Ειδικότητες στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 16
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Λουκάς έγραψε:Άν ως οδηγός ζητήσεις παρ'όλα αυτά να συμμετέχεις σε ασκήσεις,50άρες κτλ δε θα το δεχτούν?
Κοιτα αυτου του ειδους ειδικοτητες ανηκουν στο ΛΔ. Εγω ημουν ΛΠΜ και γραφω οτι ειδα η οτι νομιζω οτι γινοταν. Απο κει και περα, τα παντα εξαρτονται απο τον ποσο κοσμο εχει μια μοναδα, τον Δοικα, τον Λοχαγο και τον Αρχιλοχια του Λοχου σου και τις σχεσεις σου μαζι τους.

Φυσικο ειναι αν υπαρχουν 5 οδηγοι και χρειαζονται 5 σταγιερ για την υποστηριξη τις εκαστοτε ασκησης, να μην παει κανενας οδηγος ασκηση γιατι τοτε δεν θα την κανουν οι αλλοι σωστα...

Φυσικοτερο ειναι ομως αν ο Δοικας ειναι μπαρμπας σου να πας εσυ ασκηση και 5ος οδηγος να παει ΕΠΟΠ...

Λουκάς

Δημοσίευση από Λουκάς »

Φίλε χρησιμοποιείς την ορολογία του στρατού κ εγώ μπαίνω σε 2 μήνες, οπότε ΛΔ, ΛΜΠ κτλ δεν πολυκαταλαβαίνω τι είναι αλλά κατάλαβα τι εννοείς.Πεζοναύτης μπαίνω κ έχω δηλώσει οτι έχω δίπλωμα οπότε μάλλον για οδηγός θα μου έρθει...

Απλά δε θέλω να χάσω τις όποιες ασκήσεις έχουμε. Γι' αυτή την εμπειρία πάω εκεί.

Οι οδηγοί δλδ υπό κανονικές συνθήκες δε περνάνε ΠΕΝ; Δεν κάνουν 50άρα, αποβάσεις, ορεινά κτλ; Άν ξέρεις...

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Λουκάς έγραψε:Οι οδηγοί δλδ υπό κανονικές συνθήκες δε περνάνε ΠΕΝ; Δεν κάνουν 50άρα, αποβάσεις, ορεινά κτλ; Άν ξέρεις...
Να στο πω πιο απλα, οταν ημουν μεσα, οι οδηγοι ουτε ΠΕΝ εκαναν, ουτε ασκησεις... Εγω ειμαι Καταδρομεας του '07. Το τι γινεται στους Πεζοναυτες και τωρα δεν το ξερω.
joeyj
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από joeyj »

Παιδια οι ειδικοτητες στις Ε. Δ ειναι ιδιες για ολα τα σωματα (πζν, λοκ, ... ); Κ αν ναι, τι ειδικοτητες μπορεις να παρεις; Ειναι καποιες που βολευουν η οχι; Γινονται ολες στην μοναδα η πας αλλου για καποιο διαστημα; Ευχαριστω...
joeyj
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από joeyj »

Οκ ευχαριστωΕικόνα... Αν κ νομιζω οτι δεν λεει το αν τις κανεις στην μοναδα σου η πας αλλου... Αν ειδα καλα δεν το αναφερει νομιζω...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

joeyj έγραψε:Οκ ευχαριστωΕικόνα... Αν κ νομιζω οτι δεν λεει το αν τις κανεις στην μοναδα σου η πας αλλου... Αν ειδα καλα δεν το αναφερει νομιζω...

οδηγοί και μάγειρες πάνε αλλού για εκπαίδευση
joeyj
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από joeyj »

Οκ. Την διαλεγεις την ειδικοτητα η στην δινουν?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

joeyj έγραψε:Οκ. Την διαλεγεις την ειδικοτητα η στην δινουν;

στην δίνουνε
Λουκάς

Δημοσίευση από Λουκάς »

Οπότε μάλλον απλά ελπίζω να μην είναι αυτή η ειδικότητα που θα μου έρθει.Σ' ευχαριστώ φίλε!

Γιαννης

Δημοσίευση από Γιαννης »

Γεια σας παιδια εχω μια ερωτηση οι πεζοναυτες περνανε πρωτα απο μεγαλο πευκο.

johny.xmarks
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από johny.xmarks »

Λοιποοοον... Μιας και πλεον ειναι σιγουρο οτι θα παω ειδικες δυναμεις στις 18 Νοεμβρη... Σκεφτομαι για την ειδικοτητα.

Περα απο τις πιθανοτητες να παω σε καποια συγκεκριμενη, θα ηθελα μια συγκριση για να δω που θελω να παω και γω ο ιδιος.

Εχω μεινει αναμεσα σε 3: Τυφεκιοφορος,XEΛιστης, Καταστροφεας. Εφ'οσον μπορω να παρω 2 ειδικοτητες και μια απο αυτες ειναι κατδρομεας, μου μενει να διαλεξω μία.

Σαν τυφεκιοφορος θα εκπαιδευτω καλυτερα στον στοχο; Θα ριξω με πιο πολλα οπλα/πιο πολλες φορες απο αλλες ειδικοτητες;

Σαν καταστροφεας θα εκπαιδευτω σε εκρηκτικα μονο, ή και σε κατι αλλο; Δεδομενου του οτι δεν σε αφηνουν να ανατιναξεις εσυ τιποτα, αξιζει; Ως καταστροφεας θα εχω πληρη εκπαιδευση σε ολα τα οπλα οπως ο τυφεκιοφορος;

Και τελος, σαν ΧΕΛιστης, θα εκπαιδευτω στα Zodiac; Ποιες αλλες ευθυνες περιλαμβανει το ΧΕΛ; Τι αλλο θα κανω; Ας πουμε στην ανακαταληψη βραχονησιδας, οι ΧΕΛ μενουν πισω με τα Zodiac; Θα εκπαιδευτω λιγοτερο στα οπλα;

Γενκως πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα αν γνωριζει καποιος να μου πει...
... ...
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

johny.xmarks έγραψε:Υ. Γ.: Αν ρε φιλε δεν εισαι διατεθιμενος να βοηθησεις, τουλαχιστον μην απαντας! Το να απαντας και να λες "δεν μπορω να Βοηθησω γιατι... " ειναι εντελως μα εντελως ανουσιο!
Ουτε φιλαρακια ειμαστε ουτε κοντοσειρια και οπως ειπες εδω ειναι φορουμ. Δεν σε βριζω δεν σε προσβαλω αρα δεν μπορεις να μου πεις να μην γραφω. Και αν δεν εγραφα, εσυ, οπως ειπες, δεν θα ειχες τιποτα να διαβασεις. Ηδη σου εχω ανοιξει αρκετα τα ματια οποτε πες ενα ευχαριστω πριν μπριζωσεις...
Dennis13

Δημοσίευση από Dennis13 »

Φιλε πάντως για να παρεις ειδικότητα χελ είναι λιγο δυσκολο. Τις τελευταιες 3 ΕΣΣο πήραν απο καμια εικοσαριά όλους κ ολους. Κια εγω διαθέτω δίπλωμα 7 χρονια τώρα (είμαι 25) αλλα δεν έπαιξε κανένα ρόλο. Και να φανταστείς ότι το κυνήγαγα συνέχεια, το έλεγα απο δω, το έλεγα απο κει. Αλλα οι ειδικότητες βγαίνουν απ'το ΓΕΣ. Και να σε προτείνει ο Λοχαγός σου και ότι αλλο και να γίνει, λίγο πριν καταχωρηθούν επίσημα, γίνονται οι "απαρραίτητες αλλαγές" μες στο ΓΕΣ και τελικά βλέπεις ότι θα είσαι π. Χ. Χειριστης αντιαρματικο, όπως και γω. Μην ξενερώνεις παντως, όλες οι ειδικότητες είναι ωραίες και έχουν ενδιαφέρον. Θα δείς.
30ΦΥΛΛΟΣ
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από 30ΦΥΛΛΟΣ »

Στον στρατο οπου δηλωνεις σε στελνουν στο αντιθετο!
Εγω πχ οταν περασα επιλογη, δηλωσα οτι θελω να παω καταδρομεας (και συγκεκριμενα ορεινος) εκεινοι με εστειλαν πεζικο. Ηρθαν στελεχη απο ειδ. Δυναμεις και ζητησαν ατομα απο το πεζικο και με πηραν τελικα. Οταν παρουσιαστηκα πευκο δηλωσα ΞΑΝΑ ορεινος στις βορειες μοιρες, εκεινοι με δηλωσαν να φυγω για ΕΛΔΥΚ (κυπρο). Ειπα δε γ*****αι Ας παω, περασα επιτροπη, με ρωτησαν: Θελεις να πας; Ειπα: Οκ να παω...
με εστειλαν Πυργο Ηλειας, να παρω ειδικοτητα ττηλ. Πηγα και Πυργο. Μετα απο 2 εβδομαδες με φωναξαν στο 1ο γραφειο και μου ειπαν ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ.Εικόνα Θα πας 4ο ΕΤΕΘ (Σαμο) ΑΜΦΙΒΙΟΣ...
με λιγα λογια, για να μην σας κουραζω οτι και να δηλωσετε θα φατε ενα περιποιημενο ΑΚΥΡΟ
οι πιθανοτητα να σας πανε εκει που δηλωσατε ειναι 1:1000000 (εκτος και αν εισαι βυσμα ετσι;Εικόνα)
...
geo1388
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από geo1388 »

Τις ειδικοτητες ρε μαγκες τις διαλεγουμε εμεις η μας κατατασσουν απο μονοι τους σε συγκεκριμενα;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες