Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
- Laskaris
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 13
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Αυτό που λέει το παλικάρι ισχύει. Θα βοηθούσε πολύ να πεί κάποιος πέντε πράγματα γιατί ο θεσμός αυτός βρίσκεται στο σκοτάδι. Προσωπικά με ενδιαφέρει αν μπορούν να βγάλουν κάποιο σχολείο έστω το ΣΒΕΑ , στο οποίο συμμετέχουν και κληρωτοί.
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Επειδη ημουν 2ΜΑΛ το 2014 που μπηκαν τα παιδια κ τα γνωρισα μεσα θα πω οτι ξερω. Οι συγκεκριμενοι επειδη ηταν ηδη αλεξιπτωτιστες απο τη θητεια τους ειχαν ηδη μπερε + πουλαδα και εκαναν κανονικα συντηρηση οπως τα υπολοιπα στελεχη. Απο υπηρεσιες ειχαν κυριως δεκανεας αλλαγης, βοηθος αξιωματικου πυλης (δεν ημουν σιγουρος τι ηταν αυτο, εκανε τις αλλαγες στους σκοπους της πυλης ουσιαστικα αντι για τον αξιωματικο πυλης, κατι σαν ΑΜιτης) και ΚΕΠΙΚ οσοι ειχαν ειδικοτητα διαβιβαστη ή ΧΑΜ. Σαν αντιμετωπιση ηταν ενα κλικ παραπανω/καλυτερα απο τον οποιοδηποτε φανταρο, δλδ δεν τους καψοναραν ή δεν τους ελεγχαν ξερω γω το φοριαμο ουτε τους ελεγαν τπτ για κινητα, καφεδες κλπ. Για λεφτα δεν ειμαι 100% σιγουρος αλλα ειχε παρει το αυτι μου κατι για 800αρια μαζι με τις υπηρεσιες + κυριακες + δε ξερω τι αλλο προστιθεται. Σκατο ετρωγαν αρκετο παντως κ δε ξερω αν μπορουσαν να βγαλουν αλλα σχολεια γτ δεν υπηρχε κατιι οσο ημουν εγω μεσα
- Marine993
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 16
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Laskaris έγραψε:Αυτό που λέει το παλικάρι ισχύει. Θα βοηθούσε πολύ να πεί κάποιος πέντε πράγματα γιατί ο θεσμός αυτός βρίσκεται στο σκοτάδι. Προσωπικά με ενδιαφέρει αν μπορούν να βγάλουν κάποιο σχολείο έστω το ΣΒΕΑ, στο οποίο συμμετέχουν και κληρωτοί.
Πες τα ρε φιλε. Εστω ΣΒΕΑ και ενα στοιχειωδες σχολειο βασικης εκπαιδευσης καταδρομων οπως το ΣΠΕΕΠΟΠΕΔ η κατι αναλογο... Θητεια καναμε δεν θελουμε τα ιδια. Να μας ξαναπαρουν φανταρους θελουν η να μας εκπαιδευσουν ωστε να εχουμε το κατι παραπανω; Εστω και φανταροι περιορισμενου χρονου... Αλλα να περασουμε αξιολογη εκπαιδευση οχι ΤΠΕΝ που περνανε κ οι γιωταδες κ παπαριες. Ο χοντρος δεν τα βλεπει αυτα; Και κατι αλλο ρε παιδια... Γιατι πολλοι στρατιωτικοι διαφορων βαθμων εξακολουθουν να επιμενουν και να μου λενε οτι θα βγαλει ΚΑΙ για ΕΠΟΠ προκηρυξη; Διαφωνω μαζι τους και επιμενω οτι δεν στεκει ενω βγηκε αποφαση για ΟΒΑ να παρει κ ΕΠΟΠ... Τι γνωμη εχετε;
- Marine993
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
AlexG7 έγραψε:Επειδη ημουν 2ΜΑΛ το 2014 που μπηκαν τα παιδια κ τα γνωρισα μεσα θα πω οτι ξερω. Οι συγκεκριμενοι επειδη ηταν ηδη αλεξιπτωτιστες απο τη θητεια τους ειχαν ηδη μπερε + πουλαδα και εκαναν κανονικα συντηρηση οπως τα υπολοιπα στελεχη. Απο υπηρεσιες ειχαν κυριως δεκανεας αλλαγης, βοηθος αξιωματικου πυλης (δεν ημουν σιγουρος τι ηταν αυτο, εκανε τις αλλαγες στους σκοπους της πυλης ουσιαστικα αντι για τον αξιωματικο πυλης, κατι σαν ΑΜιτης) και ΚΕΠΙΚ οσοι ειχαν ειδικοτητα διαβιβαστη ή ΧΑΜ. Σαν αντιμετωπιση ηταν ενα κλικ παραπανω/καλυτερα απο τον οποιοδηποτε φανταρο, δλδ δεν τους καψοναραν ή δεν τους ελεγχαν ξερω γω το φοριαμο ουτε τους ελεγαν τπτ για κινητα, καφεδες κλπ. Για λεφτα δεν ειμαι 100% σιγουρος αλλα ειχε παρει το αυτι μου κατι για 800αρια μαζι με τις υπηρεσιες + κυριακες + δε ξερω τι αλλο προστιθεται. Σκατο ετρωγαν αρκετο παντως κ δε ξερω αν μπορουσαν να βγαλουν αλλα σχολεια γτ δεν υπηρχε κατιι οσο ημουν εγω μεσα
Φιλε μου σε ευχαριστουμε για τις χρησιμες πληροφοριες. Ηδη μας εδωσες να καταλαβουμε οτι υπηρχε στοιχειωδης διαχωρισμος απο τους απλους φανταρους.
Αν ειναι 800-850 ολα μαζι ειναι μια χαρα πιστευω... Επισης σκατο τρωνε και οι ανθυπολοχαγοι οποτε φυσικο κ επομενο ηταν.
Ξερεις ποσες περιπου υπηρεσιες βαραγαν το μηνα; Και το αν ειχαν καποιο διαχωριστικο βαθμο η οτιδηπωτε; Πως τους ξεχωριζες δλδ απο τους απλους φανταρους?
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Ειχανε τα διακριτικα των μονιμων στελεχων κατι σαν σπαθια χιαστι νομιζω δε θυμαμαι (οχι αυτα των στρατηγων κλπ που εμπαιναν με τη φλογα) και ηταν ολοι δεκανεις στο βαθμο με το αντιστοιχο διακριτικο. Οσοι ειχαν απολυθει λοχιες διατηρουσαν αυτο το βαθμοΥπηρεσιες να βαραγαν 3-4 το μηνα δε νομιζω παραπανω. Αλλα με τις υπηρεσιες ειναι σχετικο αναλογα με τα ατομα κ τις υπηρεσιες καθε μοναδα. Σε μια μοναδα με περισσοτερα "ποστα" ας που με ισως να βγαινουν περισσοτερες υπηρεσιες το μηνα
- Marine993
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
AlexG7 έγραψε:Ειχανε τα διακριτικα των μονιμων στελεχων κατι σαν σπαθια χιαστι νομιζω δε θυμαμαι (οχι αυτα των στρατηγων κλπ που εμπαιναν με τη φλογα) και ηταν ολοι δεκανεις στο βαθμο με το αντιστοιχο διακριτικο. Οσοι ειχαν απολυθει λοχιες διατηρουσαν αυτο το βαθμοΥπηρεσιες να βαραγαν 3-4 το μηνα δε νομιζω παραπανω
Φιλε μου εισαι μακραν ο πιο κατατοπιστικος απο οσους εχουν γραψει για τον θεσμο και το θεμα!
Δεν ξερω αν ειχες συζητησει μαζι τους σχετικα με αυτο που θα ρωτησω αλλα προσωπικη μου γνωμη ειναι πως και τα εξτρα χρονια ανακαταταξης να εξαντλησουν πιστευω πως θα τους κρατησουν μονιμους. Η σε ενδεχομενη προκηρυξη ΕΠΟΠ θα μεταπηδησουν η θα παρουν τα μορια για να μεινουν. Το ειχαν ψαξει το θεμα; Η να ρωτησουν καποιον ανωτερο για το μελλον που θα ειχαν στο στρατευμα?
- Marine993
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Marine993 έγραψε:AlexG7 έγραψε:Ειχανε τα διακριτικα των μονιμων στελεχων κατι σαν σπαθια χιαστι νομιζω δε θυμαμαι (οχι αυτα των στρατηγων κλπ που εμπαιναν με τη φλογα) και ηταν ολοι δεκανεις στο βαθμο με το αντιστοιχο διακριτικο. Οσοι ειχαν απολυθει λοχιες διατηρουσαν αυτο το βαθμοΥπηρεσιες να βαραγαν 3-4 το μηνα δε νομιζω παραπανω
Φιλε μου εισαι μακραν ο πιο κατατοπιστικος απο οσους εχουν γραψει για τον θεσμο και το θεμα!
Πες μου οτι φοραγαν και καμμια 8αρα στολη να τρελαθω
Δεν ξερω αν ειχες συζητησει μαζι τους σχετικα με αυτο που θα ρωτησω αλλα προσωπικη μου γνωμη ειναι πως και τα εξτρα χρονια ανακαταταξης να εξαντλησουν πιστευω πως θα τους κρατησουν μονιμους. Η σε ενδεχομενη προκηρυξη ΕΠΟΠ θα μεταπηδησουν η θα παρουν τα μορια για να μεινουν. Το ειχαν ψαξει το θεμα; Η να ρωτησουν καποιον ανωτερο για το μελλον που θα ειχαν στο στρατευμα;
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Κοιτα το ειχα συζητησει. Δεν ηξεραν τιποτα παρα μονο οτι ακουγοταν οπως ακουγεται κ τωρα. Βεβαια αυτοι ειναι σιγουρο πως θα ανανεωσουν για αλλα 5+5 χρονια οποτε στα 13 χρονια συνολο θεωρω απιστευτο να τους διωξουν μετα (μια χαρα τους εκατσε αυτων, παιρνουν κ τη συντηρησουλα κανονικα). Μιλαμε και για λιγα ατομα καπως θα τους απορροφησουν/μονιμοποιησουν. Για τους τωρινους δε ξερω, απο την προκηρυξη τουλαχιστον φαινεται ξεκαθαρα οτι πανε το πολυ για 3 χρονια και βαση λογικης στα 3 χρονια μπορει να σου πει ευκολα αντε γεια οχι οπως στα 13 πχ
- Laskaris
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 13
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Alex G7 μας έδωσες μία καλή εικόνα σε ευχαριστούμε.Marine Συμφωνώ μαζί σου. Αν μπορούν να βγάλουν κάποιο σχολείο δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο σε όσους γουστάρουν την φάση και δεν το κάνουν μόνο για τα λεφτά. Επιπλέον αν ο στρατιώτης περατώσει κάποια σχολεία θα μπορεί να επανδρώσει και κάποιες επαγγελματικές μοναδες, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα γήρανσης του προσωπικού.
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Ααα να πω επισης οτι οταν μπηκαν προφανως απο αποψη γνωσεων ηταν απλοι φανταροι. Τους επιασαν με βαση ειδικοτητας και τους εκαναν μαθηματα θεωρητικα κ πρακτικα πχ σε οπλα κ ολμους, στους διαβιβαστες στους μεγαλους ασυρματους κλπ δλδ φαινοταν οτι σιγα σιγα οδευαν να γινουν ενεργα επιχειρησιακα στελεχη σε αποστολες (οσο αξιοπιστο μπορει να σε κανει ο ελληνικος στρατος τελος παντων), δλδ να μπορουν να βασιστουν σε αυτους να κανουν τη δουλεια τους σε αποστολες. Τωρα βεβαια εγω απολυθηκα πριν καν κλεισουν χρονο εκεινοι κ δε κρατησα επαφη με καποιον οποτε δε ξερω σε τι φαση μπορει να ειναι τωρα.
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Marine993 έγραψε:
Πες τα ρε φιλε. Εστω ΣΒΕΑ και ενα στοιχειωδες σχολειο βασικης εκπαιδευσης καταδρομων οπως το ΣΠΕΕΠΟΠΕΔ η κατι αναλογο...
ΣΠΕΕΠΟΠΕΔ σημαίνει Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Οπλιτών Ειδικών Δυνάμεων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως βασικό με την ευρύτερη έννοια που το έχετε στο μυαλό σας μερικοί καθώς είναι διάρκειας 8 εβδομάδων. Φαντάζεσαι να πέρναγαν οι ΟΒΑ σχολείο 8 εβδομάδων; Μέχρι να το τελειώσουν θα είχε λήξει η σύμβασή τους και θα είχαν απολυθεί. Εδώ κοιτάνε να τους πάρουν μπαμ μπαμ μπας και βουλώσουν καμιά τρύπα με τις υπηρεσίες.
Βγάλτε απ'το μυαλό σας τα σχολεία και τα ρέστα και προσευχηθείτε όσοι καταφέρετε να κάνετε τα χαρτιά σας και έχετε την δυνατότητα, να σας πάρουν μπας και φάτε λίγο ψωμάκι. Μελλοντικά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει άλλωστε.
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 94
- Επάγγελμα: RIGGER - AIR DROPS
- Επικοινωνία:
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
D.Y.K έγραψε:Marine993 έγραψε:
Πες τα ρε φιλε. Εστω ΣΒΕΑ και ενα στοιχειωδες σχολειο βασικης εκπαιδευσης καταδρομων οπως το ΣΠΕΕΠΟΠΕΔ η κατι αναλογο...
ΣΠΕΕΠΟΠΕΔ σημαίνει Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Οπλιτών Ειδικών Δυνάμεων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως βασικό με την ευρύτερη έννοια που το έχετε στο μυαλό σας μερικοί καθώς είναι διάρκειας 8 εβδομάδων. Φαντάζεσαι να πέρναγαν οι ΟΒΑ σχολείο 8 εβδομάδων; Μέχρι να το τελειώσουν θα είχε λήξει η σύμβασή τους και θα είχαν απολυθεί. Εδώ κοιτάνε να τους πάρουν μπαμ μπαμ μπας και βουλώσουν καμιά τρύπα με τις υπηρεσίες.
Βγάλτε απ'το μυαλό σας τα σχολεία και τα ρέστα και προσευχηθείτε όσοι καταφέρετε να κάνετε τα χαρτιά σας και έχετε την δυνατότητα, να σας πάρουν μπας και φάτε λίγο ψωμάκι. Μελλοντικά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει άλλωστε.
Φίλε μου ότι και να λες οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Ότι και να τους λες, αυτοί ζουν το όνειρό τους. Άσε λοιπόν να το ζήσουν αφού το ζητάν με τόσο επιμονή και να διαπιστώσουν μόνοι τους την πραγματικότητα από πρώτο χέρι. Εδώ συζητάνε για ειρηνευτικές, για σχολεία εξωτερικού μέχρι και για το ΣΥΚ κάπου διάβασα. Τι να λέμε τώρα... Εδώ υπάρχουν στελέχη με 15 χρόνια υπηρεσίας και παρακαλάνε μήπως και καταφέρουν και περάσουν κανένα σχολείο το οποίο είναι επάνω στην ειδικότητά τους, όχι για τα διακριτικά, όπου στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχουν διακριτικά, αλλά για μεγαλύτερη εμπειρία και γνώσεις στην ειδικότητα - καθήκοντά τους.
Συμφωνώ και επαυξάνω με την τελευταία φράση σου!
"Βγάλτε απ' το μυαλό σας τα σχολεία και τα ρέστα και ; προσευχηθείτε όσοι καταφέρετε να κάνετε τα χαρτιά σας και έχετε την δυνατότητα,; να σας πάρουν μπας και φάτε λίγο ψωμάκι. Μελλοντικά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει άλλωστε. "
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Εχει ακουστεί τίποτα για τοποθετήσεις- μεταθέσεις; Λογικά θα σε πάρουν όπου υπάρχει ανάγκη, υπάρχει όμως πιθανότητα μεσα σε αυτά τα 3 χρόνια να παρεις κ μετάθεση ή θα απολυθείς απο εκεί που αρχικά τοποθετήθηκες;
- Marine993
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Χαιρω πολυ... Ξερω τι σημαινει το ΣΠΕΕΠΟΕΔ και ρωτησα αν περναμε κατι παρομοιο η καποιου ειδους αλλη εκπαιδευση η και ΣΒΕΑ π ειναι τα βασικα... Κ Φυσικα εχω καταλαβει οτι δεν μπορουμε να περασουμε σχολεια ελευθερας η ΣΥΚ η οτι αλλο περνανε τα στελεχη.
Και φιλε μου δεν περιμενω απο το κρατος να μου δωσει ψωμακι η να με ταισει... Εχω υπεραρκετα για να ζησω και να κανω κ ποιοτικη ζωη... Απλα ειμαι απο τους λιγους που θελουν να μπουν στο στρατο επειδη το αγαπανε και τους αρεσει κ οχι για να παρω εναν μισθουλι 700-800 ευρω, να βολευτω και να ειμαι στ δημοσιο οπως θελει η πλειοψηφια εδω μεσα... Γιαυτο κ δν ρωταω για λιμενικο για αστυνομια κ για τπτ... Μονο στρατος με ενδιαφερει... Και μην αρχισετε με τις γνωστες ιστοριες τυπου 'γιατι δν διαβαζες να περασεις απο πανελληνιες' και τ σχετικα γιατι γινεστε κουραστικοι.
Και φιλε μου δεν περιμενω απο το κρατος να μου δωσει ψωμακι η να με ταισει... Εχω υπεραρκετα για να ζησω και να κανω κ ποιοτικη ζωη... Απλα ειμαι απο τους λιγους που θελουν να μπουν στο στρατο επειδη το αγαπανε και τους αρεσει κ οχι για να παρω εναν μισθουλι 700-800 ευρω, να βολευτω και να ειμαι στ δημοσιο οπως θελει η πλειοψηφια εδω μεσα... Γιαυτο κ δν ρωταω για λιμενικο για αστυνομια κ για τπτ... Μονο στρατος με ενδιαφερει... Και μην αρχισετε με τις γνωστες ιστοριες τυπου 'γιατι δν διαβαζες να περασεις απο πανελληνιες' και τ σχετικα γιατι γινεστε κουραστικοι.
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Ατομα που εχουν υπηρετησει σε προεδρικη φρουρα, στρατονομια και ελδυκ μπουρουν να παρουν μερος?
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες