Το επάγγελμα του ναυτικού στο εξωτερικό

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
captainA2007

Το επάγγελμα του ναυτικού στο εξωτερικό

Δημοσίευση από captainA2007 »

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη!
Μία ερώτηση σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές για μηχανικούς και πλοιάρχους.:!:
Μετά την αποφοίτησή μου απο την ΑΕΝ ως μηχανικός ή πλοίαρχος, ποιές είναι οι πιθανότητες για μόνιμη εργασία στο εξωτερικό;
Επιπλέον, είναι απαραίτητο το μεταπτυχιακό στην Αγγλία ή σε κάποια άλλη χώρα για να αυξήσω τις πιθανότητες να βρω δουλειά έξω; Τώρα θα μου πείτε γιατί να θέλεις να βγείς έξω με ένα τέτοιο επάγγελμα... Αρχικά αγαπώ το περιβάλλον του πλοίου και τη θάλασσα, αλλά σκεφτόμουν την εργασία σε κάποια ναυτιλιακή του εξωτερικού (π. Χ. Αμερική ή Σαουδική Αραβία), καθώς αγαπώ επίσης την ζώη στο εξωτερικό, αλλά πάνω στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Δηλαδή θέλω να μαθω αν είναι εφικτό να δουλέψω στη στεριά κατά προτίμηση σε κάποια χώρα εκτος Ελλάδας.
Ευχαριστώ.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Δημοσιεύσεις: 1857
Εγγραφή: Δευ Ιούλ 11, 2011 3:04 am
Επικοινωνία:

Re: Το επάγγελμα του ναυτικού στο εξωτερικό

Δημοσίευση από Terminator »

Σίγουρα ενα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό στην χώρα που θες να εγκατασταθείς θα σε βοηθήσει πολύ να έρθεις σε επαφή με την εκεί αγορά εργασίας γιατί στο εξωτερικό στα μεταπτυχιακά φωνάζουν συχνά για ομιλίες κοσμο να μιλήσει απο εταιρείες κτλ οπότε σιγουρα κάποιος θα σου κάνει scout μιας και απο ότι καταλαβαίνω εισαι καπετάνιος απο το 2007. Για μένα προσπάθησε το αλλά να ξέρεις οτι στις ναυτιλιακές του εξωτερικού δεν είναι οπως εδώ που προτιμάται ο αρχικαπετάνιος και ο αρχιμηχανικός σχεδον στο 90% των διευθυντικών θέσεων μιας ναυτιλιακής.
roda

Re: Το επάγγελμα του ναυτικού στο εξωτερικό

Δημοσίευση από roda »

Μάλλον το 2007 είναι το έτος που γεννήθηκε.

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να διαβάσεις και να εισαχθείς για παράδειγμα στο τμήμα Ναυτιλιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Στο παρακάτω λινκ είναι η ιστοσελίδα της σχολής, μπορείς να δεις το πρόγραμμα των σπουδών καθώς επίσης και τα μεταπτυχιακά που μπορείς να κάνεις μετέπειτα.

https://maritime-unipi.gr/

Η ΑΕΝ αν το ψάξεις καλύτερα αντί να την αναβαθμίσουν την υποβιβάζουν.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες