Άδειες στη διάρκεια της θητείας

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 75

Δημοσίευση από Greek_Army »

AccountSaver έγραψε:Μπορώ να ζητήσω όμως τόσο μεγάλες σε διάρκεια άγραφες; Αλλά να του φέρνω οτι διακιολογητικά χρειαστεί 1/10000;

Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε κάτι τέτοιο, μόνο ο διοικητής σου μπορεί Εικόνα

Άβαταρ μέλους
AccountSaver
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 13
Ενδιαφέροντα: Υπολογιστες
Επάγγελμα: Φοιτητης

Δημοσίευση από AccountSaver »

Καλό είναι απο την αρχή να του τα πω ε;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

AccountSaver έγραψε:Καλό είναι απο την αρχή να του τα πω ε;

Όταν πας στην μονάδα θα περάσεις από τον διοικητή για μία μίνι συνέντευξη εκεί θα σε ρωτήσει τι σπουδές έκανες κτλπ, όποτε καλό θα είναι να του αναφέρεις τα προβλήματα που έχεις

Άβαταρ μέλους
AccountSaver
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Ειχα περασει μια συνεντευξη, αλλα... Δεν ειχα αναφερει τιποτα τετοιο γιατι εφευγα απο την μοναδα. Οποτε θα το κανω την επομενη παρασκευη που επιστρεφω μονιμα
Άβαταρ μέλους
AccountSaver
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Ρώτησα τελικά.

Ξεκινάμε με 15 μέρες οι 9 μηνοι.
Μας χρεώνουν 3 μέρες στην ορκομωσία, οπότε η θητεία μας κανονικά ξεκινάει με 12 μέρες.

Μετά.

Ειδική Άδεια, Αναρρωτικη, Φοιτητικη, Αγροτικη δεν μπορούν να ξεπεράσουν συνολικά τις 25 μέρες για ολόκληρο το 9 μηνο.

Δηλαδή συνολικά έχεις :

12 δικιές σου + 25 μέρες απο τις ειδικές = 37 μέρες.

1 μήνα και 7 ημέρες, συνολικά.

Απο εκεί κα πέρα μόνο ο διοικητής σου μπορεί να αλλάξει κάτι τέτοιο... Με τιμητικές και άγραφες.
Update(21-1-2012) :184 Μέρες ακόμα...Update(09-03-2012) :136 Μέρες ακόμα...
ss13

Δημοσίευση από ss13 »

Καλησπέρα παίδες. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Υπηρετώ στη Λέσβο, έχω καταγωγή από το νησί αλλα μόνιμη κατοικία Αθηνα. Δικαιούμαι άδεια παραμεθοριου και πως μπορώ να το αποδείξω στο διοικητή;
Οι Τ. Α. Π έχουν συγκεκριμένοι διάρκεια που μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

ss13 έγραψε:Καλησπέρα παίδες. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Υπηρετώ στη Λέσβο, έχω καταγωγή από το νησί αλλα μόνιμη κατοικία Αθηνα. Δικαιούμαι άδεια παραμεθοριου και πως μπορώ να το αποδείξω στο διοικητή;
Οι Τ. Α. Π έχουν συγκεκριμένοι διάρκεια που μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις;

1. Αν παίρνεις διανυκτεύρεση χάνεις τα ΤΑΠ

2. Μπορείς να πάρεις αυτές τις άδειες όποτε θέλεις, απλά αν φύγεις από την μονάδα για μετάθεση θα πρέπει να στις βάλουν στο φάκελο σου η να σου δώσουν μία βεβαίωση

Soldier

Δημοσίευση από Soldier »

Από το 1ο γραφείο του λόχου μου, Αλλά και Παιδιά από άλλα στρατόπεδα, μου έχουν πει ότι το σύνολο των φοιτητικών, αναρρωτικών, αγροτικών Και ειδικών αδειών Είναι 12 (μιλάω για 9μηνους). Σε περίπτωση που ξεπεραστεί αυτό το όριο (παίρνεις π. Χ.15 ημέρες αναρρωτική), τότε υπηρετείς τις 3 επιπλέον.

Παράθεμα από το επίσημο site του στρατού: "Για τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας αποφασίζουν τα αρμόδια υγειονομικά όργανα και δεν πρέπει να υπερβαίνει την ημερομηνία απόλυσης τους, ενώ συνυπολογίζεται στο ανώτατο όριο των αδειών που δικαιούται κάθε οπλίτης (κανονική άδεια και ειδικές άδειες και αναρρωτικές άδειες = 54 ημέρες). "

http://www.army.gr/default.php?pname=ADEIES_APOUSIAS_ANARROTIKES&la=1

Άρα σύμφωνα με αυτή την πηγή, αν αφαιρέσουμε τις 12 ημέρες κανονικής άδειας, μας μένουν...42 ημέρες για ειδικές και αναρρωτικές!

Έχει κανείς ιδέα τι ακριβώς ισχύει;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν ξέρω τον Συλλογισμό που έχουνε στο army.gr, αλλά ισχύει το πρώτο που έγραψες Εικόνα
Soldier

Δημοσίευση από Soldier »

Ωραία, γιατί κάπου άρχισα να αμφιβάλλω για αυτά που ξέρω! Χεχε Α και ένα tip για όσους ενδιαφέρονται: Σε περίπτωση που το σύνολο αυτών των αδειών ξεπεράσει τις 12, αλλά πριν απολυθείς σου έχουν μείνει ημέρες κανονικής άδειας, μπορείς να τις συμψηφίσεις και να απολυθείς στην ώρα σου! Το έμαθα πρόσφατα αυτό.

Μια ερώτηση Greek Army, αν ξέρεις: Επειδή υπηρετώ στον Έβρο, δικαιούμαι ΤΑΠ. Δεν έχω χρησιμοποιήσει καμια μέχρι στιγμής. Σε περίπτωση που φύγω με κατ'εξαίρεση μετάθεση για Αθήνα, οι ΤΑΠ που ήδη έχω θα διαγραφούν ή θα μπορέσω και στην Αθήνα να τις χρησιμοποιήσω;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Soldier έγραψε:Ωραία, γιατί κάπου άρχισα να αμφιβάλλω για αυτά που ξέρω! Χεχε 1. Α και ένα tip για όσους ενδιαφέρονται: Σε περίπτωση που το σύνολο αυτών των αδειών ξεπεράσει τις 12, αλλά πριν απολυθείς σου έχουν μείνει ημέρες κανονικής άδειας, μπορείς να τις συμψηφίσεις και να απολυθείς στην ώρα σου! Το έμαθα πρόσφατα αυτό.

Μια ερώτηση Greek Army, αν ξέρεις:2.Επειδή υπηρετώ στον Έβρο, δικαιούμαι ΤΑΠ. Δεν έχω χρησιμοποιήσει καμια μέχρι στιγμής. Σε περίπτωση που φύγω με κατ'εξαίρεση μετάθεση για Αθήνα, οι ΤΑΠ που ήδη έχω θα διαγραφούν ή θα μπορέσω και στην Αθήνα να τις χρησιμοποιήσω;

1. Αυτό είναι γνωστό Εικόνα

2.To έχω απαντήσει λίγο ποιο πάνω Εικόνα

Soldier

Δημοσίευση από Soldier »

Είπα κι εγώ να βοηθήσω αν δεν το ήξερε κάποιος! Χαχα Ωχ συγγνώμη φιλαράκι, δεν το πρόσεξα το τελευταίο. Ευχαριστώ και καλή συνέχεια!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Soldier έγραψε:Είπα κι εγώ να βοηθήσω αν δεν το ήξερε κάποιος! Χαχα Ωχ συγγνώμη φιλαράκι, δεν το πρόσεξα το τελευταίο. Ευχαριστώ και καλή συνέχεια!

Kαλά έκανες, έτσι κι'αλλιώς το βλέπουνε και πολύ νέοι Εικόνα

Τίποτα φιλαράκι, καλή χρόνια να έχεις Εικόνα

Γιαννης

Δημοσίευση από Γιαννης »

Greek_Army έγραψε:
ss13 έγραψε:Καλησπέρα παίδες. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Υπηρετώ στη Λέσβο, έχω καταγωγή από το νησί αλλα μόνιμη κατοικία Αθηνα. Δικαιούμαι άδεια παραμεθοριου και πως μπορώ να το αποδείξω στο διοικητή;
Οι Τ. Α. Π έχουν συγκεκριμένοι διάρκεια που μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις;

1. Αν παίρνεις διανυκτεύρεση χάνεις τα ΤΑΠ

2. Μπορείς να πάρεις αυτές τις άδειες όποτε θέλεις, απλά αν φύγεις από την μονάδα για μετάθεση θα πρέπει να στις βάλουν στο φάκελο σου η να σου δώσουν μία βεβαίωση

1. Έχω την εντύπωση ότι μόνο αν έχεις μόνιμη κατοικία στην παραμεθώριο και παίρνεις διανυκτέρευση χάνεις ΤΑΠ. Αν απλά σε φιλοξενεί κάποιος τότε τα παίρνεις κανονικά.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Έχει καταγωγή, έτσι την πατάνε οι περισσότεροι, εμ δεν γίνεται κάθε φορά που βγαίνεις εξοδούχος να παίρνεις Δ/Ν και ΤΑΠ...

Το να πήρες μια και δύο φορές Δ/Ν δεν έχει κάποια σχέση, δεν χάνεις τίποτα

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης