Μυωπία, πρεσβυωπία και άλλα προβλήματα (2010)
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 10
- Ενδιαφέροντα: - free running -
- Επάγγελμα: kommanto junior
Για να πας απο ΣΣΕ-οπλα να παρεις ειδικοτητα αεροπορια στρατου. Τι γινεται με την μυωπια; Μεχρι ποσο ειναι;
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Σαν τη σι αλλα δεχονται και χειρουργημενους
-
- Ταγματάρχης
Ξερεις τι παιζει με το χειρουργειο; Ειναι επικινδυνο;
εχω 3 μυωπια στο δεξι ματι μονο.
εχω 3 μυωπια στο δεξι ματι μονο.

Καταρχας αν θες να πας Α. Σ. Δεν χρειαζεται να κανεις απο πριν laser, αλλα αφου κληρωθεις πιστευω ή πριν. Αυτο ας μας το διευκρινισει καποιος φιλος απο την σσε αν γινεται! Κατα δευτερον οι επεμβασεις lasik ειχα διαβασει οτι πλησιαζουν το 100% στην ασφαλεια και στην επιτυχια, αλλωστε σου γινονται προκαταρκτικες εξετασεις για να διαπιστωθει αν εισαι καταλληλη για κατι τετοιο.
Αυτο που ειπες Ευαγγελια, για τις σχολες του ναυτικου ισχυει μονο για την ΣΝΔ-μηχανικοι και για την σμυν. Για την ΣΝΔ μαχιμοι δεν διευκρινιζεται καταλληλα αν επιτρεπεται η οχι το laser, οπως για παραδειγμα στην ΣΙ-Ιπταμενοι. Καλο θα ηταν να παρεις ενα τηλεφωνο φιλε μου για την ΣΝΔ, αν και πολλοι λενε οτι επιτρεπεται το laser, οι αποψεις διιστανται
-
- Ταγματάρχης
ευχαριστω για πιο πανω...IKAROS13 έγραψε:Αυτο που ειπες Ευαγγελια, για τις σχολες του ναυτικου ισχυει μονο για την ΣΝΔ-μηχανικοι και για την σμυν. Για την ΣΝΔ μαχιμοι δεν διευκρινιζεται καταλληλα αν επιτρεπεται η οχι το laser, οπως για παραδειγμα στην ΣΙ-Ιπταμενοι. Καλο θα ηταν να παρεις ενα τηλεφωνο φιλε μου για την ΣΝΔ, αν και πολλοι λενε οτι επιτρεπεται το laser, οι αποψεις διιστανται
οσο για τη σνδ. Το αποσπασμα το πηρα απο την εγκυκλιο και οχι απο το μυαλο μου

-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 5
- Επάγγελμα: Στρατιωτικός
IKAROS13 έγραψε:Καταρχας αν θες να πας Α. Σ. Δεν χρειαζεται να κανεις απο πριν laser, αλλα αφου κληρωθεις πιστευω ή πριν. Αυτο ας μας το διευκρινισει καποιος φιλος απο την σσε αν γινεται! Κατα δευτερον οι επεμβασεις lasik ειχα διαβασει οτι πλησιαζουν το 100% στην ασφαλεια και στην επιτυχια, αλλωστε σου γινονται προκαταρκτικες εξετασεις για να διαπιστωθει αν εισαι καταλληλη για κατι τετοιο.
επιτρεπεται ΜΟΝΟ λέιζερ στο 401 ΓΣΝΑ για Α/Σ
"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Δεν γνωριζω αν εχει απαντηθει παρομοια ερωτηση αλλα με βαση τι καθημερινες δραστηριοτητες μεσα στις στρατιωτικες σχολες και συγκεκριμενα για την σμυ που σκοπευω να περασω τι βολευει ποιο πολυ να φοραει καποιος... Γυαλια ή φακους επαφης; Ευχαριστω
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Γυαλια χωρις σκεψη οι φακοι δν βολευουν γιατι θελει ωρα να τους βαλεις
- roverr24
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 1
- Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
- Επάγγελμα: Naval engineering officer
Οπτική οξύτητα χωρίς διόρθωση 1/10 σε κάθε οφθαλμό, με διόρθωση 10/10 σε κάθε οφθαλμό, η μυωπία να μην υπερβαίνει τις 2,5 σφαιρικές διοπτρίες, η υπερμετρωπία τις 3 διοπτρίες και ο αστιγματισμός τις 2 διοπτρίες.Ολοι οι υποψήφιοι των Σχολών του Ναυτικού δεν πρέπει να έχουν υποστεί διαθλαστική επέμβαση με ακτινωτή κερατοτομή
Ενδιαφερομαι για τη σχολη ελεγκτων αεραμυνας... (το νεο τμημα που προστεθηκε φετος στη ΣΙ) Εχω μυωπια 5.25 βαθμους... Ειμαι διατεθειμενος ν κανω επεμβαση LASER εαν χρειαστει... Ποιες ειναι οι προυποθεσεις για εισαγωγη οσον αφορα τη μυωπια και γενικα οι προυποθεσεις... ;
Ευχαριστω για το χρονο σας:)
Ευχαριστω για το χρονο σας:)
Να σαι καλα ρε guests μου ανεΒασες το ιθικο γιατι παω τριτη λυκειου κ ηθελα πολυ να περασω στη σχολη ικαρων θα τα δωσω ολα για ολα γιατι εχω μυοποια και ειχα διαβασει προσφατα οτι κ laser να κανεις δεν σε δεχονται... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Γεια Σας! Φέτος ήρθε και η σειρά μου να δώσω πανελλήνιες. Έχω αποφασίσει πως θα ακολουθήσω την στρατιωτική ζωή στην ξηρά ή στην θάλασσα. Γι αυτό το λόγο θα ήθελα να μάθω τι παίζει σχετικά με την μυωπία στην ΣΜΥΝ! Γιατί απ ότι έχω Δει Στην Προκήρυξη Για ΣΝΔ πρέπει να έχεις όραση 10/10 και έχω ακούσει για την ΣΜΥΝ δεν χρειάζεται Οπωσδήποτε 10/10. Εγώ έχω 2 βαθμούς μυωπίας στο κάθε μάτι και φέτος είναι η 3η χρονιά που μου μένει σταθερή η Μυωπία! Τελικά μπορώ να μπω ΣΜΥΝ με την μυωπία που έχω; Αξίζει να την δηλώσω στο μηχανογραφικό;(Γιατί στο Φροντιστήριο Μου μας είπαν οτι τα μηχανογραφικά θα γίνουν τον Φεβρουάριο!)
~ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ~ "Αν μάθεις να διοικείσαι θα γνωρίζεις να διοικείς"
Για την μυωπια δεν νομιζω να παιζει τιποτα, για τα μηχανογραφικα δεν εχει βγει τιποτα οτι θα γινουν τον φεβρουαριο, οσο για την επιλογη σου θα πρεπει να υπολογισεις πολλους παραγοντες που αναφερονται σε αλλα θεματα στο foroum... Π. Χ. Για τις μεταθεσεις, την οικογενεια, την αντοχη και την πειθαρχια που απαιτει ο στρατος... Κ. Α.
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 2
Εγω προσωπικα επισκεφθηκα φετος πριν 2 μηνες περιπου το 424 ΓΣΝΘ για εξεταση οφθαλμολογικη και εχω απο 10 ετων αστιγματισμο που δε με επηρεαζει ιδιαιτερα στο αν βλεπω καθαρα η οχι χωρις γυαλια. Ρωτησα λοιπον τον γιατρο εκει (στρατιωτικος) αν θα υπαρξει προβλημα με αυτο το θεμα γιατι θα ειμαι υποψηφια για στρ. Σχολες και μου απαντησε πως δεν δινουν ιδιαιατερη σημασια ς αυτα οσο στο υψος στα κιλα και στη καρδια και ασθμα. Εκτος απο σχολη ικαρων οπου τ ματια σου πρεπει να ειναι κορακισια! Αυτο μου ειπε και τονισε οτι για στρατο ξηρας δε τους νοιαζει και τοσο! Αυτα ειχα να μεταφερω απο τις εμπειριες μου στο 424 και ελπιζω να βοηθησα!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες