Περιορισμός προσλήψεων στα Σώματα Ασφαλείας
Τιποτα δεν ειναι απολυτο μαγκες. Το θεμα ειναι τι ψαχνει ο καθε ενας. Αν μπορει καποιος να συμβιβαστει με 600 ευρω και να μαθει να ζει ετσι μαγκια του και καλακανει και θελει να μπει στο δημοσιο! Αν καποιος θελει να παιρνει 1500 ευρω αυτα τελειωσαν. Εγω παντως Εμπαινα στην αστυνομια με 600 ευρω παρα να μην εχω να φαω.
-
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 4
Ρε παιδια. Τα κανετε τοσο τραγικα που ειναι σαν να μας λετε ε τι μπηκατε παραιτηθειτε. Ημαρτον... Οκ οπως λεει και ενα φιλαρακι παραπανω εγω προσωπικα εχω μαθει και μπορω να ζω και με λιγα. Και ουτε προτιμαω να δεινω 200 ευρω το μηνα στο να καπνιζω. Προτιμω να τα ξοδευω αναλογα τις αναγκες που εχω διασκεδασης και επιβιωσης... Και αν περνουμε εμεις 600 ο απλος πολιτης 300 θα παιρνει ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ. Μην τρελαθουμε κιολας ασκοπη συζητηση ειναι τωρα αυτη... Οποιος μπαινει για μενα ΕΙΔΙΚΑ στις μερες μας εκανε την ζωη του το μελλον του. Δεν ξανααπανταω αυτα ειχα να πω. Καλη δυναμη σε ολους.
Κανουν καλη ''δουλεια'' στις σχολες τελικα...

chris1561985 έγραψε:Ρε παιδια. Τα κανετε τοσο τραγικα που ειναι σαν να μας λετε ε τι μπηκατε παραιτηθειτε. Ημαρτον... Οκ οπως λεει και ενα φιλαρακι παραπανω εγω προσωπικα εχω μαθει και μπορω να ζω και με λιγα. Και ουτε προτιμαω να δεινω 200 ευρω το μηνα στο να καπνιζω. Προτιμω να τα ξοδευω αναλογα τις αναγκες που εχω διασκεδασης και επιβιωσης... Και αν περνουμε εμεις 600 ο απλος πολιτης 300 θα παιρνει ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ. Μην τρελαθουμε κιολας ασκοπη συζητηση ειναι τωρα αυτη... Οποιος μπαινει για μενα ΕΙΔΙΚΑ στις μερες μας εκανε την ζωη του το μελλον του. Δεν ξανααπανταω αυτα ειχα να πω. Καλη δυναμη σε ολους.
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 2
Δεν είπα σε κανέναν να παραιτηθεί. Ίσα-ίσα, τα βλέπω κι έξω πώς είναι και για τη συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών σήμερα ακόμα και τα μόνιμα 600-700 ευρώ έχουμε καταντήσει να είναι άπιαστο όνειρο.
Από κει όμως μέχρι να φτάσεις να τα θεωρείς και λύση όλων των προβλημάτων σου έχει πολύ δρόμο ακόμα. Όποιος διαφωνεί, ας θεωρήσει ότι θα τοποθετηθεί μακριά από τον τόπο συμφερόντων του (νησί, ας πούμε) κι ας πάρει χαρτί να υπολογίσει τα πάγια έξοδά του για τις βασικές ανάγκες και να δει τι περισεύει. Αφού τα κάνει αυτά, ας συνυπολογίσει κι άλλα έξοδα, όπως έξοδα μετακινήσεων αν πάρει μια τοποθέτηση σε κλιμάκιο σε χωριό που απλά δε μπορείς να βρεις να μείνεις με τίποτα, άνεργη γυναίκα, παιδιά, ένα πρόβλημα υγείας και λοιπές "πολυτέλειες". Προσωπικά, ξεκίνησα στο Σώμα με κάποια από τα παραπάνω και παίρνοντας 600κάτι ευρώ για αρκετό καιρό, αλλά τότε ρε γμτ ήξερες ότι θα ανέβεις. Τώρα ξέρεις ότι θα κατέβεις κι άλλο.
Τώρα, αν κάποιος πιστεύει ότι θα τοποθετηθεί στην πόλη του και θα μένει στο σπίτι των δικών του, ναι, τα 600 ευρώ είναι καλά - αλλά την ίδια στιγμή οι δικοί σου σου τσοντάρουν έμμεσα ή γλυτώνεις άλλα 500.
Για να μην το συνεχίσω, όποιος θεωρεί τυχερό τον εαυτό του αν έχει "κάθε μέρα μακαρόνια" ας το πει και του χρόνου (που ως τότε θα έχει γίνει "κάθε 2η μέρα μακαρόνια") να το σκεφτώ μπας κι όντως είμαι τόσο κακομαθημένος...

Από κει όμως μέχρι να φτάσεις να τα θεωρείς και λύση όλων των προβλημάτων σου έχει πολύ δρόμο ακόμα. Όποιος διαφωνεί, ας θεωρήσει ότι θα τοποθετηθεί μακριά από τον τόπο συμφερόντων του (νησί, ας πούμε) κι ας πάρει χαρτί να υπολογίσει τα πάγια έξοδά του για τις βασικές ανάγκες και να δει τι περισεύει. Αφού τα κάνει αυτά, ας συνυπολογίσει κι άλλα έξοδα, όπως έξοδα μετακινήσεων αν πάρει μια τοποθέτηση σε κλιμάκιο σε χωριό που απλά δε μπορείς να βρεις να μείνεις με τίποτα, άνεργη γυναίκα, παιδιά, ένα πρόβλημα υγείας και λοιπές "πολυτέλειες". Προσωπικά, ξεκίνησα στο Σώμα με κάποια από τα παραπάνω και παίρνοντας 600κάτι ευρώ για αρκετό καιρό, αλλά τότε ρε γμτ ήξερες ότι θα ανέβεις. Τώρα ξέρεις ότι θα κατέβεις κι άλλο.
Τώρα, αν κάποιος πιστεύει ότι θα τοποθετηθεί στην πόλη του και θα μένει στο σπίτι των δικών του, ναι, τα 600 ευρώ είναι καλά - αλλά την ίδια στιγμή οι δικοί σου σου τσοντάρουν έμμεσα ή γλυτώνεις άλλα 500.
Για να μην το συνεχίσω, όποιος θεωρεί τυχερό τον εαυτό του αν έχει "κάθε μέρα μακαρόνια" ας το πει και του χρόνου (που ως τότε θα έχει γίνει "κάθε 2η μέρα μακαρόνια") να το σκεφτώ μπας κι όντως είμαι τόσο κακομαθημένος...
310LELE έγραψε:Κανουν καλη ''δουλεια'' στις σχολες τελικα...

Ειμαι σιγουρος οτι ολοι εσεις που λετε οτι ''εχετε μαθει στα λιγα, μπορειτε να ζειτε στα λιγα, ακομα και τα 600 Ευρω ειναι πολλα για εσας, ολοι εσεις μαλλον εχετε μαθει στα λιγα των Γονιων. Και ετσι τα λετε... Για πανε να μεινεις μονος. Και μετα βγες και ξαναπες Οποιος το λεει ''εγω ειμαι μαθημενος στα λιγα'' Ποια λιγα ; Στα λιγα των γονιων; Να μενεις, να τρως στους γονεις; Να πληρωνουν το ρευμα σου, το νερο σου το φαι σου οι Γονεις; Ετσι ΟΛΟΙ εχουν μαθει στα λιγα. Και ειναι μαγκες που δεν χρειαζονται πολλα χρηματα! Εχει διαφορα να εμαθες στα λιγα που σου δινουν οι γονεις. Και στα λιγα που βγαζεις με δουλεια για να ζεις μονος!
Kυβερνητικά στελέχη, ωστόσο, τόνιζαν ότι η τρόικα έθεσε αυστηρά χρονοδιαγράμματα για τις απολύσεις, οριοθετώντας τες στο επόμενο δίμηνο, συμπεριλαμβανομένων των ένστολων και εκπαιδευτικών, μετά την αξιολόγηση που θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες.Παράλληλα, απαίτησαν τον περιορισμό των προσλήψεων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ενοπλες Δυνάμεις με μείωση κατά 70% των εισακτέων στις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές μέσω πανελλαδικών εξετάσεων Το εχουν Εξειδικεύσει;
Να ρωτήσω, αν κόψουν εισακτέους μέσω πανλ/νίων θα τους αντικαταστήσουν με Ειδ. Φρουρούς (φθηνότεροι) ή απλά λιγοστεύουν οι θέσεις;
Λιγοστεύουν οι θέσεις.
http://www.policenet.gr/portal/arthra-dimosieymata/2012/01062012-4798.html
Με λίγα λόγια παλεύει για προκύρηξη και ότι γίνει ε?
Η τροικα ειχε ζητησει μειωση οσον αφορα σχολες (στρατος, αστυνομια μεσω πανελληνιων αν θυμαμαι καλα) αμεση προσληψη στο προβληματικο δημοσιο δηλαδη... Αλλα αυτο οσον αφορα την αστυνομια κατα την αποψη μου ερχετε σε αντιθεση με τα προβληματα που βλεπουμε στην τηλεοραση (κλοπες φονοι λεηλασιες) και προκυρηξη 500 ατομων κατα την αποψη μου και παλι παιδια ΔΕΝ εχει κανενα νοημα... Τι θα καλυψεις με 500 ατομα; Και στην τελικη ειναι τοσος κοπος και διαδικασια χωρις λογο... Αν δεν εχεις χρηματα μην προσλαμβανεις καθολου... Δεν τους υποχρεωνει καποιος να βγαζουν καθε χρονο... Καταληγονταν θεωρω 1000-1200 ατομα και ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ 1500
- Apache
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 4
Δεν θα καλυψουν τπτ 500 φρουροι αλλα θα γινουν για τα ματια του κοσμου.
1500 ε; Δυσκολο ρε γμτ. Τεσπα μονο υπομονη μπορουμε να κανουμε
1500 ε; Δυσκολο ρε γμτ. Τεσπα μονο υπομονη μπορουμε να κανουμε
Δεν αφορά τα σώματα ασφαλείας ειδικά, αλλά το δημόσιο συνολικά:
Στον «πάγο» βάζει τις προσλήψεις στο Δημόσιο η κυβέρνηση. Οπως εξήγγειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το πλαίσιο των προσλήψεων θα γίνει πιο αυστηρό αλλάζοντας τον κανόνα «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις» σε «1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις». Σύμφωνα με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα, αυτό θα γίνει προκειμένου η κυβέρνηση να πετύχει τον στόχο μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων αποφεύγοντας τις απολύσεις...
Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας χθες στο συνέδριο του Economist ανέφερε πως η κυβέρνηση προτίθεται να υλοποιήσει με αυστηρότερο τρόπο τον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων στον δημόσιο τομέα. «Ακόμα και στην αναλογία 1 προς 10 φέτος, από 1 προς 5», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
πηγή
- chris85
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 21
Το ίδιο αναφέρεται και εδώ αλλά στην τελευταία παράγραφο αναφέρει καί για τους ένστολους
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/215887/poioi-dimosioi-ypalliloi-feygoyn-mehri-to-2015
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/215887/poioi-dimosioi-ypalliloi-feygoyn-mehri-to-2015
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης