Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους
Καλημέρα! Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν, μήπως γίνει καμία βλακεια και δεν δώσουν λόγω συνθηκών τώρα. Αλλά νομίζω λίγο δύσκολο αν μιλάμε για χαρτί ψυχιάτρου, άντε να δίνουν πιο δύσκολα σε αυτούς που δεν έχουν χαρτί. Τι λέτε κι 'σείς; Για δώστε μας τα φώτα σας να μην αγχωνόμαστε (εγώ πάω για πρώτη αναβολή, μεγάλο πεύκο με χαρτί ψυχιάτρου)
That guy έγραψε:Οκ μάλλον τότε αυτό θα κάνω για να μην ξαναταλαιπωρηθω τσάμπα. Γενικά η διαδικασία πως είναι και πόσες ώρες παίρνει από τη στιγμή που περάσεις την πύλη; Δίνουν αναβολές; Έχω αγχωθεί κυρίως με όσα γίνονται τώρα μην τυχόν δεν δώσουν και ας έχεις χαρτί γιατρού. Ευχαριστώ πολύ και πάλι
Αφού περάσεις κάνεις 1 ωρίτσα, ίσως λίγο παραπάνω. Περιμένεις σε ουρά, περνάς από τον ψυχίατρο του στρατοπέδου, σου αντιγράφει τη γνωμάτευση που έχεις. Μετά περιμένεις ξανά ουρά, πας σε ένα γραφείο που είναι δίπλα στον ψυχίατρο, και σου φτιάχνει καινούρια γνωμάτευση που λέει ότι προτείνουν αναβολή (6μηνη, ετήσια ή διετή). Πάλι ουρά για να σου γράψουν τα στοιχεία. Πας σε έναν άλλο που σου βάζει μια σφραγίδα και μετά πας και συμπληρώνεις μία αίτηση προς τη στρατολογική υπηρεσία με στοιχεία, ονόματα, αμκα, αφμ, κλπ. Δίνεις και το email σου, και σου λένε μέσα σε 10-15 μέρες θα σου έρθει μαιλ για να περάσεις από επιτροπή. Εκεί είναι που πέρνεις τελικά αναβολή, αλλά δεν έχω πάει ακόμα.
Πάντως μέσα στο φρουραρχείο όσοι είχαν χαρτί γιατρού πήραν τα χαρτιά που χρειαζόντουσαν, δεν έδιωξαν κανέναν όσο ήμουν εκεί, αν και μας είπε αυτός που μας πέρασε από την πύλη ότι μπορεί ο ψυχίατρος του στρατοπέδου να μας πει ότι πρέπει να παρουσιαστούμε κανονικά, εγώ δεν το είδα να συμβεί. Γενικά ήταν όλοι πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί, μην ανησυχείς.
Καλησπερα, περασα φρουραρχειο αυτες τις μερες.
Η διαδικασια ειναι πολυ απλη και πηρε γυρω στη μια ωρα (κυριως αναμονη).
Πηγα εδωσα τα χαρτια που εχω σε εναν εκει, περιμενα το γιατρο (που νομιζω ηταν απλα γιατρος-φανταρος (ηταν πολυ νεος) ) . Αυτος αντεγραψε την γνωματευση του γιατρου, με ρωτησε αν με παρακολουθει γιατρος, ποσο καιρο, αν εχω δει βελτιωσει απο τα φαρμακα.
Οι απαντησεις μου ηταν ολες μονολεκτικες (ναι ή οχι) . Και αυτο ηταν ολο, μετα μου ειπαν να παρω τηλεφωνο στο νοσοκομειο να κλεισω ραντεβου για εξεταση εντος ενος μηνα.
Α επισεις μου εδωσαν ενα χαρτι να το στειλω μεσω κεπ στη στρατολογικη υπηρεσια.
Γενικα η διαδικασια στο φρου ειναι πολυ ανετη και δεν εχει καποιο αγχος, αν εχεις γνωματευση τοτε απλα την αντιγραφη και σε ρωταει δυο τρια πραματα οχι επειδη θελει να δει αν εισαι καλα αλλα επειδη το χαρτι που σημπληρωνει τα ρωταει (αν το δεις μετα που στο δινουν να το πας στα κεπ θα καταλαβεις τι εννοω) π. Χ ρωταει "εχει δει βελτιωση απο τη φαρμακευτικη αγωγη" για αυτο στα ρωταει.
Τωρα για την επιτροπη στο νοσοκομειο θα κανω απδατε οταν παω.
Η διαδικασια ειναι πολυ απλη και πηρε γυρω στη μια ωρα (κυριως αναμονη).
Πηγα εδωσα τα χαρτια που εχω σε εναν εκει, περιμενα το γιατρο (που νομιζω ηταν απλα γιατρος-φανταρος (ηταν πολυ νεος) ) . Αυτος αντεγραψε την γνωματευση του γιατρου, με ρωτησε αν με παρακολουθει γιατρος, ποσο καιρο, αν εχω δει βελτιωσει απο τα φαρμακα.
Οι απαντησεις μου ηταν ολες μονολεκτικες (ναι ή οχι) . Και αυτο ηταν ολο, μετα μου ειπαν να παρω τηλεφωνο στο νοσοκομειο να κλεισω ραντεβου για εξεταση εντος ενος μηνα.
Α επισεις μου εδωσαν ενα χαρτι να το στειλω μεσω κεπ στη στρατολογικη υπηρεσια.
Γενικα η διαδικασια στο φρου ειναι πολυ ανετη και δεν εχει καποιο αγχος, αν εχεις γνωματευση τοτε απλα την αντιγραφη και σε ρωταει δυο τρια πραματα οχι επειδη θελει να δει αν εισαι καλα αλλα επειδη το χαρτι που σημπληρωνει τα ρωταει (αν το δεις μετα που στο δινουν να το πας στα κεπ θα καταλαβεις τι εννοω) π. Χ ρωταει "εχει δει βελτιωση απο τη φαρμακευτικη αγωγη" για αυτο στα ρωταει.
Τωρα για την επιτροπη στο νοσοκομειο θα κανω απδατε οταν παω.
Όποιος πάει φρουραρχείο πάρτε μαζί και ένα στυλό. Έχουνε και εκεί αλλά μπορεί να μην δουλεύουν όλα και να περιμένετε έξτρα ώρα τσάμπα.
Και όσον αφορά την επιτροπή; Εκεί γίνεται κανονικά εξέταση ή απλά θα δουν τα χαρτιά σου, θα σε ρωτήσουν τα ίδια και μετά θα δώσουν την αναβολή; Είπατε σε 0-15 μέρες σου έρχεται το μειλ για να περάσεις επιτροπή αλλά πότε πας; Μέσα σε αυτές τις 15 ή σου ορίζουν άλλη ημερομηνία εκείνοι; Επίσης αν φτάσεις μέχρι αυτό το σημείο μετά ουσιαστικά έχεις "σφραγίσει" το να την πάρεις την αναβολή ή υπάρχουν πιθανότητες να μην στην δώσουν εν τέλη;
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 2
- Επάγγελμα: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Αν πας στο φρουραρχείο χωρίς χαρτί γιατρού και πεις ότι θες να κάνεις τοξικολογικές το δέχονται;
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Καλημέρα μπορείτε να με βοηθήσετε και εμένα αν ναι στείλτε μου ένα μήνυμα γτ δεν ξέρω αν συνεχίζετε να μπενετε εδώ μέσα ευχαριστώ
;η;
Γιάννηςδελ, φίλε μου και εγώ στην ίδια μοίρα βρίσκομαι αλλά ρώτα μήπως μπορέσω να βοηθήσω κάπως
Καλησπέρα... Εληξε η αναβολη μου και παρουσιάστηκα στο τοπικο φρουραρχείο με την γνωμάτευση του ψυχιάτρου απο δημοσιο νοσοκομείο συν μια γνωμάτευση ιδιωτη γιατρου...
Στην συνεχεια με στειλαν στο τοπικο στρατοπεδο οπου με εξετασε ο γιατρος που ειχε βαρδια (νευρολογος νομιζω) και ολα τα χαρτια αυτα μετα τα πηγα στο φρουραρχείο και εν συνεχεια μαζι με μια αιτηση τα κατεθεσα στην στρατολογική υπηρεσία...
Γνωριζει καποιος:
1. Ποτε σε καλουν μετα σε επιτροπή απαλλαγών;
2. Θα χρειαστώ νεα γνωματευση γιατρού ή αρκουν αυτες που κατεθεσα (ηταν περιπου διμηνου κ οι δυο)
Ευχαριστώ
Στην συνεχεια με στειλαν στο τοπικο στρατοπεδο οπου με εξετασε ο γιατρος που ειχε βαρδια (νευρολογος νομιζω) και ολα τα χαρτια αυτα μετα τα πηγα στο φρουραρχείο και εν συνεχεια μαζι με μια αιτηση τα κατεθεσα στην στρατολογική υπηρεσία...
Γνωριζει καποιος:
1. Ποτε σε καλουν μετα σε επιτροπή απαλλαγών;
2. Θα χρειαστώ νεα γνωματευση γιατρού ή αρκουν αυτες που κατεθεσα (ηταν περιπου διμηνου κ οι δυο)
Ευχαριστώ
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 15
Υπαρχει περιπτωση το 401 να μην λειτουργει και φετος; Περυσι στη πρωτη αναβολη που πηγα μας ειπαν οτι ειναι κλειστα λογω πανδημιας και πηραμε ολοι κατευθειαν τις αναβολες που μας ειχαν δωσει στο φρουραρχειο
Πηγα σημερα στο φρουραρχειο αθηνων για πρωτη αναβολη για ψυχιατρικους λογους. Οσοι ηταν για παθολογικο τους εστελναν στο 401 και επισης μου ειπαν οτι θα περασω απο επιτροπη απαλλαγων στο 401 αρα λογικα δεν παιζει αυτο που ισχυε με κοβιντ.
Να ρωτησω κατι αλλο. Εσεις δωσατε τη γνωματευση του γιατρου σας στο φρουραρχειο;
Εμενα μου τη ζητησε ο ψυχιατρος για να γραψει το δικο του χαρτι αλλα μετα δεν μου την ζητησε καποιος αλλος. Υπαρχει περιπτωση να εχω θεμα με αυτο; Μπορω να την δειξω και στην επιτροπη στο 401;
Να ρωτησω κατι αλλο. Εσεις δωσατε τη γνωματευση του γιατρου σας στο φρουραρχειο;
Εμενα μου τη ζητησε ο ψυχιατρος για να γραψει το δικο του χαρτι αλλα μετα δεν μου την ζητησε καποιος αλλος. Υπαρχει περιπτωση να εχω θεμα με αυτο; Μπορω να την δειξω και στην επιτροπη στο 401;
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Εκανες κανονικα τη διαδικασια με τα χαρτια στο φρουραρχειο και σου ειπαν οτι θα πας σε εναν μηνα στο 401 η σε εστειλαν κατευθειαν στο 401 χωρις να κανεις κατι εκει;
Η διαδικασια ηταν η εξης:
- Αναμονη σε ουρα για ενα 2ωρο
- Μπαινεις σε ενα container για πρωτοκολλο, αντιγραφουν τα στοιχεια σου σε ενα μικρο χαρτακι που γραφει πως ειναι παραπεμπτικο για το 414 αλλα ουσιαστικα ο γιατρος ειναι ακριβως διπλα σου
- Δινεις το χαρτακι στο γιατρο μαζι με τη γνωματευση του ψυχιατρου σου.
- Το κοιταζει για 10 δευτερολεπτα και αντιγραφει τη διαγνωση του γιατρου σου στο χαρτακι που του δινεις. Στη δικη μου περιπτωση εγραψε "Μικτη αγχωδης καταθλιπτικη διαταραχη. Α' ετησια / 341"
- Γραφειο 2 (ετσι ονομαζουν αυτο το βημα) : Δινεις το χαρτακι σε ενα γιατρο - φανταρο και αντιγραφει πιο επισημα τη γνωματευση του στρατιωτικου ψυχιατρου σε ενα πιο επισημο χαρτι μαζι με τα στοιχεια σου απο το σημειωμα καταταξης.
- Γραφειο 3: Δινεις ολα σου τα χαρτια σε καποιους αλλους φανταρους και σε καταγραφουν ως "ασθενη" σε ενα βιβλιο του 414.
Μέχρι τωρα ολα αυτα γινονται στο ιδιο κοντεινερ αλλα λογω κοβιντ υπαρχει μια αναμονη 2-3 λεπτων απο το ενα βημα στο αλλο που βγαινεις εξω και περιμενεις να σε φωναξουν παλι
Μολις τελειωσεις απο το κοντεινερ πηγαινεις σε μια σκηνη στον στρατολογο που απλα ελεγχει οτι δεν εγινε καποιο λαθος στα προηγουμενα βηματα
Τελος, πηγαινεις σε μια αλλη σκηνη στην οποια υπαρχει εκπροσωπος της στρατολογιας απο το Ρουφ. Συμπληρωνεις υπευθυνη δηλωση και τους γραφεις κινητο και mail. Σου δινουν ενα ενημερωτικο εντυπο που λεει οτι πρεπει εντος μηνος απο οταν σου ερθει mail να κλεισεις ραντεβου για το 401 να περασεις απο επιτροπη και πως αν δεν το κανεις κρινεσαι ανυποτακτος και σου επιβαλλονται κυρωσεις.
Γενικα μην αγχωνεστε για τη διαδικασια του φρουραρχειου, ημουν στο τελος της ουρας και δεν ειδα καποιον να μην παιρνει αυτο που θελει. Με εξαιρεση εναν ανωτερο που ηταν πολυ τυπικος στο θεμα με τις μασκες και τις αποστασεις ολοι ηταν παρα πολυ φιλικοι και με κατανοηση.
- Αναμονη σε ουρα για ενα 2ωρο
- Μπαινεις σε ενα container για πρωτοκολλο, αντιγραφουν τα στοιχεια σου σε ενα μικρο χαρτακι που γραφει πως ειναι παραπεμπτικο για το 414 αλλα ουσιαστικα ο γιατρος ειναι ακριβως διπλα σου
- Δινεις το χαρτακι στο γιατρο μαζι με τη γνωματευση του ψυχιατρου σου.
- Το κοιταζει για 10 δευτερολεπτα και αντιγραφει τη διαγνωση του γιατρου σου στο χαρτακι που του δινεις. Στη δικη μου περιπτωση εγραψε "Μικτη αγχωδης καταθλιπτικη διαταραχη. Α' ετησια / 341"
- Γραφειο 2 (ετσι ονομαζουν αυτο το βημα) : Δινεις το χαρτακι σε ενα γιατρο - φανταρο και αντιγραφει πιο επισημα τη γνωματευση του στρατιωτικου ψυχιατρου σε ενα πιο επισημο χαρτι μαζι με τα στοιχεια σου απο το σημειωμα καταταξης.
- Γραφειο 3: Δινεις ολα σου τα χαρτια σε καποιους αλλους φανταρους και σε καταγραφουν ως "ασθενη" σε ενα βιβλιο του 414.
Μέχρι τωρα ολα αυτα γινονται στο ιδιο κοντεινερ αλλα λογω κοβιντ υπαρχει μια αναμονη 2-3 λεπτων απο το ενα βημα στο αλλο που βγαινεις εξω και περιμενεις να σε φωναξουν παλι
Μολις τελειωσεις απο το κοντεινερ πηγαινεις σε μια σκηνη στον στρατολογο που απλα ελεγχει οτι δεν εγινε καποιο λαθος στα προηγουμενα βηματα
Τελος, πηγαινεις σε μια αλλη σκηνη στην οποια υπαρχει εκπροσωπος της στρατολογιας απο το Ρουφ. Συμπληρωνεις υπευθυνη δηλωση και τους γραφεις κινητο και mail. Σου δινουν ενα ενημερωτικο εντυπο που λεει οτι πρεπει εντος μηνος απο οταν σου ερθει mail να κλεισεις ραντεβου για το 401 να περασεις απο επιτροπη και πως αν δεν το κανεις κρινεσαι ανυποτακτος και σου επιβαλλονται κυρωσεις.
Γενικα μην αγχωνεστε για τη διαδικασια του φρουραρχειου, ημουν στο τελος της ουρας και δεν ειδα καποιον να μην παιρνει αυτο που θελει. Με εξαιρεση εναν ανωτερο που ηταν πολυ τυπικος στο θεμα με τις μασκες και τις αποστασεις ολοι ηταν παρα πολυ φιλικοι και με κατανοηση.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Μπορει καποιος να εξηγηση τι διαδικασια που ακολουθεις στο 401; Τι παιζει με την επιτροπη εκει; Πρεπει να παιξεις καποιο θεατρο η ειναι οσο χαλαρα ειναι στη φρουραρχεια;
Για το 401 εχω ακουσει πως 99% θα επικυρωσει την αποφαση του γιατρου απο το Φρουραρχειο. Στο παρελθον εχουν ακουστει ιστοριες για ενα συγκεκριμενο γιατρο οποιος προσπαθει να σε ψαρωσει λεγοντας σου οτι θα σου παρουν το διπλωμα ή οτι θα σε φωναζουν καθε 3 χρονια για επανεξεταση. Μιλαει με υφος ειναι προκλητικος και προσπαθει να σε τρομαξει. Εχει γραφτει εδω στο φορουμ και οτι εχει δωσει Ι4 αντι για αναβολη. Ας μας πει καποιος που πηγε προσφατα αν τον πετυχε.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες