Μυωπία, πρεσβυωπία και άλλα προβλήματα (2010)
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 10
- Ενδιαφέροντα: - free running -
- Επάγγελμα: kommanto junior
Πολιτες τελικα γινονται δεκτοι στα στρατιωτικα νοσοκομεια; 

Το καλοκαιρι θυμαμαι γινοντουσαν. Τωρα δεν ειμαι σιγουρος... Παντως αν ξαναυπαρξει ελλειψη ιατρικου υλικου σιγουτα τοτε θα ειναι δεκτοι
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 2
Εχω την εντυπωση πως πλεον δεν γινονται... Πρεπει να πληρωσεις ενα αντιτιμο η να εχεις α' βαθμου συγγενεια με στρατιωτικο... Οταν πηγα εγω παντως στην πυλη μου ζητησαν το βιβλιαριο μου και με ρωτησαν αν εχω καποια σχεση με το στρατο το ιδιο και στο γρασεπ μεσα γιατι αλλιως χρειαζοταν να πληρωσω και ειπα οτι ειμαι συγγενης στρατιωτικου και μου ζητησαν να τσεκαρουν στο βιβλιαριο βαθμο συγγενειας και βαθμο (στην ιεραρχια) του πατερα μου και μονο τοτε μπηκα...
Γεια σας! Θα Ήθελα Να μου πείτε ποιες είναι οι ειδικότητες που μπορείς να πάρεις από τη ΣΜΥΝ και τι κάνεις στην κάθε μία και ποιά Κατά Προτίμησή Σας είναι η καλύτερη; . από ναυτικό είμαι παντελώς άσχετος αλλά φέτος δίνω πανελλήνιες και επειδή θα δηλώσω μόνο στρατιωτικές σχολές θέλω να ξέρω και για ναυτικό γιατί μου ακούγετε καλή περίπτωση και εκεί. Ακόμα θα ήθελα να πω οτι έχω 2 βαθμούς μυωπίας σε κάθε μάτι, κοίταξα την Προκήρυξη αλλά είδα Ότι Λέει Μόνο για ΣΝΔ ότι η Οξύτητα πρέπει να είναι 10/10. Για ΣΜΥΝ ισχύει το ίδιο; Και κάτι τελευταίο γιατί η Ιστοσελίδα Της ΣΜΥΝ έχει Μείνει Τόσο πίσω;
~ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ~ "Αν μάθεις να διοικείσαι θα γνωρίζεις να διοικείς"
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 8
karabill έγραψε:Γεια σας! Θα Ήθελα Να μου πείτε ποιες είναι οι ειδικότητες που μπορείς να πάρεις από τη ΣΜΥΝ και τι κάνεις στην κάθε μία και ποιά Κατά Προτίμησή Σας είναι η καλύτερη; Από ναυτικό είμαι παντελώς άσχετος αλλά φέτος δίνω πανελλήνιες και επειδή θα δηλώσω μόνο στρατιωτικές σχολές θέλω να ξέρω και για ναυτικό γιατί μου ακούγετε καλή περίπτωση και εκεί. Ακόμα θα ήθελα να πω οτι έχω 2 βαθμούς μυωπίας σε κάθε μάτι, κοίταξα την Προκήρυξη αλλά είδα Ότι Λέει Μόνο για ΣΝΔ ότι η Οξύτητα πρέπει να είναι 10/10. Για ΣΜΥΝ ισχύει το ίδιο; Και κάτι τελευταίο γιατί η Ιστοσελίδα Της ΣΜΥΝ έχει Μείνει Τόσο πίσω;
τις ειδικότητες τις έχει γράψει ένα μέλος αναλυτικά στην πρώτη σελίδα η προκήρυξη αναφέρει για την μυωπία μάλλον δεν την διάβασες καλά πρέπει να έχουν οπτική οξύτητα 1/10 σε κάθε οφθαλμό, χωρίς γυαλιά, διορθούμενη με γυαλιά σε 10/10 σε κάθε
οφθαλμό και η μυωπία να μην υπερβαίνει τις δύο και μισή (21/2) σφαιρικές διοπτρίες η δε
υπερμετρωπία τις τρεις (3) διοπτρίες και ο αστιγματισμός τις δύο (2) διοπτρίες (σφαιρικό ισοδύναμο).
Οι υποψήφιοι των Σχολών του Ναυτικού δεν πρέπει να έχουν υποστεί εγχείριση για διόρθωση της
διαθλαστικής ανωμαλίας με ακτινωτή κερατοτομή.
Υ. Γ για ποια ειδικότητα είναι καλύτερη μπορείς να ανοίξεις καινούριο θέμα στην ενότητα Διαξιφισμοί
...
Οπότε μπορώ να Αρχίσω Να σκέφτομαι και για ΣΝΔ σωστά?
~ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ~ "Αν μάθεις να διοικείσαι θα γνωρίζεις να διοικείς"
-
- Στρατηγός
karabill έγραψε:Οπότε μπορώ να Αρχίσω Να σκέφτομαι και για ΣΝΔ σωστά;
αυτό που σου έγραψα είναι για σμυν.
Παιδιά έχω 10 μυωπία στο κάθε μάτι. Η προκύρηξη δεν έλεγε για όρια μυωπίας, μόνο ότι θέλει τέλεια όραση με/χωρίς διόρθωση. Αν πάω με φακούς επαφής, με τους οποίους βλέπω μια χαρά, θα υπάρχει πρόβλημα; Ευχαριστώ.
-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 1
λεει απλα δεν το ειδες.10/10 η οπτικη οξυτητα με η χωρις βοηθημα, δηλαδη η με γυαλια ή δεν θα εχεις μυωπια και ΑΝ ΕΧΕΙΣ (μυωπια) Να μην υπερβαινει τις 4.5 διοπτριες για καθε ματι. Και 5 για αστυγματισμο. Μονο αν κανεις λειζερ λειζερ μπαινεις εχω την εντυπωση γιατι αν σε πανε στο οφλαλμολογικο καταλαβαινουν οτι φορας φακους.savvas έγραψε:Παιδιά έχω 10 μυωπία στο κάθε μάτι. Η προκύρηξη δεν έλεγε για όρια μυωπίας, μόνο ότι θέλει τέλεια όραση με/χωρίς διόρθωση. Αν πάω με φακούς επαφής, με τους οποίους βλέπω μια χαρά, θα υπάρχει πρόβλημα; Ευχαριστώ.
...
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 5
- Επάγγελμα: Στρατιωτικός
Κάνε λέιζερ να σιγουρευτεις
"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
-
- Στρατηγός
bonito έγραψε:λεει απλα δεν το ειδες.10/10 η οπτικη οξυτητα με η χωρις βοηθημα, δηλαδη η με γυαλια ή δεν θα εχεις μυωπια και ΑΝ ΕΧΕΙΣ (μυωπια) Να μην υπερβαινει τις 4.5 διοπτριες για καθε ματι. Και 5 για αστυγματισμο. Μονο αν κανεις λειζερ λειζερ μπαινεις εχω την εντυπωση γιατι αν σε πανε στο οφλαλμολογικο καταλαβαινουν οτι φορας φακους.savvas έγραψε:Παιδιά έχω 10 μυωπία στο κάθε μάτι. Η προκύρηξη δεν έλεγε για όρια μυωπίας, μόνο ότι θέλει τέλεια όραση με/χωρίς διόρθωση. Αν πάω με φακούς επαφής, με τους οποίους βλέπω μια χαρά, θα υπάρχει πρόβλημα; Ευχαριστώ.
...
στο οφθαλμολογικό πάνε όλοι με τα γυαλία τους. Τουλάχιστον αυτό ισχύει στα σώματα ασφαλείας
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 5
- Επάγγελμα: Στρατιωτικός
Ναι αλλά έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 4,5 βαθμους το καθε ματι
"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 3
Greek_Army έγραψε:
τις ειδικότητες τις έχει γράψει ένα μέλος αναλυτικά στην πρώτη σελίδα η προκήρυξη αναφέρει για την μυωπία μάλλον δεν την διάβασες καλά πρέπει να έχουν οπτική οξύτητα 1/10 σε κάθε οφθαλμό, χωρίς γυαλιά, διορθούμενη με γυαλιά σε 10/10 σε κάθε
οφθαλμό και η μυωπία να μην υπερβαίνει τις δύο και μισή (21/2) σφαιρικές διοπτρίες η δε
υπερμετρωπία τις τρεις (3) διοπτρίες και ο αστιγματισμός τις δύο (2) διοπτρίες (σφαιρικό ισοδύναμο).
Οι υποψήφιοι των Σχολών του Ναυτικού δεν πρέπει να έχουν υποστεί εγχείριση για διόρθωση της
...
αυτο το λεει για τους μηχανικους... Οι μαχιμοι ποσο πρεπει να εχουν; Γιατι η προκυρηξη λεει απλα 10/10 (δεν λενε πως παει σε βαθμους)
-
- Στρατηγός
billaras έγραψε:Greek_Army έγραψε:
...
αυτο το λεει για τους μηχανικους... Οι μαχιμοι ποσο πρεπει να εχουν; Γιατι η προκυρηξη λεει απλα 10/10 (δεν λενε πως παει σε βαθμους)
Η λογική μου λέει ότι επειδή αναφέρει ότι πρέπει να έχουνε οπτική οξύτητα χωρίς διόρθωση 10/10 ότι δεν πρέπει να έχουνε καθόλου μυωπία
-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 3
Παντως ειναι σπασιμο να μην αναφερει ουσιαστικα. Εννοω ειναι απειρες σελιδες οι πιο πολλες με ασχετα πραγματα και στα ορια ματιου πχ τα γραφουν ετσι μπερδεμενα
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες