Γρίπη των χοίρων

Κλειδωμένο

θα εμβολιαστείτε εσείς ή τα προστατευόμενα μέλη για τον ιό της γρίππης

Το δημοψήφισμα λήγει την Παρ Φεβ 19, 2010 10:15 am

ναι
1
3%
Δεν αποφάσισα ακόμα
2
7%
όχι
26
90%
 
Σύνολο ψήφων: 29

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Δημοσιεύσεις: 5776
Εγγραφή: Τρί Οκτ 06, 2009 12:10 am
Επικοινωνία:

Γρίπη των χοίρων

Δημοσίευση από Rafale »

Κθαρα για κερδοσκοπικους λογους υποθετω. Εχω ακουσει οτι οι αρχηγοι κρατων βγαινουν στις τηλεορασεις και κανουν εμβολιο το οποιο βεβαια δεν περιεχει το κανονικο αλλα καποιο αβλαβες. Και αυτο για να πεισουν το κοσμο να εμβολιαστει. Ισως ακομα καποια δυναμη να θελει μας αφανισει Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nick13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Δημοσιεύσεις: 148
Εγγραφή: Τρί Δεκ 01, 2009 2:18 pm
Τοποθεσία: A' Κενταβρου
Ενδιαφέροντα: anything
Επάγγελμα: If I tell you I have to kill you after
Επικοινωνία:

Γρίπη των χοίρων

Δημοσίευση από nick13 »

Απο πρακτικης αποψεος και μονο η ανθρωπηνη ζωη κοστιζει λιγοτερο απο την συντηρηση ενος μηχανιματος σε πολλες χωρες προσλαμβανουν εργατες γιατι αμα πεθανουν τους ειναι πιο φθηνο να παρουν αλλους παρα να φτιαξουν ενα χαλασμενο μηχανιμα
Anonymous

Γρίπη των χοίρων

Δημοσίευση από Anonymous »

Πολυ σωστα Νικο! Ετσι ειναι και σιγα σιγα μαθαινεις οτι αλλο ζωη του αμερικανου, αλλο του ευρωπαιου, και φυσικα αλλο του αφρικανου.

Ειδες τη γινεται εδω ποσα εμβολια θελουμε 8000000 ο. Κ. Ριχτα στην αποθηκη[αν ειναι καλο η κακο το εμβολιο δεν το εξεταζω εδω]ποσα λεφτα θελεται οριστε. Πηραμε τοσα εμβολια ωστε να εμβολιασουμε και αυτους που εχουν ανοσια.

Ξερεται ποσα παιδακια πεθαινουν απο ιλαρα και ποσο κανει το εμβολιο στην αφρικη;

Anonymous

Γρίπη των χοίρων

Δημοσίευση από Anonymous »

Για την ελονοσια και τους 2000000 νεκρους το χρονο το εχω ξαναγραψει οπως και για την φυματιωση αλλα αυτοι ειναι στην αφρικη δεν μας νοιαζει. Αλλα οι 1000 αμερικανοευρωπαιοι πωπω, φερε εμβολια, φερε μασκες μεχρι ειδικο απορυπαντικο για τα χερι βγαλανε.

Nirvana84
Λοχαγός
Λοχαγός
Δημοσιεύσεις: 421
Εγγραφή: Τρί Νοέμ 24, 2009 12:10 pm
Τοποθεσία: Παγκοσμια
Επικοινωνία:

Γρίπη των χοίρων

Δημοσίευση από Nirvana84 »

Καλημερα! Οσο για το τελευταιο που ειπες... Οταν θελεις λεφτα ψαχνεις απιθανους τροπους να βγαλεις... Μεχρι &Ειδικο χαρτι τουαλετας ειναι ικανει να βγαλουν
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Δημοσιεύσεις: 5776
Εγγραφή: Τρί Οκτ 06, 2009 12:10 am
Επικοινωνία:

Γρίπη των χοίρων

Δημοσίευση από Rafale »

Πώς να ξεχωρίσετε τη νέα γρίπη

Τις τελευταίες εβδομάδες διανύουμε την ακμή της πανδημίας από τον ιό της γρίπης Η1Ν1/09. Πολύς λόγος έχει γίνει για την αναγκαιότητα και την ασφάλεια του προληπτικού εμβολιασμού. Πολύ λιγότερος όμως γίνεται για την κλινική εικόνα αυτής της γρίπης, με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση στον κόσμο και να θεωρείται κάθε εμπύρετο νόσημα ως η νέα γρίπη.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της νέας γρίπης είναι απότομη εμφάνιση των συμπτωμάτων. Τα πιο συχνά κλινικά ευρήματα είναι: Απότομη εισβολή πυρετού πάνω από 38ο C (95% των ασθενών), βήχας (85%), αδυναμία-καταβολή δυνάμεων (40%), ρίγος (37%), μυαλγίες (36%), ρινική συμφόρηση (36%), πονόλαιμος (30%), κεφαλαλγία (30%).

Συχνά είναι και τα συμπτώματα στο γαστρεντερικό σύστημα, όπως έμετος (28%) και διάρροια (24%), τα οποία είναι σπάνια στην εποχική γρίπη. Τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι μπορεί να μην εμφανίζουν την τυπική κλινική εικόνα.

Η συμπτωματολογία διαρκεί 2 έως 5 ημέρες. Μεγαλύτερη διάρκεια των συμπτωμάτων (ιδιαίτερα του πυρετού) και εμφάνιση δύσπνοιας καθιστούν απαραίτητη την ιατρική συνδρομή για να αποκλειστούν επιπλοκές, όπως η πνευμονία.

Υποξεία έναρξη πολύ ήπιων συμπτωμάτων και κυρίως η απουσία πυρετού καθιστούν αμφίβολη τη νόσηση από τον ιό Η1Ν1/09 και πιο πιθανή την προσβολή από έναν από τους περίπου 200 ιούς του κοινού κρυολογήματος.

Η ασθένεια δεν είναι σοβαρή στους περισσότερους ασθενείς και δεν χρειάζεται ιατρική παρέμβαση ή χορήγηση αντιιικών φαρμάκων, αφού αυτοϊάται. Η θεραπεία είναι συμπτωματική, δηλαδή ανάλογα με τα συμπτώματα.

Στην περίοδο πανδημίας γρίπης από τον ιό Η1Ν1/09 που διανύουμε, όταν ένας ασθενής έχει τα τυπικά συμπτώματα γρίπης, τότε είναι βέβαιο ότι πάσχει από τη νέα γρίπη. Κανένα διαγνωστικό τεστ δεν είναι απαραίτητο για την επιβεβαίωση της διάγνωσης.

Διαγνωστικός έλεγχος και χορήγηση αντιιικών φαρμάκων γίνεται κατά περίπτωση σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις ή ανοσοκατασταλμένους.

Ο δρ Αντώνης Δημητρακόπουλος είναι ειδικός παθολόγος, ειδικός σύμβουλος Αιγινήτειου Νοσοκομείου

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο

Kostas13
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Δημοσιεύσεις: 1065
Εγγραφή: Τετ Σεπ 16, 2009 6:34 pm
Επικοινωνία:

Γρίπη των χοίρων

Δημοσίευση από Kostas13 »

Πεθαναν 2 παιδια απο την γριπη.18 - 19 χρονων νομιζω
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Δημοσιεύσεις: 5776
Εγγραφή: Τρί Οκτ 06, 2009 12:10 am
Επικοινωνία:

Γρίπη των χοίρων

Δημοσίευση από Rafale »

Την ακύρωση της παραγγελίας 8 εκατομμυρίων εμβολίων για τη νέα γρίπη, κόστους περίπου 60 εκατ. Ευρώ, διαπραγματεύεται το υπουργείο Υγείας, μετά τη διαπιστωμένη απροθυμία του γενικού πληθυσμού να εμβολιαστεί.

Όπως δήλωσε στο Mega το πρωί της Δευτέρας η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την ακύρωση της παραγγελίας των εμβολίων, που έγινε στο παρά πέντε των εκλογών -όπως είπε-, καθώς η χώρα και ειδικά ο τομέας Της Υγείας έχει ανάγκη τα 60 εκατ. Ευρώ.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας, σε ένα μήνα εμβολιασμού περίπου 320.000 πολίτες έκαναν το εμβόλιο. Ωστόσο, ο Αριθμός αυτός δεν είναι ικανός για να αποτελέσει ασπίδα προστασίας κατά της γρίπης για το γενικό πληθυσμό και Ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί για ακόμη τρεις μήνες.

Επιπλέον, η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι από σήμερα και έως Τις αρχές Ιανουαρίου ανοίγουν σταδιακά 60 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε 20 νοσοκομεία της χώρας.

Η υπουργός Υγείας τόνισε ότι προκειμένου να ανοίξουν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ, προχώρησε με ταχύτατες διαδικασίες η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 200 νοσηλευτών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα , αρχές Ιανουαρίου αναμένεται και η πρώτη μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για πρόσληψη με σειρά προτεραιότητας περίπου 3.100 νοσηλευτών στα νοσοκομεία της χώρας.

Newsroom ΔΟΛ

Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Δημοσιεύσεις: 3648
Εγγραφή: Σάβ Απρ 26, 2008 8:32 pm
Τοποθεσία: Alpha Centauri
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Γρίπη των χοίρων

Δημοσίευση από Su-35 »

Νέο θύμα του Η1Ν1 στη χώρα μας

Στους 60 ανέβηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό της νέας γρίπης Α Η1Ν1 στη χώρα μας, μετά τον θάνατο μιας 57χρονης γυναίκας, που ανακοινώθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας, η ασθενής ήταν παχύσαρκη.

Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού έναντι της πανδημίας γρίπης Η1Ν1, ο εμβολιασμός του πληθυσμού στα εμβολιαστικά Κέντρα της χώρας συνεχίζεται. Στις 23/12 εμβολιάσθηκαν 2.011 άτομα και η τηλεφωνική γραμμή 1135 δέχθηκε 6.245 κλήσεις.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, από τις 16/11/2009, ημέρα έναρξης του προγράμματος εμβολιασμού, μέχρι και τις 22/12/2009, έχουν εμβολιασθεί συνολικά 350.735 άτομα και η τηλεφωνική γραμμή 1135 έχει δεχθεί 497.999 κλήσεις.

Ας σημειωθεί πως οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τα κατά τόπους Κέντρα εμβολιασμού στην τηλεφωνική Γραμμή Ενημέρωσης και Υποστήριξης για τη Νέα Γρίπη 1135 καθώς και στην ιστοσελίδα www.ygeianet.gov.gr, η οποία ενημερώνεται καθημερινά με νέα Κέντρα εμβολιασμού.

http://www.euro2day.gr

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Δημοσιεύσεις: 5776
Εγγραφή: Τρί Οκτ 06, 2009 12:10 am
Επικοινωνία:

Γρίπη των χοίρων

Δημοσίευση από Rafale »

Στα 100 έφτασαν τα θύματα της νέας γρίπης στη χώρα μας μετά την ανακοίνωση ενός ακόμη θανάτου. Στο μεταξύ τρεις άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον ιό Α (Η1Ν1) ν, των οποίων η κατάσταση της υγείας παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση, εισήχθησαν εσπευσμένα στην εντατική.

Ειδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, απεβίωσε ένας άνδρας 80 ετών, ο οποίος έπασχε από χρόνιο αναπνευστικό νόσημα.

Επίσης, τρεις ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω επιπλοκών.

Σε ό, τι αφορά στους εμβολιασμούς με το πανδημικό εμβόλιο, η εκδήλωση ενδιαφέροντος των πολιτών μειώνεται μέρα με την ημέρα.

Όπως αναφέρεται στην σημερινή ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από τη περασμένη Πέμπτη έως και τη Κυριακή εμβολιάσθηκαν μόλις 613 άνθωρποι και η τηλεφωνική γραμμή 1135 δέχθηκε 9.192 κλήσεις.

Συνολικά, από την ημέρα έναρξης του προγράμματος μέχρι και τη προηγούμενη εβδομάδα, έχουν εμβολιασθεί 362.960 πολίτες και η τηλεφωνική γραμμή έχει δεχθεί 590.450 κλήσεις www.tanea.gr

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης