Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 55

Δημοσίευση από Steeler »

Αν πας με χαρτί γιατρού ναι
Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Steeler »

Εγω σε λίγες μέρες πάω φρουραρχείο είναι η τελευταία που παίρνω δλδ πάω για απαλλαγή θα σας πω πως πήγε όταν γυρίσω και τι γίνεται πιστεύω θα πάνε όλα καλά ..
Theologosvr
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 56

Δημοσίευση από Theologosvr »

Έκλεισες δύο χρόνια φίλε μου ;
Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Steeler »

Ναι
Theologosvr
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Τις πήρες εύκολα τις πρώτες αναβολές για ψυχολογικούς λόγους?
Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Steeler »

Άκου πως έχει το πράγμα το ειχα ξανά πει όταν ήμουν φαντάρος στον Έβρο ο πατέρας μου είχε καρκίνο εξήγησα στον διοικητή ότι θα πρέπει να φύγω κάποιες μέρες αν δεν πάνε καλά τα πράγματα εκείνος έλεγε εννοείται όταν έφτασε η μέρα που ο πατέρας μου μπήκε στο νοσοκομείο και ζήτησα άδεια μου έδωσαν 5 μέρες μόνο και χωρίς αδειοχαρτο δλδ ήμουν μέσα και δεν έκανα υπηρεσίες δεν μου είπε η έδωσε κανένας χαρτί για να φύγω έτσι ζήτησα αναβολή και ύστερα από 10 μέρες αναμονή γτ έλειπαν οι γιατροί να με εξετάσουν γτ κάνανε διακοπές την μέρα που πέρναγα επιτροπή έχασα τον πατέρα μου δεν πρόλαβα καν να τον δω ενώ με ζητούσε γτ δεν με έδιωξε έγκαιρα ο στρατός και δεν με βοήθησε να φύγω όταν έπρεπε με αποτέλεσμα να νιώθω μίσος πλέον στο να ξανά μπω και για εμένα που δεν το έσκασα απλά για να γυρίσω πίσω και καθόμουν και περιμενα την επιτροπή για να μην είχα μετά μπλεξίματα πέρσυ πήγα στο φρουραρχείο χωρίς χαρτιά μόνο με την λυξειαρχικη πράξη του θανάτου του πατέρα μου και του είπα ότι δεν είμαι έτοιμος να μπω ακόμα είναι νωρίς και μου έγραψε έναν χρόνο λόγο άγχους και μου τόνισε ότι του χρόνου θα έρθεις με χαρτί γιατρού τπτ άλλο έτσι έφτασα τώρα να περιμένω να ξανά πάω φρουραρχείο σε λίγες μέρες με χαρτι ψυχιάτρου στα χέρια μου που λέει ότι έχω κατάθλιψη από τότε παίρνω θεραπεία έχω άγχος απώλεια βάρους γτ ειμαι λεπτός και απαισιοδοξία με δύσκολη οικονομική κατάσταση και την ληξιαρχική πράξη πάλι του πατέρα μου πόσο εύκολα θα μου πουν μπες δεν έχεις κάτι... γιατί υπάρχει ιστορικό
Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από Kaizoku »

Πάσχω απο ιδεοψυχαναγκαστική, αγχώδης διαταραχή και κατάθλιψη. Ο ιατρος μου γραψε Cipralex. Μου δωσαν αναβολή μονο για 1 χρονο. Λογικα, θα μου δωσουν και του χρονου αλλη 1. Για απαλλαγή τι πιθανοτητες εχω; Μηπως δεν ειναι αρκετο για απαλλαγη αυτο που εχω; Το ρωταω επειδη σε αλλους δινουν 2 χρονια κατευθειαν ενω σε μενα μονο 1.
Theologosvr
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Καλή ερώτηση αυτό φίλε μου
Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Steeler »

Πήγες στο φρουραρχείο σου αντέγραψε ο γιατρός την γνωμάτευση σου έγραψε ένα χρόνο και μετά σε έστειλαν στην επιτροπή;
Aristidis
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Aristidis »

Πήγες τελικά Steeler; Πως εξελιχθηκε το πραγμα; Εγω παω τωρα για τελικη απαλλαγη μετα απο 2 χρονια αναβολων λογω υγειας καρδιολογικα που με οδηγησαν σε καταθλιψη. Η διαγνωση του ψυχιατρου μου (ψυχιατρος ιδιωτης οχι ψυχολογος) ειναι μεικτη αγχωδης διαταραχη. Με παρακολουθει γυρω στον ενα χρονο και στη συνεχεια επιδεινωθηκε.

Για τελικη απαλλαγη ακολουθω παλι τη διαδικασια με φρουραρχειο στο γουδι και υστερα νοσοκομειο; Η σε στελνουν απευθειας στην επιτροπη;

Ειμαι 38 χρονων με σπουδες αλλα τωρα δεν ασχολουμαι με κατι λογω της καταστασης μου. Πιστευετε θα παιξει ρολο η ηλικια; Ευχαριστω πολυ παιδια

Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Steeler »

Όχι δεν έχω πάει ακόμα σε λίγες μέρες θα πάω εγώ άλλο σκέφτομαι δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να σε κόψουν στο φρουραρχείο εννοώ εκεί είναι τυπική διαδικασία η επιτροπή έχει τον τελευταίο λόγο καλά δεν τα λέω;
Aristidis
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Aristidis »

Δεν ξέρω αδερφέ ναι θυμάμαι το φρουραρχειο ήταν η τυπική διαδικασία αλλά η επιτροπή για απαλλαγή και όχι αναβολή δεν ξέρω πως παει ακριβώς. Απλά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και φτάνουμε να μας καλέσει η επιτροπή κατά τα γνωστά; Την τελευταία φορά που είχα πάρει αναβολή συμπληρώνοντας δύο χρόνια, είχα ρωτήσει στο φρουραρχειο και μου είχαν πει ότι για τελική απαλλαγή πας κατευθείαν επιτροπή. Αλλά μπορεί ναναι και ράδιο αρβύλα
Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από Kaizoku »

Ποσο ευκολα παιρνει κανεις απαλλαγη;

πχ εγω εχω αγχωδης καταθλιψη και ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη και πρεπει να παιρνω cipralex.

θα μου δωσουν αραγε απαλλαγη; Και πως καταλαβαινουν απο λιγα λεπτα αν εισαι ι5 ή οχι;

σε περιπτωση που σου δωσουν ι4, μετα τι μπορεις να κανεις; Μπορεις πρωτη μερα στο στρατο να κάνεις λιγο σαματα και να σε βγαλουν ι5;

anon

Δημοσίευση από anon »

έγραψε:Πάσχω απο ιδεοψυχαναγκαστική, αγχώδης διαταραχή και κατάθλιψη. Ο ιατρος μου γραψε Cipralex. Μου δωσαν αναβολή μονο για 1 χρονο. Λογικα, θα μου δωσουν και του χρονου αλλη 1.
Για απαλλαγή τι πιθανοτητες εχω; Μηπως δεν ειναι αρκετο για απαλλαγη αυτο που εχω; Το ρωταω επειδη σε αλλους δινουν 2 χρονια κατευθειαν ενω σε μενα μονο 1.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ (ΠΔ κρίσης ΣΙ, πίνακας νοσημάτων, κριτήριο 340) δικαιούσαι απαλλαγή.

Στη θέση σου δεν θα έδινα ιδιαίτερη σημασία στη διάρκεια των επιμέρους αναβολών -- συνήθως δεν είναι αποτέλεσμα ντετερμινιστικού αλγορίθμου, και δεν προδιαγράφει το μέλλον.

Όπως φαντάζομαι θα έχεις αντιληφθεί, στα περισσότερα ψυχικά νοσήματα δεν υπάρχει κάποια απόλυτα αντικειμενική κλίμακα προσδιορισμού του βαθμού λειτουργικότητας του πασχόντος. Η διαβάθμιση της βαρύτητας της πάθησης, ακόμα και βάσει ψυχομετρικών όταν προκύπτει, παραμένει πάντοτε άρρηκτα συνυφασμένη με το πώς εμείς αισθανόμαστε εσωτερικά, και κατά πόσο η Εξωτερική μας στάση αποκλίνει από αυτό που σε επίπεδο κοινωνίας θεωρείται "φυσιολογικό". Έτσι, στο ερώτημα "Ι5-απαλλαγή vs Ι3/Ι4-κατάταξη" που καλείται η επιτροπή σε ελάχιστο χρόνο να απαντήσει, μεγαλύτερο ειδικό βάρος έχει συνήθως η προθυμία ή μη του κρινόμενου να υπηρετήσει, παρά το διαγνωστικό του ταμπελάκι αυτό καθαυτό.

έγραψε:Εγω παω τωρα για τελικη απαλλαγη μετα απο 2 χρονια αναβολων λογω υγειας καρδιολογικα που με οδηγησαν σε καταθλιψη. Η διαγνωση του ψυχιατρου μου (ψυχιατρος ιδιωτης οχι ψυχολογος) ειναι μεικτη αγχωδης διαταραχη. Με παρακολουθει γυρω στον ενα χρονο και στη συνεχεια επιδεινωθηκε.
Για τελικη απαλλαγη ακολουθω παλι τη διαδικασια με φρουραρχειο στο γουδι και υστερα νοσοκομειο; Η σε στελνουν απευθειας στην επιτροπη;
Ειμαι 38 χρονων με σπουδες αλλα τωρα δεν ασχολουμαι με κατι λογω της καταστασης μου. Πιστευετε θα παιξει ρολο η ηλικια; Ευχαριστω πολυ παιδια

Από τα γραφόμενα άλλων, φαίνεται πως τοποθετείται ψυχίατρος στο φρουραρχείο, οπότε γλιτώνεις την ανάγκη μετάβασης στο 414. Στο φρουραρχείο φαίνεται πως τοποθετείται επίσης στρατολόγος, οπότε ομοίως γλιτώνεις την ανάγκη μετάβασης στη Στρατολογική σου Υπηρεσία. Δεν φαίνεται ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής λεχθέντα, πως γλιτώνεις τη μετάβαση στο 401, στην Επιτροπή Απαλλαγών Αθηνών.

Ως προς τους παράγοντες σπουδές - ηλικία - ανεργία, νομίζω δεν χάνεις κάτι να τους αναφέρεις (αν έχεις και σχετικά υποστηρικτικά έγγραφα μαζί σου, για παράδειγμα μηδενικό εκκαθαριστικό, τόσο το καλύτερο). Αν είσαι τυχερός θα συνεκτιμηθούν. Πάντως το ιστορικό που περιέγραψες, αν αποτυπώνεται στη γνωμάτευση, πιστεύω πως επαρκεί για απαλλαγή.

steeler

Δημοσίευση από steeler »

Πολυ καλες οι απαντησεις σου φιλε και ευχαριστουμε που απαντησες αν θες διαβασε λιγο πιο πισω και το δικο μου θεμα που ανεφερα πριν και πες μου την γνωμη σου αν θες ωστοσο πιστευω οτι στο φρουραρχειο δεν υπαρχει θεμα με χαρτι γιατρου απλα αντιγραφει την γνωματευση και φευγεις η κανω λαθος?
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες