Σχολή Ικάρων - Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
GeoCommand
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 13
Ενδιαφέροντα: Στρατός- σχέδιο-Αεροπορία

Δημοσίευση από GeoCommand »

Αν το επιδιωξεις , μπορεις.Δε γνωρίζω τα κριτήρια των εργαζομένων στην πολιτική αεροπορία.

Η κάθε αεροπορική εταιρεία έχει δικούς της κανονισμούς.

Πάντως η ΠΑ δεν σε στέλνει στην Πολιτική.

Ο, τι κάνεις θα το κάνεις ως ιδιώτης.

Άμμες δέ γ' εσσόμεθα πολλώ κάρρονες
ΣΟΦΙΑ

Δημοσίευση από ΣΟΦΙΑ »

Θα ηθελα να ρωτησω κατι. Θελω να περασω Ικαρων συγκεκριμενα ως ελεγκτης αεραμυνας. Το επιλεγω οταν θα δωσω εξετασεις; Ή δεν επιλεγω κατευθειαν αυτο; Επισης αν διαλεξω αυτο δινω τα ιδια αθληματα με καποιον αλλο υποψηφιο της σχολης;
Άβαταρ μέλους
GeoCommand
Posts in topic: 13
Ενδιαφέροντα: Στρατός- σχέδιο-Αεροπορία

Δημοσίευση από GeoCommand »

Ναι θα είναι στο μηχανογραφικό αυτό το τμήμα.Για τα αθλήματα διάβασε τη σχετική προκήρυξη.

Άμμες δέ γ' εσσόμεθα πολλώ κάρρονες
anonymous1
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από anonymous1 »

Για τις σχολές Ικάρων Ελεγκτών Αεράμυνας και Ικάρων μηχανικών αεροσκαφών Απαιτείται άριστη οπτική οξύτητα ; Δηάδή ένας υποψήφιος με μυωπία δεν θα γινόταν δεκτός ;

Άβαταρ μέλους
Nontas
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Nontas »

MΠορεί κάποιος να μου εξηγήσει το αντικείμενο της σχολής, την εξελίξη του στελέχους και γενικά αν αξίζει σε σχέση με τα υπόλοιπα ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ;
bs03

Δημοσίευση από bs03 »

Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι πολύ για το τμήμα της Σχολής Ικάρων των Ελεγκτών Αεράμυνας. Μάλιστα, βρίσκεται στην πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό μου δελτίο. Ενώ, η σχολή μέχρι πέρσυ ζήταγε 7 άτομα φέτος πρόκειται να εισαχθούν 47 άτομα (26 αν δεν κάνω λάθος στην Γενική σειρά στο 90%) γεγονός το οποίο σημαίνει ότι θα υπάρξει μεγάλη πτώση της βάσης.

Ήθελα να ρωτήσω αν έπειτα από κάποια χρόνια ως Ελεγκτής Αεράμυνας μπορεί κάποιος να μετατεθεί σε αεροπλάνα (προφανώς δεν μιλάμε για f16 και λοιπά μαχητικά) και να εργάζεται στα ραντάρ. Επίσης ποια είναι τα συνηθέστερα σημεία των μεταθέσεων. Επίσης στην ιστοσελίδα της Σχολής Ικάρων δυστηχώς δεν αναγράφονται τα μαθήματα ανά εξάμηνο του εν λόγω τμήματος όπως άλλωστε συμβαίνει στους Ιπτάμενους ή τους μηχανικούς και για αυτό θα ήθελα να γνωρίζω προς ποια κατεύθυνση κινούνται τα μαθήματα, αλλά και τον βαθμό δυσκολίας αυτών.

Για την ιστορία Έχω καταφέρει να γράψω 16.200 μόρια, συνεπώς ελπίζω αν όχι στην άμεση εισαγωγή μου να βρίσκομαι ανάμεσα στους επιλαχώντες.

Τέλος θα ήθελα να γνωρίζω για την σταδιοδρομία μου αλλά και τον βαθμό μέχρι τον οποίο μπορώ να φτάσω, μιας και παρατήρησα ότι ο αρχηγός της Αεροπορίας της Γερμανίας προέρχεται από το αντίστοιχο τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της χώρας.

Ευχαριστώ πολύ!

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τρί Αύγ 24, 2021 5:07 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης