Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
veloujr
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από veloujr »

Και γιατι καποια αλλα παιδια πιο πανω λενε οτι μπαινουν μαρτη μηνα αφου απο το γεναρη η επομενη ειναι τον ιουνιο
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 21
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Λάθος μου και λάθος του σχετικού άρθρου που έχουμε εδώ .

Μπήκα στην ιστοσελίδα της ΠΑ και είδα τις εγκυκλίους κατάταξης των στρατευσίμων, παρατηρώντας ότι έχει άλλάξει ο αριθμός των ΕΣΣΟ από 4 σε 6.

Θα ενημερώσω τον Διαχειριστή για να διορθώσει το λάθος.
Kωστης

Δημοσίευση από Kωστης »

Παιδιά γεια. Ειμαι Αθηναιος και Παρουσιαζομαι Νοεμβρη Τρίπολη αεροπορια. Παρολαυτα σκεφτομαι να δηλωσω παραμεθωριο, Λημνο για την ακριβεια, και για το 9μηνο και γιατι διαβαζω καλα σχολια. Ηθελα να ρωτησω τι ξερετε για καποιον που δεν εχει βισμα και ειναι μεγαρα (ή σε άλλο κοντινο στην Αθηνα στρατοπεδο) Παιζουν διανυκτερευσεις συχνα; Για τι Λημνο ξερει κανεις τιποτα προσφατο; Αν ισχυει δλδη το 15-15;
Μένιος

Δημοσίευση από Μένιος »

Καλησπέρα, εχω δηλωσει αεροπορια. Η εκπαιδευση γινεται στην Τριπολη και ποσο διαρκει;
Απο εκει και περα, η θητεια απο οσο ξερω ειναι 12 μηνη, αλλα εαν κανεις 9 μηνη θητεια δηλαδη τυχει να πας απο 3-4 μηνες παραμεθοριο και μετα θα ερθεις Αθηνα. Σωστα; Ολα αυτα τα δηλωνεις στην Τριπολη;
Επισης, εχω καποιο μεσον, και θα ηθελα να το χρησιμοποιησω. Εαν το χρησιμοποιησω λοιπον, θα μπορουσατε να μου πειτε στην Αθηνα σε ποιες περιοχες μπορω να επιλεξω να μπω και ποσο μαλλον εαν υπαρχουν θητειες σε γραφεια; Ευχαριστω εκ των προτερων παιδες
Gi
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Gi »

Να ρωτησω εαν κανεις 12μηνη θητεια δεν κανεις παραμεθωριο; και αν κανεις μπορεις με βυσμα να το αποφυγεις;
slalom

Δημοσίευση από slalom »

Gi έγραψε:Να ρωτησω εαν κανεις 12μηνη θητεια δεν κανεις παραμεθωριο; Και αν κανεις μπορεις με βυσμα να το αποφυγεις;

Κάνεις παραμεθόριο απλά παίρνεις μετάθεση μετά τους 5 μήνες, τώρα για το βύσμα τι ρωτάς; Στην Αεροπορία όλοι βύσματα είναι Εικόνα

Nick Varsa
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Nick Varsa »

Καλησπερα σας μια ενημερωση οσον αφορα την πολεμικη αεροπορια.. Ποσο ευκολο ειναι αμεσως μετα την Τρπολη να ρθω να υπηρετησω στην πολη μου, το Ηρακλειο(που ειναι το στρατοπεδο πολεμικης αεροποριας εδω;)λογω βιοποριστικου θεματος και καθε ποτε θα ειμαι εξω; Σας ευχαριστω
mato

Δημοσίευση από mato »

Γεια. σε περιπτωση που το φορουμ ειναι ακομα ενεργο. Ενα πραγμα π δεν γινεται σαφες απο τα προηγουμενα ποστ ειναι , εάν δηλώσω παραμεθωριο ωστε να κανω 9μηνο ειναι σίγουρο οτι θα με στειλουν οπουδηποτε παραμεθώρια ή μπορεί και να με στείλουν κάπου οπου θα είναι 12μηνο. Ευχαριστω
Αερονόμος

Δημοσίευση από Αερονόμος »

Καλησπέρα, το οτι θα σε στείλουν παραμεθόριο εάν το ζητήσεις εννοείται δεν τίθεται καν σαν θέμα... εκτος και αν σε επιλέξει η αερονομία τοτε πας 40 μέρες καρδιτσα (πολύ όμορφη πόλη, καλή εκπαίδευση ο λοχαγός δίνει φυλακές ανά 20..)Και ναι 9μηνο είναι η παραμεθόριος μονο

Άβαταρ μέλους
apostolisK
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από apostolisK »

Γεια σας!

Θέλω να μου λύσετε μία απορία που πολλοί έχουν πιστεύω και κανείς δεν μου έχει απαντήσει καθαρά, ή με σιγουριά...
Ισχύει σίγουρα το πρώτο απ όσο ξέρω, θέλω να μου πει κάποιος που να γνωρίζει 100000% αν ισχύει και το 2ο:1) Αν δικαιούσαι μειωμένη θητεία 9 μήνες, την κάνεις όλη στην παραμεθόριο
2) Αν κάνεις όλη τη θητεία σου στην παραμεθόριο (χωρίς δηλαδή να πάρεις μετάθεση στους 5 μήνες κοντά στην πόλη σου) δικαιούσαι μειωμένη 9 μήνες θητεία.

Το 2ο το λένε πολλοί, αλλά ρώτησα φίλους μου που μπήκανε τώρα Σεπτέμβρη να ρωτήσουν μέσα στους μόνιμους κλπ, μήπως ξέρουν σίγουρα και οι μισοί λένε ότι ισχύουν και τα 2, οι μισοί μόνο το πρώτο. Υπάρχει ενας άνθρωπος να μου δώσει μια σίγουρη απάντηση;

(παρακαλώ, αν γίνεται, μην βάλετε το θέμα σε κάποιο από τα κλασσικά θέματα (πχ μεταθέσεις κλπ) γιατί έχω ξαναρωτήσει εκεί και κανείς δεν δίνει σίγουρες απαντήσεις, επίσης χάνεται η ερώτηση μέσα στις ερωτήσεις που γίνονται. Αφήστε το αναπαντηθεί να μπορούν κι άλλοι να πάρουν απάντηση, ο οποία να είναι σίγουρη. Μετά κλειδώστε το, κάντε ότι θέλετε... )

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Για το 1ο δεν γνωρίζω να σου πω, το δεύτερο ισχύει κανονικά για παραμεθόριο (πχ Ρόδος).
Άβαταρ μέλους
apostolisK
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Nassos έγραψε:Για το 1ο δεν γνωρίζω να σου πω, το δεύτερο ισχύει κανονικά για παραμεθόριο (πχ Ρόδος).

Σίγουρα; Δηλαδή το χει κάνει κάποιος γνωστός σου ή και εσύ ο ίδιος, σχετικά πρόσφατα;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Γνωρίζω παιδί με πτυχίο Μετερεολογίας που πήγε Ρόδο και έκανε 9μηνο, δεν ξέρω όμως αν απολύθηκε από'κει ή επέστρεψε Αθήνα μετά από 5μηνο.
Άβαταρ μέλους
apostolisK
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα: Από αυτά εδώ http://www.haf.gr/structure/ata/ , ποια θεωρούνται παραμεθόριος; Ξέρουμε;

giwrgos

Δημοσίευση από giwrgos »

Καλησπέρα οι τρίτεκνοι κανουν 9μηνο;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες