Τι είναι για εσάς η θητεία (2012);

Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, ειδικότητες και συμβουλές για καλύτερη θητεία
Κλειδωμένο

Τι είναι για εσάς η θητεία

Το δημοψήφισμα λήγει την Τρί Δεκ 22, 2009 4:04 pm

Χάσιμο χρόνου
33
38%
Εμπειρία
46
52%
Κάτι που έτσι και αλλιώς πρέπει να γίνει
9
10%
 
Σύνολο ψήφων: 88

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Τι είναι για εσάς η θητεία (2012);

Δημοσίευση από yandr »

Για πρώτη φορά χθες, τουλάχιστον στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, πρωθυπουργός παραδέχεται ότι σε ένα βαθμό η στρατιωτική θητεία είναι χαμένος χρόνος, γεγονός που εξέπληξε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο.

«Γνωρίζω ότι πολλοί αντιμετωπίζουν ή αντιμετωπίζετε τη στρατιωτική θητεία ως "χαμένο χρόνο". Αυτό, στο βαθμό που ισχύει ακόμα, οφείλουμε να το αλλάξουμε, και το αλλάζουμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ενώ παρουσίασε μια άλλη διάσταση της... νέας θητείας.

Eλευθεροτυπία
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Δημοσιεύσεις: 5776
Εγγραφή: Τρί Οκτ 06, 2009 12:10 am
Επικοινωνία:

Τι είναι για εσάς η θητεία (2012);

Δημοσίευση από Rafale »

Ψηφιστε και βεβαια αναλυστε το εμπεριστατωμενα!
Anonymous

Τι είναι για εσάς η θητεία (2012);

Δημοσίευση από Anonymous »

Η Θειτεια ειναι αγαπη για την ΠΑΤΡΙΔΑ απο εκει φαινετε ποσο αγαπας την ΠΑΤΡΙΔΑ και συγκεκριμανα οταν πας Ε. Δ αμα ειναι να πηγαινη καποιος με το ζορι θα επρεπε να ντρεπαιτε, τι να πουνε και οι προγονοι μας που σκοτοθυκαν για εμας, και εμεις με εννια μηνες τρελαινομαστε, οχι 9 αλλα 29 επρεπε να ηταν.
Anonymous

Τι είναι για εσάς η θητεία (2012);

Δημοσίευση από Anonymous »

Θητεια ειναι το καθηκον που εχει καθε Ελληνας αντρας απεναντι στη Πατριδα. Ειναι μια εμπειρια που μας συνδεει με το πατερα, το παππου, το προπαππου μας κοκ. Ειναι χρεος κ παραλληλα κ τιμη, καθηκον κ υποχρεωση.

Ναι συμφωνω οτι εχει απαξιωθει κ το 90% της διαρκειας της το περνας στα σκοπετα κ τις αγγαρειες ενω αλλοι ειναι 5 λεπτα απο το σπιτι τους κ πηζουν στις αδειες. Αυτο εννοειται οτι πρεπει να αλλαξει. Για μενα χιλιες φορες να ητανε 6μηνη η' 8 μηνη για ολους, να υπηρχε μια κ μονο ειδικοτητα για τους εφεδρους, τυφεκιοφορος/πολυβολητης (τις πιο εξεζητημενες να τις ειχαν οι εποπ πχ διαβιβαστης, ολμιστης, α/τ, α/α στινγκερ κλπ) κ καθε βδομαδα να χαμε μια μερα βολη, μια μερα πυρ κ κινηση, μια μερα μαχη σε κατοικημενους τοπους κ εννοειται καθε μερα γυμναστικη.

Ετσι θα χουμε κ μικροτερη διαρκεια κ περισσοτερη/ουσιαστικοτερη εκπαιδευση. Εννοειται θητεια μονο Στρατο Ξηρας, η Π. Α. Το Π. Ν. Δε χρειαζονται εφεδρους. Τωρα για τα στρατοπεδα του Στρατου δε χρειαζεται καθε 50 μετρα, σε καθε κτηριο να χει κ μια σκοπια, ελεος! Αυτο ειναι εξοντωτικο για το προσωπικο, εφεδρους κ εποπ. Ας υπαρχει μια σκοπια σε καθε πυλη, καμερες περιμετρικα κ σε εσωτερικα σε αποθηκες οπλισμου κτλ κ αντε κ μια διμοιρια αμεσης επεμβασης απο 10-15 ατομα που αμα γινει κατι να ειναι ετοιμοι να επεμβουν. Ας βαλουμε τη τεχνολογια να κανει πιο ξεκουραστη κ αποδοτικη τη θητεια επιτελους!
Τωρα οσο αφορα τα γνωστα βυσματα που περνουν φινα κ χυμα, για μενα μια ειναι η λυση. Πρωτον να αναγραφεται στο απολυτηριο αν καποιος ηταν Ι1, Ι2, Ι3, Ι4 ή Ι5 καθως κ τους λογους για τους οποιους ειναι πχ Ι4, κ δευτερον οσα βυσματακια δεν εχουν ακουμπησει το ποδαρακι τους σε παραμεθοριο, αλλα στο ΓΕΣ η' σε καμια στρατια στη Λαρισα πολυ απλα να υπηρετουν κανα 2 μηνο παραπανω (φυσικα να εξαιρουνται αυτοι που ειναι προστατες οικογενειας, πραγματικοι ομως κ οχι καποιοι που απλα ειναι οι μεγαλυτεροι απο 3-4 αδερφια κ εχουν ενα πατερα που τους ταιζει χωρις καμια δυσκολια. Το αν ειναι η οικογενεια τους αντιμετωπιζει οντως οικονομικα προβληματα μπορει να εξακριβωθει απλα με ενα εκκαθαριστικο απο τη εφορια)

Με λιγα λογια θητεια ουσιαστικη, ιση κ δικαιη για ολους! Αλλιως οντως ειναι χασιμο χρονου, ειτε ειναι 6 ειτε 9 ειτε 12 μηνες...
Άβαταρ μέλους
Snakeshit
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Δημοσιεύσεις: 749
Εγγραφή: Τετ Δεκ 03, 2008 11:32 pm
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Τι είναι για εσάς η θητεία (2012);

Δημοσίευση από Snakeshit »

Η ζωή μου.

Anonymous

Τι είναι για εσάς η θητεία (2012);

Δημοσίευση από Anonymous »

Όλα καλά με τη θητεία.

Κάποιοι τη θεωρούν εμπειρία (καλή - κακή) κάποιοι χάσιμο χρόνου. Ίσως όμως να αποτελεί απλά μια χρήσιμη εμπειρία ένας τρόπος, τουλάχιστον θεωρητικά, απογαλακτισμού των νέων από την οικογένεια.

Για εμάς που πήγαμε μεγάλοι σε ηλικία ήταν απλά ένα διάλειμμα από τον ανταγωνισμό της καθημερινότητας στο επίπεδο της επιστήμης όπου και εργαζόμαστε.

Τέλος θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά όταν κάποιος γράφει σχόλια ας κάνει ένα ορθογραφικό τσεκάρισμα (στο Word για παράδειγμα). Δεν είναι ωραίο να βλέπεις τόσα μαργαριτάρια σε μια μόνο γραμμή... Μην ξεχνάμε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο τα βουνά, τα λαγκάδια, τα νησιά και οι θάλασσες. Είναι πρώτα και πάνω από όλα η γλώσσα μας.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Τι είναι για εσάς η θητεία (2012);

Δημοσίευση από Nassos »

Ας ξεκινήσω από τα αρνητικά:

1) Χάσιμο χρόνου, γιατί δεν έμαθα τίποτα, παρά μόνο το G3, το Browning, τη σκούπα και τη μάπα. Αν είχε έστω και εκπαίδευση επιβίωσης/πρώτων βοηθειών, θα ήμουν ευχαριστημένος. Αλλά μάλλον ζητάω πολλά...

2) Απογοήτευση στο θέμα οργάνωσης, κάτι που πολλές φορές με έβαζε σε σκέψεις για το τι τι θα γινόταν σε περίπτωση πραγματικού πολέμου και όχι κρίσεως τύπου Ιμίων.

3) Νοοτροπία στελεχών. Υπήρξαν γαμάτοι αξιωματικοί-υπαξιωματικοί, δυστυχώς όμως πολλοί ΕΜΘ-ΕΠΟΠ ήταν για κλωτσιές.

4) Ποιότητα ιματισμού: Ασχολίαστο...

5) Ότι πληρώνεις έστω 100 Ευρώ το μήνα για "έξοδα κινήσεως", που άλλοι δεν έχουν. Συν άλλα 300 Ευρώ πριν μπεις για μπλούζες/κάλτσες/υπνόσακο.

6) Τα βύσματα: Θέλουν πολύ ξύλο αυτοί που για να καλοπερνάνε έχωναν άλλους.

Ας πάμε στα θετικά:

1) Μαθαίνεις ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, των "μη προνομιούχων".

2) Μαθαίνεις έστω κουτσά στραβά τι είναι τυφέκιο-πιστόλι-πολυβόλο (πως οπλίζεις, πως καθαρίζεις, πως στοχεύεις, το μπαμ κλπ.).

3) Μαθαίνεις να "επιβιώνεις" σ'ένα "θέατρο του παραλόγου" με τις δικές σου δυνάμεις, χωρίς να παίρνεις τηλέφωνο κλαίγοντας μάνα/πατέρα/βύσμα/παπά.

4) Το φαγητό. Δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο καλό. Ακόμη και στο ΚΕΤΘ ήταν σε γενικές γραμμές πολύ καλό.

5) Ξεφεύγεις για λίγο έστω από τη ρουτίνα της καθημερινότητας όντας εργαζόμενος.

6) Μετά την απόλυση, ακόμη και άσχημα να πέρασες στη θητεία σου, σου μένουν τα καλά. Πολλοί κρατούν ακόμη τις φιλίες τους από το Στρατό.

Και προσωπικά, παρ'ότι ασοχλούμαι τόσα χρόνια με αμυντικά θέματα, μόλις το τελευταίο χρόνο άρχισα να ψάχνω για θέματα ιματισμού/εξαρτύσεων και γενικά "ειδικό εξοπλισμό".

Το γιατί η θητεία κατήντησε έτσι όπως κατήντησε, καλό θα ήταν κάποτε να αναλάβουμε και εμείς σαν κοινωνία το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Δημοσιεύσεις: 14447
Εγγραφή: Δευ Οκτ 12, 2009 9:37 pm
Επικοινωνία:

Τι είναι για εσάς η θητεία (2012);

Δημοσίευση από Greek_Army »

Οι τελευταίες διακοπές του άντρα.Εικόνα
Anonymous

Τι είναι για εσάς η θητεία (2012);

Δημοσίευση από Anonymous »

Υποχρεωτική θητεία: κάποιος αποφάσισε πως για 9 μήνες χωρίς καμία -στην ουσία- εναλλακτική να σου παίρνουν την ελευθερία σου, να σε καθιστούν οικονομικό βάρος στην οικογένεια σου, να σε απασχολούν χωρίς να σε αμείβουν, να σε κρατούν μακριά από μόρφωση, εργασία ή οποιαδήποτε παραγωγική διαδικασία.

Η υποχρεωτική θητεία είναι ένα μία μέθοδος για να αφαιρούν από την αγορά την πιο παραγωγική μερίδα του πληθυσμού να τη βάζουν στο πιο αντιπαραγωγικό πόστο που υπάρχει ώστε να παρουσιάζονται λιγότεροι άνεργοι. Για αυτό ακριβός εναλλακτική θητεία τύπου «community service» δεν αποτελεί επιλογή.

Στο Ισραήλ βρίσκονται λίγο πολύ σε πόλεμο, στη Γερμανία κάτι πληρώνονται και έχουν εναλλακτική, για όσους συγκρίνουν τα δικά μας συστήματα με τα έξω.

Για μένα η ελληνική υποχρεωτική θητεία είναι μια ελληνική πατέντα που πρέπει να αλλάξει, και δεν κατάλαβα «Κάτι που έτσι και αλλιώς πρέπει να γίνει» σε μια δημοκρατία δεν έχει έτσι και αλλιώς, στο κομουνισμό και στο φασισμό έχει έτσι και αλλιώς.

ΓΙΑΝΝΗΣ έγραψε:τι να πουνε και οι προγονοι μας που σκοτοθυκαν για εμας.


Οι πρόγονοι μας, που αναφέρεσαι, πέθαναν σε καιρό πολέμου (που δεν έχουμε) για να είμαστε ελεύθεροι (που η θητεία στερεί).

Snakesh*t έγραψε:Η ζωή μου.



Σέβομαι πολύ περισσότερο τον τελευταίο αμερικάνο χωριάτη που πήγε στο στρατό ξέροντας πως μετά από λίγες βδομάδες εκπαίδευσης θα βρίσκεται σε πραγματική εμπόλεμη περιοχή, σε σχέση με οποιοδήποτε στρατιωτικοκαυλομένο στέλεχος στη χώρα μας.

Nassos έγραψε:
2) Μαθαίνεις έστω κουτσά στραβά τι είναι τυφέκιο-πιστόλι-πολυβόλο (πως οπλίζεις, πως καθαρίζεις, πως στοχεύεις, το μπαμ κλπ.).


Για μπεκάτσες θα πας;

Guest έγραψε:Μην ξεχνάμε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο τα βουνά, τα λαγκάδια, τα νησιά και οι θάλασσες. Είναι πρώτα και πάνω από όλα η γλώσσα μας.


πρώτα και πάνω από όλα,στο έτσι έφυγε το πολυτονικό

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Δημοσιεύσεις: 11203
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 12, 2005 1:20 am
Επικοινωνία:

Τι είναι για εσάς η θητεία (2012);

Δημοσίευση από Nassos »

Pain έγραψε:Για μπεκάτσες θα πας;



Ναι αμέ, με το G3. Η μάλλον με το 50άρι για καλύτερα αποτελέσματα. Πιστόλι μπα, δεν είναι καλό.

Αν ήθελα να πάω για μπεκάτσες θα έπαιρνα καμμιά Benelli, αλλά το κυνήγι δεν είναι του γούστου μου. Εκτός και αν ο Στρατός σου προσφέρει τέτοιες δραστηριότητες...

Βλέπεις, εγώ παρακάλαγα να ρίξω. Ας είναι καλά οι Αξιωματικοί στο ΚΕΤΘ που με άφησαν, ασχέτως του Ι4. Στη Μονάδα, ούτε με πιστόλι, και ας έκαναν συχνά βολές. Αδιαφορία σκέτη.
Άβαταρ μέλους
ΛΟΚ soldier
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δημοσιεύσεις: 183
Εγγραφή: Παρ Σεπ 11, 2009 7:54 pm
Επικοινωνία:

Τι είναι για εσάς η θητεία (2012);

Δημοσίευση από ΛΟΚ soldier »

Η θητεία για μένα είναι:

1. Καθήκον προς την πατρίδα

2. Εμπειρία ζωής

aias
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Δημοσιεύσεις: 356
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 25, 2009 4:34 am
Ενδιαφέροντα: μονο καλα
Επάγγελμα: υπαλληλακος
Επικοινωνία:

Τι είναι για εσάς η θητεία (2012);

Δημοσίευση από aias »

Υποχρεωση και δικαιωμα του πολιτη.
Άβαταρ μέλους
Snakeshit
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Δημοσιεύσεις: 749
Εγγραφή: Τετ Δεκ 03, 2008 11:32 pm
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Τι είναι για εσάς η θητεία (2012);

Δημοσίευση από Snakeshit »



Snakesh*t έγραψε: Η ζωή μου.

Σέβομαι πολύ περισσότερο τον τελευταίο αμερικάνο χωριάτη που πήγε στο στρατό ξέροντας πως μετά από λίγες βδομάδες εκπαίδευσης θα βρίσκεται σε πραγματική εμπόλεμη περιοχή, σε σχέση με οποιοδήποτε στρατιωτικοκαυλομένο στέλεχος στη χώρα μας.

Δεν δίνω μία το τι πιστεύεις. Έχω ιδανικα, έχω αξίες κι έχω θέσει στόχους που ελπιζω να πραγματοποιηθούν.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες