Απαλλαγή από τη θητεία

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Γιώργος

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Γιώργος »

Καλησπέρα αδερφέ. Θα μπορούσες να μας πεις λίγα πράγματα για τη διαδικασία; Πήγαινες για καιρό σε ψυχίατρο και λοιπά; Πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα στην επιτροπή;
Nautis95
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Nautis95 »

Καλησπέρα παιδιά Έχω πάρει μέχρι τώρα δύο αναβολές

Η πρώτη ήταν για κοινωνικούς λόγους

Και η δεύτερη για ψυχολογικούς λόγους ετήσια μέχρι 13/11/2021 που λήγει η αναβολή μου

Συνολικά πιάνει ότι έχω πάρει 1.5 χρόνο αναβολών η 1 χρόνο;

Για να βγω απαλλαγή χρειάζομαι δύο χρόνια;

Ευχαριστώ

Γιώργος

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Γιώργος »

Χρειάζεσαι 2 χρόνια αναβολής για ψυχολογικούς λόγους, όχι δύο χρόνια αναβολής γενικά. Η αναβολή για κοινωνικούς λόγους δεν μετράει δηλαδή.
Γιάννης

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Γιάννης »

Γίνεται να πάρεις απαλλαγή (αναβολή στην αναβολή για ψυχολογικούς λόγους) Εξ αποστάσεως; π. Χ. Μεσω κεπ Αίτημα αναφέροντας τους λόγους με Επισυναπτόμενα έγγραφα διάγνωση γιατρού και την φαρμακευτική αγωγή. Γίνεται κάτι τέτοιο;

Rodis

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Rodis »

Καλησπέρα φρεντς! Ενδιαφέρομαι για Ι5 αλλά η αναβολή μου λόγο σπουδών λήγει το 2024. Μπορώ να κόψω νωρίτερα αναβολή και να κάνω τη διαδικασία για το Ι5 ή μόνο αν πάω κανονικά στρατό μπορώ να κόψω αναβολή ;
Νικος

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Νικος »

Καλησπέρα πριν 2 χρόνια είχα πάρει αναβολή για ψυχολογικό λόγο ήρθε η ώρα να παρουσιαστώ 251 για την απαλλαγή... Έχω μια βδομάδα που έχω φρικάρει δεν την παλεύω μια. Ξέρει κάποιος να με βοηθήσει τι γίναιτε εκεί?
Νέος Φαντάρος

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Νέος Φαντάρος »

Καλησπέρα στο φόρουμ. Πάσχω από σοβαρό βρογχικό Αλλεργικό άσθμα υπό φαρμακευτική αγωγή με xolair και παίρνω εισπνεόμενα, αντιισταμινικά και κορτιζόνη και κάνω εισπνοές με νεφελοποιητή. Επίσης πάσχω από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και με ταλαιπωρεί πολύ, μόλις φάω κάτι έχω καούρες και πόνους στο στομάχι και τα φάρμακα δεν βελτιώνουν την κατάσταση. Ξέρετε αν με αυτές τις παθήσεις βγαίνω Ι4 ή Ι5;

loukas93
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από loukas93 »

Καλησπέρα σε όλους,

Τον Οκτώβριο λήγει η διετής αναβολή μου για λόγους υγείας, λόγω ενός χρόνιου αυτοάνοσου νοσήματος. Παρότι η κατάσταση μου είναι αρκετά καλή, δε θέλω να ζω σε ένα μη ελεγχόμενο περιβάλλον και να καταστραφούν οι κόποι μου (είμαι σε αγωγή τελευταίου επιπέδου 5 χρόνια τώρα).

Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να πάρω πλήρη απαλλαγή, παρότι το ι4 είναι εφικτό με το καλημέρα.

Λογικά θα λάβω χαρτί παρουσίασης στην επιτροπή απαλλαγών, την επόμενη φορά. Η ερώτηση μου έχει να κάνει με το εξής:

Έστω ότι η επιτροπή με κρίνει κατάλληλο, με Ι4. Αν προσκομίσω βεβαίωση ψυχιάτρου, μπορώ να πάρω ακόμη δύο χρόνια αναβολής, αφού η πρώτη ήταν για παθολογικούς λόγους;

Γνωρίζει κάποιος;

Ευχαριστώ.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος loukas93 την Πέμ Ιούλ 01, 2021 2:57 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 7

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Οχι, η μεγιστη αναβολη υγειας ειναι 24μηνη που την εχεις παρει. Τωρα πας για οριστικη απαλλαγη. Εκτος απο χαρτι ψυχιατρου θα χρειατει να εχεις και φαρμακευτικη αγωγη που ακολουθεις να δειξεις στην επιτροπη του στρατοπεου. Καλη τυχη.
tnshatzo
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από tnshatzo »

Καλησπέρα σας. Παρουσιαστηκα κνονικα στην Αεροπορια με τηη Εσσο Νοεμβριου του 2020. Την 2η μερα με κάλεσαν για ''τυχαιες "δειγματοληπτικες'' τοξικολογικες εξέτασεις οπου διαγνωστηκα θετικός σε χρήση κάνναβης και σε 2 μερες πηγαΓΝΑ και πηρα 6μηνη αναβόλη. Το ολο σκηνίκο μου εχει δημιουργησει τρομερες τύψεις και αγχός και για αυτο πήγα σε ιδίωτη ψυχιατρου οπου διεγνωσθήν με αγχωδη διαταρραχη διαταραχη υπο αγωγην οπως γραφει και το χαρτι του ψυχιατρου. Θελω να κάνω 2 ερωτησεις γιατι η πιθανοτητα να μπω θα με διαλυσει. Το χαρτι καταταξης μου αναφέρει να παρουσιαστω στο Γνα στις 12/07.
1. Το χάρτι της γνωματευσης που εχω παρει για στρατολογικη χρήση εχει ημερομηνια 7/05. Υπάρχει καποιο θέμα με την ημερομηνια καθως ειναι 2 μηνες μετα η εξεταση;

2. Υπάρχει περίπτωση να μην δεχτουν το χαρτι μου, διοτι η πρωτη αναβόλη ηταν γα χρήση καναβης;

Υ. Γ Εχω σταματησει να κάνω χρήση μετα το σκηνικο του Νοεμβριου, οχι μόνο για το ενδεχόμενο νεων τοξικολογικων εξετέσεων.

Ευχαριστω εκ των προτερων

George_88

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από George_88 »

Liapunov13 έγραψε:Οχι, η μεγιστη αναβολη υγειας ειναι 24μηνη που την εχεις παρει. Τωρα πας για οριστικη απαλλαγη. Εκτος απο χαρτι ψυχιατρου θα χρειατει να εχεις και φαρμακευτικη αγωγη που ακολουθεις να δειξεις στην επιτροπη του στρατοπεου. Καλη τυχη.

Καλησπέρα,

παρουσιαζομαι 14/7 Θηβα και κατοπιν επικοινωνιας σημερα με στρατολογια θα παω την Πεμπτη στο Φρουραρχείο. Εχω παρει ήδη δυο μονοετής αναβολές και τώρα πάω για την απαλλαγή. Εδώ και 3 χρονια με παρακολουθεί ιδιωτης ψυχιατρος για διαταραχες αγχους και ιδεοψυχαναγκαστικες διαταραχες και παιρνω φαρμακευτική αγωγή. Στο χαρτί που μου εχει δωσει για την επιτροπή αναγράφεται η αγωγη μου, χρειαζεται να εχω μαζί μου και τα χαπια πχ όταν θα περασω επιτροπή;

Alfas91
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Alfas91 »

Καλημέρα στην ομάδα. Και εγώ 14/07 Θήβα για απαλλαγή, απλά σκέφτομαι να πάω κατευθείαν στρατόπεδο για να ξεμπερδευω την ίδια ημέρα. Γνωρίζει κάποιος αν θα υπάρχει επιτροπή στο στρατόπεδο η θα τραβηχτούμε 401;
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Απαλλαγή από τη θητεία

Alfas91 έγραψε:Καλημέρα στην ομάδα. Και εγώ 14/07 Θήβα για απαλλαγή, απλά σκέφτομαι να πάω κατευθείαν στρατόπεδο για να ξεμπερδευω την ίδια ημέρα. Γνωρίζει κάποιος αν θα υπάρχει επιτροπή στο στρατόπεδο η θα τραβηχτούμε 401;

Υπαρχει παντα Επιτροπη Απαλλαγων στο στρατοπεδο της Θηβας οταν ειναι οι μερες καταταξεις, μιας και στο κεντρο αυτο στελνονται οσοι ειναι απο αναβολη υγειας. Για σιγουρια εγω τους ειχα καλεσει καποιες μερες πριν να τους ρωτησω αν εχουν επιτροπη, και μου απαντησα οτι θα εχουν, και οντως Ηταν εκει. Ειναι πολλοι ευγενικοι ολοι στην Θηβα (προσωπικο, αξιωματικοι, γιατροι κτλ.), καλεστε τους και θα σας πουν σιγουρα.

Ηι διαδικασια διαρκει μερικες μονον ωρες και το ιδιο απογευμα σου δινουν την αναβολη/απαλλαγη. Να πας αρκετα νωρις (07.30 να εισαι εκει), εχε μαζι σου την ιατρικη γνωματευση καθως και τα φαρμακα που λαμβανεις και ολα θα πανε καλα. Ειναι προτιμοτερα απο την ταλαιπωρια του Φρουραρχειου.

Για περισοτερες πληροφοριες για αναβολη/απαλλαγη απο το στρατοπεδο της Θηβας ριξε μια ματια στο αλλο τοπικ:

http://www.ellinikos-stratos.com/forum/αναβολή-απαλλαγή-κατάταξη-στρατόπεδο_topic20306.html

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Liapunov13 την Δευ Ιούλ 05, 2021 1:27 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ioannis

Απαλλαγή από τη θητεία

Δημοσίευση από Ioannis »

Καλησπέρα, ισχύει ότι άμα πας χωρίς συνοδό στο στρατόπεδο διακινδυνεύεις διανυκτέρευση ή δεν ισχύει; Ευχαριστώ

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Απαλλαγή από τη θητεία

Ioannis έγραψε:Καλησπέρα, ισχύει ότι άμα πας χωρίς συνοδό στο στρατόπεδο διακινδυνεύεις διανυκτέρευση ή δεν ισχύει;Ευχαριστώ

ημουν περυσι στην Θηβα χωρις συνοδο. Μπηκα στο στρατοπεδο 08.00 και 10.45 η ωρα περασα απο την επιτροπη απαλλαγων, και 18.30 πηρα την αποφαση για την αναβολη. Η διαφορα ειναι:

1. Αν εχεις συνοδο, μπορεις να βγεις εξω απο το στρατοπεδο και να επιστρεψεις το απογευμα 18.00-18.30 που μοιραζουν τις απαλλαγες/αναβολες.

2. Η επιτροπη απαλλαγων ειναι στο στρατοπεδο εως τις 15.00. Αν τυχει και μπεις αργα, πχ 13.00 που εχει πιο πολυ κοσμο και δεν περασεις την επιτροπη απαλλαγων την ιδια μερα, θα κανεις διανυκτερευση ωτε να δεις την επιτροπη το επομενο πρωι, αν εχεις συνοδο εγγυαται ο συνοδος την διανυκτερευση σου.

Οποτε ειτε πας χωρις συνοδο νωρις νωρις το πρωι, ειτε με συνοδο οποτε σε βολευει. Για περισοτερες πληροφορες υπαρχει αντιστοιχο τοπικ για αναβολη απο το στρατοπεδο εδω:

http://www.ellinikos-stratos.com/forum/αναβολή-απαλλαγή-κατάταξη-στρατόπεδο_topic20306.html

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Liapunov13 την Παρ Αύγ 13, 2021 12:45 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες