν Γ λυκειου ειχα δηλωσει στρατιωτικη Ιατρικη, ειχα περασει επιτυχως ολες τις αθλητικες-ψυχοτεχνικες-υγειονομικες δοκιμασιες αλλα δεν επιασα τη βαση και περασα στην απλη ιατρικη.

Οσον αφορα τις αθλητικες δοκιμασιες γενικα ειναι πολυ απλες. Επειδη ομως τα ορια ειναι κοινα για ανδρες και γυναικες, αυτο που για ενα μεσο αγορι φαινεται απλο ισως για μια κοπελα να της φαινεται ελαφρως πιο δυσκολο. Εχοντας μια φυσικη κατασταση μεσου ανθρωπου αυτο που εκανα εγω οταν ημουν Γ λυκειου (και αν θες δες το σαν συμβουλη) ηταν να πηγαινω εκεινη τη χρονια 1 φορα τη βδομαδα στο γυμναστηριο (το Σαββατο που ειναι περισσοτερος ο ελευθερος χρονος) και οταν μπηκε ανοιξη και εφτιαξε ο καιρος πηγαινα μερικες φορες για τρεξιμο σε δρομο για να ελεγξω το χρονο μου στο 1000αρι. Επισης οσα παιδια θελαμε στρατιωτικες σχολες πιασαμε το γυμναστη του σχολειου μας και του ζητησαμε να μας δωσει τη σφαιρα να την πεταξουμε μερικες φορες ισα ισα να ελεγξουμε την επιδοση μας.

Μη σε ανησυχουν οι αθλητικες ουτε οι υπολοιπες δοκιμασιες. Θα τα καταφερεις μια χαρα. Υπαρχουν αλλωστε πολλες κοπελες στη ΣΣΑΣ πραγμα που αποδεικνυει οτι τα ορια ειναι ευκολα και για τις γυναικες. Θυμαμαι μαλιστα οταν καναμε το 1000αρι (που θεωρειται το "δυσκολοτερο") μετα απο μας ηταν η σειρα των κοριτσιων και υπηρχαν μερικα κοριτσια που δυσκολευονταν αλλα οι στρατιωτικοι που ελεγχαν τον τερματισμο και το χρονο, τις εμψυχωναν καθως ετρεχαν και εκαναν "τα στραβα ματια" αν καποια αργουσε για λιγα δευτερολεπτα.

Επισης αν σου αρεσει πραγματικα η Ιατρικη δηλωσε την οποιος και αν ειναι ο βαθμος σου. Ποτε δεν ξερεις τι γινεται... Αλλωστε η Ιατρικη εχει πολυ πιο ευρυ πεδιο σε σχεση με τις αλλες 2 σχολες. Καλη επιτυχια και αν εχεις οποιαδηποτε απορια που να μπορω να απαντησω ευχαριστως να σε βοηθησω
maria

Δημοσίευση από maria »

Μπορει να φαινεται οτι επαναλαμβανω τα ιδια και τα ιδια αλλα πραγματικα σε ευχαριστω (ενικος -αφου επιτρεπετε) για την εμψυχωση και για τις πληροφοριες φυσικα, αλλα και για το χρονο σου που φανταζομαι ειναι πολυτιμος, οντας 6ετης ιατρικης και πολλα πολλα συγχαριτηρια κιολας! ( μακαρι να τα καταφερω σαν και εσενα... Δυσκολο ομως... )

τελος παντων, κατι αλλο τωρα, εχω ακουσει οτι τον 1 ο και 2 ο χρονο της στρατιωτικης ειναι πολυ δυσκολα και θες να φυγεις, μερικοι το κανουν κιολας, γιατι συμβαινει αυτο ; Ειναι ολα τοσο δυσκολα μεσα και εννοω σκοπιες και πιεση απο τους ανωτερους ή τους συμμαθητες τους ΄αν θες... ; Δεν ξερω...

ειναι και αυτο κατι που με προβληματιζει...

παντως, οσο αφορα τα αθληματα το 100αρι το' χω... , τωρα για το 1000αρι ο καιρος θα δειξει...

Α, εισασταν πολυ τυχεροι που ειχατε τετοιο γυμναστη, γιατι σε εμας ο γυμναστης μας δεν μας δινει σημασια (το ξερω πολλα ζηταω... ), απλα παιρνουμε μια μπαλα και παιζουμε ποδοσφαιρο ή βολει 28 ατομα... Ολοι μαζι... (ο θεος να το κανει ποδοσφαιρο και βολει δηλαδη... !)

kykladitis
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Λοιπον Μαρια συναντησα σημερα εναν ΣΣΑΣιτη συμφοιτητη μου και τον ρωτησα πως ηταν στην αρχη αν φωναζαν οι ανωτεροι, αν τους "ψαρωναν" οι μεγαλυτεροι κτλ. Μου ειπε οτι αυτα υπαρχουν στην αρχη λιγο παραπανω στις πρωτες βδομαδες που κανεις τη βασικη εκπαιδευση και λιγακι στον πρωτο χρονο. Μου ειπε χαρακτηριστικα οτι "τωρα πια τα θυμαμαι και γελαω". Οπως καταλαβαινεις δεν ειναι κατι το τραγικο που να σε κανει να τα παρατησεις. Απο ολα τα ατομα που μπηκαν τοτε στη ΣΣΑΣ μου ειπε οτι τα παρατησαν στην αρχη το πολυ 5 ατομα (λιγα σε σχεση με τα 65-70 που μπηκαν). Στα μετεπειτα χρονια τα παρατησε μονο ενας ο οποιος πηγε στο Αγ. Ορος αλλα μην τρομαζεις δεν το εκανε λογω της σχολης απλα ειχε απο πριν τετοιες τασεις...

Αν το θες πραγματικα να πας σε στρατιωτικη σχολη μην τα σκεφτεσαι αυτα για την πιεση, τις φωνες κτλ εκτος πια και αν δεν ταιριαζει ο χαρακτηρας σου με τη στρατιωτικη ζωη. Θα εχεις ακουσει οτι "εκει που τελειωνει η λογικη, αρχιζει ο στρατος" ομως η ΣΣΑΣ ειναι η πιο light στρατιωτικη σχολη που υπαρχει αλλα δεν παυει να ειναι στρατος. Το ποσοστο αυτων που φευγουν ειναι πολυ μικρο και το μικροτερο σε σχεση με τις αλλες σχολες (ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ). Σκεψου κυριως αν σου αρεσει η μετεπειτα στρατιωτικη ζωη (μεταθεσεις κτλ). Οι στρατιωτικοι γιατροι εχουν υποχρεωση να μεινουν στο στρατευμα για 12 χρονια, οδοντιατροι και φαρμακοποιοι 10 χρονια.

Οσο για το 1000αρι ειναι μονο θεμα προπονησης. Και εμενα θυμαμαι η αντοχη δεν ηταν το φορτε μου αλλα με μερικα τρεξιματα το εβγαλα ανετα και κατω απο 4'.

maria

Δημοσίευση από maria »

Καλημερα, καλησπερα... Καληνυκτα-τελος παντων (λογω σχολειου, φροντιστηριων, και διαβασματος γραφω οποτε μπορω να ξεκλεψω λιγο χρονο-το ιδιο θα πρεπει να συμβαινει και με εσενα, δηλαδη το ιδιο και χειροτερα απο εμενα.6ο ετος δηλαδη ουσιαστικα το τελος για το πτυχιο-πτυχιακη αν δεν κανω λαθος; Μπραβο!

Να σου πω την αληθεια νιωθω και τυψεις που σε απασχολω με τις ερωτησεις μου ενω εχεις τοσα αλλα. Το οτι ρωτησες για να απαντησεις ουσιαστικα σε μια αγνωστη κοπελα πραγματικα με αφησε αφωνη. Ηταν φοβερο και σε ευχαριστω πολυ. Στην αρχη σκέφτηκα οτι μου κανει πλακα, ειχανε να συζητησουν τοσα αλλα θεματα και σκεφτηκε να ρωτησει για μενα ; Φοβερο

Α και επειδη ξεφυγα λιγο, ειδα σε μια ιστοσελιδα της ΣΣΑΣ φωτογραφιες απο τους χωρους της σχολης και απο το Ποσειδι. Συγκεκριμενα ειδα καποιους-ες οι οποιοι ηταν βαμμενοι και κουβαλουσαν μια στρατιωτικη βαρκα, κανανε ασκησεις με οπλα, και αγωνες κολυμβησεις (αν καταλαβα καλα) τι κανουν ακριβως στο ποσειδι, κατι σαν καμπινγκ; Το μονο που ξερω ειναι οτι ειναι υποχρεωτικο και διαρκει 4 βδομαδες

Ελπιζω να μην σε κουρασα με την φλυαρια μου... (αν και λιγο δυσκολο)

Υ. Γ. Αυτα που εγραψα παραπανω ηταν αυτα που σκεφτηκα ελπιζω να μην παρεξηγηθεις για κατι, και αν γινει κατι τετοιο συγγνωμη... Απλς μου αρεσει να γραφω αυτα που σκεφτομαι

Για να μην το ξεχασω επειδη θα λειπω απο πεμπτη -κυριακη δεν θα μπορεσω να σου απαντησω συντομα... Γεια προς το παρον!

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες