ΟΥΚ: Προϋποθέσεις εισαγωγής

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Στρατός και θητεία
PlatsaPloutsa
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 7

Re: ΟΥΚ: Προϋποθέσεις εισαγωγής

Δημοσίευση από PlatsaPloutsa »

Επισκέπτης έγραψε: Σάβ Φεβ 22, 2025 11:11 am Καλημέρα σε όλους,

γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει η δυνατότητα για κάποιον ο οποίος είναι γεννημένος το 97 και έχει αποφοιτήσει από το ΣΥΚ, να συνεχίσει ως ΟΒΑ στη ΔΥΚ;

Δε ξέρω τι παίζει με την ηλικία στους έφεδρους, αλλά ναι το πλάνο είναι να μείνεις ΟΒΑ μετά.
Raf
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Re: ΟΥΚ: Προϋποθέσεις εισαγωγής

Δημοσίευση από Raf »

Otnat έγραψε: Παρ Απρ 05, 2024 1:38 pm Μάγκες, δεν γίνεται να θέλετε να πάτε στο ΣΥΚ και να μην έχετε ξεψαχνίσει κάθε διαθέσιμη πληροφορία. Όλα τα ερωτήματα που θέτετε έχουν απαντηθεί άπειρες φορές εδώ. Σας τα γράφω μια τελευταία φορά εδώ και για να είναι ξεκάθαρο, έχω παρακολουθήσει το 192 και το 196 Σ/ΥΚ. Στο 192 μπήκα σαν ναύτης θητείας το 2020 Α ΕΣΣΟ και στο 196 μπήκα σαν ναύτης ΟΒΑ.

ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΕ ΕΚΟΨΕ Η ΑΝΥΕ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΝΖΥΜΟΥ G6PD

Όταν μπήκα από την θητεία μου στο 192, δεν γνώριζα ότι η έλλειψη του G6PD είναι λόγος απόρριψης και με έδιωξαν με συνοπτικές διαδικασίες. Αποφάσισα να ξαναμπώ σαν ΟΒΑ στο 196 όπου χωρίς να μπω σε λεπτομέριες, στις αιματολογικές μου δεν φάνηκε η έλλειψη. Είχε κρατηθεί ωστόσο το ιστορικό μου από την θητεία και δεν έδωσαν έγκριση να περάσω το σχολείο. Όποιος έχει έλλειψη G6PD καλό είναι να γνωρίζει πως η ΑΝΥΕ θα σε κόψει εάν φανεί στις αιματολογικές σου εξετάσεις.

Στο Σχολείο μπορείτε να μπείτε από ητεία εάν υπηρετείτε είτε στο Πολεμικό Ναυτικό είτε Ειδικές Δυνάμεις και συγκεκριμένα σε Μοίρες Αμβίβιων Καταδρομέων μόνο. Από πουθενά αλλού. Τα σχολεία είναι 2 το χρόνο. Το ένα ξεκινάει μέσα Σεπτέμβρη και αρχές Οκτώβρη και το άλλο Ξεκινάει τον Φεβρουάριο.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΕΣ ΘΗΤΕΙΑς, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Καλή επιτυχία σε μελλοντικούς υποψηφίους. Το κεφάλι ψηλά!

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης