Aντιτορπιλικό "Βέλος"

Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11238
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Aντιτορπιλικό "Βέλος"

Δημοσίευση από yandr »

Το αντιτορπιλικό «Βέλος», το οποίο σημάδεψε την αντίσταση στη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, εκπέμπει το δικό του SOS, αφού η αναπαλαίωσή του έχει βαλτώσει ελλείψει κονδυλίων.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους της Τρίτης, μόλις ένα επίπεδο του πλοίου είναι επισκέψιμο, καθώς έχει Γίνει ειδική αντιολισθητική επίστρωση, ενώ λειτουργεί μία αίθουσα με υλικό από τα γεγονότα εκείνης της εποχής.

«Δυστυχώς δεν υπάρχουν κονδύλια για την αποκατάσταση του πλοίου» λέει ο ναύαρχος Ν. Παππάς, ο κυβερνήτης του πλοίου που το οδήγησε τότε στην Ιταλία.

«Είναι απαραίτητο να αναδειχθεί και η αντίσταση των ένοπλων δυνάμεων και να ξεκαθαριστεί ότι δεν υποστήριζαν όλοι οι στρατιωτικοί τους κινηματίες συνταγματάρχες» συμπληρώνει ο τότε σημαιοφόρος Κ. Γκορτζής.

in.gr

Anonymous

Aντιτορπιλικό "Βέλος"

Δημοσίευση από Anonymous »

Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά θα γίνω επικριτικός τώρα... Ξαφνικά μας έπιασε πόνος για το "Βέλος". Δεν διαφωνώ αλλά εδώ απαξιώνουμε και εγκαταλείπουμε σιγά σιγά την αποτρεπτική μας ικανότητα εν καιρό συνεχών προκλήσεων... Για το "ΒΕΛΟΣ" θα νοιαστούνε... ;
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Δημοσιεύσεις: 3648
Εγγραφή: Σάβ Απρ 26, 2008 8:32 pm
Τοποθεσία: Alpha Centauri
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Aντιτορπιλικό "Βέλος"

Δημοσίευση από Su-35 »

Η τσέπη μας είναι άδεια. Δεν έχουμε λεφτά για συναισθηματισμούς.

Προέχουν τα εξοπλιστικά προγράμματα και η συντήρηση των υπαρχόντων μάχιμων μονάδων.

MGEN
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 05, 2009 6:14 am
Τοποθεσία: Germany
Επικοινωνία:

Aντιτορπιλικό "Βέλος"

Δημοσίευση από MGEN »

yandr έγραψε:
Το αντιτορπιλικό «Βέλος», το οποίο σημάδεψε την αντίσταση στη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, εκπέμπει το δικό του SOS,

in.gr


Συμφωνώ απόλυτα ότι το «Βέλος» σημάδεψε την αντίσταση κατά της «χούντας», διότι το ηρωικό πλήρωμά του υπό την ηγεσία του «τρομερού» κυβερνήτη του, οδήγησαν τμήμα της χώρας τους (το πολεμικό πλοίο έχει την έννοια εθνικού εδάφους), σε μια ξένη χώρα, όπου μετά την αποβίβασή τους τ' όρυξαν στον τουρισμό με κονδύλια αντιστασιακών οργανώσεων και καλοθελητών. Επίσης πρέπει να εξάρομε και την μετά τη μεταπολίτευση ταπεινή παρουσία τους, όπου με το ζόρι δέχθηκαν βαθμούς και χρήματα αναδρομικά, όπως και τιμητικές θέσεις και ανώτατα αξιώματα.

Βέβαια με μεγάλη σεμνότητα και ανιδιοτέλεια προσπαθούν ακόμη και σήμερα να μας υπενθυμίζουν την ηρωική τους πράξη και παραξενεύονται πως είναι δυνατό η ελληνική πολιτεία να ξεχνά την συμβολή τους και να μην δίδει τα απαραίτητα κονδύλια για τη συντήρηση του ναού της αντίστασής τους, τον οποίο χρησιμοποιούν για να τους δοξάζει ο ελληνικός λαός. ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες