ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.
για πληροφορική με ενδιαφέρει πιο πολύ μιας και είμαι τελειόφοιτος σχολής τει. Επίσης θα με ενδιέφερε αρκετά εάν επιτρέπουν laptop στον ελεύθερο χρόνο σου (έστω και για 30 λεπτά - 1 ώρα κάθε ημέρα).
για πληροφορική με ενδιαφέρει πιο πολύ μιας και είμαι τελειόφοιτος σχολής τει. Επίσης θα με ενδιέφερε αρκετά εάν επιτρέπουν laptop στον ελεύθερο χρόνο σου (έστω και για 30 λεπτά - 1 ώρα κάθε ημέρα).
ΠΕΖΟΝΑΥΤΗΣ έγραψε:Θα περασεις καλα αν εχεις βυσμα
Όχι δεν έχω βύσμα. Πτυχίο ΤΕΙ Πληροφορικής θα έχω όταν σκοπεύω να κόψω την αναβολή.
Παιδιά, πότε δίνονται οι ειδικότητες στο κεν; Νομίζω μετά την ορκομοσία δεν είναι;
έστω οτι μου δίνουν διαφορετική ειδικότητα από αυτή του "βοηθού μικροβιολογου", π. Χ "οδηγού ή "βοηθου ακτινολόγου". μετά την ορκομοσία εφόσον περασω για υεα φεύγω για άλλο κέντρο εκπαίδευσης. Θα κρατήσω την προυγούμενη ειδικότητά μου ή θα αλλάξω ειδικότητα εκεί;
Παίζει στο τέλος του 17μηνου να κάνω αίτηση στο στρατό και να ζητήσω αλλάγη ειδικότητας, ώστε να μη χάσω τα μόρια προυπηρεσίας!
έστω οτι μου δίνουν διαφορετική ειδικότητα από αυτή του "βοηθού μικροβιολογου", π. Χ "οδηγού ή "βοηθου ακτινολόγου". μετά την ορκομοσία εφόσον περασω για υεα φεύγω για άλλο κέντρο εκπαίδευσης. Θα κρατήσω την προυγούμενη ειδικότητά μου ή θα αλλάξω ειδικότητα εκεί;
Παίζει στο τέλος του 17μηνου να κάνω αίτηση στο στρατό και να ζητήσω αλλάγη ειδικότητας, ώστε να μη χάσω τα μόρια προυπηρεσίας!
χρήστος έγραψε:σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Κατά την εκπαίδευση μπορείς να έχεις laptop ως υεα; Για παράδειγμα για χρήση του για τις σπουδές σου;
Τι να σου πω, εξαρτάται από το κέντο.
Εμείς με 10 λεπτά ελεύθερο χρόνο την ημέρα δεν είχαμε χρόνο για laptop.
ίσως λίγο το σάββατο που είναι ημιαργία και την κυριακή που είναι αργία.
Αλλά και πάλι οι βητάδες μας αποκλείεται να το επέτρεπαν αυτό.
Νομίζω έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Άλλο διακοπές, άλλο στρατός, άλλο πανεπιστήμιο. Εμάς μας έσκισαν στην κυριολεξία και ο μόνος ελεύθερος χρόνος ήταν για να περιποιηθούμε τις πληγές μας από τις αρβύλες. Επαναλαμβάνω όμως, ότι εξαρτάται από το που θα πέσεις.
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 3
- Επικοινωνία:
Έχει δίκιο ο yandr καθώς επίσης αν θες να πας ΥΕΑ πρέπει να θές να πας στρατό και να μάθεις να λειτουργείς σαν αξιωματικός(είναι το καθημερινό κλισε της σχολής θα καταλάβεις τι εννοώ οταν μπείς με το καλό). Δεν νομίζω να έχει αλλάξει τόσο ο στρατός. Είχαμε μια πρίζα για να φορτίζουμε όλοι τα κιν στη σκοπιά στο διοικητήριο, απο κει και πέρα εσύ αποφασίζεις
Γεια χαρα... Οταν θα μπουμε στο κέντρο μετα απο ποσο καιρο θα μαθουμε αν εχουμε επιλεγει για δεα; ;
Καλησπερα.
Μπορει να μου πει καποιος (οσοι ξερουν και εχουν παει ε. Δ)ποια η διαφορα μεταξυ υποψηφιου εφεδρου αξιωματικου(υεα) και δοκιμου εφεδρου αξιωματικου(δεα).
Ευχαριστω.
Μπορει να μου πει καποιος (οσοι ξερουν και εχουν παει ε. Δ)ποια η διαφορα μεταξυ υποψηφιου εφεδρου αξιωματικου(υεα) και δοκιμου εφεδρου αξιωματικου(δεα).
Ευχαριστω.
ΥΕΑ: Υποψήφιος Εφεδρος Αξιωματικός
ΔΕΑ: Δόκιμος Εφεδρος Αξιωματικος
Ο πρώτος προορίζεται για Δόκιμος και αφού περάσει τα τεστ (ιατρικά, ψυχολογικά &αγωνίσματα)τοτε γίνεται...
ΔΕΑ: Δόκιμος Εφεδρος Αξιωματικος
Ο πρώτος προορίζεται για Δόκιμος και αφού περάσει τα τεστ (ιατρικά, ψυχολογικά &αγωνίσματα)τοτε γίνεται...
-
- Λοχίας
- Ενδιαφέροντα: μουσικη, σινεμα, βιβλια, αθλητισμος
- Επάγγελμα: Ασκουμενος φαρμακοποιος
εφεδρος ανθυπολοχαγο έγραψε: Εκτος απο ΔΕΑ ο φανταρος εχει αλλες 2 επιλογες: να γινει Εφεδρος δεκανεας( Δηλαδη να ανεβει 1 βαθμο) ή να γινει Δεκανεας στρατονομος . Σε αυτή την περιπτωση ο απλος δεκανεας κανει δωδεκαμηνο και γλιτωνει Λιγες αγγαρειες αλλα μενει μεσα στο στρατοπεδο διοτι δεν θεωρειτε στελεχος. Ο δεκανεας στρατονομος κανει επισης 12μηνο και μετα τους 2 πρωτους μηνες δεν κανει σκοπιες κτλ. Επισης δεν θεωρειτε στελεχος.
Αυτο μπορει να το επιδιωξει ενας φανταρος η ειναι θεμα κωλοφαρδιας; ; περνανε καποια εκπαιδευση οι εφ. υπαξιωματικοι;
kostas pharm έγραψε:
Αυτο μπορει να το επιδιωξει ενας φανταρος η ειναι θεμα κωλοφαρδιας; ; περνανε καποια εκπαιδευση οι εφ. υπαξιωματικοι;
Περνάνε μία χαλαρή -ως επί το πλείστον- εκπαίδευση στα ΛΥΒ (Λόχος Υποψηφίων Βαθμοφόρων ή Λόχος Υπέρ Βυσμάτων) .
Είναι βυσματικό φυσικά.
Υπάρχει σχετικό άρθρο στο site.
-
- Λοχίας
- Ενδιαφέροντα: μουσικη, σινεμα, βιβλια, αθλητισμος
- Επάγγελμα: Ασκουμενος φαρμακοποιος
yandr έγραψε:kostas pharm έγραψε:
Περνάνε μία χαλαρή -ως επί το πλείστον- εκπαίδευση στα ΛΥΒ (Λόχος Υποψηφίων Βαθμοφόρων ή Λόχος Υπέρ Βυσμάτων) .
Είναι βυσματικό φυσικά.
Υπάρχει σχετικό άρθρο στο site.
Το αρθρο δε λεει ακριβως τις διαδικασιες. Μιλαμε παντα για στρατο ξηρας και οχι αεροπορια που π. Χ οι φαρμακοποιοι περνουν σμηνιοσημα τα οποια δεν εχουν καμια αξια ομως. Στο στρατο περνανε αυτη την εκπαιδευση μετα που εχουν παρει ειδικοτητα ; Κ εκτος του βισματος ποια ειναι τα κριτηρια επιλογης; Μπορει να κανει αιτηση καποιος ας πουμε;

Ναι, αλλά όπως είπε κάνει 9μηνο. Αν πάει ΥΕΑ θα κάνει 17, δλδ ~+50% θητεία. Για μένα δεν αξίζει τον κόπο. Τους 9μηνου δεν τους παίρνουν ΥΕΑ
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 1
Α, δν το ηξερα για το 9μηνο... για οσους κανουν ομως 12μηνο, ισχυουν αυτα που λεω
Σας ευχαριστω.9 μηνες ελπιζω να περασουν χωρις παρεκτρεπομενα.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 4
Φιλε δημητρη ως εφεδρος ανθλγος που ειμαι θα σας πω κατι για τις υπηρεσιες και ρωτιστε το. Οι 15 - 17 η οτι αλλο ειναι κλασσικη παπατζα του εκαστοτε 2ου γραφειου για να χωνει τους δοκιμους με εντολη παντα του διοικητη. Οι υπηρεσιες που προβλεπονται ειναι οσες κανει ο οποιοσδηποτε κατωτερος αξιωματικος δηλαδη μεχρι λοχαγος. Αυτο που κανουν σε εμας ειναι απλα αν προβλεπεται να κανουμε πχ.5 δηλαδη οσες και οι υπολοιποι να το πολλαπλασιαζουν με το 3 3*5= 15 και να σου δινουν την απιστευτη δικαιολογια οτι πχ. το φυλακιο ειναι 3μερο οποτε πρεπει να πας 5 3μερα! Και η παπατζα συνεχιζεται... Παρτε την παγια διαταγη περι υπηρεσιων απο το 2ο γραφειο (που αμφιβαλλω αν θα σας την δωσουν) και καντε μια αναφορα παραπονων να δουμε τι θας απαντησουν...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης