Λόχος Υποψηφίων Βαθμοφόρων (ΛΥΒ)

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
YKOA EM

Δημοσίευση από YKOA EM »

Δ. Υ. Κ. Ίσως να έχεις δίκιο. Αλλά τυπογραφικό λάθος σε μηχανογραφημένο έγγραφο της στρατολογίας; Κομματάκι δύσκολο. Τις προηγούμενες φορές που έβγαλα το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τα ίδια έγραφε. Τι να πω; Μακάρι κάποτε να βγάλω άκρη αλλά δεν το νομίζω...

Σεεκερ, δεν νομίζω να υπάρχει λάθος. Απλά, απ' ότι κατάλαβα, για το ΓΕΣ είτε ήσουν Απλός Στρατιώτης είτε ήσουν Έφεδρος Δεκανέας ή Λοχίας, το ίδιο είναι. Δεν ξεχωρίζει τους Στρατεύσιμους (οι ΔΕΑ εξαιρούνται βέβαια). Και τέλος, πριν από ένα μήνα μου στείλανε πράσινο χαρτί για να μου αναφέρουν που θα καταταγώ σε περίπτωση επιστράτευσης και στο έγγραφο με προσφωνούσαν Στρατιώτη και όχι Δεκανέα.

ΧΡΟΝΟΥ ΦΕΙΔΟΥ
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από D.Y.K »

YKOA EM έγραψε:Δ. Υ. Κ. Ίσως να έχεις δίκιο. Αλλά τυπογραφικό λάθος σε μηχανογραφημένο έγγραφο της στρατολογίας; Κομματάκι δύσκολο. Τις προηγούμενες φορές που έβγαλα το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τα ίδια έγραφε. Τι να πω; Μακάρι κάποτε να βγάλω άκρη αλλά δεν το νομίζω...

Σου το λέω απο πρώτο χέρι μιάς και έχει συμβεί σε φίλο μου (το τυπογραφικό λάθος εννοώ). Μην είσαι αφελής, επικοινώνησε ή πήγαινε απο το Στρατολογικό σου γραφείο να στο ρυθμίσουν το θέμα!
YKOA EM

Δημοσίευση από YKOA EM »

Δ. Υ. Κ. Σου υπόσχομαι ότι την επόμενη φορά που θα πάω στην Στρατολογία Για πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης θα το ρωτήσω Και θα σε ενημερώσω. Για να ενημερώσουμε και τον κόσμο.

moss

Δημοσίευση από moss »

Παιδια υπηρετω στις ειδικες δυναμεις σαν οδηγος και εχω κανονισει να παω λυβ. Στα λυβ θα με παρουν αναγκαστικα να με εκπαιδευσουν σαν οδηγο αξιωματικων; Δεν θελω στα λυβ να εχω καμια σχεση με οδηγηση γιατι κανονικα ειμαι Ι2 λογω μυωπιας και απλα δεν το δηλωσα για να μην κοπω και δευτερον δεν θελω να εχω επαφες με υψηλοβαθμους αξιωματικους. Αν γινεται να μου απαντησει καποιος συντομα γιατι πρεπει να ξαναμπω μεσα. Ευχαριστω!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από D.Y.K »

moss έγραψε:Παιδια υπηρετω στις ειδικες δυναμεις σαν οδηγος και εχω κανονισει να παω λυβ. Στα λυβ θα με παρουν αναγκαστικα να με εκπαιδευσουν σαν οδηγο αξιωματικων; Δεν θελω στα λυβ να εχω καμια σχεση με οδηγηση γιατι κανονικα ειμαι Ι2 λογω μυωπιας και απλα δεν το δηλωσα για να μην κοπω και δευτερον δεν θελω να εχω επαφες με υψηλοβαθμους αξιωματικους. Αν γινεται να μου απαντησει καποιος συντομα γιατι πρεπει να ξαναμπω μεσα. Ευχαριστω!

Το τι μπορεί να θέλουμε ή να θέλαμε όλοι μας στην θητεία μας πολλές φορές παραμένει στα πλαίσια του... Υποκειμενικού!

Δυστυχώς θα εκτελείς διαταγές για το διάστημα που θα είσαι στρατεύσιμος συνεπώς θα κάνεις ότι σου ζητήσουν.

Αλλά εγώ έχω μια άλλη απορία, στα ΛΥΒ πλέον σας εκπαιδεύουν και πάνω σε ειδικότητες (π. Χ Οδηγός κλπ); Γιατί κάτι μου λέει ότι είναι άσχετο το ένα με το άλλο Εικόνα
YKOA EM

Δημοσίευση από YKOA EM »

Φίλε Μοςς, άκου καλα και προσεκτικά. Έίμαι το κατάλληλο άτομο να σε απαντήσει γι'αυτό.

1ον οτι θα γίνεις οδηγός δεν σημαίνει ότι σίγουρα Θα οδηγήσεις στην θητεία σου, και αν τύχει και οδηγήσεις δεν σημαίνει ότι θα γίνεις οδηγός αξιωματικών ή διοικητή. Τα οχήματα του στρατού, Στην συντριπτική πλειοψηφία είναι χρεομένα σε ΕΠΟΠ.

2ον μην κάνεις λόγω για το Ι2 ούτε για πλάκα. Θα σε κόψουν στο άψε σβήσε και θα σε στείλουν Πεζικό.

3ον Στα ΛΥΒ, που πέρασα και εγώ, το μόνο που κάνεις είναι μόνο ασκήσεις (πυρ και κίνηση, φάλλαγα). Πολύ σπάνια στίβο μάχης. Και εσύ σαν κομάντο πρόβλημα με αυτά δεν έχεις. Την μυωπία σου δεν θα την ρωτήσει κανείς. Ούτε που τους νοίαζει. Και να ξέρεις ότι οι Ι2 μπορούν να γίνουν οδηγοί και υπαξιωματικοί.

4ον Την καταλληλότητα του Οδηγού λογικά την παίρνεις Στην μονάδα σου,'οχι στα ΛΥΒ. Δεν θα σε ελένγξουν τα μάτια. Θα σου δείξουν πως να χειρίζεσαι καναδέζα ή Σταγερ και θα κάνεις απλά Βόλτες μέσα στο στρατόπεδο για εξάσκηση. Μπορεί να σε ελένξουν για παρκιν, οπισθογωνία κτλ, μπορεί και όχι.

Προπαντώς τσιμουδιά για το Ι2- και να ξέρεις δεν θα αποτελέσεις ''κίνδυνο'' για την δημόσια ασφάλεια, αφού ο βαθμός της μυωπίας σου είναι πολύ μικρός.

Χρόνου Φείδου

Φίλε Μοςς Διευκρίνηση: Ι2 Υπαξιωματικούς δέχονται στο πεζικό. Στις Ειδικές Δυνάμεις ούτε λόγος. Μόνο Ι1. Όσο για τους αξιωματικούς, δεν σημαίνει αν είσαι Δεκανέας ή Λοχίας ότι θα είσαι μέσα στα πόδια τους. Όπως πρίν, έτσι και μετά. Και, τέλος, μην προκαλείς την τύχη και την μοίρα σου Άσε να κυλλήσουν όλα από μόνα τους και μια χαρά θα ΄ερθουν τα πράματα.

Epilarxos
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Epilarxos »

Πάντως εγώ στα Τεθωρακισμένα κόπηκα από Υπαξιωματικός επειδή είχα μυωπία 4,5 βαθμούς και κρίθηκα ως Ι2. Είσαι σίγουρος γι αυτό που λες; Εμάς στο ΤΘ μας έστελναν επί τούτου για εξετάσεις σε οφθαλμίατρο.
Όπου η δόξα και το καθήκον!!!
YKOA EM

Δημοσίευση από YKOA EM »

Εγω περασα ΛΥΒ στο Πεζικο και ουτε λογος για ιατρικες εξετασεις. Παντως ειναι απιστευτο.3 Η 4 μηνες θητειας και ακομα ψαχνονται Για μυωπειες; Τι να πω; Να ξερεις πολυ με στεναχωρησες.

Ο Μοςς ομως δεν πρεπει να μασησει και να το βαλει κατω.

Α, και κατι αλλο επιλαρχε. Μπορεις να μου Πεις Το σλογκαν " Όπου η δόξα και το καθήκον! " πως το εβαλες στο κατω μερος του σχολιου;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 14
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Μη ξεφεύγουμε από το θέμα μας.Εικόνα

Πώς προσθέτω μια υπογραφή στο μήνυμά μου;

/forum/help.asp#FAQ12
moss

Δημοσίευση από moss »

Μαλιστα... Ετσι και αλλιως δεν μου εχουν αναθεσει καποια κινηση προς το παρον. Ωραια αντε να δουμε τωρα... σας ευχαριστω πολυ!

YKOA EM

Δημοσίευση από YKOA EM »

Φίλε Μοςς, όταν με το καλο τελειωσεις τα ΛΥΒ και μπορεις, Ξαναμπες στο Φορουμ, Να μου πεις οτι ολα τελειωσαν καλως. Μια παρακκληση κανω- αν θες.

Και να θυμασαι οτι στα ΛΥΒ θα βρεις τα φιλαρακια σου Απτο Κεντρο- και αν οχι αυτους σιγουρα γνωστους. Εγω συναντηθηκα με την παρεα που ειχα στο κεντρο, ενω ειχαμε να ειδωθουμε τεσσερις μηνες. Αυτό ήταν το καλυτερο που αποκομισα απ' τα ΛΥΒ Εικόνα !

ΧΡΟΝΟΥ ΦΕΙΔΟΥ

galaioan

Δημοσίευση από galaioan »

Γεια σας.

Υπηρετώ σε Μ/Κ ΤΕ Πεζικού στη Χίο και θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να παρακολουθήσω το σχολείο.
Έχω ειδικότητα Τ/Φ που μου δώθηκε στο 3 Ε. Τ. ΕΘ.
Υπάρχει περίπτωση να με προτείνουν από τη μονάδα μου;

Ευχαριστώ.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από Greek_Army »

galaioan έγραψε:Γεια σας.

Υπηρετώ σε Μ/Κ ΤΕ Πεζικού στη Χίο και θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να παρακολουθήσω το σχολείο.
Έχω ειδικότητα Τ/Φ που μου δώθηκε στο 3 Ε. Τ. ΕΘ.
Υπάρχει περίπτωση να με προτείνουν από τη μονάδα μου;

Ευχαριστώ.

Mπα

YKOA EM

Δημοσίευση από YKOA EM »

Φίλε γκαλαιωάν, πρέπει εκτός απ' την ειδικότητα Τ/Φ που σου δώσανε, να έπαιρνες και ειδικότητα Υπαξιωματικού (ΥΠΑΞ). Δηλαδή, Τ/Φ-ΥΠΑΞ. Χωρίς αυτό δεν μπορείς να παρακολουθήσεις το Σχολείο ΛΥΒ.

Τζακ

Δημοσίευση από Τζακ »

Καλησπερα,

καπου εδω μεσα ειχα διαβασει, αλλα δε το βρισκω πλεον, ποιες ειδικοτητες περνανε ΛΥΒ και ποιες τρωνε ακυρο, μπορει καποιος να το ξαναπει;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης