Όπλα - Σώματα σε Στρατιωτικές Σχολές

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Stargazer

Δημοσίευση από Stargazer »

Γεια σε ολους! Ειμαι 17 χρονων,3η λυκειου και ειμαι σχεδον αποφασισμενος να δηλωσω ΣΣΕ για πρωτη σχολη. Το εχω ψαξει πολυ το θεμα, αλλα θα ηθελα να μου πειτε, αν ξερετε, απο τι εξαρταται η απιλογη του οπλου στο οποιο θα καταταχθω αν αποφοιτησω. Ποσο μετραει η δικη μου επιθυμια; Πρεπει να ξερω γιατι θα ηταν μαλακια να περασω το λουκι της σχολης και στο τελος να παω καπου που να μη μου αρεσει...
evelpisOYKas
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: ΣΤΡΑΤΟΣ,GO-CART,ΔΙΑΒΑΣΜΑ,
Επάγγελμα: ΜΑΘΗΤΗΣ

Δημοσίευση από evelpisOYKas »

Φιλε το συστημα επιλογης ειναι περιπλοκο ομως βασιζεται Σε κληρωση στην οποια ομως μετραει και η καταταξη σου μεσα στην σχολη. Δηλαδη για να πας π. Χ διαβηβασεις ή μηχανικο που εχει λιγες θεσεις θα πρεπει να εισαι απο τους πρωτους αλλα να εισαι και τυχερος. Αν εισαι πρωτος πας οπου θελεις.

Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Γεια σε ολους. Ξερει κανεις απο τι εξαρταται το οπλο στο οποιο κατατασσεσαι κατα την αποφοιτηση απο τη ΣΣΕ (οπλα); Ειναι καθαρα δικια σου επιλογη ή δεν ειναι στο χερι σου?
Άβαταρ μέλους
Snakeshit
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Snakeshit »

Κλήρωση. Αν έχεις καλή βαθμολογία πιθανότατα να πας πεζικό γιατί έχει περισσότερες θέσει.
Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Δηλαδη αν θελω να παω ειδικες δυναμεις ειναι πολυ πιθανο να μη μπορεσω... Υπαρχει καποιος τροπος να το αλλαξεις αυτο;(ακολουθοντας καποια σχολεια ή κατι τετοιο) ή ειναι οριστικο;
Άβαταρ μέλους
Snakeshit
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Αν πας πεζικό, διαβιβάσεις, μηχανικό, δηλώνεις για ειδικές δυνάμεις και περνάς τα σχολεία που θα επιλέξεις.
Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Ξερεις που μπορω να βρω πληροφοριες για τα σχολεια?
Άβαταρ μέλους
Snakeshit
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Τι θες να μάθεις;
Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Ποια ειναι βασικα, και τι περιλαμβανουν, γιατι οι μονες πληροφοριες που εχω ειναι απο τον πατερα μου που απλως ειχε παει σε σχολη αξιωματικων στη θητεια του
ΟΑΑΕΕ02
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ΟΑΑΕΕ02 »

Κώστας έγραψε:Ποια ειναι βασικα, και τι περιλαμβανουν, γιατι οι μονες πληροφοριες που εχω ειναι απο τον πατερα μου που απλως ειχε παει σε σχολη αξιωματικων στη θητεια του
τα βασικοτερα ειναι το σχολειο καταδρομων στο ΚΕΑΠ που εκπαιδευεσαι στον ανορθοδοξο πολεμο και αλεξιπτωτα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 5
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Και Τεθωρακισμένα να επιλέξεις, μπορείς να πάς πχ. Αλεξίπτωτα.

Όταν υπηρετούσα 2 από τους Διοικητές στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, Ταξίαρχοι στο βαθμό, είχαν την "πουλάδα".

Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

ΟΑΑΕΕ02 έγραψε:
Κώστας έγραψε:Ποια ειναι βασικα, και τι περιλαμβανουν, γιατι οι μονες πληροφοριες που εχω ειναι απο τον πατερα μου που απλως ειχε παει σε σχολη αξιωματικων στη θητεια του
τα βασικοτερα ειναι το σχολειο καταδρομων στο ΚΕΑΠ που εκπαιδευεσαι στον ανορθοδοξο πολεμο και αλεξιπτωτα

Οκεικ, αυτο ειναι αρκετο!Εικόνα Ευχαριστω πολυ παιδια...
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 10
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Στα σωματα το 2009 μπηκαν 37 ατομα, εμειναν 31 στη σχολη αρα λογικα 10 ατομα σε καθε ειδικοτητα περιπου, χρειαζονται 2 χημικους μηχανικους το χρονο και 2 απο πανεπιστημιο πειραια και επιτρεπουν στους υπολοιπους να κανουν μαστερ και διδακτορικο με δικα τους εξοδα, οσοι πανε ΑΕΙ μεσω της υπηρεσιας μενουν στο στρατο υποχρεωτικα παραπανω χρονια, γι αυτο καποιοι πανε απο μονοι τους, γενικα στα σωματα ειναι πολυ καλοι οι μαθητες, περιπου 80 τοις εκατο επιτυχια σε ΑΕΙ, τωρα το εψαχνα στο νετ.
supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από supermario »

roverr24 έγραψε:Στα σωματα το 2009 μπηκαν 37 ατομα, εμειναν 31 στη σχολη αρα λογικα 10 ατομα σε καθε ειδικοτητα περιπου, χρειαζονται 2 χημικους μηχανικους το χρονο και 2 απο πανεπιστημιο πειραια και επιτρεπουν στους υπολοιπους να κανουν μαστερ και διδακτορικο με δικα τους εξοδα, οσοι πανε ΑΕΙ μεσω της υπηρεσιας μενουν στο στρατο υποχρεωτικα παραπανω χρονια, γι αυτο καποιοι πανε απο μονοι τους, γενικα στα σωματα ειναι πολυ καλοι οι μαθητες, περιπου 80 τοις εκατο επιτυχια σε ΑΕΙ, τωρα το εψαχνα στο νετ.
Με τα οπλα ξερεις τι παιζει; Τον σεπτεμβρη που μας περασε στην σσε περασαν 290 ατομα εκ των οποιων τα 268 παρουσιαστηκαν για καταταξη. Τωρα ξερεις ποσοι απεμειναν;(ρωταω γιατι σιγουρα υποβληθηκαν και πολλες παραιτησεισ). Τι χρειαζονται απο το πανεπιστημιο πειραια;

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 10
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Πληροφορικη και βιομηχανικη διοικηση

Στρατός και θητεία
Απάντηση