Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις (2011)

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 8
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Greek_Army έγραψε:
ZEUS έγραψε:Υπαρχει Περιπτωση αφου περασεις τα αθληματα να μην σου ερθει μετάθεση από το ΚΕΝ στο ΚΕΕΔ;
Χλωμό
Ναι! να σε στηλουν για ΔΕΑ! εγινε σε εναν γνωστο μου στο ΚΕΤΘ. Περασε τα αθληματα για Κ/Δ και στον εστηλαν ΥΕΑ ΤΘ
Άβαταρ μέλους
Megadeth_8
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Megadeth_8 »

E όχι ρε ***** το! Βύσμα πρέπει να έχουμε για να πάμε και ειδικές δυνάμεις; Θα απογοητευτώ πλήρως αν μου συμβεί κάτι τέτοιο...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από D.Y.K »

Megadeth_8 έγραψε:E όχι ρε ******* Το! Βύσμα πρέπει να έχουμε για να πάμε και ειδικές δυνάμεις; Θα απογοητευτώ πλήρως αν μου συμβεί κάτι τέτοιο...

Κυρίως για ΔΕΑ στις Ειδικές θές βύσμα. Κατά τα άλλα μην απογοητεύεσαι, θα υπηρετήσεις σίγουρα! Εικόνα

Άβαταρ μέλους
giwrgos19
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από giwrgos19 »

297ΙΜΑΚ έγραψε:
Greek_Army έγραψε:
ZEUS έγραψε:Υπαρχει Περιπτωση αφου περασεις τα αθληματα να μην σου ερθει μετάθεση από το ΚΕΝ στο ΚΕΕΔ;
Χλωμό
Ναι! Να σε στηλουν για ΔΕΑ! Εγινε σε εναν γνωστο μου στο ΚΕΤΘ. Περασε τα αθληματα για Κ/Δ και στον εστηλαν ΥΕΑ ΤΘ

καλα ενταξει... Δεν παιζει με την καμια αυτο! Αν ''περασεις'' τα αθληματα πας οπως και να εχει ειδ. Δυν. Εκτος αν εχεις κανα προβλημα υγειας. Και ο φιλος ς αποκλειεται να μην το ειχε επιλεξει να παει ως εφεδρος... Πρωτα πολλα σου λενε οι ιδιοι αν θες να κοπεις πηγαινεις περπατωντας στο 100σταρι... (για οσους ειναι αποφοιτοι αει-τει... Οι αλλοι δεν χρειαζετε ν δωσουν καν! Το πιο απλο στις μερες μας ειναι να γινεις καταδρομεας!
Μόνο φτερά των 'αετών' βρίσκεις μετά τις μπόρες, γιατί εκείνα τα πουλιά πετούνε τέτοιες ώρες!
Hyper
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Hyper »

giwrgos19 έγραψε:
297ΙΜΑΚ έγραψε:
Greek_Army έγραψε:
Χλωμό
Ναι! Να σε στηλουν για ΔΕΑ! Εγινε σε εναν γνωστο μου στο ΚΕΤΘ. Περασε τα αθληματα για Κ/Δ και στον εστηλαν ΥΕΑ ΤΘ

καλα ενταξει... Δεν παιζει με την καμια αυτο! Αν ''περασεις'' τα αθληματα πας οπως και να εχει ειδ. Δυν. Εκτος αν εχεις κανα προβλημα υγειας. Και ο φιλος ς αποκλειεται να μην το ειχε επιλεξει να παει ως εφεδρος... Πρωτα πολλα σου λενε οι ιδιοι αν θες να κοπεις πηγαινεις περπατωντας στο 100σταρι... (για οσους ειναι αποφοιτοι αει-τει... Οι αλλοι δεν χρειαζετε ν δωσουν καν! Το πιο απλο στις μερες μας ειναι να γινεις καταδρομεας!
το πιο ευκολο ειναι να γινεις καταδρομεας, το δυσκολο ειναι να απολυθεις σαν καταδρομεας να μην εχεις φυλακες κ στην στρατιωτικη σου θητεια να μην εισαι γιωτας καταδρομεας.. κ επισης δεν αντεχουν ολοι με 2-3ωρες υπνο 4-5 συνεχομενες μερες (και λιγες λεω Πιο παλια υπηρχε και 60υπηρεσια/1 καθαρος Και 90/1) Κ Μια υπνο 6 ωρες κ ξανα 5 σερι μερες με 3 ωρες κ Μια υπνο 6 ωρες. Σε αρκετες μοναδες ετσι ειναι. Α υποψην οτι μετα απο καθε μερα που ξημερωνει κ εχεις κοιμηθει 3ωρες εχεις τρεξιμο το πρωι κυκλους το στρατοπαιδο, εχεις ασκησεις αλεξιπτωτιστη κ εχεις στιβο μαχης. Καθημερινα.

κ μετα δεν τελειωνει εκει, εχεις τελειωσει την γυμναστικη και ειναι μολις 9-10 το πρωι, εχεις αλλες 4-5 ωρες μεχρι τις υπηρεσιες που πιστεψε με δεν θα σε εχουν να καθεσαι θα βρουν πολλα να κανεις οι παλιοι καταδρομεις καταλαβαινουν τι λεω. Επισης κ οι υπηρεσιες να βγουν για οσους δεν εχουν υπηρεσια εχει εκπαιδευση γυρω στις 4,4.30 ξανα μεχρι τις 6. Οσο για μεσημεριανη ξεκουραση ουτε λογος. Ουτε καν να κατσεις μιση ωρα οχι να κοιμηθεις, απλως να κατσεις. Κ μετα υπηρεσια. Κ τη μερα κ μεσανυχτα κ μολις ξημερωσει ξανα τα ιδια.

Οσο για το Τ/Π. Ε. Ν; Ουτε που αναφερθηκα που αν ειναι σε μοναδα μαχιμη δε θα ναι καθολου ευκολο. Αυτα ολα οχι για να τρομαξει κανενας αλλα για να μην ξεφτιλιζουμε την λεξη καταδρομεας αλλα και παραπληροφορουμε τον οποιονδηποτε οτι ειναι ευκολο να περασει μια θητεια στις ειδικες δυναμεις. Γιατι πολλοι ερχονται στη μοναδα κ θελουν να φυγουν κ παιρνουν τηλεφωνα για μεταθεσεις κλπ.

Άβαταρ μέλους
giwrgos19
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Hyper έγραψε:
giwrgos19 έγραψε:
297ΙΜΑΚ έγραψε:
Greek_Army έγραψε:
Χλωμό

το πιο ευκολο ειναι να γινεις καταδρομεας, το δυσκολο ειναι να απολυθεις σαν καταδρομεας να μην εχεις φυλακες κ στην στρατιωτικη σου θητεια να μην εισαι γιωτας καταδρομεας.κ επισης δεν αντεχουν ολοι με 2-3ωρες υπνο 4-5 συνεχομενες μερες (και λιγες λεω Πιο παλια υπηρχε και 60υπηρεσια/1 καθαρος Και 90/1) Κ Μια υπνο 6 ωρες κ ξανα 5 σερι μερες με 3 ωρες κ Μια υπνο 6 ωρες. Σε αρκετες μοναδες ετσι ειναι. Α υποψην οτι μετα απο καθε μερα που ξημερωνει κ εχεις κοιμηθει 3ωρες εχεις τρεξιμο το πρωι κυκλους το στρατοπαιδο, εχεις ασκησεις αλεξιπτωτιστη κ εχεις στιβο μαχης. Καθημερινα.

κ μετα δεν τελειωνει εκει, εχεις τελειωσει την γυμναστικη και ειναι μολις 9-10 το πρωι, εχεις αλλες 4-5 ωρες μεχρι τις υπηρεσιες που πιστεψε με δεν θα σε εχουν να καθεσαι θα βρουν πολλα να κανεις οι παλιοι καταδρομεις καταλαβαινουν τι λεω. Επισης κ οι υπηρεσιες να βγουν για οσους δεν εχουν υπηρεσια εχει εκπαιδευση γυρω στις 4,4.30 ξανα μεχρι τις 6. Οσο για μεσημεριανη ξεκουραση ουτε λογος. Ουτε καν να κατσεις μιση ωρα οχι να κοιμηθεις, απλως να κατσεις. Κ μετα υπηρεσια. Κ τη μερα κ μεσανυχτα κ μολις ξημερωσει ξανα τα ιδια.

Οσο για το Τ/Π. Ε. Ν; Ουτε που αναφερθηκα που αν ειναι σε μοναδα μαχιμη δε θα ναι καθολου ευκολο. Αυτα ολα οχι για να τρομαξει κανενας αλλα για να μην ξεφτιλιζουμε την λεξη καταδρομεας αλλα και παραπληροφορουμε τον οποιονδηποτε οτι ειναι ευκολο να περασει μια θητεια στις ειδικες δυναμεις. Γιατι πολλοι ερχονται στη μοναδα κ θελουν να φυγουν κ παιρνουν τηλεφωνα για μεταθεσεις κλπ.

πρωτα απο ολα ξεφευγες απο το θεμα. Δευτερον απο αυτα που λες τα μισα ισχυουν... Καποτε μπορει ολα τωρα ομως οχι... Μεχρι να ορκιστεις ειναι να σαν να μην υπαρχεις στο στρατοπεδο... Αφου ορκιστεις και συνεχισεις ως καταδρομεας και ξεκινισεις τα τπεν εξαρτατε την μοναδα που εισαι το πως θα περασεις... Το ιδιο εχει να κανει και με τις υπηρεσιες, εξαρτατε απο την μοναδα και ποσα ειναι τα ατομα... Το ιδιο και με την εκπαιδευση. Εγω ως αλεχιπτωτιστης και οχι σαν απλος καταδρομεας δεν περασα ουτε μια φορα στιβο μαχης και ουτε η μιση σειρα μου... Και ελευθερος χρονος φυσικα και υπαρχει, τον δικαιουσε και ποτε ειναι Αρκετος και ποτε ελαχιστος. Πριν μπεις ακους ακους ακους και μολις μπαινεις ειναι τελειος διαφορετικα τα πραγματα... Μην τα τραγικοποιειτε τελειος τα πραγματα... Φιλικα παντα.
Μόνο φτερά των 'αετών' βρίσκεις μετά τις μπόρες, γιατί εκείνα τα πουλιά πετούνε τέτοιες ώρες!
Hyper
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Hyper »

Σε πληροφωρω λοιπον οτι υπαρχουν μοναδες που παιρνανε στιβο μαχης κ πολυ συχνα μαλιστα... Επισης δεν ισχυουν τα μισα στην μοναδα που ειμαι ισχυουν ολα αυτα που εγραψα.. Επιπλεον δεν μιλουσα για μεχρι να ορκιστεις αλλα αφου ορκιστεις.. Ελευθερος χρονος αν και προβλεπεται βαση προγραμματος δεν υπαρχει σε πολλες μοναδες.. Δεν τραγικοποιω τιποτα τους προετοιμαζω ωστε να ξερουν τι παιζει διοτι μπορει ολες οι μοναδες να μην ειναι ετσι ομως αν βρεθουν σε μια απο αυτες; Τι θα λενε; Θελω να φυγω?
Άβαταρ μέλους
giwrgos19
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Hyper έγραψε:Σε πληροφωρω λοιπον οτι υπαρχουν μοναδες που παιρνανε στιβο μαχης κ πολυ συχνα μαλιστα... Επισης δεν ισχυουν τα μισα στην μοναδα που ειμαι ισχυουν ολα αυτα που εγραψα. Επιπλεον δεν μιλουσα για μεχρι να ορκιστεις αλλα αφου ορκιστεις. Ελευθερος χρονος αν και προβλεπεται βαση προγραμματος δεν υπαρχει σε πολλες μοναδες. Δεν τραγικοποιω τιποτα τους προετοιμαζω ωστε να ξερουν τι παιζει διοτι μπορει ολες οι μοναδες να μην ειναι ετσι ομως αν βρεθουν σε μια απο αυτες; Τι θα λενε; Θελω να φυγω;

ισως ετσι ειναι στην μοναδα σου... Που εισαι βορεια; Και τι σειρα 312 η 313;
sintoma lokatzis
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 10
Ενδιαφέροντα: Στρατός, Γυμναστική και Αθλητισμός, Φίλοι και Γυναίκες
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από sintoma lokatzis »

Περναει κλιμακιο καταδρομων απο τους πεζοναυτες?
Άβαταρ μέλους
DALAX
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: MARINES

Δημοσίευση από DALAX »

Ειτε καταδρομεας ειτε πεζοναυτης το ιδιο πραγμα ειναι στην ουσια. Η διαφορα ειναι στις μεταθεσεις
alexander1

Δημοσίευση από alexander1 »

Καλησπερα κυριοι (και κυριες εννοειται).
Εχοντας διαβασει 3 διαφορετικα topics (θυμαμαι ενα με 54 σελιδες, μου βγηκαν τα ματια μεχρι να τις τελειωσω) και καταληγωντας και εγω, στο γεγονος οτι οι αποψεις διιστανται, αποφασισα να ξεθαψω το θεμα και να ρωτησω δυο-τρια πραγματα.

Ξεκινωντας απο τις ερωτησεις:

α) Ποια ειναι τα τελικα αθληματα που περνα καποιος προκειμενου να ενταχθει στους Καταδρομεις και τα ορια εκπληρωσης αυτων; Πιστευω ειναι μια ευλογη απορια που αν απαντηθει εμπεριστατομενα, θα αποφευχθουν παρομοιες ερωτησεις στο μελλον απο αλλους χρηστες της σελιδος (ελπιζω δηλαδη). Αλλα η απαντηση να ειναι αληθης και οχι απλως μια υποθεση-οχι στο περιπου δηλαδη.(Εχω ηδη υποβαλει την ιδια ερωτηση και σε mail που εστειλα στην στρατολογια και περιμενω μιαν απαντηση. Εαν με ενημερωσουν θα σας ειδοποιησω και εγω με την σειρα μου.)

β) Τα παιδια που παρουσιαστηκαν Φλεβαρη ή και παλαιοτερα να μας γραψουν με τη σειρα τους, ποσο τυπικοι ειναι οι ανθρωποι που "βαθμολογουν", εαν θελετε, τα αποτελεσμα των αθληματων. Δηλαδη εαν π. Χ. Αντι των 4 ελξεων, βγαλεις 3 κοβεσαι; Ή εαν τερματισεις 7-9 δευτερα μετα το οριο που σου οριζουν, κοβεσαι;(Ξερω οτι ενδεχομενως, πολλοι ισως να κραξετε για το γεγονος οτι καποιος θελει να παει Ε. Δ. Και δεν μπορει να βγαλει 5 ελξεις της προκοπης, αλλα εδω η ερωτηση αφορα πιο πολυ την τυπικοτητα των "βαθμολογητων".)

γ) Πιο πολυ ενα ηθικο και ιδεολογικο ερωτημα. Τι πιστευετε για το γεγονος οτι μπορει να "περασει" στους Καταδρομεις ενας ο οποιος δεν εχει Ελληνικη καταγωγη; Στην περιπτωση μου, ειμαι Ρωσσος (δεν ξερω αν μπορω να θεωρηθω εγω Ρωσσοποντιος, αλλα χαριν της ιστοριας ο πατερας μου ειναι.) και εχω Γερμανους προπαππουδες. Με αποτελεσμα το επιθετο μου καθε αλλο παρα σε Ρωσσικο παραπεμπει (ενταξει, δεν με λενε και Χιμλερ αλλα οσο να 'ναι ειναι Γερμανικο). Τα μονα ελαφρυντικα που εχω να προσαψω στον εαυτο μου (για θεματα εθνικου περιεχομενου) ειναι οτι ειμαι απο το 92' εδω (3 χρονων ηρθα) και μεγαλωσα, ανδρωθηκα και σπουδασα εδω και το γεγονος οτι δεν μου αρεσει να συμμετεχω σε καστες ομοπατριδων μου (για ευνοητους λογους). Θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις σας για αυτο το ζητημα. Καταλιγοντας δηλαδη το βασικο ερωτημα ειναι κατα ποσο θα εχω προβλημα (εξαιτειας του Γερμανικου επιθετου), ετσι και καταφερω και καταταχθω στον Λ. Ο. Κ.Η μονη παρατηρηση που ηθελα να κανω, ειναι οτι οι ερωτησεις επαναλαμβανονται συνεχως, δηλαδη ρωτωνται πολλες φορες τα ιδια πραγματα, περι των κιλων, του υψους κ. Τ. Λ.
Παιδια, διαβαστε προηγουμενες σελιδες για να δειτε εαν εχει απαντηθει αυτο που θελετε να ρωτησετε, γιατι γεμιζουν σελιδες τα θεματα και ψαχνουμε μετα εμεις οι υπολοιποι σε 30+ σελιδες να δουμε εαν εχουν απαντηθει αυτα που θελουμε εμεις να ρωτησουμε. Και δυστυχως πολλες φορες οι απαντησεις διιστανται, με αποτελεσμα να μην ξερουμε ποια ειναι η σωστη και αυτη που ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα.

Θεματα οπως για το βαρος, υψος, μυωπια, για ολα τελως παντων, αναφερονται στο Φ. Ε. Κ.109Α/2002 (υπαρχει στο site). Ειναι υπεραρκετο για βασικες ερωτησεις. Διαβαστε πρωτα αυτο και οτι δεν καταλαβαινετε μετα, ρωτηστε στο forum.
(Επισης ενα καλο πραγμα που θα μπορουσε να γινει στο site, ειναι να γινονται "sticky" καποια σχολια και να ανανεωνονται ωστε να γλιτωσουμε τον φορτο των πολλων σελιδων περιηγησης.)

Ευχαριστω για τον οποιο χρονο διαθεσετε στο να μου απαντησετε και στο να διαβασετε απλως το κατεβατο που 'γραψα.

Καλο σας βραδυ.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 81

Δημοσίευση από Greek_Army »

Αθλήματα για κατάταξη στις ειδικές δυνάμεις

Όσο για την καταγωγή σου φρόντισε να είσαι εσύ σωστός και δεν θα σε πειράξει κανένας
alexander1

Δημοσίευση από alexander1 »

Greek_Army ευχαριστω για τον συνδεσμο και την συμβουλη σου.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 25
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Υπηρξε ήρωας ΛΟΚατζής με Γερμανόφωνο επίθετο και το όνομα του δοθηκε προς τιμήν σε Στρατόπεδο Ειδικών Δυνάμεων.Εικόνα
sintoma lokatzis
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 10
Ενδιαφέροντα: Στρατός, Γυμναστική και Αθλητισμός, Φίλοι και Γυναίκες
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από sintoma lokatzis »

Να το εκλαβουμε και ως quiz νασσο; Εικόνα
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση